Τελευταία Νέα

Πήρε τα εύσημα για ακόμα μια φορά ο Φραγκούλης διαχωρίζοντας τη θέση του…«Αν δεν είναι καλή η διοικήτρια του Νοσοκομείου οφείλει το Υπουργείο να πάρει τις αποφάσεις του!»

Η παρουσία του δημοτικού συμβούλου της Αντιπολίτευσης Δημήτρη Φραγκούλη στο Δ.Σ Κύμης- Αλιβερίου, ξεχώρισε από την πρώτη συνεδρίαση. Χωρίς αντιπολιτευτική διάθεση προτάσσοντας το συμφέρον των δημοτών συμμετέχει ουσιαστικά στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων.

Στέκεται πάντα στο ύψος και το επίπεδο που οφείλει να έχει ένας αυτοδιοικητικός, ο οποίος γνωρίζει καλά ποιος είναι ο ρόλος του στο Δ.Σ. Σέβεται τους δημότες που τον τίμησαν με την ψήφο τους να τους εκπροσωπεί σε ένα τέτοιο συμβούλιο αλλά πάνω από όλα για να επιτευχθούν και τα προηγούμενα, ο Δημήτρης Φραγκούλης σέβεται τον εαυτό του.

Και όπως απέδειξε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου, δε γίνεται ουρά κανενός. Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει στον επικεφαλής της παράταξης του Δημήτρη Θωμά πως δε μπορεί να αποφασίσει το Δ.Σ για το Οργανόγραμμα του Νοσοκομείου της Κύμης. Αναμενόμενη και στάση «ανδρός», στάση που κράτησε όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας για την οποία πίεζε ακόμα και τον Πρόεδρο του Δ.Σ που είναι γιατρός να ψηφίσει την πρόταση του ο κ. Θωμάς.

Ο κ. Θωμάς πρόταξε το οργανόγραμμα της Διοικήτριας του Νοσοκομείου προς ψήφιση και ο κ. Φραγκούλης όχι απλά τον «άδειασε» στην στήριξη που έδινε στη διοικήτρια του Νοσοκομείου, αλλά ξεκαθάρισε έχοντας λάβει γνώση των εσωτερικών προβλημάτων του Νοσοκομείου της Κύμης, ότι αν δεν είναι καλή η διοικήτρια, το Υπουργείο οφείλει να πάρει τις αποφάσεις του.

Τα συμπεράσματα είχαν ήδη βγει από τη συζήτηση στο Δ.Σ. Έτσι ο Δημήτρης Φραγκούλης με την εμπειρία που έχει σε θέματα διοίκησης, έστειλε ένα μήνυμα στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης και τους συμβούλους που υπέγραψαν να έρθει το θέμα προς ψήφιση στο συμβούλιο. Γνωρίζοντας τους ότι το θέμα αυτό δεν άπτεται δικαιοδοσίας του Δ.Σ.

Συνεπώς, το όποιο ψήφισμα είναι ανούσιο και άνευ σημασίας! Χωρίς να σκεφτεί λεπτό να κάνει κάτι για εντυπωσιασμό αλλά σεβόμενος πάντα τη διαδικασία και το θεσμό στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αντιμετωπίζοντας με σοβαρότητα και σεβασμό την υγεία και το άγχος των δημοτών για όσα γίνονται στο Νοσοκομείο της Κύμης.

Ο κ. Φραγκούλης ο οποίος έχει διατελέσει Διοικητής του Νοσοκομείου της Κύμης σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr, είχε επισημάνει στον κ. Θωμά ότι το θέμα αυτό δεν είναι θέμα Δ.Σ. προτρέποντας να μην το φέρει πολύ δε μάλλον προς ψήφιση. Χωρίς όμως ο ίδιος, ως φάνηκε, να εισακουστεί.

«Επειδή υπήρξα και Διοικητής στο Νοσοκομείο της Κύμης, οφείλω να πω ότι ήταν άριστη η συνεργασία μου και με το ιατρικό και με το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό. Και όλες οι παρεμβάσεις που έγιναν τότε προς την 5η ΥΠΕ και προς το Υπουργείο έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη όλων αυτών » είπε ο κ. Φραγκούλης αδειάζοντας ουσιαστικά τον κ. Θωμά που έφερνε προς συζήτηση το θέμα αλλά και εκείνους που ψήφισαν το οργανόγραμμα που πρότεινε η διοικήτρια του Νοσοκομείου, αγνοώντας την άποψη των γιατρών και του προσωπικού του νοσοκομείου που δε συμφωνούν με αυτό.

Ας μην ξεχνάμε ότι στην αρχική συνεδρίαση την περ. Παρασκευή, οι γιατροί του Νοσοκομείου της Κύμης, έστειλαν επιστολή που διάβασε ο Πρόεδρος του Δ.Σ Γιώργος Ζέρβας με την οποία έκαναν γνωστό στο Δ.Σ ότι δεν συντάσσονται με το Οργανόγραμμα της Διοικήτριας που έφερνε σε ψήφιση ο κ. Θωμάς και η αντιπολίτευση.

«Είναι λυπηρό το φαινόμενο που υπάρχει σήμερα. Με θλίβει πραγματικά που υπάρχει αυτή η διάσταση και αυτό το πρόβλημα μέσα στο Νοσοκομείο. Εγκρίθηκε ένα οργανόγραμμα από τη Χαλκίδα και την 5η ΥΠΕ με το οποίο όμως δεν συμφωνούν οι εμπλεκόμενοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

Το Οργανόγραμμα αυτό έχει φτάσει στο Υπουργείο. Δε θα κρίνουμε εμείς πιο είναι το σωστό οργανόγραμμα. Αυτό είναι θέμα των εμπλεκομένων στο Νοσοκομείο. Και πρέπει τις μεταξύ διαφωνίες να τις πληρώνει ο κόσμος; Όπως πολύ σωστά προαναφέρθηκε το πρόβλημα είναι πολιτικό. Και αν δεν είναι καλή η διοικήτρια οφείλει το Υπουργείο να πάρει τις αποφάσεις του. Εγώ μιλάω ξεκάθαρα.

Αφού το πρόβλημα είναι ορατό και το βλέπουν όλοι ,επιτέλους το Υπουργείο να πάρει αποφάσεις. Διαβάζοντας την πρόταση των γιατρών και νοσηλευτών θέλω πραγματικά να γίνει ένα οργανόγραμμα με όλα αυτά που προτείνουν» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φραγκούλης και συνέχισε:

«Ο Δήμος, και σαφώς όπως είπατε, δεν θα εμπλακεί στο Οργανόγραμμα. Ούτε εμείς θα προτείνουμε θέσεις γιατρών. Ποιοι είναι ποιοι δεν είναι. Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα. Η δική μας παρέμβαση στο Υπουργείο είναι να ζητήσουμε να λυθούν οι όποιες εσωτερικές διαφορές και να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου» είπε ο κ. Φραγκούλης αδειάζοντας για ακόμα μια φορά τον κ. Θωμά ο οποίος στο δημοτικό συμβούλιο αναφέρθηκε στις προσλήψεις συγκεκριμένων ειδικοτήτων γιατρών στο Νοσοκομείο. Για να τοποθετηθεί στη συνέχεια Ο κ. Φραγκούλης πάνω στο θέμα της ψηφοφορίας η οποία περιλάμβανε εκτός από την πρόταση του κ. Θωμά και μία πρόταση ττου κ. Μπουραντά που πρότεινε να συσταθεί μία επιτροπή που θα παρακολουθεί το θέμα, ως εξής:

«Όταν βγούνε δυο προτάσεις κομματιαστές και πάρει 10-12 ψήφους η μία και 12-13 η άλλη, δεν έχει σημασία το νούμερο, δεν έχουν καμία ισχύ και καμία αξία. Οπότε κι εγώ δεν ψηφίζω καμία από τις δύο προτάσεις. Λυπάμαι γι’ αυτό. Λυπάμαι! Έπρεπε το δημοτικό συμβούλιο σε τέτοια σοβαρά θέματα να παίρνει ομόφωνες αποφάσεις. Αφού δεν μπορούμε να βρούμε μία κοινή στάση μεταξύ μας, τι να στείλουμε; Μία πρόταση στο Υπουργείο που να είναι κουτσουρεμένη; Δηλώνω “παρών”»

Και έτσι κέρδισε για ακόμα μία φορά στις καρδιές του κόσμου που θεωρούν ότι άνθρωποι σαν το Δημήτρη Φραγκούλη θα πρέπει να υπηρετούν τον τόπο, αν πραγματικά κάποια στιγμή θέλουν να δουν να γίνονται ουσιαστικά πράγματα.

Η στάση του Δημήτρη Φραγκούλη συζητήθηκε και ο ίδιος πήρε τα εύσημα από τον κόσμο γιατί δεν έπεσε στην «παγίδα» κάποιων που νομίζουν ότι μαζεύοντας υπογραφές από την αντιπολίτευση, διοικούν και το δήμο και το νοσοκομείο της Κύμης, όπως χαρακτηριστικά σχολίασαν δημότες που παρακολούθησαν τις δύο συνεδριάσεις.

Όπως και να έχει μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Φραγκούλης έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέχτες για τα θέματα που θα έρχονται στο Δ.Σ προς ψήφιση…

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 14:14

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr