Τελευταία Νέα

Α Βάθμια Σχ. Επιτροπή Δήμου Κύμης-Αλιβερίου - Απολογισμός με έργο και ουσιαστικές παρεμβάσεις στα σχολεία (ΦΩΤΟ)

Την ώρα που οι επιχορηγήσεις από το Κράτος φτάνουν μειωμένες κατά χιλιάδες ευρώ στα ταμεία των Σχολικών Επιτροπών των δήμων κάποιοι καταφέρνουν έχοντας θέληση και μεράκι γι αυτό που κάνουν να αλλάζουν την εικόνα των σχολείων προς το καλύτερο με λιγότερα χρήματα, έχοντας στο πλευρό τους εθελοντές που εμπιστεύονται το έργο τους.

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Διστύων και Πρόεδρος της Α βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου Χρήστος Σαμαράς κατάφερε μέσα σε 2,5χρόνια σε μία Σχολική Επιτροπή με πολλά χρέη να παράξει έργο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Έσκυψε πάνω από τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα σχολεία του δήμου είτε αυτά είχαν να κάνουν με τα λειτουργικά τους είτε με τις κτιριακές εγκαταστάσεις για στις οποίες με τη βοήθεια των Διευθυντών, των δασκάλων και νηπιαγωγών, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και των δημοτών γενικότερα κατάφερε να αλλάξει την εικόνα τους προς το καλύτερο, αντιμετωπίζοντας μία σειρά από σοβαρά θέματα με λίγα χρήματα.

Ο Πρόεδρος της Α βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου μίλησε στα «ΝτΕΑΚΚ»  για τα 2,5 χρόνια θητείας του στο τιμόνι της Επιτροπής και τις παρεμβάσεις που έγιναν στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του δήμου.

«Και οι δυο σχολικές επιτροπές του δήμου παρέλαβαν ως παρακαταθήκη χρέη της τάξεως των 320.000€» είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Δεν ήταν ότι παραλάβαμε μόνο τις οφειλές. Παραλάβαμε κατεστραμμένα κτίρια. Ένα μηδαμινό σχολικό εξοπλισμό, οφειλές σε εφορία, οφειλές στο Μετοχικό Ταμείο από κρατήσεις που δεν είχαν αποδοθεί. Ένας βραχνάς προς τον ΟΤΕ της τάξεως των 70.000€ καθώς ήταν απλήρωτες όλες οι τηλεφωνικές γραμμές των σχολείων. Με κάποιους διακανονισμούς καταφέραμε να βρούμε λύσεις. Καταφέραμε πέραν όλων να διαχειριστούμε τις καθημερινές ανάγκες των σχολείων.»

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην κτηριακή αναβάθμιση που έγινε σε σχολεία του δήμου ευελπιστώντας όπως ο ίδιος είπε, το επόμενο χρονικό διάστημα που απομένει, να έχει παρέμβει και στα 42 σχολικές μονάδες στην Α Βαθμια Εκπαίδευση.

Ουσιαστικές παρεμβάσεις έγιναν σε πολλά σχολεία όπως για παράδειγμα στο δημοτικό σχολείο του Βέλους που έγινε μια πλήρη ανακαίνιση με ελαιοχρωματισμό στους εσωτερικούς χώρους και ανάδειξη του πέτρινου κτιρίου, χτισμένο το 1935. Το ίδιο έγινε και στο σχολείο των Κριεζών στο οποίο είχε να γίνει κτιριακή παρέμβαση, όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος, εδώ και δεκαετίες.

Παρεμβάσεις έγιναν και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου. Εκεί, εκτός από τον εσωτερικό ελαιοχρωματισμό, αναδείχθηκε και ο πέτρινος χώρος που λειτουργούσε ως γυμναστήριο. Αντικαταστάθηκαν οι καμινάδες ΕΛΛΕΝΙΤ που ερχόντουσαν σε επαφή με τα παιδιά κ.α.

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Κύμης όπως και το 2ο δημοτικό σχολείο Αλιβερίου έγινε εξωτερικός ελαιοχρωματισμός ενώ ένα από τα σχολεία που άλλαξε μορφή, ήταν το σχολείο του Αργυρού. «Πρόκειται για ένα σχολείο που έδωσε πάρα πολύ χρώμα σε αυτό το χωριό με τους λίγους μαθητές» αναφέρει ο κ. Σαμαράς για το συγκεκριμένο σχολείο. Στο σχολείο του Δύστου αποκαταστάθηκαν τα δάπεδα. Στα σχολεία στα Κόσκινα και τον Κάραβο έγινε ανακατασκευή στις τουαλέτες. Ένα σχολείο που έγιναν παρεμβάσεις και έγινε και χρηματοδότηση καλή, ήταν το δημοτικό σχολείο Αυλωναρίου που τοποθετήσαμε ανοιγόμενη πόρτα στην αίθουσα εκδηλώσεων και προστατευτικά κιγκλιδώματα. Έγινε επίσης κατασκευή σκέπαστρου και αφαίρεση σοφάδων.

Οι δάσκαλοι επιζητούν ενσύρματη δικτύωση όλων των τάξεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι αγοράστηκαν οι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές που χρειάζονταν προκειμένου να λειτουργήσει αίθουσα πληροφορικής στο σχολείο των Κονιστρών.

Από δω και πέρα στις άμεσες προτεραιότητες του όπως δηλώνει ο κ. Σαμαράς είναι τα σχολεία που έχουν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα όπως το σχολείο στο Μετόχι, στο Βίταλο και στο Νεοχώρι που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τις τουαλέτες κ.α

Τέλος, σε ότι αφορά στη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι η κατανομή των χρημάτων θα πρέπει να γίνεται με την Α βάθμια επιτροπή να παίρνει περισσότερα χρήματα από την Β βάθμια καθώς έχει περισσότερα σχολεία να συντηρήσει. Παίρνει σήμερα το 55% από τις 4 τακτικές δόσεις που έρχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ενώ δηλώνει ευτυχής που δεν έχουν φτάσει στο σημείο ακόμα που θα χρηματοδοτήσει ο Δήμος τις σχολικές επιτροπές.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 14:12

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr