Τελευταία Νέα

O Γιάννης Λαλανίτης για τα «παρατράγουδα» των εσωκομματικών εκλογών στην Εύβοια: «Το κόμμα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι! Η κεντρική διοίκηση του κόμματος είναι ενημερωμένη για όλα αυτά τα γεγονότα και τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις»

Μετά τα περαστικά με τις εγγραφές μελών από υποψήφιο για τις εσωκομματικές εκλογές της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) στην Εύβοια, σύμφωνα με τα οποία είχε εγγράψει νέα μέλη πρόσωπα που δεν ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ένα αγνοία τους, αλλά αφήνοντας τη «σφραγίδα» του δηλαδή, το προσωπικό του e mail δίπλα στα ονόματα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση όλων όσων συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Αφορμή στέκεται το γεγονός ότι η ψηφοφορία θα μπορεί να γίνεται και ηλεκτρονικά. Κάτι που μετά τα γεγονότα στο Μαντούδι της Εύβοιας, δημιούργησε αμφιβολίες για το κατά πόσο η διαδικασία αυτή διασφαλίζεται και με ποιον τρόπο. Προκειμένου να μην ευτελίζεται η διαδικασία και απέχει ο κόσμος από την ψηφοφορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα που προέκυψε στο Μαντούδι και τον υποψήφιο που φέρεται να έχει δημιουργήσει το θέμα, έχει ενημερωθεί μετά από αναφορές και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και όπως ανέφερε σε συνέντευξή του σήμερα, στην εκπομπή «ΤΑΔΕ ΈΦΗ» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στον EVRIPOS 90FM, ο υποψήφιος για σύνεδρος του κόμματος Γιάννης Λαλανίτης, αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Λαλανίτης μάλιστα έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες επισημαίνοντας «Το κόμμα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι! Η κεντρική διοίκηση του κόμματος είναι ενημερωμένη για όλα αυτά τα γεγονότα και τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις». Ξεκαθαρίζοντας ότι αυτές οι εξελίξεις θα καθορίσουν αν θα παραμείνει στον «αγώνα», ως υποψήφιος σύνεδρος ή θα αποσύρει την υποψηφιότητα του.

Κύριε Λαλανιτη θέσατε υποψηφιότητα για σύνεδρος. Τις τελευταίες μέρες έπεσαν αντίληψή μου κάποια γεγονότα που αφορούν την εσωκομματική εκλογική διαδικασία. Πάμε να σταθούμε λίγο στις εκλογές. Πληροφορήθηκα κάτι, στο οποίο έμμεσα αναφέρεστε σε ποστ που έχετε κάνει στο fb, για με τον τρόπο που κάποιος υποψήφιος προσπάθησε εγγράφοντας νέα μέλη, άνθρωποι που ανήκουν σε άλλα κόμματα, εν άγνοιά τους, βρέθηκαν μέλη του κόμματος, και μάλιστα θα ψήφιζαν ηλεκτρονικά το βράδυ των εκλογών. Έχουν γίνει καταγγελίες στο κόμμα και γι αυτό ζητάτε και το αδιάβλητο των εκλογών; Τι ακριβώς έχει γίνει;

Κυρία Ντίνη, όπως πάντα είστε χειμαρρώδης! Δεν σας προλαβαίνουμε! Και καλά πληροφορημένη. Αυτό είναι πολύ καλό για ένα δημοσιογράφο. Εκείνο που έχω να πω ξεκινώντας αυτή τη συζήτηση μαζί σας είναι ότι μέσα σε αυτό το τοπίο το αρνητικό που διαμορφώνεται, δεν πρέπει να θεωρείται καμία υποψηφιότητα δεδομένη. Γιατί οι υποψηφιότητες και ένας αγώνας έχει νόημα όταν υπάρχουν διασφαλισμένες διαδικασίες διαφάνειας και ισότιμης συμμετοχής όλων των κομματικών μελών σε αυτήν την Δημοκρατική διαδικασία, που λέγονται εσωκομματικές εκλογές.

Αυτά προς το παρόν φαίνεται να μην ισχύουν. Οι συνθήκες αυτές προς το παρόν δεν διασφαλίζονται. Για όλα αυτά που είπατε και εσείς κ. Ντίνη και τα γνωρίζετε πολύ καλά και κυρίως έχουν συμβεί σε αυτή την πολύπαθη περιοχή του Μαντουδίου, να μην μπλέκουμε και την Ιστιαία μέσα εκεί, στο Μαντούδι στο πολύπαθο Μαντούδι, γίνονται πολλά και διάφορα έργα. Όσον αφορά τις εσωκομματικές εκλογές, περίεργα πράγματα, παρατράγουδα και ούτω καθεξής.

Το γεγονός ότι κάποιοι θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά, έδωσε ένα κίνητρο σε κάποιους να λειτουργήσουν κάπως διαφορετικά; Θεωρείται ότι θα μπορούσαν να “ξεγελάσουν”; Ξέρετε ποιο είναι το περίεργο της ιστορίας, ότι κόσμος ο οποίος φάνηκε εγγεγραμμένος για να ψηφίσει το βράδυ των εκλογών των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, μέρος αυτών δεν το γνώριζαν καν ότι είναι εγγεγραμμένοι στη Ν.Δ και ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους!

Μα για αυτό μιλάμε για Παρατράγουδα...

Το θέμα είναι ποιος θα ψήφιζε για λογαριασμό τους σε εκείνο το βράδυ! Ποια είναι η διαδικασία να μας το πείτε και αυτό με τα ηλεκτρονικά , γιατί είναι λίγο περίεργες καταστάσεις.

Καταρχήν οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, ως υποψήφιοι πρόεδροι,κάποιοι από αυτούς, ένας δύο μπορεί να μην έχει διαβάσει την εγκύκλιο Των εσωκομματικών εκλογών για τη διαδικασία ή μπορεί να τη διάβασε βιαστικά και του διέφυγαν κάποια πράγματα. Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες κ.Ντίνη. Το κόμμα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι! Η κεντρική διοίκηση του κόμματος είναι ενημερωμένη για όλα αυτά τα γεγονότα και τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις.

Λοιπόν θα το κρατήσω αυτό και πρέπει να το κρατήσουμε πολύ χαμηλά για να μην γίνει και ζημιά γενικότερα στην όλη διαδικασία και να μη νομίζει ο κόσμος ότι δεν αξίζει να πάει να ψηφίσει. Γιατί καμιά φορά μέσα από τέτοιου είδους καταστάσεις απαξιώνεται η διαδικασία αλλά και ο θεσμός.

Έτσι ακριβώς απαξιώνεται η διαδικασία. Αλλά τι να κάνουμε κυρία Ντίνη, δυστυχώς οι φιλοδοξίες και το μυαλό κάποιων δεν μπορεί να αλλάξει τι να κάνουμε...

Καμιά φορά είναι αυτό που λέμε το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται;

Κατά πόσο έξυπνο μπορεί να θεωρηθεί ένα πουλί που πάει σε μία περιοχή κάνει εγγραφές πολλών και βάζει το δικό του e-mail το δικό του τηλέφωνο κάτω από 100, 150, 200 ονόματα, αυτό είναι ένα ερώτημα.

Να το κλείσω εδώ το θέμα για να μην δημιουργήσουμε παραταξιακό θέμα και πρόβλημα στον κόσμο που θέλει να έρθει να τιμήσει με την ψήφο τους υποψηφίους. Πάμε όμως και στις εκλογές συνέδρων και ο Γιάννης ο Λαλανίτης είναι υποψήφιος σύνεδρος. Ξέρω ότι έχεις ασχοληθεί πάρα πολύ με το Νομό. Έχεις ασχοληθεί πάρα πολύ με το κόμμα, έχεις κάνει τις παρατηρήσεις σου και είσαι πάντα καυστικός, όταν κάτι δεν πάει καλά και αυτό είναι ίσως που ξεχωρίζεις και σαν προσωπικότητα γιατί αλλιώς δεν έχεις και προσωπικότητα άμα κάνεις ότι κάνουν οι άλλοι. Τι έχετε να μας πείτε σχετικά με την υποψηφιότητα σας;

Εγώ μιλάω για τα αυτονόητα. Και δράττοντας την ευκαιρία αυτή που μου δίνετε και ρωτάω και εσάς ως πολίτης του τόπου. Είναι δυνατόν έναν χρόνο μετά τις πλημμύρες, ήρθε ο πρωθυπουργός μετά τις πλημμύρες, και έδωσε εντολή την γέφυρα των Φύλλων να την φτιάξει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Και ενάμιση χρόνο μετά, παρότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας έδωσε την εντολή, η γέφυρα δεν έχει φτιαχτεί. Δεν πρέπει αυτό να το πούμε;

Σας είπα ότι η υποψηφιότητά μου, εάν τις επόμενες δύο μέρες δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με αυτή τη φαλκίδευση του εκλογικού αποτελέσματος, δεν είναι δεδομένη. Όχι, επειδή φοβάμαι εγώ τις εκλογές.Ξέρετε και εγώ πέφτω μέσα στη φωτιά. Δεν έχω πρόβλημα εγώ να πάρω 500, 200, 100 ψήφους. Τα έχω ξεπεράσει εγώ αυτά τα πράγματα.

Θεωρείται ότι απαξιώνεται η διαδικασία και αλλοιώνεται ο θεσμός;

Αν αφεθεί το σύστημα αυτό ως έχει, απαξιώνεται η διαδικασία και αλλοιώνεται το εκλογικό αποτέλεσμα. Και σύνεδροι να μην πάνε και να μην εκλεγούν οι άνθρωποι που πρέπει και πραγματικά θέλει ο τόπος, γιατί όλα αυτά πλέον είναι κατευθυνόμενα.

Θα αφήσουμε το θέμα μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο να κάνουμε μία συνέντευξη δική σας για το τι ακριβώς πρεσβεύετε, ως υποψήφιος σύνεδρος.

Καλύτερα έτσι.Γιατί όλα αυτά τα γεγονότα καταλαβαίνεις, ότι μας έχουν επηρεάσει γενικά.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΛΑΝΙΤΗ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM!

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 19:59

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr