100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Ηλεκτρομηχανική Κύμης: Συνεχίζεται η «ομηρία» των εργαζομένων-Αγνοείται η τύχη του εργοστασίου

Το θέμα της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης όσο και αν κάποιοι κατάφεραν να το φτάσουν στους αρμόδιους κατά καιρούς υπουργούς φαίνεται ότι ανθρωπάκια "φάντασμα" μπαίνουν στη μέση και χαλάνε τα σχέδια που έχουν τόσο οι εργαζόμενοι αλλά και εκείνοι που τους συμπαραστέκονται έτσι ώστε να παραμείνει ανοιχτό το εργοστάσιο και να παράγει συνάμα υλικό.

Για το θέμα αυτό μίλησε την Πέμπτη το πρωί στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Στέφανος Μπασινάς επισημαίνοντας ότι κάτι γίνεται και το θέμα με την Ηλεκτρομηχανική «στραβώνει» πάντα την τελευταία φορά.

«Παρόλο που υπάρχει πράξη νομοθετικού περιεχομένου και παρόλο που δεν έχει οριστεί διαχειριστής με ευθύνη του Κράτους και του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Άμυνας ακόμη δεν το έχουν κάνει. Θα πρέπει αυτοί οι εργαζόμενοι να πληρώνονται» δήλωσε ο κ. Μπασινάς και συνέχισε:

« Δυστυχώς, εδώ και ενάμισι χρόνο περίπου πάλι έχουν μείνει απλήρωτοι, πάλι δεν έχει βρεθεί λύση ενώ οι ίδιοι έχουν μελέτες που λένε ότι είναι βιώσιμο το εργοστάσιο, θα πρέπει να λειτουργήσει, δεν έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για να το βάλουν μπρος να λειτουργήσει. Δεν έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία να πληρώνονται οι εργαζόμενοι. Το τελευταίο αίτημα που έχει γίνει στο Υπουργείο είναι να πληρωθούν και να τους κωλυθούν τα ένσημα για να πάμε στο επόμενο βήμα που είναι το τι θα κάνουμε με αυτό το εργοστάσιο».

Ο κ. Μπασινάς επισημαίνει επίσης ότι οι εργαζόμενοι είναι «όμηροι» καθώς ούτε απολυμένοι είναι ούτε εργαζόμενοι. «Δεν υπάρχει κυβερνητική βούληση να πάμε παρακάτω…» δηλώνει ο κ. Μπασινάς.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας έθεσε ένα σοβαρό προβληματισμό: «Η διαβεβαίωση που είχαμε και από το Υπουργείο Άμυνας, Εργασίας και από το Υπουργείο Οικονομικών ήταν πράγματι ότι βρισκόμαστε στα τελευταία βήματα. Δεν ξέρω τι γίνεται και χαλάει πάντα την τελευταία στιγμή. Με διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες το πάνε πίσω-πίσω. Τώρα θα πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση αφού όλοι το έχουν κάνει αποδεκτό να λειτουργήσει αυτό το εργοστάσιο.»

Σε ότι αφορά τις πληρωμές των εργαζομένων ο κ. Μπασινάς δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών, είναι στα χέρια του κ. Χουλιαράκη που θα πρέπει να υπογράψει για να εκταμιευτεί το ποσό και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μπασινάς στη συνέχεια και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πιέζει να δοθεί λύση στο θέμα της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ.  Με έγγραφο της στο Υπουργείο Οικονομικών επαναφέροντας το θέμα και της σύσκεψης, ζητά να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Αναμένει την απάντηση.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 14:06

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr