bannernew6

Τελευταία Νέα

Αδειάζουν ένας -ένας τον Μπουραντά...- «Ακέφαλος» ο συνδυασμός Θωμά στο Δ.Σ και οι «μνηστήρες» … ετοιμάζονται

Με «πρωτοπαλίκαρο» τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Μπόκαρη συναντήθηκαν την Παρασκευή το βράδυ, σε χωριό της Κύμης, κάποιοι εκ των δημοτικών συμβούλων του Θανάση Μπουραντά προκειμένου να συζητήσουν με σκοπό να κατεβάσουν και πάλι στις επερχόμενες εκλογές τον Θανάση Μπουραντά, υποψήφιο δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου.

Και μάλλον, πήγαν για μαλλί …και βγήκαν κουρεμένοι κάποιοι από τους ελάχιστους παρόντες δημοτικούς συμβούλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κ. Μπόκαρη, δήλωσαν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι με Μπουραντά, κάποιος ανέφερε μάλιστα ότι κατά 90% δεν θα είναι υποψήφιος αν και στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι δεν ξανακατεβαίνει…Πόσο μάλλον τώρα που χώρισαν οι δρόμοι του συγκεκριμένου με το έτερον «πολιτικό» ήμισυ που συμπορεύτηκε στον ίδιο συνδυασμό στο παρελθόν.

Καθώς, ο «κολλητός» του και πλέον δημοτικός σύμβουλος ετοίμαζε εδώ και ενάμισι χρόνο τα μεγαλεπήβολα σχέδια του με άλλους, για το δήμο, εκτός ομάδας Μπουραντά, βέβαια. Άλλωστε, αν και είχε πει ότι θα παραβρισκόταν στην κουβέντα και αυτή τη φορά, την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια…

Οι τριγμοί στο «στρατόπεδο» Μπουραντά έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό αφού άνθρωποι που στήριξαν από ίδρυσής της τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ έχοντας όραμα για τον τόπο τους, αφενός απογοητεύτηκαν από την διοίκηση Μπουραντά όλα αυτά τα χρόνια και αφετέρου αισθάνθηκαν ότι δεν κατάφεραν να δουλέψουν στο δήμο όπως ήθελαν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, γιατί δεν τους άφηνε ελεύθερους η «αυλή» του δημάρχου που κατά καιρούς και οι ίδιοι παραδέχονταν όπως και απλός κόσμος, πως ήθελε να κάνει κουμάντο σε όλα. Πολλές φορές είχαν κάνει παράπονα στο δήμαρχο γι΄αυτό…Μάταια όμως!

Άνθρωποι που θέλουν να κοιτάνε στα μάτια τον κόσμο που τους εμπιστεύθηκε και αναγνωρίζουν ότι άλλα περίμεναν από έναν αυτοδιοικητικό με τόση εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εδώ και τόσα χρόνια.

Και αναρωτιέται κανείς αν ο Θανάσης Μπουραντάς έχει πάρει τα μηνύματα από τον κόσμο. Αν κάποια στιγμή κάνει απολογισμό του έργου των τεσσάρων αυτών χρόνων. Τι διεκδίκησε μέχρι τώρα για το δήμο, με ποιους συνεργάστηκε για να κάνει έργο; Και τώρα ήρθε η ώρα της κρίσης και για τον ίδιο, αυτή τη φορά από τη θέση του δημάρχου.

Όταν βλέπεις τα δικά σου τα παιδιά να μην αναγνωρίζουν ότι έκανες κάτι σε αυτό τον τόπο αυτά τα χρόνια, σκέψου οι γύρω –γύρω τι λένε από τους οποίους θα κληθείς να «ψαρέψεις» υποψήφιους για να φτιάξεις ψηφοδέλτιο.

Και βέβαια, όπως ισχυρίζονται δικοί του άνθρωποι, ο κ. Μπουραντάς θα είναι και πάλι υποψήφιος αν μετρήσει και του βγαίνουν τα κουκιά….Γιατί, δεν έχει μάθει να ρισκάρει! Έτσι έκανε πάντα!

Από την άλλη, αν και προς το παρόν τουλάχιστον ο Δημήτρης Θωμάς παραμένει επικεφαλής των Νέων Οριζόντων, στο Δ.Σ ο συνδυασμός του είναι «ακέφαλος». Ποιος θα κληθεί να τον αντικαταστήσει ως επικεφαλής στο Δ.Σ; Το πιο πιθανό είναι κοντινό του πρόσωπο και άτομο που χαίρει της εμπιστοσύνης του.

Δεν έχει προχωρήσει σε ανακοινώσεις μετά την παραίτηση του από δημοτικός σύμβουλος. Ενώ προσπαθεί με συνεχείς συναντήσεις από χωριό σε χωριό να βολιδοσκοπήσει το κλίμα. Σαφώς και το θέμα που έχει προκύψει με τα δικαστήρια, αποτελεί ένα «αγκάθι» για τον ίδιο μέχρι να δούμε τι έκβαση θα έχει η υπόθεση αυτή. Κάτι που επίσης θα τον δυσκολέψει στην συγκρότηση ψηφοδελτίου, για την ώρα.

Μετά από τα παραπάνω, αντιλαμβάνεται κανείς πως οι υποψήφιοι μνηστήρες για το «δημαρχιακό θώκο» στο δεύτερο μετά τη Χαλκίδα μεγαλύτερο Δήμο της Εύβοιας, θα είναι πολλοί. Το θέμα είναι ποιος έχει τις δυνατότητες , θα είναι πρόσωπο αποδεκτό από τον κόσμο και θα πείσει με τις περγαμηνές του πως θα μπορέσει να βγάλει το δήμο από το τέλμα, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και πολλή δουλειά από την επόμενη μέρα. Θα δείξει…

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 00:54

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr