bannernew6

Τελευταία Νέα

Δημητρόπουλος: «Όλοι γνωρίζετε τι παραλάβαμε- Εκρηκτική κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας- Το ΚΕΠ και η «αδιάφορη» υπάλληλος που ξηλώθηκε» - Τι είπε για τη ΔΕΥΑΕ και το Προσφυγικο-Μεταναστευτικό

Τρία θέματα μονοπώλησαν στην τοποθέτηση του δημάρχου Ερέτριας Γιάννη Δημητρόπουλου στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή της Ερέτριας, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου στην Αμάρυνθο. Ο κ. Δημητρόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση που παρέλαβε στο δήμο, το προσφυγικό-μεταναστευτικό και το έργο που αφορά τη χωροθέτηση του ΒΙΟ.ΚΑ της Ερέτριας στην Αμάρυνθο. Για το θέμα έχει γίνει δημοσίευση από την τοποθέτηση του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο αργότερα. Επισημαίνοντας ότι θα κάνει Γενικές Συνελεύσεις για να ενημερώνει τους δημότες κάθε δύο μήνες.

«Την προηγούμενη Τετάρτη ολοκληρώσαμε την παραλαβή των υπηρεσιών του δήμου υπό την ευρεία του όρου, έννοια» είπε ο δήμαρχος της Ερέτριας και συνέχισε: «Τις κεντρικές υπηρεσίες του δήμου, τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, το Νομικό Πρόσωπο και τις Σχολικές Επιτροπές. Όλοι γνωρίζετε τι παραλάβαμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εκρηκτική κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας.»

Σε ότι αφορά τις Κεντρικές Υπηρεσίες του Δήμου, ο κ. Δημητρόπουλος αναφέρθηκε στα αυτοκίνητα. «Στο δήμο είναι χρεωμένα περίπου 60 αυτοκίνητα. Και 30 αγνώστου ταυτότητας. Από αυτά τα αυτοκίνητα που υπάρχουν στο δήμο κυκλοφορούσαν μόνο τα 15. Και αν αφαιρέσουμε ένα αυτοκίνητο της Τεχνικής Υπηρεσίας και ένα τζιπ που ήταν πράγματι καινούργια, τα υπόλοιπα ήταν σαράβαλα. Ήταν κοστοβόρα. Και το σπουδαιότερο, δεν υπάρχει προγραμματισμός για να ανανεώσουμε αυτά τα αυτοκίνητα».

 

dimitro1

Στη συνέχεια ο κ. Δημητρόπουλος αναφέρθηκε στη λειτουργία του ΚΕΠ και την υπάλληλο που αναγκάστηκε να «ξηλώσει» καθώς δεν διεκπεραίωνε τις υποθέσεις των πολιτών.

«Υπήρχε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών. Αυτή η υπηρεσία αντί να εξυπηρετεί τους πολίτες δημιουργούσε προβλήματα. Ενδεχομένως και κάποιοι από εσάς να έχετε πέσει θύματα. Η Διευθύντρια που ήταν εκεί έπαιρνε τα έγγραφα για ανανεώσεις διπλωμάτων, για μεταβιβάσεις αυτοκινήτων και τα πετούσε, τα εξαφάνιζε. Και το κακό σ αυτή την υπόθεση ήταν ότι αυτό ήταν γνωστό στη δημοτική αρχή. Με το που αναλάβαμε αντικαταστήσαμε την υπάλληλο και προσπαθούμε να το βάλουμε σε λειτουργία. Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα με τον κόσμο που είχε δώσει τα δικαιολογητικά και δεν έχει κρατήσει αντίγραφα» είπε ο κ. Δημητρόπουλος.

dimitro2

Τέλος, αναφέρθηκε στο προσωπικό 3Κ. «Πέρυσι ζήτησε ο δήμος να υποβάλλουν αιτήσεις για Διοικητικό Προσωπικό και Προσωπικό στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Και ο δικός μας ο Δήμος ήταν ο μοναδικός που δεν ζήτησε» είπε ο δήμαρχος και συνέχισε: «Με αποτέλεσμα, τώρα που τελείωσαν τα 8μηνα, δεν έχουμε κόσμο. Ειδικά στον Τομέα της Καθαριότητας». Ο Δήμος για ένα δίμηνο για τις γιορτές προχωρά στην πρόσληψη 7 ατόμων. Αφού μέχρι εκεί φτάνουν τα οικονομικά του δήμου.

Προβλήματα και με το «Βοήθεια στο Σπίτι». «Δεν υπάρχει αυτοκίνητο. Πώς θα την κάνουν τη δουλειά τους; Πριν ένα χρόνο το τρακάρανε και ψάχνουμε να το βρούμε που είναι…» είπε ο δήμαρχος.

dimitro3

Η ενημέρωση συνεχίστηκε με τα οικονομικά του δήμου. Ο κ. Δημητρόπουλος αναφέρθηκε στους ισολογισμούς του δήμου που δεν έγιναν το 2017 και το 2018. Σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση του δήμου όπως είπε ο δήμαρχος, βρήκαν ένα αποθεματικό 2.250.000€. Από αυτά τα 250.000€ είναι δεσμευμένα για διάφορους λόγους. Δεν ξέρουν όπως είπε πιο είναι το πραγματικό υπόλοιπο γιατί έρχονται κάθε μέρα σωρηδόν δικαστικές αποφάσεις και βερεσέδια.

dimitro6

Σε ότι αφορά την ΔΕΥΑΕ ο κ. Δημητρόπουλος είπε ότι έχει ένα χρέος προς τη ΔΕΗ 1.860.000€. Τα βερεσέδια όπως είπε και οι δικαστικές αποφάσεις ανέρχονται στις 350.000€. Ενώ δεν έχουν γίνει ισολογισμοί από το 2013.

Νομικό Πρόσωπο «Δαφνηφόρος Απόλλων»: Εδώ έχουμε ένα χρέος προς τους προμηθευτές που το ψάχνουμε αν είναι πραγματικό, γύρω στις 200.000€. Ενώ ισολογισμούς δεν έχει κάνει από το 2015.

dimitro5

Τέλος, ο κ. Δημητρόπουλος αναφέρθηκε στις Σχολικές Επιτροπές για τις οποίες ανέφερε πως η κατάσταση ήταν ισορροπημένη.

Στη συνέχεια, μίλησε για το προσφυγικό –μεταναστευτικό στο οποίο ξεκαθάρισε τα εξής: «Συναντηθήκαμε με τον Περιφερειάρχη κα του θέσαμε το ζήτημα. Εφόσον το Κράτος πει να έρθουν εδώ μετανάστες να γίνει επιμερισμός με την αρχή της αναλογικότητας».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 23:17

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr