bannernew6

Τελευταία Νέα

Ο Αλέξανδρος Θεοδώρου αφού ενημέρωσε απείχε από τη συζήτηση στο Δ.Σ για το Νοσοκομείο : «Κάποιοι ενδεχομένως έχουν και σήμερα στο μυαλό τους να μετατρέψουν το συμβούλιο σε “one man show”»

«Δε θα συμμετέχω στο συγκεκριμένο θέμα γιατί κάποιοι ενδεχομένως έχουν και σήμερα στο μυαλό τους να μετατρέψουν το συμβούλιο σε  “one man show”» αναφέρει μεταξύ άλλων για το θέμα που φέρνει η μείζον αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Ο κ. Θεοδώρου αναφέρει τις ενέργειες που έχουν γίνει τόσο από τον ίδιο όσο και από το δήμαρχο φτάνοντας μέχρι το Υπουργείο Υγείας.

Ο ίδιος όπως αναφέρει πιο κάτω στην επιστολή που έστειλε σε όλους και στον Πρόεδρο του Δ.Σ για να διαβαστεί ότι το θέμα δεν λύνεται με απόφαση Δ.Σ και επειδή σέβεται και το θεσμό και το ρόλο του δεν θα συμμετέχει στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος.

Επιστολή Θεοδώρου στο Δ.Σ

Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!

Στην ημερήσια διάταξη στα θέματα του σημερινού ΔΣ, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου, κα Αρετή Μπάτσα εισηγείται προς συζήτηση λήψη απόφασης και ψήφιση θέμα που αφορά την λειτουργία του Κέντρου Υγείας –Νοσοκομείου της Κύμης. Το θέμα έρχεται 18ο ως εξής: Συζήτηση και λήψη απόφασης σε σχέση με θέματα που απειλούν την ορθή λειτουργία του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης Γ.Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. (αίτημα της επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης).

Αρχικά διερωτήθηκα, αν είναι αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή να παίρνει αποφάσεις που αφορούν την λειτουργία άλλου οργανισμού ή αν ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι με κάθε τρόπο και χωρίς να μπαίνει σε θέματα δικαιοδοσίας άλλων, να φέρνει θέματα, προς ανάλωση αλλά και κατανάλωση ωρών σε συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου για εντυπωσιασμό και μόνο. 

Και όλα αυτά τα αναφέρω για να θυμίσω πως ξεκίνησε το θέμα, τι ενέργειες έχουν γίνει μέχρι τώρα, τι ειπωθηκε στη συναντηση στο δημαρχείο της Κύμης παρουσία εκπροσώπων όλων των παρατάξεων του Δήμου.

Άλλωστε, ένα θέμα που αφορά την υγεία, δε θα μπορούσε να αφήνει αδιάφορο τον Αντιδήμαρχο της Κύμης, πόσο μάλλον όταν το θέμα αφορά την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου της περιοχής που φέρει μάλιστα και το όνομα του αειμνήστου ευεργέτη ιατρού Γεωργίου Παπανικολάου.

Ας δούμε λίγο πως έχουν τα πράγματα. Πριν από ενάμιση μήνα περίπου με ενημέρωσαν από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και από το Συμβούλιο των γιατρών ότι θα ήθελαν μία συνάντηση μαζί μου καθώς υπάρχει θέμα δυσλειτουργίας του Νοσοκομείου της Κύμης. Μάλιστα είχε φέρει στο Δ.Σ θέμα ο κ. Κέκης που αφορούσε το Νοσοκομείο τότε με σχετικό έγγραφο. Σε επαφή με το δήμαρχο κρίναμε ότι θα έπρεπε να κάνουμε τη συνάντηση αυτή με τους εργαζόμενους παρουσία εκπροσώπων ή των επικεφαλής και των άλλων παρατάξεων όπως και έγινε.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο της Κύμης συναντηθήκαμε ο Πρόεδρος του Δ.Σ Γιώργος Ζέρβας, ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων κ. Θεοτόκης Κοντός, η Αντιπρόεδρος κα Αθανασία Χονδρονικόλα, ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου και ο διευθυντής της παθολογικης κλινικής,  η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Αρετή Μπάτσα, ο κ. Γλυκός εκπροσωπώντας την κα Θαλασσινού η οποία παρακολουθούσε την κουβέντα από το κινητό της τηλέφωνο, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κέκης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Μαστροκώστας.

Αφού ακούσαμε τους εργαζόμενους οι αιρετοί, καταλήξαμε ότι το θέμα αυτό δεν είναι θέμα δημοτικού συμβουλίου αλλά θα πρέπει να κάνουμε αυτό που ζητούν οι εργαζόμενοι, δηλαδή να φτάσουμε με ενέργειές μας το θέμα στους ανωτέρους της διοίκησης με την οποία φέρεται να υπάρχει το θέμα. Να σημειώσω εδώ, ότι ζήτησε συνάντηση και η Διοικήτρια στη συνέχεια, η κα Αγγελοπούλου χωρίς όμως από πλευράς της να πραγματοποιηθεί. Υπάρχει και σχετική αλληλογραφία μεταξύ μας. 

Μετά τη συνάντηση και αφού ενημερώθηκε σχετικά ο δήμαρχος, στείλαμε έγγραφα και προς την 5η ΥΠΕ αλλά και προς το Υπουργείο Υγείας για να διερευνήσουν το θέμα. Επισημαίνω εδώ, ότι η επίλυση των οποιονδήποτε εσωτερικών προβλημάτων του Νοσοκομείου, δε λύνονται με μία απόφαση Δ.Σ. 

Σε συνεννόηση πάντα με το δήμαρχο παρουσία του Βουλευτή της Ν.Δ Σίμου Κεδίκογλου και των Διοικητών των Νοσοκομείων της Χαλκίδας Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη και της Καρύστου κ. Μίχα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Υφυπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, όπου τέθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου της Κύμης που αφορούσε κυρίως τις εφημερίες της παθολογικής κλινικής αλλά και το θέμα εσωτερικών προβλημάτων που όπως μας μεταφέρθηκε γίνονται αιτία να προκηρύσσονται νέες θέσεις και λόγω της κατάστασης που επικρατεί, να μην καλύπτονται. Ενώ σε ερώτηση μου  αν τίθεται θέμα υποστελέχωσης ή υποβάθμισης του Νοσοκομείου ο Υφυπουργός μου απάντησε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα και πως το νοσοκομείο έχει καλυμμένες τις θέσεις του οργανογράμματος αλλά και όταν χρειαστεί γίνονται προκηρύξεις για την πρόσληψη προσωπικού.

Ο κ. Κοντοζαμάνης και ως ο πλέον αρμόδιος αποφάσισε να επιληφθεί του θέματος. Σε ότι αφορά το οργανόγραμμα δε του νοσοκομείου μας ενημέρωσαν ότι έχουν καλυφθεί οι θέσεις όπως προβλέπονται από το ήδη υπάρχον. Ενώ υπήρξε και ζήτημα αλλαγής του οργανογράμματος, αίτημα που είναι γνωστό επίσης στο Υπουργείο. Θέμα όμως εσωτερικό του νοσοκομείου και του Υπουργείου. Επιστολή δε για το θέμα με τις εφημερίες της παθολογικής που δεν καλύπτονται από τον Απρίλιο για όλο το μήνα έστειλε έγγραφο και ο δήμαρχος στον κ. Χατζημαργαρίτη προκειμένου να μεριμνήσει για το θέμα μετά από το έγγραφο που έστειλαν στο δήμο οι γιατροί του νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, εξέφρασε ενδιαφέρον και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας & Σκύρου κκ. Σεραφείμ όπου μετά από πρόταση δημοτών, μαζί με πολίτες της Κύμης ήρθαν στο γραφείο μου και συστήσαμε μία επιτροπή για να παρακολουθούμε το θέμα. Θέμα όμως που όπως είχαμε αναφέρει με το πέρας της συνάντησης μας με του αυτοδιοικητικούς, δεν άπτεται συζήτησης και λήψης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου! 

Να σημειώσω στο σημείο αυτό ότι μέχρι και την συνάντηση με τον Ποιμενάρχη μας, κανένα ενδιαφέρον δεν υπήρξε από την αντιπολίτευση. Και το θέμα το φέρνει προς συζήτηση η μείζον αντιπολίτευση σχεδόν ενάμιση μήνα μετά. Γνωρίζοντας όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς δημοτικής αρχής. Γνωρίζοντας ότι είναι εσωτερικά τα προβλήματα και μόνο το Υπουργείο μπορεί να δώσει τη λύση. Αλήθεια για ποιο λόγο; Για ποιο λόγο κάποιοι απόψε ζητούν να ληφθεί μία απόφαση του Δ.Σ και προς τι; Να γράφει τι; Και να ψηφίσουμε τι;

Θεωρώντας ότι το θέμα του Κέντρου Υγείας- Νοσοκομείου της Κύμης είναι πολύ λεπτό, σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες και τη δικαιοδοσία της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν γίνει όλες οι ενέργειες , καθώς οι καθ’ ύλην αρμόδιοι έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί. Ενημερωμένοι είναι και οι σύμβουλοι του Δ.Σ για όλα αυτά. Αναμένουμε τις κινήσεις του Υπουργείου που είναι και το πλέον αρμόδιο. 

Σεβόμενος το θεσμικό μου ρόλο, τους δημότες που σε κάθε δημοτικό συμβούλιο γίνονται μάρτυρες καταστάσεων που δεν τιμούν το θεσμό αλλά ούτε και το ρόλο του αυτοδιοικητικού, τιμώντας τη θέση του Αντιδημάρχου, δε θα συμμετέχω στο συγκεκριμένο θέμα γιατί κάποιοι ενδεχομένως έχουν και σήμερα στο μυαλό τους να μετατρέψουν το συμβούλιο σε  “one man show”.  

Παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις, έχοντας την κατάλληλη επικοινωνία με τους αρμόδιους του νοσοκομείου και θα επανέλθω με πράξεις και όχι με λόγια όταν θα αισθανθώ ότι απειλείται με υποβάθμιση ή υποστελέχωση το Νοσοκομείο. Να επισημάνω εδώ και πάλι ότι ο κ. Κοντοζαμάνης ξεκαθάρισε και μας τόνισε ότι ούτε θέμα υποστελέχωσης υπάρχει ούτε υποβάθμισης, γιατί τότε δε θα έβγαιναν προκηρύξεις για θέσεις γιατρών και υπόλοιπου προσωπικού στην Κύμη. 

Συνεπώς, με όλο το σεβασμό που τρέφω στο δήμαρχο και στα μέλη του Δ.Σ, δε θα συμμετέχω στη συζήτηση για το θέμα του Νοσοκομείου απόψε, διότι με την ενημέρωση που έχω νομίζω ότι είμαστε «εκτός θέματος». Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα η λήψη αποφάσεων άνευ ουσίας και άνευ σημασίας για ένα τόσο λεπτό θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία. Ας δείξουμε όλοι τον απαιτούμενο σεβασμό.

Με εκτίμηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Αντιδήμαρχος Δήμου Κύμης-Αλιβερίου (Δ.Ε.Κύμης)

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 14:16

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr