bannernew5

Τελευταία Νέα

Η Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε., στο πλαίσιο του αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος και αιτημάτων για την επανάληψη ενημερωτικών ημερίδων στους πυρόπληκτους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Αγίας Άννας-Λίμνης αναφορικά με την 1η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για «ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020 για το CLLD / LEADER Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας, και σε συνέχεια του ενδιαφέροντος που εκδήλωσε η τράπεζα Πειραιώς να χρηματοδοτήσει/δανειοδοτήσει όσα επενδυτικά σχέδια ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα,

διοργανώνει δύο νέες ημερίδες ως εξής:

Δευτέρα 18/10/2021 στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού
· 15.00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Ιστιαίας
Τετάρτη 20/10/2021 στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ.Άννας
· 15:00 μ.μ. στο Κτίριο Μελά στην Λίμνη

Ο στόχος των ημερίδων είναι η πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων τόσο για την 1η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για «ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020 για το CLLD / LEADER Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας όσο και για τα προσφερόμενα προϊόντα της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία θα παρουσιάσει, και μπορούν να ωφεληθούν οι δυνητικοί δικαιούχου για το πρόγραμμα.

Θα τηρηθεί ΑΥΣΤΗΡΑ το υγειονομικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης του COVID-19

Δια χειρός του Προέδρου της ΓΣΕΒΒΕ κ. Γεώργιου Καββαθά παρέλαβε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γεροντίτης, τη μελέτη που αφορά το επιχειρησιακό σχέδιο για τη λειτουργία του Δημοκρίτου, μελέτη η οποία εκπονήθηκε από τη Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, παρουσία του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα χθες 12 Οκτωβρίου 2021 στο Επιμελητήριο Εύβοιας.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Επιστημονικός Συνεργάτης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Υπεύθυνος του ΄΄ Επιχειρησιακού Σχεδίου Δημόκριτος / Demokritos Growth Hub ΄΄, κ. Σταμάτης Βαρδαρός, η κα Τσιάμη Στέλλα Συνεργάτης της ΓΣΕΒΕΕ, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Νίκος Μώρος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Σπύρος Κουτσαύτης, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Βασίλης Βαρελάς, ο Σύμβουλος Διοίκησης του Φορέα κ. Γιάννης Ζέρβας.  

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γεροντίτης, αναφέρθηκε εν συντομία στην ίδρυση και λειτουργία της πρότυπης τότε, Σχολής Μηχανικών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Στη χρυσή εποχή του και στην ανεκτίμητο ρόλο του στην Τεχνική Εκπαίδευση, στην Τοπική και στην Εθνική Οικονομία. Αναφερόμενος στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας για την αναβίωση της Σχολής, ευχαρίστησε για την συνεργασία και την συμμετοχή τους, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την ΓΣΕΒΕΕ, καθώς και την ΚΕΕΕ για την όλη στήριξη της.

Ο Προέδρος της ΓΣΕΒΒΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς, τόνισε ότι η παρουσία του κου Χατζηθεοδοσίου, σηματοδοτεί την στήριξη της ΚΕΕΕ στο εγχείρημα αλλά και την γενικότερη στήριξη της στην επιχειρηματικότητα του τόπου, δίνοντας συνέχεια στην πρωτοβουλία που ανέπτυξε πρόσφατα η ΚΕΕΕ για την ανακούφιση των πυρόπληκτων επιχειρήσεων της Βορειας Εύβοιας, μέσω μιας πολύ σημαντικής οικονομικής συνδρομής. Ο κ. Καββαθάς, δήλωσε σίγουρος ότι η αναγέννηση του Δημοκρίτου θα συμβάλει στην ευρεία οικονομική αναγέννηση της ΄΄ βαλλόμενης ΄΄ οικονομικά Εύβοιας, όπως συνέβη την διαλυμένη οικονομικά μεταπολεμική περίοδο, μέσα από τη λειτουργία της κραταιάς τότε Σχολής.

Ο Προέδρος της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, επικρότησε την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Εύβοιας, χαρακτηρίζοντας την ως μια από τις σπουδαιότερες και πλέον εύστοχες αναπτυξιακά, που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από ένα Επιμελητήριο για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας του αύριο. Για το λόγο αυτό ευχαρίστησε και την ΓΣΕΒΕΕ, για την καίρια συμμετοχή της στην προσπάθεια αναβίωσης της Σχολής, δηλώνοντας ως αυτονόητη την αμέριστη συμπαράσταση της ΚΕΕΕ στην πραγματοποίηση της δράσης ανά πάσα στιγμή αυτή χρειαστεί, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι το χρέος της ΚΕΕΕ και των Επιμελητηρίων σήμερα, η αμέριστη και καθολική στήριξη, όσο ποτέ, του παραγωγικού ιστού της χώρας, σε ένα νέο μοντέλο οικονομίας που δείχνει να επιβάλλεται από την παγκοσμιοποίηση και από τις νέες συνθήκες της ΄΄ σύγχρονης βιομηχανικής επανάστασης ΄΄.

Ο Επιστημονικός Συνεργάτης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ κ. Σταμάτης Βαρδαρός, αναφέρθηκε κυρίως στο ΄΄ Επιχειρησιακού Σχεδίου Δημόκριτος / Demokritos Growth Hub ΄΄, υπογραμμίζοντας ότι αυτό, αποτελεί συμπύκνωση των οραμάτων και των στόχων του Επιμελητηρίου για την αναμόρφωση της κατάρτισης των εργαζομένων και των ανέργων της Εύβοιας, ως βασικότατου μοχλού για την τοπική επιχειρηματική ανάπτυξη, ενός μοχλού σύγχρονης προσέγγισης των προκλήσεων της σύγχρονης εποχής.

Η παρουσίαση του ΄΄ Επιχειρησιακού Σχεδίου Δημόκριτος / Demokritos Growth Hub ΄΄ θα γίνει στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021.

243095178 4248813608574249 5718168842032430195 n

245119264 4395987777114664 8614011677664616508 n

245565882 229329885925726 3500121151460005211 n

245469428 263439152352691 2954581915465687431 n

 

 

Τα στοχευμένα για τις περιοχές της Β. Εύβοιας μέτρα, όπως η μη επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής και η τρίμηνη αναστολή σύμβασης εργασίας και μια σειρά μέτρων που δρομολογούνται από την Πολιτεία για την περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων στη Β. Εύβοια, παρουσίασε χθες 7/10/2021 μέσω τηλεδιάσκεψης, ο κ. Τριαντόπουλος Χρήστος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό. 

Στην τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης, έθεσαν τις απόψεις τους, η κα Ζαχαράκη Σοφία Υφυπουργός Τουρισμού, η κα Στρατινάκη Άννα Γενική Γραμματέας Εργασίας, ο κ. Σπανός Φάνης Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Κελαϊδίτης Γεώργιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας, ο κ. Τσαπουρνιώτης Γεώργιος Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, η κα Βογιατζή Όλγα Πρόεδρος Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Τουριστικών Καταλυμάτων Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Καπόλος Χάρης Πρόεδρος Συλλόγου Υδροθεραπευτών,  ο κ. Αναστασόπουλος Ιωάννης Ιδιοκτήτης Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel και η κα Ντόμινα Χατζηαθανασίου από το Ilios Studios Πευκί Ευβοίας. Στην τηλεδιάσκεψη το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων της Β. Εύβοιας, και εκπρόσωποι της τοπικής επιχειρηματικότητας, καθώς και ο κ. Γεωργίου Ιωάννης Ειδικός σύμβουλος Τουρισμού.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, παρουσίασε μέτρα, όπως είναι, η άμεση διάθεση του 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς για τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις, το ειδικό καθεστώς στήριξης των επιχειρήσεων της Β, Εύβοιας με μεγάλες απώλειες, το καθεστώς αναστολής πληρωμών για επιταγές επιχειρήσεων, το ιδιαίτερο καθεστώς ενίσχυσης επιχειρήσεων με μακροχρόνιο πλήγμα από τη φυσική καταστροφή, η επέκταση του καθεστώτος αναστολής της σύμβασης εργασίας μέχρι τον Απρίλιο του 2022 για τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, η ενίσχυση του επιδόματος λουτροθεραπείας για την επόμενη περίοδο, η λειτουργία του Υδροθεραπευτηρίου στα Λουτρά Αιδηψού κατά τη χειμερινή περίοδο, ο διπλασιασμός της διάρκειας διακοπών κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΑΕΔ και της διάρκειας  διακοπών ιαματικού και κοινωνικού τουρισμού των αγροτών από τον ΟΠΕΚΑ, η στήριξη μέσω του προγράμματος Τουρισμός για Όλους, το επενδυτικό πρόγραμμα αναβίωσης περιβάλλοντος χώρου τουριστικών επιχειρήσεων και η κατά προτεραιότητα πληρωμή των επιχειρήσεων από τα κρατικά εργαλεία στήριξης της τουριστικής κίνησης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, επικρότησε την ανωτέρω δέσμη μέτρων, πρότεινε ωστόσο και ζήτησε από τον Υπουργό, την ενίσχυση της με την θέσπιση επιπλέον μέτρων, τα οποία ήδη έχει καταθέσει ο Φορέας στο Υπουργείο.

 Η Elval - τομέας Έλασης Αλουμινίου της ElvalHalcor, εγκαινιάζει το πρόγραμμα "Engineers of tomorrow" με το οποίο δίνει την ευκαιρία σε νέους απόφοιτους πολυτεχνικών σχολών να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στη βιομηχανία, μέσα από τη διαδικασία της έμμισθης πρακτικής άσκησης.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέες και νέους αποφοίτους πολυτεχνικών σχολών (Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Χημικοί Μηχανικοί, Μηχανικοί Μεταλλείων - Μεταλλουργοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί & Μηχανικοί Υπολογιστών) στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία υψηλού επιπέδου με εξάσκηση σε πραγματικές συνθήκες και να αναλάβουν συγκεκριμένα projects στα επιμέρους τμήματα του εργοστασίου καθώς και να αποκτήσουν εξειδικευμένη εκπαίδευση ανάλογα με το εκπαιδευτικό τους αντικείμενο.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν συνολικά 12 νέοι και νέες μηχανικοί, οι οποίοι θα εργασθούν για 12 μήνες στις εγκαταστάσεις της Elval στα Οινόφυτα Βοιωτίας με προοπτικές πλήρους απασχόλησής τους μετά το πέρας της πρακτικής άσκησης. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να ανοίξει τον δρόμο στους ταλαντούχους νέους μηχανικούς να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στην Εlval. Για τον σκοπό αυτό έχει προβλεφθεί μια αξιοκρατική διαδικασία επιλογής, που συμπεριλαμβάνει συνεντεύξεις και συμμετοχή σε κέντρο προσομοίωσης.

Επιδίωξη της Elval είναι το πρόγραμμα να αναδειχθεί σε έναν θεσμό που θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες στους νέους επιστήμονες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ξεκινήσουν μία αξιόλογη καριέρα στη χώρα τους, συνεισφέροντας παράλληλα στην αναστροφή του brain drain αλλά και στους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για Ποιοτική Εκπαίδευση (SDG 4), Αξιοπρεπή Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη (SDG 8).

Η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συνεντεύξεις με εκπροσώπους της Elval, καθώς και συμμετοχή σε κέντρο προσομοίωσης που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για τον 1ο κύκλο του προγράμματος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ακολουθώντας το link: Engineers-of-tomorrow

Όλα έτοιμα είναι για να βγει στον «αέρα» το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας από τον ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα θα επιδοτήσει ο ΟΑΕΔ κατά 100%, δηλαδή και το μισθό και τις εισφορές των δικαιούχων.

Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν κάθε μήνα μετά και την αύξηση που δόθηκε το ποσό των 663 ευρώ (μεικτά)

ADVERTISING

Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προετοιμασία ανέργων νέων σε εργασιακό περιβάλλον του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, με στόχο τη σταθερή ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ωφελούμενοι της πράξης είναι 10.000 άνεργοι νέοι, ηλικίας 18-29 ετών, εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της περιφέρειας Αττικής (6.500 άνεργοι) και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (3.500 άνεργοι).

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 7 μήνες πλήρους απασχόλησης.

Επιπρόσθετα καταβάλλεται αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας, τα οποία υπολογίζονται σύμφωνα με την προαναφερόμενη αποζημίωση.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα προεργασίας, για τον χρόνο συμμετοχής τους σε αυτό, υπάγονται στη μικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ.

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει κατά την υποβολή αίτησης συμμετοχής και κατά την έναρξη της πράξης να βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης απασχόλησης ή κατάρτισης.

Φορείς παροχής θέσεων ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑΣ δύναται να είναι:

α) ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.Α.Λ.Ο.) και
β) επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα, όπως αυτός ορίζεται από το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α’ 101) & επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, Ευρωπαϊκή Ένωση που δραστηριοποιούνται στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Προϋποθέσεις

Αναφορικά με την υλοποίηση του προγράμματος θα πρέπει να διασφαλίζονται τα ακόλουθα:
– Όλες οι επιχειρήσεις που δύναται να συμμετέχουν θα πρέπει να λάβουν ευρεία ενημέρωση για τη δράση προκειμένου να μπορούν να αποτελέσουν φορέα υποδοχής ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς
– Η επιλογή των φορέων υποδοχής να γίνει με διαφανή και αντικειμενικό τρόπο.
– Οι ωφελούμενοι να μην καλύπτουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας και να μην υποκαθιστούν υπαλλήλους/εργαζόμενους της επιχείρησης (απολύσεις) στην οποία θα τοποθετηθούν.
– Να μην υπάρχει υποχρέωση οι ωφελούμενοι να απασχοληθούν στις επιχειρήσεις μετά το τέλος του προγράμματος με τους ίδιους προνομιακούς για τις επιχειρήσεις όρους.

Ο πάροχος υποχρεούται να διατηρεί μηνιαίο παρουσιολόγιο υπογεγραμμένο από τον ωφελούμενο για κάθε ημέρα προεργασίας και τον ίδιο, το οποίο παραμένει τον φάκελο του προγράμματος που τηρεί ο πάροχος.

Οι πάροχοι πιστοποιούν στον ΟΑΕΔ την προεργασία των ωφελουμένων, προκειμένου να καταβληθεί το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος.

Οι ωφελούμενοι υποχρεούνται στη συμπλήρωση των απαιτούμενων στοιχείων και δεδομένων, στις σχετικές φόρμες (απογραφικά δελτία) κατά την είσοδο (τοποθέτηση) και τη λήξη ή την αποχώρηση από το πρόγραμμα (έως 4 εβδομάδες από την ημερομηνία λήξεως), οι οποίες συμπληρώνονται ηλεκτρονικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ από τους ίδιους τους ωφελούμενους με τους κωδικούς πρόσβασης που διέθεταν ως άνεργοι

Το δελτίο εισόδου πρέπει να έχει συμπληρωθεί, με ευθύνη του ωφελούμενου, προκειμένου να καταβληθεί η πρώτη πληρωμή του, όπως αντίστοιχα και το δελτίο εξόδου, προκειμένου να του καταβληθεί η τελευταία πληρωμή. Σε διαφορετική περίπτωση δεν καταβάλλεται στον ωφελούμενο το ποσό της μηνιαίας αποζημίωσης που αντιστοιχεί στον πρώτο ή τον τελευταίο μήνα προεργασίας.

Η Περιφέρεια  Στερεάς  Ελλάδας ανακοινώνει  την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του διακρατικού προγράμματος  “EUnique”, το οποίο υπέβαλε  μέσω του γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με δικαιούχο την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Τροφίμων της Κύπρου.

Το πρόγραμμα  αφορά  σε δράσεις ενημέρωσης και προώθησης  ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντων της Περιφέρειας (ελιές, τυρί,  αποξηραμένα  σύκα,  ακτινίδια  και κελυφωτά φιστίκια) στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το πρόγραμμα  είναι τριετούς διάρκειας  και συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, από τον οποίο το 77% της χρηματοδότησης θα διατεθεί σε δράσεις προώθησης των προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το 23% για τα Κυπριακά προϊόντα.

Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του  προγράμματος περιλαμβάνουν:

  • Συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων στις Αραβικές χώρες.
  • Προβολή στο διαδίκτυο και στα social media.
  • Επιχειρηματικές συναντήσεις (B2B), δημοσιεύσεις, media kits & προωθητικά είδη, δράσεις προβολής εντός καταστημάτων κατανάλωσης/σημείων πώλησης, εκδηλώσεις με γευστικές δοκιμές κ.ά. 

 image

Με αφορμή την έγκριση του διακρατικού προγράμματος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καταφέρνει με πρωτοποριακές ιδέες, με σκληρή και μεθοδική δουλειά, να στηρίξει τα μοναδικά προϊόντα της γης και των ανθρώπων της.

»Η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του διακρατικού προγράμματος  “EUnique”, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη των ποιοτικών και γευστικών  πλεονεκτημάτων  των ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη  βελτίωση της εικόνας τους στην συνείδηση των  καταναλωτών και των επαγγελματιών τροφίμων των Αραβικών χωρών, καθώς και  στην  ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και συνεταιρισμών που παράγουν τα συγκεκριμένα  προϊόντα».

Μία σειρά από δράσεις ετοιμάζει η Ένωση Επαγγελματιών Αυλωναρίου και Περιχώρων ξεκινώντας με την 1η έκθεση αγροτικών και τοπικών προϊόντων, από την 1η έως τις 3 Οκτωβρίου, στα Χάνια Αυλωναρίου. Δυναμικά στέκεται στο πλευρό των μελών της και όχι μόνο! Μία διοργάνωση που αναμένεται να στεφθεί με επιτυχία, καθώς στο πλευρό της νεοσύστατης ένωσης που απαριθμεί τη δεδομένη στιγμή πάνω από 120 μέλη, στέκονται το Επιμελητήριο Εύβοιας, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εύβοιας και ο Δήμος Κύμης –Αλιβερίου. Στόχος, η ανάδειξη των τοπικών και αγροτικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής και η στήριξη των επιχειρηματιών για την προώθηση των προϊόντων τους στην αγορά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις μέχρι τώρα συμμετοχές» δήλωσε στο eviakosmos.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Φωκίτης και συνέχισε:

«Σκοπός της Ένωσης είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας σε όλα τα επίπεδα και των επιχειρηματιών που εμπιστεύονται την Ένωση για την επίλυση ουσιαστικών θεμάτων που αντιμετωπίζουν. Είμαστε εδώ για όλους. Η έκθεση αυτή αποτελεί την αρχή μιας σειράς από δράσεις που οφείλουμε να κάνουμε για να αναδείξουμε τα προϊόντα του τόπου μας που είναι άριστης ποιότητας και σε πολύ καλές τιμές.

Θα θέλαμε ο κόσμος να επισκεφθεί την έκθεση. Να γευτεί τις μοναδικές γεύσεις της περιοχής μας και όλοι μαζί στη συνέχεια να κάνουμε ακόμα πιο δυνατές δράσεις, πάντα με στόχο τη στήριξη των επιχειρηματιών του τόπου μας.

Ευχαριστώ εκ μέρους της Ένωσης, όλους όσους αγκάλιασαν αυτό το εγχείρημα. Το Επιμελητήριο της Εύβοιας, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών που είμαστε μέλη ως Ένωση, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας μέσα από την Περιφέρεια της Στερεάς και το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου που πήρε απόφαση στο τελευταίο συμβούλιο να γίνει η έκθεση, μετά και από τη θετική εισήγηση του Τοπικού συμβουλίου Αυλωναρίου, το οποίο επίσης ευχαριστούμε γιατί είναι δίπλα μας. Και η αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και του δεύτερου, μας στηρίζουν. Άλλωστε, μέσα από συνεργασίες, δυναμώνουμε και πετυχαίνουμε στόχους πιο γρήγορα.»

ΑΦΙΣΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

Η Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε. ενημερώνει ότι η προγραμματισμένη, για την Πέμπτη 16/9/2021, ημερίδα στο Δημαρχείο της Ν. Αρτάκης αναβάλλεται και έχει μεταφερθεί για την Τρίτη 21/9/20201 και ώρα 18:00 στο ίδιο μέρος.

Το υπολειπόμενο πρόγραμμα των ημερίδων διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 17/9/2021 / ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓ. ΑΝΝΑΣ

11:00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Μαντουδίου
14:00 μ.μ. στο Κοινοτικό Κατάστημα Αγίας Άννας
18:00 μ.μ. στο Κτίριο Μελά στην Λίμνη


Δευτέρα 20/9/2021 / ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΑΙΔΗΨΟΥ

11:00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Υδροθεραπευτηρίου Λουτρών Αιδηψού ΕΟΤ
18:00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Ιστιαίας


Τρίτη 21/9/2021 / ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

18:00 μ.μ. στο Δημαρχείο της Ν. Αρτάκης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Βαθύ Αυλίδας σε ημερομηνία και τόπο που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει ανάλυση των στοιχείων της πρόσκλησης και των παραρτημάτων αυτής. Επιπλέον θα δοθούν απαντήσεις επί των ερωτημάτων από πλευράς των εν δυνάμει δικαιούχων.

Θα τηρηθεί ΑΥΣΤΗΡΑ το υγειονομικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης του COVID-19

Πληροφορίες:

2221026626

Λ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.anevia.gr

Για την Αναπτυξιακή Α.Ε

Ο Πρόεδρος

Κούκουζας Ευάγγελος

Συντάχθηκε με τις θέσεις της Γ.Σ.Ε.ΒΕ.Εγια τους πυρόπληκτους και η Ένωση Επαγγελματιών Αυλωναρίου και Περιχώρων την οποία εκπροσώπησε στην Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Στερεάς Ελλάδας που συνεδρίασε την περ. Τρίτη στη Λίμνη, ο Πρόεδρος της, και επιμελητηριακός σύμβουλος Νίκος Φωκίτης.

Σε δήλωση του στο eviakosmos.gr αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο κ. Φωκίτης, ανέφερε ότι η Ένωση συντάσσεται με τις θέσεις που ανέφερε για τους πυρόπληκτους, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), Γιώργος Καββαθάς, όπως επίσης και με τις απόψεις του Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ηλία Θαλάσση, μέλος της οποίας είναι η Ένωση, ο οποίος ζήτησε μεταξύ άλλων να δρομολογηθούν τα έργα υποδομής για όλο το Νομό που έχουν βαλτώσει όλα αυτά τα χρόνια

Αντίστοιχα ο κ. Καββαθάς σε ότι αφορά την ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας τόνισε ότι η παρέμβαση της πολιτείας οφείλει να κωδικοποιηθεί και να υλοποιηθεί μέσω ενός άμεσου, ευφυούς και αποδοτικού Τοπικού Αναπτυξιακού Σχεδίου, στη βάση 3 αξόνων: 1) Υποστήριξη και Αναβάθμιση του Εργατικού Δυναμικού, 2)Ανάκαμψη μέσω συστάδων (clusters) επιχειρήσεων και 3) Δημόσιες Επενδύσεις σε υποδομές.

Εμπράκτως στέκεται δίπλα και στηρίζει τους επιχειρηματίες της Εύβοιας που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά, το Επιμελητήριο της Εύβοιας, κάτι που αναγνωρίστηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου από όλους. Από τους επιμελητηριακούς συμβούλους που βρέθηκαν στην περιοχή και περιόδευσαν μετά την καταστροφή μιλώντας με τους επιχειρηματίες-μέλη του Επιμελητηρίου, είναι και ο ΓΓ του Επιμελητηρίου Γιάννης Μαραγκός.

Ο κ. Μαραγκός βρέθηκε και πάλι στην Β. Εύβοια, όχι μόνο για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Επιμελητηρίου, αλλά μία μέρα πριν, στην παρουσίαση από τον κ. Σταύρο Μπένο του έργου αποκατάστασης της Β. Εύβοιας, παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, φορέων, μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, συλλόγων της περιοχής κ.α

Ο φωτογραφικός φακός του eviakosmos.gr τον «συνέλαβε» σε μία εποικοδομητική κουβέντα όπως μας είπαν με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ταξιάρχη Δημήτρη Στολίδη και τον Αντιπρόεδρο Νίκο Κορομπίλης, στη Λίμνη. Μεταξύ άλλων συζήτησαν με τον κ. Μαραγκό τη στήριξη από πλευράς Επιμελητηρίου στο εγχείρημα του Συνεταιρισμού να αυξήσει την εξαγωγική του δράση και σε άλλες Χώρες του εξωτερικού. Αναμενόμενη η απάντηση από τον κ. Μαραγκό για την στήριξη τους προς αυτή την κατεύθυνση και όπως μάθαμε ανανέωσαν το ραντεβού τους πολύ σύντομα στους Ταξιάρχες… για τις λεπτομέρειες!

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Μαραγκός θα επισκεφθεί και πάλι τη Β. Εύβοια συνεχίζοντας τις συναντήσεις με επιχειρηματίες της περιοχής. Ενώ παράλληλα μέσω του Επιμελητηρίου της Εύβοιας έφτασαν νταλίκες με πράγματα στη Β. Εύβοια, που συγκεντρώθηκαν και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα επιμελητήρια της Ελλάδας. Στην παράδοση αυτών συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου. Και συνεχίζει την αρωγή στους πυρόπληκτους, με το Επιμελητήριο να έχει ήδη καταθέσει τις προτάσεις του για την στήριξη τους.

Σελίδα 1 από 88

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr