bannernew6

Τελευταία Νέα

Βαγγέλης Ζέρβας: « Θέλω οι τοπικές κοινωνίες να στηρίζουν τα ΕΛΤΑ»- Παλεύουν για να μην κλείσουν τα υποκαταστήματα στην Εύβοια

Ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Εύβοιας, Βαγγέλης Ζέρβας, πάντα δραστήριος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ κατάφεραν να κρατήσουν όρθια μέχρι σήμερα τα ΕΛΤΑ στην Εύβοια, μετά και τα όσα προέκυψαν με το κλείσιμο των υποκαταστημάτων σε Μαρμάρι, Αυλωνάρι και Λουτρά Αιδηψού μίλησε το πρωί της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου, στην εκπομπή της δημοσιογράφου Έφης Ντίνη στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90fm για την κατάσταση που επικρατεί στα ΕΛΤΑ τα τελευταία χρόνια και γιατί είναι δύσκολο να αλλάξουν οι αποφάσεις που παίρνονται πλέον από τη διοίκηση του ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ όπου ανήκουν και τα ΕΛΤΑ. Κάνοντας έκκληση στον κόσμο να στηρίζει τα κατά τόπους υποκαταστήματα.

«Τα ΕΛΤΑ εδώ και 6 χρόνια έχουν περάσει στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ. Όλα ξεκινούν από εκεί. Δηλαδή, όλες οι παρεμβάσεις που μπορείς να κάνεις ακόμα και οι πολιτικές, σωματείου είναι πάρα πολύ δύσκολες» δήλωσε ο κ. Ζέρβας και συνέχισε: «Ξεκίνησε από την αναδιοργάνωση του δικτύου. Αυτό που δε μπορώ εγώ να καταλάβω είναι, καταρχάς δε βρεθήκαμε προ εκπλήξεων σήμερα, χτες ότι κλείνουν καταστήματα. Εμείς τα πράγματα τα τρέχουμε εδώ και ενάμισι χρόνο. Και πως τρέχουμε. Όταν πάμε στα αρμόδια υπουργεία και τους παραθέτουμε κάτω ότι η Εύβοια είναι ένας δύσκολος Νομός. Να πας από τη μία άκρη στην άλλη θες 5 ώρες.

Έχει ορεινούς όγκους και δε γίνεται να μένουν τα ΕΛΤΑ χωρίς εκπροσώπηση, χωρίς κατάστημα. Παρόλα αυτά η απόφαση της Διοίκησης ήταν να κλείσουν 145 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Και δεν είναι μόνο αυτά έχουν κλείσει άλλα 60 καταστήματα. Και σε αυτά τα 145 να βρεθεί και η Εύβοια σε αυτή τη μοίρα.»

Στη συνέχεια, ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι κλείνουν τα ΕΛΤΑ στα Λουτρά Αιδηψού που είναι η μεγαλύτερη λουτρόπολη, με πολύ τουρισμό κ.α.

«Όταν μίλησα με το Υπουργείο, όταν συνάντησα τον κ. Κυρανακη όλα αυτά τα έθεσα. Και για τη Β. Εύβοια συγκεκριμένα είναι περιοχή που έχει πληγεί από φωτιές, από πλημμύρες. Προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Και ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα έκλειναν τόσα καταστήματα στην Εύβοια» είπε ο κ. Ζέρβας και συνέχισε:

«Θα το πάω και ένα βήμα πιο πέρα. Καλές είναι οι αντιδράσεις και θα πρέπει να είναι πιο έντονες. Είχα έρθει σε επαφή με βουλευτές, με δημάρχους και το τρέχουμε πολύ καιρό πριν το θέμα. Θέλω οι τοπικές κοινωνίες να στηρίζουν τον οργανισμό αυτό. Γιατί όταν ένα κατάστημα έχει 5 πράξεις την ημέρα, καταλαβαίνετε κι εσείς πως η κάθε διοίκηση παίρνει κάποιες αποφάσεις με βάση αυτά. Ξέρετε τι μου έκανε εντύπωση; Είχαμε μία προεκλογική περίοδο. Στις μεγάλες πόλεις Χαλκίδα, Αρτάκη, Βασιλικό, οι πολυκατοικίες και τα σπίτια γέμισαν με εκλογικό υλικό. Θέλω να σας ενημερώσω ότι κανένας, πλην ενός, του περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, που έκανε ομαδική κατάθεση και έστειλε σ’ όλη την Εύβοια, δεν προτίμησε τα ΕΛΤΑ. Σας πάω λίγο παραπέρα, και τι θέλω να πω μ αυτό; Θέλω να πω ότι οι τοπικές κοινωνίες, ο κόσμος να στηρίξει τα ΕΛΤΑ. Να τα στηρίξει και να βάλουν όλοι πλάτη».

Ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Εύβοιας ανέφερε σχετικά με τη συνάντηση που θα γινόταν σήμερα το μεσημέρι με τον κ. Κυρανάκη. Θεωρώντας και ο ίδιος ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και αυτό γιατί έφτασαν να κλείσουν τα ΕΛΤΑ στη Βουλή και στην Αράχωβα.

«Η νέα διοίκηση έχει βάλει ένα πλάνο 18 μηνών για την αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ. Ας φροντίσουν να υπάρξει κάποια εκπροσώπηση. Ένα πρακτορείο. Να βγάλει μία ανακοίνωση. Περιμένω μετά τις κινητοποιήσεις σήμερα μήπως μπορέσει να αλλάξει κάτι.

Τέλος, ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι η Ομοσπονδία δεν έχει βγάλει ούτε ένα δελτίο τύπου αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει ενώ καυτηρίασε τη στάση κάποιων συναδέλφων του που την ώρα που όπως είπε ο ίδιος είπε καλούσε σε ΔΣ, εκείνοι απείχαν και σήμερα έχουν στραφεί εναντίον του Σωματείου ισχυριζόμενοι ότι δεν έχει βγάλει σχετική ανακοίνωση.

«Ενημερώθηκα χτες ότι τρεις συνάδελφοι από το Νομό που είναι στο Σωματείο, βγάλανε μία ανακοίνωση σε ΜΜΕ και μας κατακρίνουν ότι δε συγκαλέσαμε συμβούλιο και δε ζητήσαμε συγνώμη από τον κόσμο, όταν πριν 2 μήνες που έκλεισαν τα 60 καταστήματα συγκάλεσα έκτακτο ΔΣ και δεν ήρθε κανένας! Δεν ήρθαν να ενημερωθούν τι έχουμε κάνει. Κροκοδείλια δάκρυα τώρα που κλείσανε τα καταστήματα ότι είναι δίπλα στους πολίτες. Τόσο καιρό που ήταν αυτοί; Μικροπολιτική θεωρώ ότι δε χρειάζεται αυτές τις ώρες» δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 14:23

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr