bannernew5

Τελευταία Νέα

Συνεδρίασε διαδικτυακά σήμερα το μεσημέρι το Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε εκ νέου η πρόταση του Προέδρου του Επιστημονικού Συνεδρίου κ. Πατσούρη σχετικά με τις δράσεις που πρότεινε να γίνουν από το Ινστιτούτο Παπανικολάου σε διάφορες περιοχής και αφορούν την ενημέρωση για την πρόληψη του Καρκίνου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο συνεργάτης του Δημάρχου, γιατρός και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου, τέως δήμαρχος Σκύρου, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, οι δράσεις που σχετίζονται με την ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου ουσιαστικά είναι συνέχεια εκείνων που ήδη έχουν γίνει στην Αθήνα και την Κύμη.

Αρχής γενομένης τώρα πια από το πανέμορφο Νησί της Στερεάς Ελλάδας, τη Σκύρο η οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο γιατρός, σημειώνει και τα μεγαλύτερα ποσοστά καρκίνου. Με την πρόταση του κ. Χατζηγιαννάκη συντάχθηκαν ο δήμαρχος και Πρόεδρος του Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου Θανάσης Μπουραντάς, ο γραμματέας του Επιστημονικού Συμβουλίου γιατρός –πνευμονολόγος Γιώργος Κουλούρης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Ινστιτούτου Γιώργος Ζέρβας, και η κα Ρούλα Κεχρή.

Η κα Μπάτσα συμφώνησε ως προς τις δράσεις αλλά πρότεινε να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις από την Κύμη, που είναι και η έδρα του Ινστιτούτου. «Όλα να ξεκινούν από την Κύμη και μετά η εξωστρέφεια» είπε η κα Μπάτσα.

Εύστοχη ήταν η τοποθέτηση της κας Κεχρή, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά με την έναρξη των δράσεων από τη Σκύρο «Το αν αγαπώ την Κύμη δεν έχω ανάγκη να το αποδείξω σε κάποιον. Την αγαπώ την Κύμη σε σημείο γραφικότητας. Παρόλα αυτά όμως, θεωρώ ότι η ίδια η ζωή του Παπανικολάου, ο οποίος έζησε, σπούδασε στην Αθήνα, έζησε στην Αμερική. Δε νομίζω ότι θα έπρεπε να το πάμε τοπικιστικά και να ξεκινήσουμε από την Κύμη.

Δηλαδή, αν ξεκινήσουμε από την Σκύρο. Που η Σκύρος είναι ένα Νησί που έχει περισσότερες ανάγκες από οποιαδήποτε ηπειρωτική περιοχή όπως είμαστε εμείς, δεν υπάρχει λόγος να το βλέπουμε τοπικιστικά. Ο ίδιος ο Παπανικολάου στο Μαϊάμι έκανε τις ανακαλύψεις του. Ας ξεκινήσουμε από τη Σκύρο. Δεν είναι κτήμα κανενός ο Παπανικολάου. Να εκτιμηθεί το έργο του και εκτός Κύμης.»

Και ο Γ.Γ του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Παπανικολάου, Γιώργος Κουλούρης επιβεβαίωσε τα στατιστικά στοιχεία που ανέφερε ο κ. Χατζηγιαννάκης, λέγοντας «από την εμπειρία μου η Σκύρος έχει πολύ περισσότερα ποσοστά από την Κύμη. Επειδή η Κύμη ξέρει για το Ινστιτούτο πολλά πράγματα.

Θα πρέπει να γίνει γνωστό σε όλη την Εύβοια, γιατί ο στόχος μας είναι να αναγνωριστεί το Ινστιτούτο και εν συνεχεία στην Κύμη, μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε εκδηλώσεις, όπως έχουν γίνει και πάρα πολλές. Στόχος του Ινστιτούτου είναι να αναγνωριστεί και σε άλλους τόπους. Και μάλλον έτσι πρέπει να ξεκινήσουμε. Και αφού θα κάνουμε εγκαίνια στην Κύμη, μπορούμε να συνδυάσουμε τη δράση.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η Σκύρος στατιστικά όπως είπε ο κ. Χατζηγιαννάκης παρουσιάζει μεγαλύτερα ποσοστά σε καρκίνο, σηματοδότησε και την αναγκαιότητα για άμεση ενημέρωση από το Ινστιτούτο Παπανικολάου και εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου, στο Νησί.

«Ο Παπανικολάου έκανε ότι έκανε για όλο τον κόσμο. Δεν το έκανε για μας» είπε κλείνοντας το θέμα ο Πρόεδρος του Δ.Σ Θανάσης Μπουραντάς.

Επειδή ήδη έχουν γίνει ήδη εκδηλώσεις ενημερωτικού χαρακτήρα στην Κύμη, η πλειοψηφία των συμβούλων του Δ.Σ συντάχθηκε με την πρόταση του κ. Χατζηγιαννάκη να ξεκινήσουν από τη Σκύρο το Σεπτέμβριο. Οι δράσεις θα συνεχιστούν σε Κύμη-Κάρυστο-Αλιβέρι-Μαντούδι-Ιστιαία-Χαλκίδα.

Να σημειωθεί ότι οι δράσεις αυτές είχαν παρουσιαστεί από τον κ. Πατσούρη στην Κύμη στην τελευταία δια ζώσης συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δεν ξεφεύγει από το στόχο της η Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Διρφύων –Μεσσαπίων Αφένδρα Σοφία! Τρέχει όλη μέρα σα γιατρός ανάμεσα στα Περιφερειακά Ιατρεία, το Κέντρο Υγείας των Ψαχνών και το Νοσοκομείο Χαλκίδας. Ο ρόλος της και η προσφορά της στην τοπική κοινωνία σημαντικός. Φροντίζει πάντα για την υγεία των δημοτών ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά του δήμου.

Στο πλευρό της εκτός από το Δήμαρχο Γιώργο Ψαθά και οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι». Πριν από λίγο καιρό ξεκίνησαν να κάνουν προληπτικές εξετάσεις στους δημότες της Δ.Ε Διρφύων. Βρήκαν ανταπόκριση από τον κόσμο που αγκάλιασε την πρωτοβουλία της κας Σοφία. Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις στη συγκεκριμένη Δ.Ε και σταμάτησε η δράση λόγω του Covid 19. Η κατάσταση τώρα τους επιτρέπει να επανέλθουν. Αυτή τη φορά στην Δ.Ε Μεσσαπίων.

«Μετά από τη Δημοτική Ενότητα Διρφύων επανερχόμαστε και συνεχίζουμε σε όλα τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Μεσσαπίων. Θα ξεκινήσουμε από τις Μαρκάτες την Τετάρτη. Θα πάμε πρώτα στα πιο μακρινά χωριά, δίνοντας την ευκαιρία στους συνδημότες μας να εξετασθούν για πίεση, οξυγόνο ,ζάχαρο, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια. Παράλληλα, θα γίνεται και καρδιογράφημα» δήλωσε στο eviakosmos.gr η κα Αφένδρα και συνέχισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους δικούς μας ανθρώπους στο δήμο, τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που συνδράμουν ουσιαστικά σε όλη αυτή την προσπάθεια. Καθημερινά θα πρέπει να επισημάνω ότι υπερβάλλουν «εαυτόν». Έκτος της δουλειάς τους στο δήμο, από την αρχή της πανδημίας, οι εργαζόμενοι που στηρίζουν το κομμάτι της υγείας, μπήκαν μπροστά, αρωγοί στην όλη προσπάθεια και στη διενέργεια των rapid tests.Στο πλευρό μας και ο δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς, ο οποίος πάντα συναινεί στις προτάσεις μας και μας στηρίζει.»

Ο κόσμος ανταποκρίνεται. Έτσι, επιβεβαιώνεται και η αναγκαιότητα τέτοιων δράσεων. Αναμένονται δε πολύ περισσότερες το επόμενο διάστημα στον τομέα της υγείας, από το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.

Την Τετάρτη η γιατρός με τους νοσηλευτές του «Βοήθεια στο Σπίτι» θα βρίσκονται στις Μαρκάτες στο πρώην δημοτικό σχολείο από τις 9:30 με 11:30 το πρωί. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ τους και τυχόν φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν.

Ο μικροβιολόγος –βιοπαθολόγος Δημήτρης Αργύρης σε συνέντευξη του στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου εξήγησε τη σημασία των tests που καλείται να κάνει όποιος βρεθεί συμπτωματικός στον ιό covid 19, εκείνοι που υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις και εκείνοι που έχουν έρθει σε επαφή με κόσμο που βρέθηκε θετικός στον ιό.

Ο γιατρός μιλά για τα την αξιοπιστία των tests είτε πρόκειται για τα rapid tests είτε τα μοριακά και τη σημασία που έχει να γνωρίζει καλά τη διαδικασία αυτός που θα κάνει τη λήψη των δειγμάτων. Απαντά μεταξύ άλλων στο ερώτημα αν κάποιος βρεθεί αρνητικός την πρώτη φορά, σημαίνει ότι δε θα νοσήσει ποτέ από κορωνοϊό; Τι γίνεται με τα αντισώματα στον οργανισμό. Τέλος, επισημαίνει ότι η λήψη των μέτρων προστασίας είναι η πιο σημαντική και πρέπει να γίνει τρόπος ζωής.

Ε.ΝΤΙΝΗ: Ποια είναι η διαφορά γιατρέ μεταξύ του rapid test και του μοριακού;

Δ.ΑΡΓΥΡΗΣ: Ζούμε μία ιδιαίτερη κατάσταση όλοι μας. Πραγματικά, είναι μία πολύ δύσκολη συγκυρία, για την παγκόσμια κοινότητα. Όπως διαπιστώνουμε, ο κορωνοϊός έχει κατακλύσει ζωή μας και χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Σε ότι αφορά τώρα αυτό το οποίο μου λέτε είναι κάτι το οποίο να το πω έτσι απλά και λαϊκά είναι υπό διερεύνηση, όλα αυτά.

Κάθε μέρα βγαίνει και κάτι καινούργιο. Οι επιστήμονες παλεύουν πάνω στη θεραπεία και στο εμβόλιο του κορωνοϊού. Αυτή τη στιγμή το πιο αξιόπιστο τεστ για το συγκεκριμένο ιό είναι το μοριακό τεστ, η PCR η λεγόμενη. Είναι το τεστ αυτό το οποίο γίνεται και έχουμε ένα ασφαλές αποτέλεσμα.

Σε ότι αφορά όλα τα υπόλοιπα τεστ, είτε αυτά είναι τεστ αντισωμάτων που ελέγχουν τα IgG και IgM αντισώματα, τα οποία ελέγχουν κατά πόσο έχουμε περάσει στο παρελθόν ή έχουμε μία ενεργή νόσο τώρα. Ή το τεστ αντιγόνου που έχει βγει τώρα τελευταία για τον κορωνοϊό.

Είναι rapid tests, δηλαδή γρήγορα τεστ. Γίνονται για να έχουμε ένα πιο άμεσο αποτέλεσμα. Συνήθως αυτό το εφαρμόζουν φορείς όπως για παράδειγμα ο ΕΟΔΥ, κρατικοί φορείς που θέλουν να έχουν ένα γρήγορο αποτέλεσμα σε ένα μεγάλο εύρος πληθυσμού. Για να μπορούν από κει και πέρα να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες ή να μπορέσουν να εξάγουν κάποια πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Όπως καταλαβαίνετε, από τη στιγμή που λέμε για γρήγορα τεστ, δεν μπορούν να έχουν την ακρίβεια. Εμείς οι γιατροί, το λέμε αυτό ή ευαισθησία είτε ειδικότητα, που έχει ένας μοριακός έλεγχος ο οποίος βγαίνει σε 8-10 ώρες, αυθημερόν ή την επόμενη μέρα.

Παρόλα αυτά όμως έχουν μπει κι αυτά μέσα στο παιχνίδι της αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Έχουν μία ευαισθησία ανάλογα η οποία κυμαίνεται από 70% έως 95%. Μας βοηθούνε όμως, έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μία εικόνα για να μπορέσουμε να δράσουμε γρηγορότερα σε ότι αφορά τον κορωνοϊό.

Ε. ΝΤΙΝΗ: Γίνονται όλα τα tests με τον ίδιο τρόπο;

Δ.ΑΡΓΥΡΗΣ: Αυτό είναι κάτι σχετικό ανάλογα με την εταιρεία. Το μοριακό τεστ που είναι πιο αξιόπιστο, γίνεται είτε με λήψη ρινικού επιχρίσματος, είτε με λήψη φαρυγγικού επιχρίσματος, δεν έχει να κάνει με αίμα. Γίνεται με εξειδικευμένο στειλεό και παίρνουμε δείγμα είτε από τη μύτη είτε από τον φάρυγγα.

Σε ότι αφορά τα αντισώματα, είναι ανάλογα τις εταιρίες, τα περισσότερα είναι rapid tests και γίνονται με ανάλογο τρόπο. Με ρινικά ή φαρυγγικά επιχρίσματα. Βέβαια, γίνεται και με τη λήψη αίματος, τίτλος αντισωμάτων, και έχουμε αποτέλεσμα..

Ε.ΝΤΙΝΗ: Ίσως να θεωρείται και ένας πιο ανώδυνος τρόπος η λήψη αίματος γιατί κάποιοι που έχουν υποβληθεί στα rapid tests και τα μοριακά λένε πως δεν το αντέχουν. Να σταθούμε όμως και στο ποιος κάνει το test. Δεν πρέπει να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος; Μπορεί να πάρει δείγμα οποιοσδήποτε; Κινδυνεύεις να μην το κάνει κάποιος σωστά και άρα να μην έχουμε αξιόπιστο αποτέλεσμα;

Δ. ΑΡΓΥΡΗΣ: Ακριβώς. Εννοείται πως παίζει ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο η λήψη του δείγματος. Θα πρέπει να γνωρίζει, να είναι εξιδανικευμένο το άτομο ώστε να μπορεί να κάνει κατάλληλη λήψη. Αν δεν γίνει σωστή λήψη, το αποτέλεσμα το οποίο θα εξαχθεί θα είναι ένα ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα.

Ε.ΝΤΙΝΗ: Επειδή μιλήσατε για αντισώματα. Μπορεί να κάνω ένα μοριακό τεστ τώρα και να βγει αρνητικό. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα νοσήσω μετά από τρεις-τέσσερεις μήνες; Θα υπάρχουν αυτά τα αντισώματα στον οργανισμό μου που δεν θα επιτρέψουν την έλευση του ιού στο σώμα μου; Ή μπορεί να αντισώματα να μη «διαβάσουν» τον ιό και να περάσει ο ιός στο σώμα μου μετά από αρκετό διάστημα;

Δ.ΑΡΓΥΡΗΣ: Ο έλεγχος των αντισωμάτων, αυτό το οποίο λέμε, είναι τα αντισώματα τα οποία αναπτύσσει ο οργανισμός έναντι του συγκεκριμένου ιού. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει ανοσία ακόμα. Άλλοι λένε ότι υπάρχει ανοσία, άλλοι λένε ότι δεν υπάρχει.

Είναι υπό ιατρική διερεύνηση. Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη έρευνα που να πιστοποιεί με βεβαιότητα ότι υπάρχει ανοσία έναντι του συγκεκριμένου ιού γι αυτό και παρατηρούνται άνθρωποι που νοσούν σήμερα και ξανανοσήσουν μετά από κάποιους μήνες.

Επίσης κάτι το οποίο, γιατί πολύς κόσμος το συγχέει και μπερδεύεται, να πω έτσι απλά είναι το εξής : Όταν κάποιος, εγώ για παράδειγμα, κάνω αυτή τη στιγμή που μιλάμε το μοριακό τέστ, PCR του κορονοϊού μου δίνει το αποτέλεσμα τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Δηλαδή, κατά το παρελθόν και μέχρι τη στιγμή που το κάνω. Δεν σημαίνει λοιπόν ότι αν εγώ είμαι αρνητικός αν δεν έχω τον ιό ,ότι μετά από 10 λεπτά δεν μπορώ να κολλήσω, δε μπορώ να νοσήσω και να το μεταδώσω. Να το καταλάβουμε αυτό πλέον γιατί πολύς κόσμος πιστεύει ότι κάνει το τεστ, βγαίνει αρνητικό και δεν θα έχει στη συνέχεια.

Δεν έχεις μέχρι εκείνη τη στιγμή που το έκανες. Από κει και πέρα παύεις να είσαι δυνητικά ένας φορέας του ιού. Μπορεί να βγεις από την πόρτα του ιατρείου να μιλήσεις με έναν άνθρωπο ο οποίος θα στο μεταδώσει και θα νοσήσεις κι εσύ. Είναι ένας φαύλος κύκλος.

Ε.ΝΤΙΝΗ: Τα μοριακά tests σε πρώτη φάση δεν συνταγογραφούνται. Αν κάποιος πάει σε κάποιο ιδιωτικό ιατρείο θα πρέπει να το πληρώσει. Πόσο κοστίζει;

Δ.ΑΡΓΥΡΗΣ: Αυτό είναι κάτι σχετικό στον ιδιωτικό τομέα. Εξαρτάται. Συνήθως από 60 ευρώ, 100€,150 ευρώ. Έχουμε ακούσει και τρελά νούμερα 200 και 300ευρώ. Συνεπώς, δεν είναι κάτι εύκολο για να το κάνει κάποιος κάθε μήνα.

Ε.ΝΤΙΝΗ: Κάτι επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι πάρα πολύς κόσμος μπορεί να είναι ασυμπτωματικός. Δηλαδή, να μην έχει τα συμπτώματα της νόσου και να μην αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να είναι φορέας του ιού. Πείτε μας, τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Σε κάθε οικογένεια θα πρέπει να κάνει κάποιος το τεστ; Γίνεται προληπτικά;

Δ.ΑΡΓΥΡΗΣ: Πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Καταλαβαίνετε πως οι εποχές είναι δύσκολες, ο κόσμος είναι σε μία δύσκολη κοινωνική αλλά και οικονομική κατάσταση. Εγώ ως γιατρός δεν μπορώ να προτρέψω την κάθε οικογένεια να μπει στη διαδικασία του TEST.

Ως γιατρός, θα τονίσω αυτό το οποίο πρέπει να κάνει ο καθένας από μας. Είναι να τηρεί τα μέτρα προστασίας στο ακέραιο. Η χρήση μάσκας είναι κάτι πολύ σημαντικό. Να προφυλασσόμαστε καθημερινά χωρις να μην ερχόμαστε σε επαφή με πολύ κόσμο. Να μην υπάρχει συνωστισμός εκεί που πηγαίνουμε. Και όλα όσα ξέρουμε και είναι πλέον κορεσμένα . Δεν τα λέω εγώ πρώτος, τα ακούμε καθημερινά από εκατοντάδες ειδικούς. Και ξεκινάμε από εκεί, μάσκα , καθαριότητα, απολύμανση. Αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά πράγματα τα οποία πρέπει να τα κάνουμε καθημερινά.

Από κει και πέρα, το τεστ θα το κάνει κάποιος μετά από την εισήγηση του γιατρού του. Όταν έχει κάποια συμπτωματολογία. Δηλαδή, όταν έχει συμπτώματα που φέρνουν προς την κατεύθυνση αυτή και πάντα υπό την καθοδήγηση των ειδικών.

Δε λειτουργεί προληπτικά και να πω γιατί δεν λειτουργεί προληπτικά. Γιατί εγώ μπορεί για παράδειγμα να κάνω ένα τεστ, να είναι αρνητικό και την επόμενη μέρα να ξανανιώσω κάτι αντίστοιχο.

Ε.ΝΤΙΝΗ: Πόσες ημέρες από την στιγμή που θα έχεις κάποια συμπτώματα και μετά, θα πρέπει να πας στο μικροβιολόγο σου για να κάνεις το test;

Δ.ΑΡΓΥΡΗΣ: Χρειάζονται τέσσερις-πέντε μέρες ώστε να υπάρχουν τα κατάλληλα αντισώματα που θα δώσουν τις ενδείξεις στο τεστ, για να προλάβει να αναπτυχθεί ο ιός. Βέβαια, όπως σας είπα όλα είναι σχετικά. Φανταστείτε για μία εβδομάδα κάποιος θετικός στον ιό να μην είναι σε καραντίνα και να μπορεί να κυκλοφορεί με την οικογένειά του και να μεταδίδει για μία εβδομάδα τον ιό.

Γι’ αυτό τονίζω τα πάντα είναι σχετικά. Γι’ αυτό και εγώ και στους ασθενείς μου και σε όλο τον κόσμο και στην οικογένειά μου λέω ότι το σημαντικότερο και το κυριότερο είναι τα μέτρα προστασίας. Η χρήση της μάσκας, η απολύμανση των χεριών, η αποφυγή να ερχόμαστε σε επαφή και βρισκόμαστε σε πολύ κόσμο. Αυτό είναι το σημαντικότερο για μένα. Όλα τα υπόλοιπα γίνονται με την καθοδήγηση και υπό τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΥ -ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΡΓΥΡΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90fm

 

Πολλές φορές έχουμε επισημάνει την σημαντική δουλειά που γίνεται στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, ότι «ελέγχει» την Κεντρική Εύβοια και πως λειτουργεί σα μικρό νοσοκομείο στην περιοχή. Το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό με Διευθυντή τον κ. Γεωργίου Αντώνη κάνουν τα πάντα για το συνάνθρωπο καθημερινά.

Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, με αφορμή και το κρούσμα που είχε δηλώσει ως κατοικία το πατρικό του στο Αλιβέρι, μίλησε στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και την εκπομπή της δημοσιογράφου Εφης Ντίνη, ο μόνιμος Γενικός γιατρός του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου, Βαγγέλης Πεταχτής για το ρόλο που έχει διαδραματίσει μέχρι εδώ το Κέντρο Υγείας στην αντιμετώπιση ύποπτων κρουσμάτων covid 19. Την εξέταση των υπόπτων κρουσμάτων που γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τα μοριακά τεστ αλλά και τα τεστ σε συνανθρώπους μας που ετοιμάζονται για χειρουργικές επεμβάσεις. Ο γιατρός εφιστά την προσοχή όλων αλλά κυρίως των νέων που μπορεί άθελά τους να γίνουν φορείς του ιού.

«Στο Κέντρο Υγείας κάνουμε δειγματοληψία και τα στέλνουμε στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ή στο Παστέρ. Τα αποτελέσματα αυτά επειδή υπάρχει ένα πρωτόκολλο που πρέπει να τηρείται, δηλαδή ενημερώνει το Κέντρο αν είναι θετικό τον ίδιο τον ασθενή, υπάρχουν τα προσωπικά δεδομένα» είπε ο κ. Πεταχτής και συνέχισε:

«Κατά δεύτερο χρόνο, ενημερώνει και μας για να μπορέσουμε να παίρνουμε τις κατάλληλες προφυλάξεις. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει και ο κόσμος που έχει έρθει σε επαφή με συγκεκριμένα άτομα που έχουνε που είναι πιστοποιημένο ότι νοσούν, να γνωρίζουν προκειμένου να κάνουν το τεστ.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει, γιατί το συγκεκριμένο κρούσμα είναι στην περιοχή του Αλιβερίου, σε χωριό. Πολλοί συμπολίτες μας, δηλώνουν κατοικία περιοχή Αλιβερίου, αλλά μπορεί να το χουνε κάνει το τεστ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε οποιαδήποτε άλλη πόλη που ζουν ή εργάζονται σ΄ αυτή.

Ο μέσος όρος των νοσούντων έχει πέσει όπως ανέφερε και το Υπουργείο και είναι ηλικίας 28 ετών. Βασικά σε αυτές τις ηλικίες προσοχή. Γιατί αν δεν προσέξουμε τους συγγενείς μας, τους γονείς μας, τους φίλους μας, δυστυχώς είναι μία κατάσταση που θα είναι ανεξέλεγκτη σε λίγο χρονικό διάστημα».

Ο κ. Πεταχτής στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο πως το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου όλο αυτό το διάστημα αντιμετωπίζει τα ύποπτα κρούσματα covid 19. Επισημαίνοντας για να μην ανησυχεί και ο κόσμος, ότι η εξέταση γίνεται στο iso box που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Υγείας και εκεί εξετάζονται έχοντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

«Υπάρχει ειδικός χώρος που γίνεται δειγματοληψία δεν κάνουμε μόνο στα ύποπτα περιστατικά. Δηλαδή, αυτά που είναι μετά από εξέταση και όχι μόνο εμπύρετα, γιατί τα συμπτώματα του κορωνοϊού είναι κι άλλα. Αλλά, υπάρχουν και κάποιοι συμπολίτες μας που είναι να κάνουν κάποια χειρουργική επέμβαση. Σε αυτούς πρέπει να γίνει δειγματοληψία και να βγει αρνητικό για να μπορέσει να προχωρήσουν για την αποθεραπεία τους.

Για παράδειγμα, χτες πάρθηκε δείγμα στο Κέντρο Υγείας το οποίο θα κάνει σήμερα προς εξέταση. Έχουμε προγραμματίσει άλλα τέσσερα δείγματα αυτή την εβδομάδα, δηλαδή και 28η που πάντοτε λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και επειδή ο ασθενής θα πρέπει να κάνει την επόμενη μέρα χειρουργείο, θα γίνει δειγματοληψία.

Έχουμε τη δυνατότητα να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε και αυτούς τους ασθενείς που είναι για χειρουργικές επεμβάσεις. Υπάρχει αυτοκίνητο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, το οποίο φεύγει από το Νοσοκομείο της Κύμης, παίρνει τα τεστ, περνάει από τη Χαλκίδα και μετά πηγαίνουν Αθήνα για ανάλυση. Αυτή είναι η διαδικασία.

Εμείς παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσουμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας χωρίς να μολύνουμε πρώτα από όλα τους εαυτούς μας και μετά το χώρο που εργαζόμαστε. Γιατί είναι και αυτό άσχημο, να εμφανιστεί κρούσμα και να γίνει απολύμανση ή να μη λειτουργεί ο χώρος τελείως αυτή την περίοδο, που είναι η περίοδος του εμβολιασμού για τον ιό της γρίπης ή του πνευμονόκοκκου που έρχονται πολλοί σε μας και το κάνουν. Οπότε, πρέπει να είμαστε με τα μάτια ανοιχτά.

Σε ότι αφορά τα τεστ που είχαν γίνει στο Κέντρο Υγείας από τις 14 Αυγούστου μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, ο γιατρός απαντά:

«Επειδή η οδηγία του ΕΟΔΥ, είναι να κάνεις το τεστ, όταν υπάρχει υποψία, εμείς αυτή τη στιγμή καταγεγραμμένα έχουμε 79 μοριακά τεστ. Και η περίοδος είναι από τις 14 Αυγούστου, οπότε και ξεκινήσαμε να κάνουμε δειγματοληψία. Εγώ πιστεύω ότι είναι αρκετά για την Α βάθμια φροντίδα και για ένα Κέντρο Υγείας που ελέγχει την Κεντρική Εύβοια αυτή τη στιγμή. Όλα τα τεστ είναι αρνητικά. Τουλάχιστον αυτή την ενημέρωση είχαμε εμείς. Δεν υπάρχει κάποιο θετικό από αυτά που έχουμε στείλει εμείς. Οπότε ότι έχει ακουστεί στην περιοχή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και γενικώς στην ευρύτερη περιοχή, που καλείται το Κέντρο Υγείας ή το Νοσοκομείο της Κύμης. Είναι συμπολίτες μας ίσως που έχουν δηλώσει διαφορετική διεύθυνση κατοικίας και δηλώνουν μετά ότι η μόνιμη κατοικία τους ήταν το Αλιβέρι. Έτσι βγαίνουν τα κρούσματα. Σε μας πάντως δεν έχει περάσει κάτι. Για να μην ανησυχεί και ο κόσμος».

Τέλος, σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, ο κ. Πεταχτής δήλωσε ότι μόνο μικρολεπτομέρειες που λύνονται χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα.

kedro igias aliveriou

iso box

giatroi kedro igias alivariou

ΑΚΟΥΣΤΕ  ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΕΤΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM

 

Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος ''Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ'' λόγω των τελευταίων συνθηκών και κρουσμάτων του κορωνοϊού και ιδιαίτερα αυτών που παρουσιάστηκαν στην Εύβοια τις τελευταίες ημέρες ,αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει όλους τους φίλους και τις φίλες που το διάστημα αυτό εκδήλωσαν την επιθυμία να συμμετέχουν σ' αυτόν η στον Λαϊκό Αγώνα που συμβολικά θα γινόταν λόγω αναβολής του Ημιμαραθωνίου ,ότι ούτε αυτός θα πραγματοποιηθεί για να αποφευχθεί η πιθανότητα κάποιου κρούσματος .
Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα δρομολογηθούν για την πραγματοποίηση τους όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν ,οπότε και θα ανακοινωθεί.

Αντί αυτών για την συμβολική νοηματοδότηση της ημέρας και του φιλανθρωπικού σκοπού της θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου και ώρα 9 π.μ. έως 1 μ.μ. εθελοντική αιμοδοσία για την δημιουργία τράπεζας αίματος του ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ στην αίθουσα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ στο δημαρχείο Χαλκίδας (Παραλία) και bazzar του Συλλόγου με παράλληλη συγκέντρωση τροφίμων στο περίπτερο του Bazzar στη παραλία της Χαλκίδας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6906186374

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου σήμερα αναστέλλεται λόγω μέτρων για τον covid 19 η λειτουργία της λαϊκής στις Κονίστρες την Κυριακή όπως γίνεται με όλες τις Κυριακάτικες λαϊκές αγορές και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Κονιστρών.

Μετά από σχετική επιστολή της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ η οποία εστάλη στις 9-10-2020 με Αρ. Πρωτ. 106418/9-10-2020 στους Δήμους Χαλκιδέων, Κύμης-Αλιβερίου, Ερέτριας           Καλαμαριάς, και κοινοποιήθηκε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας και Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την υπ’αριθμ.Δ1/α/Γ.Π. οικ.56344 « Επιβολή των μέτρων της προσωρινής αναστολής λειτουργίας ……προς περιορισμό της διασποράς του Κορωναιού COVID-19 » αναστέλλεται η λειτουργία της Κυριακάτικης (Λαϊκής )Αγοράς Κονιστρών έως της λήξεως του μέτρου.Μετά από πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Κονιστρών η λαϊκή θα γίνει την Δευτέρα 12/10/2020.

Στο μεταξύ, ανακοίνωση για αναστολή λειτουργίας της Κυριακάτικης αγοράς στο Βασιλικό εξέδωσε για τους προαναφερόμενους λόγους και ο Δήμος της Χαλκίδας.

Και όμως μια γαστρεντερίτιδα μπορείς να τη «χρεωθείς» ….covid 19. Kαι να αναστατώσεις μία μικρή κοινωνία όπως αυτή της Ν. Αρτάκης και να «χρεώσεις» με ένα κρούσμα το δήμο Χαλκιδέων και να τρομοκρατήσεις τους γονείς που έχουν παιδιά και έπαιζαν με τη μικρούλα.

Και το σημαντικότερο:

Να κάνεις τους γονείς ενός 11χρονου παιδιού να χάσουν τη γη κάτω από τα πόδια τους καθώς θα επέστρεφαν σπίτι και θα έπρεπε να ζήσουν οικογενειακώς σε ….καραντίνα με ένα παιδί να νοσεί…χωρίς να νοσεί από covid 19!

Μία γαστρεντερίτιδα έφερε τα πάνω κάτω στην οικογένεια του Ν.Κ στη Νέα Αρτάκη, όταν το παιδί μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής από το Νοσοκομείο Χαλκίδας, στο Νοσοκομείο «ΠΑΙΔΩΝ- Η Αγία Σοφία» στην Αθήνα, επειδή πονούσε στην κοιλιακή χώρα και είχε ανεβάσει πυρετό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε το πρωί της Τετάρτης 29 Ιουλίου αποκλειστικά στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και στην εκπομπή «τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη ο πατέρας της 11χρονης από την Αρτάκη, στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας μεταφέρθηκε το παιδί με πυρετό και πόνους στην κοιλιά το βράδυ της Κυριακής. Υπεβλήθη σε εργαστηριακές εξετάσεις που έδειξαν συμπτώματα λοίμωξης και οι γιατροί του Νοσοκομείου της Χαλκίδας έκριναν αναγκαία την μεταφορά του στο Νοσοκομείο «ΠΑΙΔΩΝ».

«Την Κυριακή τα ξημερώματα κατά τις 6 το πρωί, το παιδί ξύπνησε με πυρετό και πόνους στην κοιλιά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος και συνέχισε: «Πήραμε τηλέφωνο τον παιδίατρο και μας είπε περιμένετε μέχρι το απόγευμα να δούμε πως θα πάει ο πυρετός της μικρής και μιλάμε. Τελικά ο πυρετός της μικρής ενώ της δίναμε αντιπυρετικό, έπεφτε για κανα δυο ώρες και μετά ξανανεβαινε. Μας είπε να πάμε στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας να κάνουμε μία εξέταση αίματος για να δούμε επειδή το παιδί παραπονιόταν για την κοιλιά μήπως έχει κανένα θέμα ή με τους πνεύμονες ή κάποια λοίμωξη. »

Στη συνέχεια σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πατέρας της μικρής, πήγαν στο Νοσοκομείο όπου εγιναν οι εργαστηριακές εξετάσεις, εξετάστηκε το παιδί και αφού στα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων ήταν ανεβασμένα τα «λευκά», οι γιατροί συνέστησαν να φύγει το παιδί για το Νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα. Να σημειωθεί ότι δεν υπεβλήθη το παιδί στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας σε εξετάσεις covid 19.

«Παίρνω το παιδί με το αυτοκίνητό μου και το φέρνω στο ΠΑΙΔΩΝ. Φτάνουμε στις 11:30 το βράδυ και παίρνουν το παιδί μέσα. Μας λένε θα του κάνουμε κάποιες εξετάσεις, και όπως είναι η μόδα της εποχής, κάνουμε και εξέταση για τον κορωνοϊό. Της έκαναν το τεστ αντισωμάτων! Και βγαίνει ότι το παιδί είναι θετικό! Ενώ ο πυρετός είχε ήδη πέσει και το παιδί ήταν στο 37. Το μόνο που είχε κάνει ήταν δύο φορές εμετό και δύο φορές διάρροια».

Οι γονείς μετά το πρώτο τεστ, των αντισωμάτων, για τον κορωνοϊό, ζήτησαν επίμονα να γίνει μοριακό τεστ για τον covid 19 αφού είχαν περάσει 48 ώρες από το πρώτο, των αντισωμάτων.

«Ζητάω μετά από πολλή πίεση και εμένα και της μητέρας του παιδιού, γιατί δεν το κάνανε, και μετά από πολλή πίεση, ζήτησα εγώ να γίνει και μοριακή ανάλυση για τον covid 19» επισημαίνει στη συνέντευξή του στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm ο πατέρας της 11χρονης και συνεχίζει:

«Εγώ τους πίεσα να το κάνουν! Ήθελαν να μας διώξουν και να μας βάλλουν σε καραντίνα. Και πήγα εγώ και πίεσα και τον λοιμοξιολόγο πάρα πολύ εδώ στο Παίδων και τελικά ήρθαν χτες το μεσημέρι (Τρίτη) και πήραν πάλι δείγμα από το παιδί για να κάνουν μοριακό έλεγχο. Όπου μας παίρνουν τηλέφωνο χτες στις 10 το βράδυ και μας λένε ότι είναι αρνητικό το παιδί. Που μου αποκλείανε και μου λέγανε ότι το θετικό δεν γίνεται αρνητικό. Ότι το αρνητικό γίνεται θετικό. Αλλά το θετικό δεν γίνεται αρνητικό με τίποτα. Αυτό μου λέγανε! Και τελικά κάναμε την ανατολή –δύση…»

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν έγινε τεστ covid 19, μετά το πρώτο τεστ της μικρής, στους γονείς και στο αδερφάκι της μικρής, ο πατέρας απαντά:

«Τίποτα απολύτως. Ούτε στη μητέρα. Εσείς μου θυμίσατε ότι ούτε στο αδελφάκι της μικρής έκαναν τεστ. Ό,τι δε με ρωτήσανε αν έχει αδέρφια το παιδί. Ούτε καν με ρώτησαν αν το παιδί έχει αδέρφια…».

Σε ότι αφορά την ενημέρωση του ΕΟΔΥ για το τεστ της μικρής ο πατέρας της απαντά:

«Ιχνηλάτηση δεν έγινε σε κανέναν. Ήταν ενημερωμένος ο ΕΟΔΥ. Δε μου κάνανε ούτε εμένα τεστ ούτε της συζύγου και εκτός αυτού μας είπαν ότι δε μπορούν να μας πάρουν εκείνοι τεστ στο νοσοκομείο Παίδων, γιατί παίρνουν μόνο σε παιδιά αλλά μας είπαν αν θέλετε μπορούμε να κάνουμε το τεστ σε εσάς και τη μητέρα του παιδιού, να το στείλουμε μαζί με του παιδιού να του κάνουν ανάλυση και από εκεί που είναι να πληρώσετε 120€ σε ένα εξωτερικό ιατρείο, θα μας δώσετε εμάς από 60 ευρώ το άτομο. Το θέμα είναι ότι απαγορεύεται μέσα στο ΠΑΙΔΩΝ αλλά με 60 ευρώ ο καθένας επιτρέπεται.»

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου στη συνέχεια, ποια ήταν η αντίδραση του παιδιού με τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ για covid 19, ο πατέρας απαντά:

«Ο γιατρός απλά μας ανακοίνωσε ότι το παιδί είναι αρνητικό και τον ρωτήσαμε πως έγινε αυτό το πράγμα και μας λέει: Συμβαίνει! Αυτό. Τίποτε άλλο…»

Και ο πατέρας συνεχίζοντας τα όσα έζησε στο ΠΑΙΔΩΝ με την 11χρονη κορούλα του αναρωτιέται γιατί δεν έκαναν από μόνοι τους το μοριακό τεστ στο παιδί και τότε να κάνουν την όποια ανακοίνωση για κρούσμα covid19.

«Το παιδί να είναι καλά. Πήρε μία έκταση το θέμα…Ας είναι προσεχτικοί οι γιατροί…Από το Νοσοκομείο της Χαλκίδας διέρρευσαν διάφορα κουτσομπολιά…»

Η 11χρονη χαίρει άκρας υγείας. Και το μεσημέρι της Τετάρτης πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο και επέστρεψε με τους γονείς της στο σπίτι της στην Αρτάκη όπου από αύριο έχοντας αναρρώσει και από την ίωση της γαστρεντερίτιδας θα απολαμβάνει αμέριμνη το παιχνίδι με τους φίλους της.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΝ 11ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM

 

Με τους εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου η Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων Κάτια Μεγάλου. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη η ίδια και ως γιατρός που ζει από κοντά στο νοσοκομείο της Χαλκίδας περιστατικά με τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα ανέφερε χαρακτηριστικά για τη δράση του Ινστιτούτου "Πάνος Μυλωνάς", "Νύχτα χωρίς ατυχήματα" στο Δήμο Χαλκιδέων που πραγματοποιήθηκε για ακόμα μία χρονιά στις 25 Ιουλίου:

«Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφαλείας "Πάνος Μυλωνάς" διοργάνωσε 25 Ιουλίου για συνεχή χρονιά τη δράση "Νύχτα χωρίς ατυχήματα" στο Δήμο Χαλκιδέων με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου και κυρίως των νέων για την επικινδυνότητα του συνδυασμού κατανάλωσης αλκοόλ και οδήγησης. Με κεντρικό σύνθημα "Όλοι διασκεδάζουν... Ένας δεν πίνει... Ο οδηγός της παρέας", οι εθελοντές καλωσόριζαν τους θαμώνες του κέντρου διασκέδασης, τους ενημέρωναν με φυλλάδια και τους βοηθούσαν να ορίσουν ένα άτομο από την παρέα που θα αναλάμβανε το ρόλο του Οδηγού και θα δεχόταν να μην καταναλώσει αλκοόλ. Κατά την αναχώρησή του από το κέντρο αν ήθελε μπορούσε να κάνει ένα φιλικό αλκοτέστ και αν είχε τηρήσει την υπόσχεση του επιβραβευόταν με ένα αναμνηστικό δωράκι. Η Αντιδημαρχία Υγείας στηρίζει δράσεις που έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού όσον αφορά θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία αποτελούν δυστυχώς και την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους μας στην Ελλάδα».

Μία από τις πιο δυνατές Τράπεζες Αίματος στην περιοχή, είναι και η Τράπεζα Αίματος της Οκτωνιάς. Ακόμα μία Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Αυγούστου στην Οκτωνιά με την υποστήριξη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας. Ιδιαίτερα ευτυχής ο Υπεύθυνος της Τράπεζας Αίματος Οκτωνιάς Παναγιώτης Πολύχρονος ο οποίος καλεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες να στηρίξουν όπως κάθε φορά και αυτή την αιμοδοσία. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί απο τις 9 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι, στο κτίριο Κατσικαβελου. Η παρουσία όσων μπορούν να αιμοδοτήσουν κρίνεται απαραίτητη καθώς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οι ανάγκες για αίμα πολλαπλασιάζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα αγοράζει αίμα από το εξωτερικό για να καλύψει τις ανάγκες της.

Δε θυμίζει σε τίποτα το παλιό. Από εκεί μόνο αναμνήσεις μπορούν κάποιοι να έχουν πλέον καθώς η συρταρωτή πόρτα στην οδό Γαζέπη «ντύθηκε» με ένα πανό που την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, έγραφε: «Το νοσοκομείο μας λειτουργεί σε νέες εγκαταστάσεις. Περιοχή Βαθροβουνίου- Όπισθεν ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΚΤΕΛ »

Έτσι, όσοι δεν γνώριζαν και πήγαν πρώτα εκεί έφευγαν στη συνέχεια για το νέο Νοσοκομείο. Στα ΤΕΠ ο Διευθυντής Γιώργος Βλαχογιώργος, γιατρός εντατικολόγος, χωρίς την ιατρική ποδιά βοηθούσε στις τελευταίες λεπτομέρειες. «Είναι αρχή. Πρώτη μέρα σήμερα σίγουρα υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν αλλά το σημαντικότερο έγινε. Είμαστε εδώ και λειτουργούμε πλέον από εδώ. Και να σας αποκαλύψω ότι εκείνα που έφυγαν τελευταία από το παλιό νοσοκομείο ήταν δυο νεογέννητα» είπε στο eviakosmos.gr.

Πρώτη μέρα εφημερία στο νέο Νοσοκομείο για την Αντιδήμαρχο Υγείας του δήμου Χαλκιδέων, γνωστή καρδιολόγο Κάτια Μεγάλου. Τη συναντήσαμε στα έκτακτα και βέβαια κι εκείνη δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για το νέο χώρο που καλείται πλέον κάτω από άλλες συνθήκες να προσφέρει τις ιατρικές της υπηρεσίες. « Είμαι πολύ χαρούμενη που όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Εύχομαι καλή αρχή να έχουμε…» δήλωσε στο eviakosmos.gr .

Και ο χειρουργός ορθοπεδικός Δημήτρης Δανομάρας μπορεί να είχε κάνει την τελευταία του εφημερία στο παλιό νοσοκομείο χτες βράδυ αλλά πέρασε μία βόλτα από το νέο νοσοκομείο σήμερα και βέβαια δεν έκρυβε επίσης τη χαρά του για το χώρο που θα εργάζεται με τους συναδέλφους του από δω και στο εξής.

Συντονιστής –Διευθυντής καρδιολογικής κ. Μαντάς επι τω έργω και εκείνος σήμερα στο νέο Νοσοκομείο για να μην τους ξεφύγει και η παραμικρή λεπτομέρεια.

Με το χαμόγελο στα χείλη υποδέχονταν τον κόσμο στα «Έκτακτα» σήμερα δύο γλυκύτατες κυρίες. Πρόκειται για την Προϊσταμένη Γραμματείας ΤΕΠ-ΤΕΙ και ΚΕΦΙΑΠ Ειρήνη Λαλανίτη και την κα Λίνα Μαρμαρά, Γραμματέα στα Τακτικά Ιατρεία.

Μία γροθιά και οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες! Η χαρά της παρέας είναι βέβαια η Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, Κυριακή Σχοινά την οποία επίσης ο φακός του eviakosmos.gr τη «συνέλαβε» να εξυπηρετεί τον κόσμο με το χαμόγελο στα χείλη.

Όλοι έβαζαν πλάτη να τακτοποιηθεί και η τελευταία λεπτομέρεια, ευδιάθετοι και με το χαμόγελο. Ο φωτογραφικός φακός του eviakosmos.gr «συνέλαβε» ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που παρά το φόρτο εργασίας λόγω μετακόμισης έκαναν ένα μικρό διάλλειμα για μια αναμνηστική φωτογραφία.

Ένα όνειρο ζωής για τους Ευβοιώτες ήταν η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου Νοσοκομείου στο Νομό που θα διαθέτει ότι είναι απαραίτητο για να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές. Όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και σήμερα είμαστε περήφανοι για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αυτού του Νοσοκομείου που υπερέβαλε εαυτόν προκειμένου να προσφέρει στο συνάνθρωπο με τα όποια μέσα μπορούσε να διαθέτει ένα πολύ παλιό νοσοκομείο.

Όμως δε θα μπορούσε κανείς να μην αναφερθεί στον πρώην Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη που πίστεψε πρώτος στην αναγκαιότητα αυτού του έργου και συνέβαλε τα μέγιστα ακόμα και οικονομικά για να γίνει όπως και του τότε αντιπεριφερειάρχη και νυν Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού. Του πρώην δημάρχου Χρήστου Παγώνη αλλά και της νυν δημάρχου Έλενας Βάκα που και εκείνοι έσπευσαν να ολοκληρωθούν τα συνοδά έργα του Νοσοκομείου.

Το μεγάλο στοίχημα όμως για τη λειτουργία του το κέρδισε ένας και μοναδικός! Και αυτός είναι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης που ότι αγγίζει γίνεται «χρυσός». Και βέβαια δεν περιμένει κανείς αυτό το Νοσοκομείο να λειτουργήσει αμέσως στο 100%. Όμως έγιναν ήδη προσλήψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό περισσότερες από 70 και αναμένονται και 12 επικουρικοί γιατροί. Υπάρχουν 4 εντατικολόγοι και τα καλύτερα έπονται! Καλή αρχή με υγεία για όλο τον κόσμο! Γιατί η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό!

 neon11

 neon2

neon5

neon6

neon10

neon13

neon4

neon15

neon3

Σελίδα 1 από 8

kimi denpao

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr