Τελευταία Νέα

Η γιατρός Άντα Σοφία ενημερώνει για τον Κορωνοϊό – Μίλα για τις δράσεις Υγείας στο Δήμο Διρφύων –Μεσσαπίων και τη σύσταση Εθελοντικής Ομάδας στο Δήμο

Για τα μέτρα πρόληψης από τον Κορωναϊό, τις δράσεις στο δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων και την σύσταση Εθελοντικής Ομάδας στο Δήμο, μίλησε σε συνέντευξή της στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και στην εκπομπή «τάδε έφη..» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, η γιατρός και εντεταλμένη σύμβουλος Υγείας του Δήμου Διρφύων –Μεσσαπίων Αφένδρα Σοφία.

Σε ότι αφορά τα μέτρα πρόληψης από τον Κορωνοϊό, η γιατρός συνέστησε ψυχραιμία επισημαίνοντας:

«Ο κορωνοϊός είναι ένα σοβαρό θέμα. Αλλά θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να ακολουθούμε τις συστάσεις έτσι ώστε να τον αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε η γιατρός και συνέχισε με τα μέτρα πρόληψης.

«Καλή υγιεινή των χεριών. Αν υπάρχουν συμπτώματα βήχα ή καταρροής φοράμε τη μάσκα. Δεν την φοράμε όλοι. Τη μάσκα πρέπει να τη φορά αυτός που έχει συμπτώματα,, έτσι ώστε να μη μεταδώσει μέσω των σταγονιδίων. Να κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας. Να αποφεύγουμε τους κλειστούς χώρους με τα πολλά άτομα. Έχει τα συμπτώματα μιας απλής γρίπης. Πυρετό πάνω από 38, βήχας, καταρροή, μυαλγίες, πονοκεφάλους, αρθραλγίες».

Στο ερώτημα αν κάποιος που νοσεί από κορωνοϊό αν θα πεθάνει κιόλας η γιατρός απαντά όχι και εξηγεί: «Όχι βέβαια. Η θνητότητα είναι στο 2%. Και κυρίως σε άτομα με άλλα νοσήματα.» Το ζήτημα είναι αν φέρεις τον ιό να την τον μεταδώσεις στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Η γιατρός αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό για τη γρίπη επισημαίνοντας ότι συνεχίζεται αλλά θα πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει ότι χρειάζονται μία με δύο εβδομάδες για να δημιουργηθούν αντισώματα. «Αν κάποιος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και δεν έχει εμβολιαστεί καλό είναι να εμβολιαστεί» είπε η κα Σοφία.

Για εκείνους που έκαναν το εμβόλιο της γρίπης και στη συνέχεια αρρώστησαν από γρίπη, η γιατρός επεσήμανε πως και το εμβόλιο δεν έχει κάλυψη 100%. Ενώ αυτό το εμβόλιο δεν σχετίζεται καν με τον Κορωνοϊό. «Να έρχονται σε επαφή εκείνοι που φέρουν τα συμπτώματα του Κορωνοϊού με τους γιατρούς τους καθαρά για παρακολούθηση. Τα περισσότερα περιστατικά του Κορωνοϊού είναι σαν μια απλή γρίπη. Δηλαδή, δεν έχουν τραγικές συνέπειες», δήλωσε η γιατρός.

Η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Υγείας στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων Αφένδρα Σοφία μίλησε και για τις δράσεις Υγείας στο Δήμο

Από το Σεμπτέμβρη μέχρι και σήμερα λειτουργεί άψογα το πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής υγείας για το οποίο είναι υπεύθυνη ως εντεταλμένη σύμβουλος η γιατρός Αφένδρα Σοφία σε συνεργασία όπως η ίδια μας ανέφερε με το Κέντρο Υγείας Ψαχνών και την υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου.

«Έχουμε επισκεφθεί μέχρι στιγμής 12 τοπικές κοινότητες του Δήμου Διρφύων –Μεσσαπίων και έχουν εξετασθεί πάνω από 250 άτομα με εξετάσεις που γίνονται στα πλαίσια προληπτικού ελέγχου» δήλωσε η εντεταλμένη σε θέματα υγείας σύμβουλος του δήμου Αφένδρα Σοφία και συνέχισε: «Σε αυτές τις επισκέψεις μας έχουμε μαζί μας και την κα Κάτια Μεγάλου την οποία και θέλω να ευχαριστήσω».

Η γιατρός αναφέρθηκε στις δύο ημερίδες που έχουν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία καθώς ο κόσμος έχει αγκαλιάσει όλο αυτό που γίνεται στα Ψαχνά. Η μία ήταν για τις Πρώτες Βοήθειες και η άλλη για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κα Σοφία θα συνεχίσουν και στις υπόλοιπες Κοινότητες. «Τον επόμενο μήνα συνεχίσουμε τη συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο των Υγειών Πόλεων, να ευχαριστήσω στο σημείο αυτό και την κα Βερούχη που ήρθε από την Κάρυστο, θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα για την οστεοπόρωση , όπου θα έχουμε ένα μηχάνημα οστικής μέτρησης στη φτέρνα, και θα είναι για μία εβδομάδα στο δικό μας δήμο».

Στο σημειο αυτό να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την κα Αφένδρα θα μπορούν να κάνει την εξέταση και κόσμος εκτός δήμου. Ακόμα μία δράση η οποία πραγματοποιείται στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών είναι το ΤΕΣΤ ΠΑΠ που γίνεται από 2 μαίες εκεί. «Και σε αυτό το κομμάτι υπάρχει ανταπόκριση και θα συνεχιστεί…» δήλωσε η γιατρός.

Η κα Σοφία στη συνέντευξη της αποκλειστικά στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm ανακοίνωσε τη σύσταση μιας Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου που θα δραστηριοποιηθεί σε διάφορους τομείς.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΦΡΥΩΝ –ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΑΦΕΝΔΡΑΣ ΣΟΦΙΑ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Μαρτίου 2020 20:59

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr