Τελευταία Νέα

Κωνσταντίνα Σταθοπούλου: «Οι νέοι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και να μην αφήνουν τα πράγματα στην τύχη τους κάνοντας κριτική από τον καναπέ του σπιτιού τους…»

Η επιχειρηματίας Κωνσταντίνα Σταθοπούλου είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την υποψήφια δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΕΥΡΙΠΟ 90fmκαι τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη για τους λόγους που την ώθησαν να είναι υποψήφια στον Α βαθμο αυτοδιοίκησης εκείνη έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Συγκεκριμένα κάλεσε τους νέους να ενεργοποιηθούν. «Οι νέοι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και να μην αφήνουν τα πράγματα στην τύχη τους κάνοντας κριτική από τον καναπέ του σπιτιού τους…» τόνισε μεταξύ άλλων. Ο καθοριστικός ρόλος που παίζει η οικογένεια της σε κάθε της βήμα και τα σχέδια της επόμενης μέρας για το δήμο Χαλκιδέων

 

Μία νέα γυναίκα πετυχημένη επιχειρηματίας πως αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά αυτή την περίοδο;

Κυρία Ντίνη, σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και για τα καλά σας λόγια και ανταποδίδω. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με στηρίζει εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον αφενός να είμαι υποψήφια και αφετέρου να αγωνιστούν για το σταυρό, στην κάλπη.

Η καθημερινή επαφή μου με τον κόσμο, και μέσα από τη δουλειά μου και μέσα από τις κοινωνικές συναναστροφές, τα λόγια φίλων ότι επιτέλους νέοι άνθρωποι, πρέπει να ενεργοποιηθούν περισσότερο στον τόπο που ζουν και να μην αφήνουν τα πράγματα στην τύχη τους κάνοντας κριτική από τον καναπέ του σπιτιού τους, με έπεισαν ότι θέλουν να είμαι εγώ η εκπρόσωπος τους την επομένη των εκλογών στο δημοτικό συμβούλιο της Χαλκίδας. Και όταν μου έγινε η τιμητική πρόταση από τη νυν δήμαρχο Ελενα Βάκα απάντησα θετικά, βάζοντας όμως και τους δικούς μου όρους για το πώς θέλω να δουλέψω για το δήμο Χαλκιδέων. Της ανέφερα μία σειρά από ιδέες και προτάσεις με τις οποίες θέλω να πορευτώ στο δήμο και συμφώνησε να τις υλοποιήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα μετά τις εκλογές.

Τι είδους προτάσεις;

Είναι μία σειρα από θέματα που αφορούν ανα δημοτική ενότητα. Σας είπα ότι στην καθημερινή επαφή μου με τον κόσμο, σημείωνα εκτός από τα προβλήματα, τους προβληματισμούς του κόσμου αλλα και τις δικές τους σκέψεις για το πώς οραματίζονται τον τόπο τους. Αυτές τις προτάσεις, ιεραρχώντας μία σειρά θεμάτων όπως είναι για παράδειγμα η καθαριότητα, η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η συνεργασία νέων με τη δημοτική αρχή και η στήριξη τους μέσω εθελοντικών ομάδων που θα δουλεύουν για τον τόπο τους, η στήριξη της επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, το Επιμελητήριο και την Περιφέρεια.

Η αλλαγή της καθημερινότητας με τη δημιουργία ποδηλατόδρομου. Η πρόσβαση στα πεζοδρόμια για τα άτομα με ειδικές ικανότητες αλλά και τις μανούλες και τους μπαμπάδες με τα καροτσάκια. Η επέκταση χώρων πρασίνου όπου μπορούν να απολαμβάνουν όλες τις ώρες τη φύση μικροί και μεγάλοι. Εχω μία σειρά από προτάσεις για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Πως ο δήμος μπορεί να σταθεί δίπλα τους και να κάνει τις στιγμές της ζωής του ομορφότερες. Σεβασμό στους γεροντότερους, ας μην ξεχνάμε ότι μας έχουν διδάξει πολλά στο σχολείο της ζωής. Θα μπορούσα να σας πω πάρα πολλά αλλά νομίζω ότι θα καταναλώσω πολύ από τον πολύτιμο χρόνο σας.

