100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Ο Δ. Βαγιάννης για την εκπαίδευση στο Μιλάνο: «Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο Επιμελητήριο, μάθαμε πολλά και σημαντικά για τις δουλειές μας » -Τι δήλωσε για τις εκλογές του Συλλόγου…

Στην αποστολή του Επιμελητηρίου στο Μιλάνο βρέθηκε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας συμμετέχοντας μαζί με 33 ακόμα μέλη του Επιμελητηρίου στα δύο Ευρωπαϊκά Προγράμματα με αντικείμενο το ένα τη βιτρίνα και την προβολή των επιχειρήσεων στο διαδίκτυο.

Ο κ. Βαγιάννης ενθουσιασμένος από τη συμμετοχή του και μεταφέροντας και τον παλμό όσων συμμετείχαν στις δύο αυτές αποστολές από τις 5 έως τις 16 Απριλίου 2024, σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στην εκπομπή «ΤΑΔΕ ΕΦΗ» στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90fm, την Τρίτη 23 Απριλίου το πρωί, όπου μίλησε για αυτή την μοναδική εμπειρία ευχαριστώντας το Επιμελητήριο που έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες-μέλη του να μάθουν πολλά και σημαντικά για τη δουλειά τους.

«Πήραμε πολλά, γνωρίσαμε νέους ανθρώπους. Περάσαμε πολύ ωραία. Ήμαστε μία πολύ ωραία παρέα και αυτό μας άφησε την πιο γλυκιά γεύση για να μπορέσουμε να περάσουμε το Πάσχα μας και το καλοκαίρι μας με πολύ ωραία διάθεση» είπε ο κ. Βαγιάννης και συνέχισε:

«Μιλάμε για τη Μέκκα της μόδας, το Μιλάνο. Δε νομίζω ότι υπήρχε πιο ιδανική πόλη για τη μόδα και για το στήσιμο βιτρίνας. Βέβαια το μεγάλο στοίχημα σε όλο αυτό είναι πως μπορούμε να προσαρμόσουμε αυτά που είδαμε, στις δικές μας επιχειρήσεις που είμαστε πολύ μικροί και μικρομεσαίοι. Γιατί είδαμε πάρα πολύ υλικό. Ενημερωθήκαμε για πάρα πολλά πράγματα, για το στήσιμο, για το τι πρέπει να κάνεις, πως λειτουργεί όλο αυτό στην ψυχολογία του πελάτη, αλλά από μεγάλους Οίκους που έχουν ένα κοινό Παγκόσμιο. Πήραμε πολλές ιδέες και μάθαμε πάρα πολλά πράγματα. Και το σημαντικότερο οι καθηγητές που έκαναν την εκπαίδευση έχουν αφήσει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας για ότι χρειαστούμε στη συνέχεια. Με ένα δάσκαλο εξαιρετικό στις βιτρίνες, το Μάρσιμο, ο οποίος ήταν τόσο δεκτικός σε ερωτήσεις, και σε ενημέρωση και σε πληροφορία, που μας έδωσε το e mail του και μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του.»

Και ο Εμπορικός Σύλλογος καλά κρατεί στην πόλη μας, φτάνει λίγο οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να δουν διαφορετικά την όλη κατάσταση για να μπορέσουμε να δούμε να ξανανοίγουν μαγαζιά που έκλεισαν γιατί οι επιχειρηματίες δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν.

Έτσι είναι αλλά από το Κράτος είναι ένα κομμάτι ελεύθερο που σαν Εμπορικός δεν μπορείς να παρέμβεις. Από κει και μετά έχει να κάνει καθαρά η συνείδηση του κάθε ιδιοκτήτη και για το τι θέλει και ο ίδιος πλέον για την ίδια του την πόλη. Θέλει να έχει επιχειρήσεις που να μπορούν να τον πληρώνουν ή θέλει να έχει μόνο πολυεθνικές;

Τα τελευταία χρόνια ήταν μία δύσκολη περίοδος για να βρει τις ισορροπίες του ο Εμπορικός Σύλλογος της Χαλκίδας. Και η παρούσα διοίκηση κατάφερε να πετύχει το στόχο. Αποφόρτισε από ουσιαστικά θέματα και είναι αναμενόμενο όσοι συμμετείχαν σε όλο αυτό όπως και εσείς να διεκδικήσετε και πάλι στις επερχόμενες εκλογές τη συμμετοχή σας στο νέο Δ.Σ. Είναι έτσι τα πράγματα;

Σωστά. ‘Ήρθε ο καιρός πλέον, κλείνει η τριετής θητεία του Εμπορικού Συλλόγου. Εγώ ανέλαβα το Σύλλογο πριν ενάμιση χρόνο. Δεν έχω όλη την τριετία πάνω μου, αλλά θεωρώ ότι σε αυτόν τον ενάμισι χρόνο που ήμουν Πρόεδρος και είμαι ακόμα, έχουμε καταφέρει πάρα πολλά. Παρόλο που ο Σύλλογος έχει ακόμα πολλές δυσκολίες τις οποίες τις ξεπερνάμε σιγά-σιγά.

Κι επειδή έφτασε και ο καιρός των εκλογών που υπολογίζω να γίνουν κάπου στο Μάιο με Ιούνιο, βεβαίως διεκδικώ γιατί πάλεψα πάρα πολύ.

Λειτουργήσατε πάρα πολύ ωραία σαν ομάδα. Είχα τη χαρά στο ταξίδι στο Μιλάνο να γνωρίσω από κοντά τον κ. Σταματόπουλο, έναν εξαίρετο επιχειρηματία, τον κ. Ζαούρη τον γνώριζα ήδη. Νέοι άνθρωποι που κρατάτε στα χέρια σας ένα πολυεργαλείο όπως είναι ο Εμπορικός και έχετε όρεξη να κάνετε πράγματα… Και μάλιστα με λιγότερα μέλη στο Δ.Σ γίνεται λίγο πιο «παρεϊστικο» και πιο λειτουργικό το κέντρο λήψης αποφάσεων.

Να διευκρινίσουμε ότι ο κ. Ζαούρης που είναι στο Δ.Σ, είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου αυτή τη στιγμή. Γενικός Γραμματέας ο κ. Σταματόπουλος. Ναι μεν, κάναμε από 12μελές, 7μελές το Δ.Σ για την πιο εύκολη και εύχρηστη λειτουργία του Συλλόγου και για τη βιωσιμότητα του, αλλά όχι να το κάνουν το τσιφλίκι τους. Το κάναμε για να μπορούμε να συνεννοούμαστε καλύτερα. Θέλαμε να είναι πιο σύγχρονο, πιο ευέλικτο και πιο μοντέρνο. Και μπορεί να είναι 7μελές το Δ.Σ αλλά τα μέλη του που είναι πάρα πολλά της Χαλκίδας, έχουν λόγο στο Σύλλογο. Και πρέπει να έρχονται. Πριν τις εκλογές πρέπει να γίνει βάση καταστατικού και η Γενική-Απολογιστική μας Συνέλευση.

Άρα, θα πρέπει από τώρα να έχουν στο νου τους, ότι μέσα στο Μάιο, θα πρέπει να έρθουν στη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου, το οποίο θα βγει ανακοίνωση πότε θα είναι. Πρέπει να έρθουν, να καταθέσουν τους προβληματισμούς και τα προβλήματα. Ο Σύλλογος ακούει. Είναι εδώ, πλέον! Έχει πολύ μεγάλο εύρος ο Εμπορικός Σύλλογος. Πρέπει να το αντιληφθούν αυτό.

Φέτος, έχετε και επέτειο. Ο Εμπορικός Σύλλογος της Χαλκίδας γιορτάζει τα 120 χρόνια από την Ίδρυση του και ετοιμάζετε μία σειρά από δράσεις…

Ένα φορτίο βαρύ για να σταθούμε αντάξιοι όλων εκείνων που πέρασαν από το Σύλλογο και κατάφεραν να τον κρατήσουν όρθιο.

Και να κλείσουμε με τη λειτουργία των καταστημάτων τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας.

Ξεκινάει το εορταστικό ωράριο από την Κυριακή των Βαΐων που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα από τις 11πμ έως τις 5 το απόγευμα. Μεγάλη Δευτέρα –Μεγάλη Τρίτη είμαστε σπαστό. Κλείνουμε στις 2μ.μ ανοίγουμε στις 5μ.μ. Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη συνεχόμενο 9π.μ-9μ.μ. Μεγάλη Παρασκευή ανοίγουμε στη μία το μεσημέρι, όχι νωρίτερα, βάση Νόμου και πάμε μέχρι τις 7μ.μ. Το Μ. Σάββατο ανοίγουμε στις 9 το πρωί και κλείνουμε στις 3. Μετά, Κυριακή του Πάσχα είμαστε κλειστά, Δευτέρα του Πάσχα κλειστά και Τρίτη κλειστά λόγω της Πρωτομαγιάς.

Εύχομαι ο κόσμος να προτιμήσει τα καταστήματα της πόλης και να στηρίξει την τοπική μας οικονομία. Η Χαλκίδα έχει πάρα πολύ ωραία καταστήματα, καλές τιμές και δεν λείπει τίποτα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ 

milano kedriki

 

milano2

milano3

milano1

milano4

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 15:25

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr