Τελευταία Νέα

Επιστολή της Δημάρχου Χαλκιδέων προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ευνοϊκή διαδικασία μεταγραφών των φοιτητών που ανήκουν σε πληγείσες οικογένειες

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως απέστειλε σήμερα, Παρασκευή 21 Αυγούστου, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, με την οποία κατέθεσε πρόταση, επισημαίνοντας την ανάγκη θέσπισης ευνοϊκής διαδικασίας μεταγραφών, για τα παιδιά που φοιτούν ή πρόκειται να φοιτήσουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ανήκουν σε πληγείσα οικογένεια, από την πρωτοφανή θεομηνία της 9ης Αυγούστου.

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

την 9η Αυγούστου 2020 έπληξε τον Δήμο Χαλκιδέων τραγική θεομηνία, πρωτοφανής για την περιοχή μας, με τεράστιες αρνητικές συνέπειες για τον τόπο μας και τους δημότες.

Συγκεκριμένα, επλήγησαν περισσότερα από 1.200 σπίτια, στα οποία η καταστροφή είναι σχεδόν ολική, εκατοντάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών, τα οποία όχι μόνο έπληξαν τις φετινές καλλιέργειες, αλλά καθιστούν αδύνατη την καλλιέργεια των αγρών και για τα επόμενα έτη, καθώς και επιχειρήσεις.

Να σημειωθεί ότι οι περιοχές που επλήγησαν έχουν διττό χαρακτήρα, αγροτικό και τουριστικό και ειδικά οι επιχειρήσεις που ανέμεναν να δουλέψουν κατά τη θερινή περίοδο, υπέστησαν τεράστια οικονομική ζημιά. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση εκατοντάδες οικογένειες δημοτών μας, ιδιαίτερη στη Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων και Ν. Αρτάκης.

Επειδή ξεκίνησε η νέα περίοδος φοίτησης στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, όσες από τις οικογένειες που επλήγησαν έχουν παιδιά που θα φοιτήσουν ή ήδη φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα αντιμετωπίσουν σχεδόν αξεπέραστο πρόβλημα, ως προς την κάλυψη των εξόδων για τη φοίτηση αυτή.

Για τους παραπάνω λόγους, σας παρακαλούμε να προχωρήσετε σε ειδική νομοθετική ρύθμιση ή στη λήψη οποιασδήποτε σχετικής απόφασης απαιτείται, προκειμένου να ευνοηθούν οι μεταγραφές των φοιτητών, με τρόπο κατά τον οποίο οι πληγείσες οικογένειες να έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση. “

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr