X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr

rafail

bannernew3

Τελευταία Νέα

Ο Σίμος Κεδίκογλου από το Αλιβέρι: «Μέχρι τις 7 Ιουλίου έχουμε προεκλογικό αγώνα- Μετά αρχίζει ο πόλεμος…»

«Οι εκλογές είναι κρίσιμες. Μέχρι τις 7 Ιουλίου έχουμε προεκλογικό αγώνα. Μετά αρχίζει ο πόλεμος με τα προβλήματα» δήλωσε μεταξύ άλλων στην αρχή της σύντομης ομιλίας του απευθυνόμενος σε φίλους του ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου το βράδυ της Κυριακής 30 Ιουνίου στο Αλιβέρι. Από το Αλιβέρι ξεκαθάρισε ότι η ΔΕΗ θα μείνει ζωντανή και δεν θα κλείσει.

Ο κ. Κεδίκογλου επεσήμανε τη σημασία αυτών των εκλογών για το μέλλον της Χώρας. Την επομένη των εκλογών όπως είπε θα έχουν να παλέψουν τα προβλήματα που γιγάντωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το πρόγραμμα για να μπορέσουν οι Έλληνες να δουν καλύτερες μέρες. Δεν είναι εύκολη προσπάθεια αλλά είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Εάν δε τα καταφέρουμε θα είναι πολύ δύσκολες οι εξελίξεις στο μέλλον όχι για μας. Για τα παιδιά μας…Πρέπει τώρα να τα καταφέρουμε».

Όπως επεσήμανε στη συνέχεια ο κ. Κεδίκογλου για την Εύβοια είναι ακόμα πιο σημαντική ευκαιρία γιατί όπως είπε όλη η Ελλάδα έχασε αλλά η Εύβοια έχασε περισσότερα στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Εύβοια ήταν έτοιμη σε ότι αφορά τα οδικά έργα. Κάτι που δεν ξέρετε μάλλον οι περισσότεροι» είπε ο Σίμος Κεδίκογλου και συνέχισε: « Όλοι λένε μα γιατί το οδικό δίκτυο της Εύβοιας είναι σε αυτό το χάλι. Και γιατί να έχουμε τέτοιους δρόμους ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν γίνει δρόμοι. Αυτό που δεν ξέρετε οι περισσότεροι είναι ότι μέχρι το 2012, η Εύβοια ήταν εκτός Ευρώπης. Όταν η Κυβέρνηση Σημίτη το 2000 δήλωνε ποια κομμάτια του οδικού δικτύου, ήθελαν να ενταχθούν στα διευρωπαϊκά δίκτυα, δεν έβαλαν ούτε ένα χιλιόμετρο δρόμο της Εύβοιας. Χρειάστηκαν χρόνια προσπάθειας και το 2012 με τη βοήθεια του Πρωθυπουργού τότε, του Αντώνη Σαμαρά με παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο καταφέραμε να ενταχθεί η Εύβοια στην Ευρώπη. Και είχαμε έτοιμο για να δημοπρατηθεί το πρώτο μεγάλο έργο στην Εύβοια μετά από 30 χρόνια. Μετά την υψηλή γέφυρα.

Ο Περιφερειακός της Χαλκίδας. Ένα έργο σημαντικό και για την πόλη της Χαλκίδας, αλλά πολύ περισσότερο για την Βόρεια και τη Νότια Εύβοια, γιατί στο Βασιλικό και την Αρτάκη αντίστοιχα στραγγαλίζεται όχι μόνο η κυκλοφορία των αυτοκινήτων αλλά και οι προοπτικές ανάπτυξης.

Ήταν το πρώτο βήμα για να αποκτήσουμε ένα σωστό οδικό δίκτυο και ήταν προγραμματισμένο είχε ανακοινωθεί η δημοπράτηση του για τις 15 Φεβρουαρίου του 2015. Ενταγμένο στο ΕΣΠΑ είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση αλλά δυστυχώς ενέσκηψε η λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ. Και το πρώτο πράγμα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν να το απεντάξει το έργο της Εύβοιας για να βάλει το έργο Πάτρα –Πύργος. Μόνο εγώ φώναζα. Οι 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια αντί να διαμαρτυρηθούν για την αδικία που γινόταν στην Εύβοια, έβγαζαν ανακοινώσεις γιατί στενοχωρώ το φίλο τους τον Υπουργό. Είμαστε έτοιμοι να το συνεχίσουμε από κει που το αφήσαμε.»

Αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον πρώην Πρόεδρο του ΟΛΝΕ Θανάση Τσέργα με τον οποίο όπως είπε ολοκλήρωσαν το λιμάνι της Κύμης. Αλλά τι είναι ένα λιμάνι χωρίς δρόμους. Δε μπορεί να αναπτυχθεί.

«Πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσει η βελτίωση του δρόμου του άξονα Χαλκίδα-Κύμη. Και σε αυτή την κατεύθυνση είναι και οι παρακάμψεις Βασιλικού και Αμαρύνθου που θα έπρεπε ήδη να έχουν δημοπρατηθεί. Είχαμε ήδη λύσει το πρόβλημα με τις απαλλοτριώσεις επι Κυβέρνηση Σαμαρά».

Σε ότι αφορά στο Φράγμα των Μανικίων, ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε πως το έχει τραύμα στην καρδιά και πρέπει οπωσδήποτε να ολοκληρωθεί. Είναι σε συνεννόηση με το Φάνη Σπανό. Με τον οποίο έχουν δρομολογήσει παρακάμψεις για Λέπουρα και στο Αυλωνάρι για να γίνει πιο βατός ο δρόμος για το λιμάνι της Κύμης.

Μάλιστα ανέφερε πως πρέπει να εξετάσουν την πρόταση που υπήρξε στο παρελθόν να γίνει και υδροηλεκτρικό το φράγμα. Με το Αλιβέρι που θα γίνει ένα πολυδύναμο ενεργειακό κέντρο να έχει και από υδροηλεκτρική ενέργεια και μπορεί με προνομιακούς όρους να γίνει ένας σταθμός.

SB3

SB4

SB36

 

SB5

SB6

SB7

SB8

SB11

SB13

SB14

SB16

SB1

SB2

SB17

SB18

SB19

SB20

SB21

SB22

SB23

SB24

SB24

SB25

SB26

SB27

SB28

SB29

SB30

SB31

SB32

SB33

 SB34

SB37

SB38

 

SB39

 

SB40

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 01:00

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr
X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr