Τελευταία Νέα

Ο γιατρός Γεώργιος Μαρίνος ομιλητής στο συνέδριο στις Ιπποκράτειες Ημέρες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Εταιρεία Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής Ελλάδος «Ιπποκράτης»

Ο γιατρός Γιώργος Μαρίνος ήταν ομιλιτήες στο συνέδριο για τις Ιπποκράτειες Ημέρες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Εταιρεία Γενικής - Οικογενειακής Ιατρικής Ελλάδος «Ιπποκράτης» με θεματολογία για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που είναι το πρώτο επίπεδο επαφής του πολίτη με το υγειονομικό σύστημα.

Ο κ. Μαρίνος ανέφερε πως παρέχεται από κέντρα υγείας και περιφερειακά ή δημοτικά ιατρεία. Επίσης, από τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και τον ιδιωτικό τομέα. Ο ρόλος της(ΠΦΥ) όπως είπε, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ενημέρωση του πληθυσμού και την πρόληψη νοσημάτων, τον οικογενειακό προγραμματισμό και την αντιμετώπιση επειγόντων ή χρονίων προβλημάτων υγείας.

Η ΠΦΥ θα πρέπει ακόμη να λειτουργεί σαν «θυρωρός» ή «πύλη» του υγειονομικού συστήματος, παραπέμποντας σε ανώτερες βαθμίδες περίθαλψης μόνο όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Είναι σαφές πως από μια καλά οργανωμένη ΠΦΥ, μόνο κέρδος θα είχαν ο χρήστης των υπηρεσιών αλλά και το σύστημα. Φροντίδα πλησιέστερα στην κοινότητα, αμεσότητα, μικρότερος χρόνος αναμονής, καλύτερη εξυπηρέτηση, πρόληψη νοσημάτων και χαμηλότερο κόστος είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 01:29

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr