bannernew6

Τελευταία Νέα

Γιατί ο Θωμάς επιβεβαίωσε το Θεοδώρου περί …«one man show» παρόλο που προσπάθησε να πάρει τη ρεβάνς για το θέμα του Νοσοκομείου

Με την πάγια τακτική του, ο «παλιός Θωμάς» επιστρέφει και καταφέρνει να κάνει επίδειξη δύναμης μέσα σε λίγα λεπτά με επιτυχία αφού έπιασε στην κυριολεξία στον ύπνο τους συμβούλους, αδιάβαστους για ακόμα μία φορά σε ότι έχει να κάνει με τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς επέστρεψε όπως όλα έδειξαν δριμύτερος στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία όμως δεν ολοκληρώθηκε, γιατί έπεσε το σύστημα!

Και ζήτησε όπως είχε αναφέρει και σε επιστολή που είχε στείλει τις προηγούμενες μέρες η αντικαταστάτριά του μέχρι τώρα και δημοτική του σύμβουλος Αρετή Μπάτσα, το θέμα που έφερνε η μείζον αντιπολίτευση και ήταν 18ο στα ημερήσιας διάταξης, να συζητηθεί λόγω της σοβαρότητας όπως είπε, πρώτο. Κάτι για το οποίο παρόλο που δεν επιτρέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δ.Σ, εκείνος έδρασε ανενόχλητος. Όχι μόνο το πρόταξε, αφού κατάλαβε όπως όλα έδειξαν, ότι κανείς δε γνώριζε τι αναφέρει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Συμβουλίου, το έφερε και σε ψηφοφορία «παίρνοντας τη ρεβάνς» με 14 ψήφους των συμβούλων της αντιπολίτευσης συν του κ. Αναγνώστου που συντάχθηκαν με την πρόταση του κ. Θωμά έναντι 11 των συμβούλων της συμπολίτευσης. Δηλαδή είχε πλειοψηφία στο θέμα σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Συνεπώς, παρατύπως το θέμα ήρθε πρώτο προς συζήτηση και η πρώτη «επίδειξη πολιτικής δύναμης» του κ. Θωμά πήρε σάρκα και οστά. Τακτική που είχαμε επίσης συναντήσει πριν από μερικούς μήνες, σε συνεδρίαση δια ζώσης, με επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης την κα Μπάτσα που ενώ ο κώδικας το απαγόρευε, τοποθετήθηκε για το θέμα του ορισμού των δικηγόρων, στη δίκη Θωμά. Τότε μάλιστα διεκόπη η συνεδρίαση και ακόμα και όταν της διάβασαν τον κανονισμό, σύμφωνα με τον οποίο έπρεπε να απέχει από τη συνεδρίαση, στη συνέχεια η ίδια σήκωνε χέρι ακόμα και για να ψηφίσει ενώ σύμφωνα με τον κανονισμό θα έπρεπε να μην βρίσκεται καν μέσα στην αίθουσα του Δ.Σ.

Στη συνέχεια, στην αποψινή πρώτη του συνεδρίαση μετά την αργία, ο κ. Θωμάς σχολίασε αρχικά, αρνητικά τη στάση του Αντιδημάρχου της Κύμης Αλέξανδρου Θεοδώρου, ο οποίος με επιστολή του που διαβάστηκε στη συνεδρίαση ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τη δημοτική αρχή για το Νοσοκομείο της Κύμης, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα μεταξύ διοίκησης και προσωπικού. Κάτι που έχει κατατεθεί όπως ανέφερε χαρακτηριστικά από τους εργαζόμενους σε συνάντηση που έγινε στην Κύμη, παρουσία και εκπροσώπων όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης καταλήγοντας από κοινού στο συμπέρασμα, ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δ.Σ το θέμα για να επιλυθεί. Ότι είναι θέμα Υπουργείου στο οποίο πήγε ο ίδιος ο αντιδήμαρχος και ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη.

Ο κ. Θωμάς καταδίκασε τη στάση του κ. Θεοδώρου να απέχει από τη συζήτηση κάνοντας ακόμα λόγο ότι μεροληπτεί για το θέμα του νοσοκομείου. Την ίδια ώρα όμως εκείνος έφερνε θέμα προς ψήφιση το νέο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου που έχει στείλει στο Υπουργείο ο η Διοικήτρια χωρίς όμως να το προσυπογράφουν οι γιατροί του νοσοκομείου που έχουν άλλη άποψη και άλλο οργανόγραμμα να προτείνουν το οποίο και επεσήμαναν σε επιστολή που έστειλαν και διαβάστηκε στο Δ.Σ οι γιατροί. Ζητούσε δηλαδή ο κ. Θωμάς, να πάρει απόφαση το Δ.Σ και να συνταχθεί με την πρόταση που έχει κάνει για το Οργανόγραμμα από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου της Κύμης το οποίο δεν υπέγραψαν οι γιατροί. Χωρίς αλήθεια ο ίδιος όμως να μεροληπτεί;

Και αφού ο ίδιος δε μεροληπτεί, και αφού όπως ανέφερε πήγε στο Νοσοκομείο και μίλησε με όλους, πριν φέρει το θέμα, αναρωτιέται κανείς αν ήξερε ο κ. Θωμάς ότι υπάρχει διχοστασία απόψεων. Πως λοιπόν εκείνος φέρνει προς ψήφιση τη στήριξη του οργανογράμματος της Διοικήτριας αγνοώντας τους γιατρούς; Όπως αναρωτιέται κανείς αν αυτό το θέμα για το τι θα γίνει με το νέο οργανόγραμμα του νοσοκομείου είναι θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, αφού ο ίδιος θέλει να ψηφιστεί η πρόταση της Διοικήτριας. Στην επιστολή των γιατρών του νοσοκομείου της Κύμης, που έστειλαν και διαβάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο είναι εμφανές ότι υπάρχει προβλημα ανάμεσα στη διοίκηση και τους γιατρούς. Όταν οι γιατροί κάνουν λόγο για «φωτογραφικές προσλήψεις» από πλευράς της Διοίκησης και βέβαια κάπου εδώ φαίνεται ότι «φρενάρουν» τον κ. Θωμά.

Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά, αυτά που ανέφερε ο κ. Θεοδώρου. Ότι το Νοσοκομείο έχει εσωτερικά θέματα για τα οποία δεν έχει αρμοδιότητα το Δ.Σ όχι να συζητήσει, πόσο μάλλον να πάρει αποφάσεις! Συνεπώς, ο κ. Θεοδώρου προφανώς και είχε δίκιο όπως αναφέρει και κόσμος που παρακολούθησε τη συνεδρίαση, ότι κάποιοι είχαν στις προθέσεις τους να μετατρέψουν τη συνεδρίαση, σε “one man show”.

Η συνεδρίαση που γινόταν με τηλεδιάσκεψη, διεκόπη την ώρα που έκανε τοποθέτηση ο δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, γιατί έπεσε το σύστημα. Και θα συνεχιστεί την Τρίτη στις 6:30 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνέχεια σε επικοινωνία με τους αρμόδιους, ο κ. Θωμάς ζήτησε να μην έρθει το θέμα και πάλι στο συμβούλιο, γιατί κατάλαβε λέει τι γίνεται και ζήτησε να γίνει μία επιτροπή που θα συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις για να παρακολουθεί το θέμα.

Δικαίωσε στο τέλος, ο κ. Θωμάς τον Αντιδήμαρχο Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου για όσα ανέφερε στην ανακοίνωση του, παρόλο που εντέχνως σε κάποιες αναφορές του έκανε λόγο ότι ο κ. Θεοδώρου τους είπε ότι στη συνάντηση με τον κ. Κοντοζαμάνη ο αναπληρωτής υπουργός τους είπε ότι το νοσοκομείο μπορεί να λειτουργήσει με το οργανόγραμμα που υπάρχει ήδη. Ο κ. Θεοδώρου είπε ότι ο κ. Κοντοζαμάνης τους είπε ότι με βάση το οργανόγραμμα που υπάρχει οι θέσεις που προβλέπονται είναι καλυμμένες. Δεν έγινε συζήτηση καμία για νέο οργανόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι η στάση του Αντιδημάρχου να απέχει από τη συζήτηση, στέφθηκε με τα καλύτερα σχόλια από τον κόσμο που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 14:15

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr