100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Θα το δούμε κι αυτό; Βάκα –Καθαροσπόρη μαζί για το δήμο;

Όσο πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα δούμε σχήματα που δήλωναν έτοιμα να κατέβουν στις εκλογές να επιζητούν συνεργασίες προκειμένου να μπορέσουν να έχουν μία καλύτερη τύχη με περισσότερες πιθανότητες να πάρουν το δήμο.

Κάπως έτσι αναμένονται τα πράγματα και στο δήμο Χαλκιδεών, όπου προς το παρόν στην εκλογική μάχη ρίχνονται η δήμαρχος Έλενα Βάκα, ο Χρήστος Παγώνης επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασίλης Καρθαροσπόρης, ο Γιώργος Σπύρου, η Άννα Παππά, ο Δημήτρης Ανδρέου, ο Παναγιώτης Τζαφέρος και η Γρανετα Τζιβίκα.

Με σενάριο, που μόνο επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς καθώς ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αξιοπρέπειας είναι αυτό που θέλει τον Βασίλη Καθαροσπόρη να κατεβαίνει μαζί με την Έλενα Βάκα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Η είδηση που επίσημα δεν επιβεβαιώνεται ακόμα (μένει και να τη διαψεύσει όμως ο κ. Καθαροσπόρης) θέλει τον κ. Καθαροσπόρη να κάνει λόγο για «αναγκαίο κακό», αφού έχει διαρρεύσει πως ο ίδιος διαδίδει ότι του έχει δοθεί, γραμμή από το κόμμα να κατέβει με τη Βάκα. Αν κάτι τέτοιο συζητείται, στη Ν.Δ το ξέρουν;

Και πως σε μία τέτοια περίπτωση ο κ. Καθαροσπόρης θα τηρούσε δήθεν κομματική γραμμή ενώ στην Περιφέρεια που κατεβαίνει «γαλάζιος» Περιφερειάρχης ο Φάνης Σπανός, εκείνος φλερτάρει πολιτικά με τον Κώστα Μαρκόπουλο, τον οποίο μάλιστα στηρίζει ανοιχτά;

Οι φήμες οργιάζουν στη Χαλκίδα το τελευταίο διάστημα για τη συνεργασία Βάκα-Καθαροσπόρη, και τις μεταξύ τους συζητήσεις, γεγονός που έχει δημιουργήσει θέματα στην παράταξη του Βασίλη Καθαροσπόρη, με τους υποψηφίους του να ψάχνουν να βρουν αλλού αυτοδιοικητική στέγη, σ’ αυτές τις εκλογές. Ανάλογο και το κλίμα στην παράταξη της κας Βάκα που με τίποτα πολλοί από τους υποψηφίους της δε δέχονται μία τέτοια συνεργασία.

Και βέβαια πώς να τη δεχθούν; Να θυμίσουμε εδώ ότι ο Βασίλης Καθαροσπόρης ήταν εκείνος που όλα αυτά τα χρόνια με επιχειρήματα ασκούσε την πιο σκληρή κριτική στο πρόσωπο της Έλενας Βάκα φτάνοντας σε σημείο να την αποκαλεί ως «τη μεγαλύτερη πολιτική απατεώνισσα που πέρασε ποτέ αυτή και η παράταξη της… (eviazoom 2.5.23)» .

Πως λοιπόν μετά από όσα της έσερνε, θα μπορούσε να κάνει λόγο ή να σκέφτεται την όποια συνεργασία με τη νυν δήμαρχο; Και από την άλλη, η Έλενα Βάκα πως θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του, μετά από όσα της έχει σύρει; Μένει και ο ίδιος να δώσει με κάποιο τρόπο τέλος στα σενάρια και τις παραφιλολογίες αν όλα τα παραπάνω δεν ευσταθούν και είναι όπως λέει ο λαός «ράδιο αρβύλα».

Διαφορετικά, αν βρίσκεται σε τόσο απελπιστική κατάσταση που δεν του βγαίνουν τα κουκιά για το δήμο, όπως λένε και δικοί του συνεργάτες, από το να πάει με τη Βάκα για το δήμο, καλύτερα να πάει στο σπίτι του…

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023 15:17

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr