Τελευταία Νέα

Ξεκινούν το Σεπτέμβρη από τη Σκύρο μία σειρά από δράσεις του Ινστιτούτου Παπανικολάου για την πρόληψη του Καρκίνου

Συνεδρίασε διαδικτυακά σήμερα το μεσημέρι το Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε εκ νέου η πρόταση του Προέδρου του Επιστημονικού Συνεδρίου κ. Πατσούρη σχετικά με τις δράσεις που πρότεινε να γίνουν από το Ινστιτούτο Παπανικολάου σε διάφορες περιοχής και αφορούν την ενημέρωση για την πρόληψη του Καρκίνου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο συνεργάτης του Δημάρχου, γιατρός και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου, τέως δήμαρχος Σκύρου, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, οι δράσεις που σχετίζονται με την ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου ουσιαστικά είναι συνέχεια εκείνων που ήδη έχουν γίνει στην Αθήνα και την Κύμη.

Αρχής γενομένης τώρα πια από το πανέμορφο Νησί της Στερεάς Ελλάδας, τη Σκύρο η οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο γιατρός, σημειώνει και τα μεγαλύτερα ποσοστά καρκίνου. Με την πρόταση του κ. Χατζηγιαννάκη συντάχθηκαν ο δήμαρχος και Πρόεδρος του Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου Θανάσης Μπουραντάς, ο γραμματέας του Επιστημονικού Συμβουλίου γιατρός –πνευμονολόγος Γιώργος Κουλούρης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Ινστιτούτου Γιώργος Ζέρβας, και η κα Ρούλα Κεχρή.

Η κα Μπάτσα συμφώνησε ως προς τις δράσεις αλλά πρότεινε να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις από την Κύμη, που είναι και η έδρα του Ινστιτούτου. «Όλα να ξεκινούν από την Κύμη και μετά η εξωστρέφεια» είπε η κα Μπάτσα.

Εύστοχη ήταν η τοποθέτηση της κας Κεχρή, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά με την έναρξη των δράσεων από τη Σκύρο «Το αν αγαπώ την Κύμη δεν έχω ανάγκη να το αποδείξω σε κάποιον. Την αγαπώ την Κύμη σε σημείο γραφικότητας. Παρόλα αυτά όμως, θεωρώ ότι η ίδια η ζωή του Παπανικολάου, ο οποίος έζησε, σπούδασε στην Αθήνα, έζησε στην Αμερική. Δε νομίζω ότι θα έπρεπε να το πάμε τοπικιστικά και να ξεκινήσουμε από την Κύμη.

Δηλαδή, αν ξεκινήσουμε από την Σκύρο. Που η Σκύρος είναι ένα Νησί που έχει περισσότερες ανάγκες από οποιαδήποτε ηπειρωτική περιοχή όπως είμαστε εμείς, δεν υπάρχει λόγος να το βλέπουμε τοπικιστικά. Ο ίδιος ο Παπανικολάου στο Μαϊάμι έκανε τις ανακαλύψεις του. Ας ξεκινήσουμε από τη Σκύρο. Δεν είναι κτήμα κανενός ο Παπανικολάου. Να εκτιμηθεί το έργο του και εκτός Κύμης.»

Και ο Γ.Γ του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Παπανικολάου, Γιώργος Κουλούρης επιβεβαίωσε τα στατιστικά στοιχεία που ανέφερε ο κ. Χατζηγιαννάκης, λέγοντας «από την εμπειρία μου η Σκύρος έχει πολύ περισσότερα ποσοστά από την Κύμη. Επειδή η Κύμη ξέρει για το Ινστιτούτο πολλά πράγματα.

Θα πρέπει να γίνει γνωστό σε όλη την Εύβοια, γιατί ο στόχος μας είναι να αναγνωριστεί το Ινστιτούτο και εν συνεχεία στην Κύμη, μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε εκδηλώσεις, όπως έχουν γίνει και πάρα πολλές. Στόχος του Ινστιτούτου είναι να αναγνωριστεί και σε άλλους τόπους. Και μάλλον έτσι πρέπει να ξεκινήσουμε. Και αφού θα κάνουμε εγκαίνια στην Κύμη, μπορούμε να συνδυάσουμε τη δράση.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η Σκύρος στατιστικά όπως είπε ο κ. Χατζηγιαννάκης παρουσιάζει μεγαλύτερα ποσοστά σε καρκίνο, σηματοδότησε και την αναγκαιότητα για άμεση ενημέρωση από το Ινστιτούτο Παπανικολάου και εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου, στο Νησί.

«Ο Παπανικολάου έκανε ότι έκανε για όλο τον κόσμο. Δεν το έκανε για μας» είπε κλείνοντας το θέμα ο Πρόεδρος του Δ.Σ Θανάσης Μπουραντάς.

Επειδή ήδη έχουν γίνει ήδη εκδηλώσεις ενημερωτικού χαρακτήρα στην Κύμη, η πλειοψηφία των συμβούλων του Δ.Σ συντάχθηκε με την πρόταση του κ. Χατζηγιαννάκη να ξεκινήσουν από τη Σκύρο το Σεπτέμβριο. Οι δράσεις θα συνεχιστούν σε Κύμη-Κάρυστο-Αλιβέρι-Μαντούδι-Ιστιαία-Χαλκίδα.

Να σημειωθεί ότι οι δράσεις αυτές είχαν παρουσιαστεί από τον κ. Πατσούρη στην Κύμη στην τελευταία δια ζώσης συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 14:08

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr