Ο αγώνας κατά της εγκατάστασης αιολικού πάρκου στη Σκύρο κορυφώνεται. Οι Σκυριανοί δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν να αλλάξει η υπόσταση του Νησιού. Οργανώθηκαν και ξεκίνησαν τη συλλογή υπογραφών οι οποίες σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm την Τετάρτη 8 Ιουλίου, o Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα sos για την σωτηρία του βουνού της Σκύρου και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύρου, Γιάννης Ευγενικός.
«Είμαστε υπερ των εναλλακτικών μορφών ενέργειας όμως το μέγεθος του έργου είναι που μας τρομάζει και αντιδρούμε και υπάρχει καθολική εναντίωση. Για μας το θέμα δεν είναι πρωτόγνωρο. Το είχαμε ξαναπιάσει. Είχε εμφανιστεί το 2005. Και είχε αίσιο τέλος το 2013. Που δεν υπέγραψε ο τότε υπουργός Εργασίας δεν υπέγραψε τους περιβαλλοντικούς όρους. Άρα για τους Σκυριανούς είναι γνωστό το θέμα».
Ο κ. Ευγενικός αναφέρθηκε στην κινητοποίηση που έκαναν την περ. Κυριακή. «Με επικεφαλής το δήμαρχο βγήκαμε και κάναμε μία συζήτηση και ενημέρωση με ανθρώπους που δεν έχουν συνηθίσει να ενημερώνονται από τα ΜΜΕ. Είναι καθολική η εναντίωση, ανησυχεί ο κόσμος για τη βαρύτητα του έργου. Όπως είπατε και εσείς έχει γίνει μία εργασία χωρίς χωροταξικό σχέδιο. Εμείς θα ζητήσουμε μία ανεξάρτητη αρχή που θα εξετάζει τις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις και να βλέπει το ύφος των περιοχών».
Με σύνθημα «Οι Σκυριανοί είναι πολύ καλά ενημερωμένοι, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ» τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ενημέρωναν τους Σκυριανούς για την κατάσταση με το αιολικό πάρκο που θέλουν να δημιουργήσουν στο Νησί.
Όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Ευγενικός ο αγώνας έχει δύο σκέλη. Το ένα κομμάτι είναι οι κινητοποιήσεις και το άλλο είναι το νομικό κομμάτι. Η Σκύρος αντιστέκεται με κάθε τρόπο στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο Νησί. Καθώς σύμφωνα με τον κ. Ευγενικό έχουν ήδη συγκεντρώσει 2500 υπογραφές και θα αγγίξουν σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν τις 4000.
«Πιστεύουμε στο τέλος να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη και να μείνει η Σκύρος όπως είναι» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