Με ποια κριτήρια ο κόσμος πιστεύετε ότι πρέπει να ψηφίσει την Κυριακή για να τον εκπροσωπήσουν στο Δ.Σ άνθρωποι που αντιλαμβάνονται το βάρος της τοπικής αυτοδιοίκησης α βαθμού στις πλάτες τους;

Σέβομαι τις υποψηφιότητες όλων ανεξαρτήτως συνδυασμών και θέλω από την εκπομπή σας δημόσια να ευχηθώ σε όλους καλή επιτυχία. Νομίζω ότι σε αυτό τον αγώνα για τη νίκη δεν περισσεύει κανείς. Όμως έχοντας παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια εκτός από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκιδέων και άλλα συμβούλια στο διαδίκτυο, αυτό που παρατηρώ είναι ότι μπορεί ο δήμος να είναι μία επιχείρηση και έχεις να λειτουργήσεις ως επιχειρηματίας εκεί αλλά στο δημοτικό συμβούλιο είναι σαν το σχολείο. Όποιος είναι διαβασμένος φαίνεται μέσα από τις τοποθετήσεις του, τις προτάσεις του και γενικότερα τη συμπεριφορά του.

Το δεύτερο που παρατήρησα είναι ότι οι απαιτήσεις για να μπορείς να σταθείς μέσα σε ένα δημοτικό συμβούλιο, είναι επίσης πολύ μεγάλες. Συνεπώς, άνθρωποι με ενσυναίσθηση που γνωρίζουν ότι η προσφορά στον τόπο δεν γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού, μπαίνουν σε αυτό τον εκλογικό αγώνα με τα εφόδια εκείνα που θα τους βγάλουν ασπροπρόσωπους στο μέλλον. Τα κριτήρια θα τα κρίνει ο κόσμος διαβάζοντας και τα βιογραφικά των υποψηφίων, αν και σε ένα δήμο όπως αυτός της Χαλκίδας γνωριζόμαστε όλοι. Και ας κερδίσει εκείνος που ο κόσμος θα υποδείξει και θα εκλέξει στη συνέχεια χαρίζοντας του την ψήφο του.

Σε βλέπω έτοιμη για όλα…όπως λέει ο κόσμος. Θα ήθελα όμως να μου αναφέρεις πόσο σημαντικό είναι για σένα να έχεις σ΄αυτόν τον δύσκολο αγώνα δίπλα σου την οικογένεια σου και να γίνω πιο συγκεκριμένη τη στήριξη των γονιών σου;

Σας ευχαριστώ για την ερώτηση. Οι δεσμοί με την οικογένεια μου δεν άλλαξαν ποτέ. Και αυτό γιατί είχαν φροντίσει και είμαι πολύ περήφανη και για τη μητέρα μου Χριστίν και για τον πατέρα μου Γιάννη, οι οποίοι ξεκινώντας από το μηδέν να στήσουν την επιχείρηση που διαχειριζόμαστε σήμερα και ο αδερφός μου με μένα, δεν έχασαν τα παιδιά τους. Η οικογένεια ήταν πάντα το πιο ψηλό σημείο στην πυραμίδα. Δε μπορώ όμως να μην τους ευχαριστήσω δημόσια εκφράζοντας το θαυμασμό μου που τα κατάφεραν άψογα σε όλα τα επίπεδα μέχρι εδώ. Ξέρετε, όταν τους ανακοίνωσα ότι θέλω να ασχοληθώ με το δήμο, γνωρίζοντας ότι προετοιμαζόμουν με προτάσεις και τα λοιπά, μου είπαν προχώρα και εμείς είμαστε εδώ. Είναι δύο άνθρωποι της βιοπάλης που ωρίμασαν και εκείνοι μέσα από την καθημερινή συναναστροφή τους με τον κόσμο. Οπότε ναι είναι στυλοβάτες και σε αυτή την προσπάθεια που κάνω. Δίπλα μου και σε αυτό το μεγάλο βήμα, με συμβουλές και αφιερώνοντας πολύ από τον ελάχιστο χρόνο που οι ίδιοι διαθέτουν για τον εαυτό τους. Γιατί όπως μου αναφέρουν συχνά πίστεψαν σε μένα όταν με έριχναν στα βαθιά στην Εταιρία, το ίδιο και τώρα. Και τους ευχαριστώ και πάλι.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 20:45

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr