Τελευταία Νέα

Εξελίξεις στη δίκη του Θωμά…. – «Απαλλάσσει Θωμά» η Εισαγγελέας σχεδόν στο μισό και παραπάνω κατηγορητήριο

Ανατροπές στην πολύκροτη δίκη του πρώην δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά μετά και τη σημερινή αγόρευση της Εισαγγελέως της έδρας όπου προτείνει την αθώωση συγκεκριμένων κατηγορουμένων όπως του κ. Κόκκου και της κας Κουιμτζή, και των κατηγορουμένων υπαλλήλων έργων παραλαβής της ΔΕΥΑΚΑ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, (θα ακολουθήσει και άλλη ανάρτηση για το θέμα) η Εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή του κ. Θωμά σε ένα ποσοστό πάνω από 50% του κατηγορητηρίου επικαλούμενη για τα υπόλοιπα καταθέσεις των μαρτύρων της πολίτικής αγωγής και στέκεται σε κάποιες από τις μαρτυρίες των μαρτύρων κατηγορίας που είχαν αναφέρει ότι τα έργα δεν έγιναν και πληρώθηκαν. Να σημειωθεί ότι το αρχικό ποσό για έργα της ΔΕΥΑΚΑ που κατηγορείτο ο κ. Θωμάς ήταν 600.000€. Αυτά που αναφέρει η Εισαγγελέας είναι περίπου στις 290.000€. για τα υπόλοιπα τον απαλλάσσει.

Καθώς και ένα ποσό 240.000€ περίπου για τις επιχορηγήσεις προς τις σχολικές επιτροπές που είχε δώσει ο κ. Θωμάς το 2014. Ο κ. Θωμάς είχε αναφέρει ότι τις έκανε γιατί του τις είχαν ζητήσει από τα σχολεία, η εισαγγελέας έκρινε ότι δεν ήταν απαραίτητες να γίνουν. Πρότεινε δε και την αθώωση του και για τους εργάτες που απασχολούσε ο κ. Θωμάς στη ΔΕΥΑΚΑ, κοστίζοντας στο δήμο 250.000€, δεδομένου ότι αποδείχθηκε η απασχόληση τους.

Η πρόταση της Εισαγγελέα δεν αποτελεί δέσμευση για το Προεδρείο που θα κληθεί να αποφασίσει σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη δίκη μέχρι τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 15:01

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr