bannernew5

Τελευταία Νέα
Press

Press (35)

Τι λέει το Ωροσκόπιο για τη χρονιά που διανύουμε; Όλες οι απαντήσεις έρχονται από την Άλκηστη, διπλωματούχο αστρολόγο –μελλοντολόγο η οποία σε συνέντευξη της στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη διεμήνυσε ότι τα καλύτερα για όλους είναι μπροστά! Αναλυτικά οι προβλέψεις για το 2021 όπως τις παρουσίασε η Αλκηστις στην εκπομπή «Τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Επιμελείται η Αλκηστις..

Οι φίλοι μας οι ΤΟΞΟΤΕΣ κρατούν τη σκυτάλη της πρωτιάς αυτή τη χρονιά, αφού οι ευκαιρίες που θα δοθούν θα φέρουν νέες γνωριμίες, νέα πρόσωπα που θα ανοίξουν τους δρόμους της επιτυχίας. Ακολουθούν οι ΖΥΓΟΙ όπου οι αλλαγές θα είναι εφικτές σας. Μπορεί να αλλάξετε κατοικία, εργασία, να παντρευτείτε, ακόμα και να μεγαλώσετε τα μέλη της οικογένειά σας. Τρίτοι κατά σειρά οι φίλοι ΥΔΡΟΧΟΟΙ, όπου πολλά από τα όνειρα σας θα πραγματοποιηθούν, αρκεί να ξεκαθαρίσετε το τοπίο από ότι δεν σας ευχαριστεί και να αφεθείτε ώστε να οδηγηθείτε από το σύμπαν. ΟΙ ΚΡΙΟΙ 4οι μπορείτε να ελπίζετε σε ένα καλύτερο μέλλον και στην προσέγγιση των στόχων σας, γιατί το 2020 κοπιάσατε και το αξίζετε.

Ακολουθούν οι ΔΙΔΥΜΟΙ 5οι που θα απογειώσετε τα σχέδια σας καλοί μου αφού η βοήθεια κι η υποστήριξη σας ακολουθούν κι ας μην το γνωρίζετε. Στην 6η θέση ακολουθούν οι ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ όπου η οικονομική επιτυχία θα σας ηρεμήσει ..τα έσοδα που θα έχετε είτε με τη μορφή επιστροφής, είτε με τη μορφή κερδών θα σας οδηγήσει παράλληλα με τις σωστές επιλογές, σε χαλάρωση.

Οι ΚΑΡΚΙΝΟΙ ακολουθείτε 7οι έχοντας έναν άσσο στο μανίκι σας που θα οδηγήσει σε ανταμοιβή.. και μπορεί τα βήματα να είναι μικρά, όμως θα φέρουν κάτι μεγάλο! Οι ΙΧΘΕΙΣ στην 8η θέση εύνοιας, επιτυχημένοι στα προσωπικά, στα οικονομικά οφέλη ακόμα και στα κέρδη…Και μην αναρωτιέστε για την πρωτιά εύνοιας...αν σκεφτόσασταν με το μυαλό κι όχι με την φαντασία σίγουρα θα είχατε τη πρώτη θέση.

Στην 9η θέση οι ΤΑΥΡΟΙ.. Δε θα λείψουν ούτε η εύνοια ούτε τα οφέλη. Τα κίνητρα του Ουρανού του φιλοξενούμενου σας είναι απρόβλεπτα, γι’ αυτό εστιάστε εκεί που είναι αναγκαίο. Η ΠΑΡΘΕΝΟΣ στην 10η θέση… η ένταση το άγχος κι η νευρικότητα πρέπει να παραμεριστούν, αυτά είναι κι η αιτία. Ξεκινήστε με ότι αφήσατε την περσινή χρόνια κι όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

Οι ΣΚΟΡΠΙΟΙ στην 11η θέση, κρατώντας τα μπόσικα του Ταύρου που βάλλεται απ΄ τον Ουρανό κι όσα μύρια κακά κουβαλάει, θα κληθείτε να βάλετε στοίχημα και τότε θα δείτε τα πλεονεκτήματα σε επαγγελματικά και προσωπικά να ξεπερνούν τα προσδοκώμενα. Αν προσέξετε κ τις υποσχέσεις -παγίδες η χρόνια αυτή θα σας φέρει στη λίστα πρώτους.

Στην 12η θέση οι ΛΕΟΝΤΕΣ, με τον Κρόνο απέναντι φαίνεται πως έχει εκδοθεί απαγορευτικό για σας και τις σχέσεις-συνεργασίες. Παλέψτε με τη δύναμη σας κι αφήστε τα ρεκόρ! Αν έχετε σύμμαχο την εξυπνάδα σας σίγουρα θα είστε ευνοημένοι.

Ας δούμε αναλυτικά …

ΚΡΙΟΣ

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια περάσατε δια πυρός και σιδήρου με τις συνεχόμενες συναντήσεις Κρόνου Πλουτωνα στον Αιγόκερω, τώρα καλείστε φίλοι μου όχι μόνο να ξεκαθαρίσετε το τοπίο, αλλά να μαζέψετε ότι απέμεινε και με το κεφάλι ψηλά να υποδεχτείτε την νέα χρονιά. Μια χρονιά που φαίνεται εν μέσω δυσκολιών να έχει και τα καλά της. Όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει να επαναξιολογήσετε κάποια πράγματα, να μαρκάρετε τις προτεραιότητές σας και να ξεκαθαρίσετε τις σχέσεις σας, φιλικές και μη.

Με τον Κρόνο στο κοινωνικό προφίλ- φιλικό σας τομέα και τον Ουρανό στον τομέα των αξιών, θα πρέπει να δείτε σε βάθος τι πρέπει να κρατήσετε και τι να αφήσετε. Τα τετράγωνα Κρόνου- Ουρανού 17 Φεβρουαριου,14 Ιουνίου και 24 Δεκεμβρίου θα σας βάλουν στη διαδικασία να κάνετε επιλογές και με την βοήθεια του Δια να ενεργοποιηθείτε βάζοντας στόχους από την αρχή, μέσα από νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο.

Ο Ουρανός θα σας υποχρεώσει να διευθετήσετε οικονομικές εκκρεμότητες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να χειριστείτε με νέες τεχνικές την περιουσία και τα οφέλη σας. Στις 21 Δεκέμβριου που η Αφροδίτη θα γυρίσει ανάδρομη στη καριέρα σας θα πρέπει να επανεξετάσετε θέματα συνεργασίας και ανταγωνισμού. Η Σεληνιακή έκλειψη στις 19 Νοεμβρίου που σχετίζεται με τα οικονομικά σας θα σας ωθήσει να αναζητήσετε μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα. Οι εκλείψεις στον άξονα Διδύμων-Τοξότη που θα πραγματοποιηθούν 26 Μαίου,10 Ιουνίου,4 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν τους ορίζοντες σας, θα ευνοήσουν τις δράσεις σας με τα ΜΜΕ.. τις εκδόσεις και τα ταξίδια.. Ήρθε η ώρα να κάνετε τα ταξίδια που στερηθήκατε και να ανοίξετε τα φτερά σας για άλλη γη κ άλλα μέρη! Αυτή η χρονιά θα είναι μεταβατική κ απελευθερωτική, αφού μέσα από αντισυμβατικές καταστάσεις θα βρείτε τη θέση που σας ανήκει δίχως να στερηθείτε τη χαρά και την ελεύθερη φύση σας!!!

ΤΑΥΡΟΣ

Μια νέα χρονιά απλώνεται μπροστά σας φίλοι Ταύροι, μια χρονιά τόσο διαφορετική μα πάνω στο ίδιο πάντα μοτίβο, δείχνοντάς σας έμμεσα τον δρόμο για την αλλαγή και την αυτοβελτίωση. Είναι μια χρονιά απαιτητική που θα χρειαστεί πολλές φορές να χαμηλώσετε τους τόνους και να οριοθετήσετε τις προσδοκίες σας για να υπάρξει η απαραίτητη ισορροπία. Εστιάστε στις αλλαγές μικρές η μεγάλες και προχωρήστε δυναμικά, άλλωστε η χρονιά αυτή, είναι χρονιά πρόκλησης για σας. Με τον Ουρανό στο ζώδιο σας οδηγείστε σε αλλαγές που δεν είστε σε θέση να διαχειριστείτε, άλλωστε το έχετε ήδη διαπιστώσει από την προηγούμενη χρονιά κι οι ανακατατάξεις που προκαλούνται θα επηρεάσουν βασικούς σημαντικούς τομείς της προσωπικής ζωής, της επαγγελματικής πορείας και της οικογένειας. Τους τρεις πρώτους μήνες καλό είναι να ασχοληθείτε με τα σχέδια σας και τον εαυτό σας για να ενδυναμώσετε την αυτοπεποίθησή σας που θα χρειαστεί στη πορεία να δώσει εξετάσεις για να κρατηθεί ψηλά.

Τα τετράγωνα Κρόνου- Ουρανού 17/2..14/6 και 24 Δεκεμβρίου όπως και το τετράγωνο Δία-Ουρανού στις 18/1ου δεν αποκλείεται να φέρουν ανατροπές στον επαγγελματικό τομέα. Οι 3 από τις 4 εκλείψεις της χρονιάς επηρεάζουν τον οικονομικό σας τομέα και θα κληθείτε απ΄ οτι φαίνεται να λασκάρετε λίγο το σχοινί και την στενή σχέση που έχετε με την τσέπη σας, τις χρονικές εκείνες περιόδους που πραγματοποιούνται ..26/5..10/6..και 4/12..

Η Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα σας 19 Νοεμβρίου θα φέρει την προσωπική σας ζωή στο προσκήνιο και πρέπει να είστε έτοιμοι να δείτε καθαρά το ρόλο σας. Η υπέρμετρη συμπεριφορά θέλω να ξέρετε πως εδώ δεν έχει θέση, οριοθετήστε λοιπόν τις προσδοκίες σας και αν ειστε ανοιχτοί στην πρόκληση του Δια και της Αφροδίτης δεν αποκλείεται μετα τον Οκτώβρη να κάνετε το μεγάλο βήμα με το ταίρι σας!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Αυτή τη χρονιά αλλάζουν όλα Δίδυμοί μου.. κι όταν λέμε όλα εννοούμε την εμφάνιση, τις σχέσεις, τις πεποιθήσεις σας, τη στρατηγική σας, ακόμα και τον..βηματισμό σας στο μονοπάτι της ζωής!

Αφήστε πίσω το παρελθόν και μην επιτρέψετε σε κανένα κ τίποτα να σταθεί εμπόδιο στην πρόοδό σας. Βρείτε νέους τρόπους προσέγγισης, σκέψης κι ανάλυσης που θα αφήσουν τις επιθυμίες σας να ολοκληρώσουν τα όνειρα σας. Άλλωστε με το Δία στον 9ο οίκο σας θα διευρύνετε τις γνώσεις σας.

θα ταξιδέψετε, θα αλλάξετε κίνητρα προόδου. Την περίοδο των γενεθλίων σας που ο Δίας θα κινείται για λίγο στην καριέρα σας πολύ κοντά με την έκλειψη στο ζώδιο σας, θα ζήσετε στιγμές ανεπανάληπτες. Ωστόσο τα τετράγωνα Κρόνου-Ουρανού 18/2 και 15/6 και το τετράγωνο Δία-Ουρανού 18/1 είναι πιθανόν να αλλάξουν τη πορεία των πραγμάτων και να ενισχύσουν τις ανησυχίες σας.

Να είστε προσεχτικοί σε ότι αφορά τις σχέσεις και το περιβάλλον γιατί οι αποκαλύψεις μπορεί να φέρουν ένταση μεγάλη και ψυχρότητα. Οι εκλείψεις στον άξονά σας στις 28/5..10/6..4/12..θα έχουν άμεση επίπτωση στα προσωπικά ζητήματα και τις συνεργασίες. Η Σεληνιακή έκλειψη 19 Νοεμβρίου θα επηρεάσει θέματα εκκρεμοτήτων της καθημερινότητας, γι αυτό καλό είναι να κλείσετε αυτού του είδους εκκρεμότητες πριν σας κοστίσουν ψυχικά.

Βελτιώστε τις σχέσεις σας σε γενικό επίπεδο την άνοιξη μια που τότε θα είστε πιο δημιουργικοί προσωπικά κ εργασιακά. Από τον Αύγουστο μπορείτε να δώσετε νότες χαράς στις σχέσεις σας μέσα στην οικογένεια, περάστε χρόνο μαζί τους, αφουγκραστείτε τους και νιώστε τους. Από τις αρχές Νοεμβρίου δώστε το προβάδισμα στην επαγγελματική σας ζωή. Βάλτε στη ζωή σας ότι την ομορφαίνει, κρατήστε την υγεία σας σαν φυλαχτό, αγκαλιάστε κάλους φίλους τεσταρισμένους και χαρείτε τη χρονιά αυτή που έρχεται με χαρά να απομακρύνει όσα σας στέρησε η προηγούμενη!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το 2021 θα σηματοδοτήσει το πέρασμα σας στο επίπεδο μιας πιο βαθιάς αναζήτησης ξεσκεπάζοντας τις επιθυμίες τους πόθους και τις μεγάλες ανησυχίες σας για το μέλλον. Τα όνειρά σας μπορούν να γίνουν αληθινά αν κι εσείς προτίθεστε να ενεργοποιήσετε μια ανεξάρτητη προσέγγιση των πραγμάτων. Καλείστε λοιπόν να δείτε κατάματα όσα σας φοβίζουν έξω από τη σφαίρα και το δίχτυ προστασίας της οικογένειας και να ξεκαθαρίσετε με ακρίβεια κι όχι κατά προσέγγιση τι είναι αυτό που σας κρατά έρμαιο των φόβων σας, εμποδίζοντας την πορεία της ζωής σας. Από τον Μάρτιο φαίνεται να φτιάχνει η διάθεση σας και για ένα μήνα θα είστε πιο κατασταλαγμένοι για να πορευτείτε προς την βελτίωση των εργασιακών θεμάτων κι οικονομικών αφού το πρώτο δίμηνο με τα τετράγωνα Κρόνου-Ουρανού 18/2 και Δία-Ουρανού 18/1 θα είναι δύσκολο. Από τα μέσα Μαΐου ο Δίας ο πλανήτης της τύχης απ΄τους Ιχθείς(για λίγο) ανεβάζει τη διάθεση σας κατακόρυφα και στρέφει το ενδιαφέρον σας σε πιο φιλοσοφικά ζητήματα και κουλτούρες.

Με τον Κρόνο και τον Δία (στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς) στον Υδροχόο θα αποτινάξετε από πάνω σας τις πληγές της ψυχής.. παράλληλα όμως θα αποτινάξετε και τις τσέπες σας, γι αυτό προσοχή στα έξοδα και την φυσική σας κατάσταση που θα χρειαστεί τη συμβολή σας αφού για να κρατηθεί καλή η υγεία σας πρέπει να υιοθετήσετε την καλή διατροφή. Οι εκλείψεις 28/5..10/6..4/12 είναι παρασκηνιακές κι οφείλετε να είστε προσεκτικοί ως προς την ωραιοποίηση προσώπων και καταστάσεων. Η Σεληνιακή έκλειψη 19/11 είναι καθοριστική για να κλείσετε ζητήματα προσωπικά και φιλίας ώστε το τέλος της χρονιάς να σας βρει έχοντας στη ζωή σας μόνο ότι αξίζει να κρατήσετε. Να είστε λοιπόν προετοιμασμένοι για τις αλλαγές, σε κάθε περίπτωση φίλοι μου θα χρειαστεί υπομονή και χρόνος για να έχετε δείγματα.

ΛΕΩΝ

Το 2021 θα είναι μια καθοριστική χρονιά για σας Λέοντές μου σε ότι αφορά τις σχέσεις τις συνεργασίες και την καριέρα σας. Ο Κρόνος κι η νέα του θέση από την αρχή της χρονιάς απέναντί σας θα είναι σε μια συνεχή διαμάχη με τον ανατρεπτικό Ουρανό. Τα ξεκαθαρίσματα κι οι αναθεωρήσεις θα πρωταγωνιστήσουν αφού έχει έρθει η στιγμή να αποφασίσετε τι θα αφήσετε πίσω και μακριά σας και τι θα κρατήσετε. Ο πλανήτης της τύχης και της αφθονίας που ευτυχώς για σας θα βρίσκεται κοντά στον αυστηρό Κρόνο θα αντισταθμίζει τις δυσκολίες, θα σας βγάλει από τις φοβίες σας, κάνοντας σας λαμπερούς και έτοιμους να χαράξετε τη δική σας πορεία με γνώμονα τις επιθυμίες σας.

Νέοι άνθρωποι θα μπουν στη ζωή σας από τα τέλη Ιουλίου αλλάζοντας τα δεδομένα της προσωπικής σας ζωής και το στάτους σας ώστε να προχωρήσετε και σε συμφέρουσες συναλλαγές στον επαγ/κο τομέα. Ο Άρης ο πλανήτης της δράσης την ίδια περίοδο θα εγκατασταθεί στο ζώδιό σας μαζί με την Αφροδίτη δίνοντας δύναμη και ζωντάνια να αντιμετωπίστε τις οποίες κακοτοπιές υπάρξουν, προσδίδοντας σας παράλληλα το σεξ απιλ που είχατε για λίγο χάσει. Δεδομένο είναι ότι θα πρωταγωνιστήσετε και θα μαγνητίσετε το περιβάλλον σας. Οι εκλείψεις της χρονιάς στον άξονα Διδύμων-Τοξότη 28/5..10/6..4/12 θα επηρεάσουν αρκετά την προσωπική σας ζωή. Η Σεληνιακή έκλειψη 19/11 θα στρέψει το ενδιαφέρον στο σπίτι και την οικογένεια. Αρκετές φαίνεται πως θα είναι οι δονήσεις που θα σας οδηγήσουν να βγάλετε δύσκολα συμπεράσματα για να εξελιχθείτε, ωστόσο είναι απαραίτητο.. όπως κι απαραίτητο είναι να κρατήσετε την ψυχραιμία σας γιατί εύκολα μπορεί μια κίνηση να δυναμιτίσει το κλίμα. Η χρονιά κλείνει γεμάτη υποσχέσεις, διατηρήστε την δυναμικότητά σας και συνεχίστε την καλή δουλειά!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Φίλοι Παρθένοι η νέα χρονιά είναι γεγονός έφτασε, μέσα από ένα ομιχλώδες τοπίο που χρειάζεται την δική σας συμμετοχή και βοήθεια για να είναι ευδιάκριτες οι προθέσεις της. Στόχοι και επιδιώξεις καριέρα και οικογένεια, θα είναι οι προτεραιότητες σας για το 2021 και κεί είναι που πρέπει να προσέξετε επιλέγοντας το καλύτερο για σας και κείνους που είναι δίπλα σας. Θα χρειαστεί μεγάλη αυτοσυγκράτηση και έλεγχος για να χαλιναγωγήσετε τις εσωτερικές σας αντιδράσεις που φορές μπορεί και να ξεπερνούν τα όρια. Δείξτε προσοχή το πρώτο δίμηνο του χρόνου σε θέματα εργασιακά και στα μέσα Ιουνίου όταν το τετράγωνο Δια -Ουρανού (18/1) κα τα τετράγωνα Κρόνου-Ουρανού (18/2 και 5/6) αυξήσουν την ένταση.

Οι εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν 28/5..10/6..4/12 σας αφορούν και μάλιστα αρκετά, τόσο σε θέματα προσωπικά όσο κ οικογενειακά. Υπάρχει και μια έκλειψη Σεληνιακή που θα βοηθήσει να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, θα δώσει την ευκαιρία σε κάποιους να ολοκληρώσετε ένα κύκλο σπουδών είτε να εξελίξετε μια συγγραφική ενότητα. Αυτή τη χρονιά καλείστε να δείτε πιο σοβαρά τον τομέα των αισθηματικών δίνοντας περισσότερα στους ανθρώπους που σας δείχνουν αγάπη και έχετε πνευματικό δέσιμο μαζί τους. Ο Κρόνος κι ο Δίας από τον Υδροχόο δίνουν τον ρυθμό αυτή την χρονιά.. η παρουσία του Δία για λίγο στους Ιχθείς θα φέρει ενθουσιασμό, θα βοηθήσει να ανανεωθείτε, νέοι άνθρωποι θα μπουν στη ζωή σας. Με την στενή επαφή των δυο αυτών πλανητών ωστόσο δεν αποκλείεται να νιώσετε κάποια πίεση στην καθημερινότητά σας. Όλα είναι στο δικό σας χέρι να κρατήσετε την ισορροπία της ζυγαριάς σας δίχως να γείρει.. διατηρήστε την δυναμικότητά σας ,αγγίξτε ρεαλιστικά το όνειρο και δεν θα χάσετε!

ΖΥΓΟΣ

Η νέα χρονιά έρχεται γεμάτη ελπίδες κι υποσχέσεις σηματοδοτώντας μια νέα πορεία που θα σας απαλλάξει από τα εμπόδια κι ευθύνες που έχουν λειτουργήσει επιβαρυντικά και περιοριστικά τον προηγούμενο χρόνο. Το 2021 φίλοι μου θα είναι γενναιόδωρο, θα βοηθήσει να αναπτύξετε τα δημιουργικά σας ταλέντα και τα επαγγελματικά σας σχέδια. Επικεντρωθείτε στο πως να κάνετε την καθημερινότητά σας πιο ασφαλή και σταθερή, αυτή η χρονιά θα είναι μια χρονιά που θα φλερτάρετε περισσότερο, θα κάνετε νέες γνωριμίες, θα διασκεδάσετε αρκετά εκτός των άλλων.

Άλλωστε ο Δίας από τον Υδροχόο δημιουργεί τις κατάλληλες ευκαιρίες στις νέες γνωριμίες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή σας. Οι εκλείψεις 26/5..10/6..4/12 θα βοηθήσουν να αλλάξετε τα πιστεύω σας αλλάζοντας τον τρόπο ζωής, ίσως κάποιοι μάλιστα να ξεκινήσετε σπουδές που είχατε παρατήσει, ένα μεταπτυχιακό πχ.. Αν δεν νιώθετε ικανοποιημένοι στο χώρο εργασίας από 14/5 ως28/7 που ο Δίας θα κινείται στους Ιχθείς θα μπορέσετε να αναζητήσετε κατι πιο δημιουργικό, κατι που να σας εκφράζει.

Η έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στις 19/11 στον 8ο οίκο σας, θα σας πιέσει να πάρετε αποφάσεις για ότι αποφεύγετε. Κάτω από την επιρροή της ίσως αντιμετωπίσετε τους φόβους σας και τερματίστε μια σχέση αλλά και σε ότι αφορά τα οικονομικά σας θα μπορέσετε να χειριστείτε πιο καλά τα πράγματα και να απαλλαγείτε από τα χρέη ακόμα και προηγούμενων χρόνων. Άρης στον Καρκίνο τέλος Απρίλιου ως αρχές Ιουνίου δεν αφήνει περιθώρια για χαλαρότητα, το διάστημα αυτό οι υποχρεώσεις θα είναι αυξημένες γι αυτό αποφύγετε τριβές κι αντιπαραθέσεις στα επαγγελματικά θέματα. Από τα μέσα Αυγούστου ως μέσα Σεπτέμβριου που η Αφροδίτη θα κινείται στο ζώδιο σας μπορείτε να δείξετε τη τρυφερή σας πλευρά στο ταίρι σας. Από τις 21 Δεκεμβρίου που αναδρομει θα πρέπει να επαναξιολογήσετε τις σχέσεις σας ώστε η χρονιά να κλείσει ήρεμα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το 2021 αγαπητοί μου Σκορπιοί είναι μια χρονιά που έρχεται για να σας δείξει τους λεπτούς χειρισμούς με τους οποίους θα πρέπει να κινηθείτε στη διάρκεια του, όταν οι σχέσεις σας προσωπικές και επαγγελματικές περάσουν από τη δύνη του Ουρανού. Δεν αποκλείεται με τον Αρη στο Ταύρο το πρώτο δίμηνο της χρονιάς να συμβούν πράγματα που θα προκαλέσουν έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις. Ο Ουρανός που βρίσκεται κι αυτός στον Ταύρο επιδρά στην ψυχολογία σας γι αυτό πρέπει να οριοθετήσετε τις αντιδράσεις σας σε περίπτωση που οι εξελίξεις δεν είναι οι αναμενόμενες. Οι εξελίξεις που μπορεί να προκύψουν σε ότι αφορά τις οικογενειακές σχέσεις θα είναι ραγδαίες. Το τετράγωνο Δία-Ουρανού 18/1 και τα τετράγωνα Κρόνου-Ουρανού 18/2 και 15/6 αυξάνουν την ένταση.

Το πιο σημαντικό όμως μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι ότι θα γίνεται πιο δυνατοί, λιγότερο τρωτοί και πάνω απ΄ όλα γνώστες αφού έτσι θα γίνετε ανεξάρτητοι και λιγότερο επιρρεπείς σε συναισθηματικές εξάρσεις. Δίας και Κρόνος μέσα στον 4ο οίκο σας, εκτός από δύσκολοι επισκέπτες θα είναι και καλοί σύμμαχοι αν θελήσετε να επεκτείνετε ή να δημιουργήσετε μια νέα οικογένεια. Καταλυτικό ρόλο αυτή τη χρονιά θα παίξουν κι οι εκλείψεις στον Τοξότη 26/5 και 4/12 που κατά την πραγματοποίησή τους θα μπείτε στη διαδικασία να αλλάξετε τον τρόπο που χειρίζεστε τα οικονομικά σας.

Στην έκλειψη που πραγματοποιείται στις 10 Ιουνίου στους Διδύμους θα ξεκαθαρίσετε τις διαπροσωπικές σας σχέσεις κρατώντας δίπλα σας όσους αξίζουν. Οι σχέσεις επανέρχονται στο προσκήνιο με την έκλειψη στις 19/11 στον Ταύρο κατεβάζοντας ρολά σε σχέσεις κ συνεργασίες που σας πνίγουν, δημιουργώντας παράλληλα καλές προϋποθέσεις για ανοίγματα και νέες υποσχόμενες σχέσεις. Αυτή η χρονιά θα είναι σκληρή μα θα μπορέσει να περπατήσει, άλλωστε εσείς είστε σκληρότεροι από κείνη!!!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η νέα χρονιά έρχεται για να σας αλλάξει ολοκληρωτικά φίλοι Τοξότες τόσο σε θέματα εργασιακά, υγείας όσο και σε θέματα σχέσεων, πολύ περισσότερο στις οικογενειακές επαφές. Ο τρόπος σκέψης, η επικοινωνία, είναι βασικά στοιχεία που θα δώσουν στην καθημερινότητά σας αυτό το κάτι που λείπει. Ο Κρόνος κι ο Δίας από τον Υδροχόο θα σας ωθήσουν σε νέες αναζητήσεις υψώνοντας παράλληλα κάγκελα προστασίας αναγκάζοντας σας έτσι να αναθεωρήσετε για πολλά που στην πορεία θα βοηθήσουν να προχωρήστε πιο δυνατοί και να εξελιχθείτε όπως επιθυμείτε. Βέβαια εσείς σαν λάτρεις της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας θα είναι δύσκολο να συμβιβαστείτε, όταν όμως αυτό αγγίζει την υγεία σας νομίζω πως λίγο νερό στο κρασί σας δεν θα βλάψει.

Άλλωστε το να μάθετε να μην υποκύπτετε σε διατροφικούς πειρασμούς και να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας δεν είναι δύσκολο. Έκτος από τα τετράγωνα Κρόνου Ουρανού που θα βοηθήσουν στην αλλαγή σας, έχουμε και τρεις εκλείψεις 26/5..10/6..4/12 που σας αφορούν προσωπικά αφού γίνονται στις σχέσεις και τον εαυτό σας. Έφτασε η ώρα να πάρετε τα ηνία στα χέρια σας και μέσα από την κινητοποίηση της αλλαγής να εδραιώσετε τον εαυτό σας. Οι αποκαλύψεις που θα έρθουν κατά την πραγματοποίηση τους θα σας δείξουν τα τρωτά σημεία της αισθηματικής ζωής και της εργασίας όπου θα κληθείτε και να διορθώσετε. Η αισθηματική σας ζωή είναι αλήθεια πως αυτή τη χρονιά περνάει ένα διάστημα μεταβατικά μεγάλο. Θα χρειαστεί κόπος να κρατήσετε τη σχέση σας ιδιαίτερα αν είναι πρόσφατη.

Αφιερώστε χρόνο στη καριέρα σας, προβάλλετε τη δουλειά σας μέσα από νέες και πιο θετικές συνεργασίες που προϋποθέτουν καλύτερες αποδώσεις μέσα από την τεχνολογία. Στις 19/11 με την Σεληνιακή έκλειψη στον Ταύρο θα πάρετε ανάσες, ίσως κάποιοι να βάλετε ένα τέλος σε συνεργασίες τοξικές. Άλλωστε ο κυβερνήτης σας Δίας που πάντα φέρνει τύχη, θα κάνει ιδανική τη χρονιά αύτη ανοίγοντας τους ορίζοντες στη μάθηση και την επέκταση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Μετα από 3 χρόνια περιορισμών κι ευθυνών στο ζώδιό σας φίλοι Αιγόκεροι μπορείτε πλέον να πείτε πως αισθάνεστε ελεύθεροι. Ανακουφισμένοι με τον Κρόνο να έχει φύγει απ το ζώδιο σας, σας δίνετε η ευκαιρία να δρομολογήσετε με μεγαλύτερη ευκολία τους στόχους. Ο κυβερνήτης πλανήτης σας βρίσκεται στον Υδροχόο, όχι τόσο μακριά σας για να ησυχάστε τελείως αφού εκεί είναι ο τομέας των οικονομικών σας και πρέπει να δείξετε συνέπεια. Ωστόσο, παρέα με τον Δία τα πράγματα γίνονται καλυτέρα αφού η εύνοια του θα είναι μεγάλη. Επειδή η αίσθηση της σπάταλης θα είναι εμφανής λόγω του Δία και της απομάκρυνσης του Κρόνου, καλό θα είναι να είστε συγκρατημένοι και φειδωλοί στα περιττά έξοδα και ρίσκα που πιθανόν κάνετε το πρώτο δίμηνο της χρονιάς και στα μέσα Ιουνίου.

Το τετράγωνο Δία Ουρανού 18/1 και τα τετράγωνα Κρόνου-Ουρανού 18/2 κ 15/6 είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε απώλειες. Στον δρόμο της ελευθερίας κι ανεξαρτησίας που ακολουθείτε σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι τρείς εκλείψεις 26/5..10/5..4/12..που επηρεάζουν την φυσική σας κατάσταση και καθημερινότητά σας. Αυτές τις περιόδους θα θελήσετε να αποδεσμευτείτε από ότι άχρηστο και γκρίζο σκιάζει τις επιθυμίες σας. Η έκλειψη στις 19/11 θα σας ωθήσει στην πρωτιά, την δημιουργικότητα. Ίσως σε κάποιους να φέρει κι ένα νέο μέλος στην οικογένεια. Την ίδια περίοδο αναδρομει η Αφροδίτη βάζοντας σας στη διαδικασία να επανεξετάσετε μια σχέση παίρνοντας ακόμα και την απόφαση επίσημης δέσμευσης, καλό βέβαια είναι να μην οριστικοποιήσετε τίποτα πριν ορθοδρομήσει. Ο Ουρανός αν κι απρόβλεπτος θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε αμείωτη την δημιουργικότητά σας και να πετύχετε. Γενικότερα το 2021 μια χρονιά μεταμόρφωσης, μετάβασης και αποκατάστασης. Για να μπορέσετε να διαβείτε τα τρία αυτά στάδια πρέπει να ξεκαθαρίσετε πρώτα μέσα σας, τι ακριβώς θέλετε να φέρει τούτη η χρονιά. Ανέμους.. θύελλες η νηνεμία;

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Φίλοι Υδροχόοι.. η νέα χρονιά έφτασε και μαζί της φέρνει και μουσαφιρέους στο σπιτικό σας! Δίας και Κρόνος στο προσκήνιο μετα από 60 χρόνια κι η συνοδό τους στο ξεκίνημα της υπόσχεται πολλες και θετικές αλλαγές. Αλλαγές που αν δεν έχουν σύνεση θα είναι μετέωρες. Αυτή τη χρονιά είμαι σίγουρη πως θα την θυμάστε για πάντα αφού οι αλλαγές θα είναι τόσες που δεν θα προλαβαίνετε να τις ολοκληρώσετε. Καθ΄όλη τη διάρκεια του 2021 ο Κρόνος θα τετραγωνίσει τον Ουρανό τρεις φορές 18/2..15/6..24/12..και θα πρέπει να βάλετε όρια στις οικογενειακές σχέσεις. Ο Δίας(τύχη)είναι με το μέρος σας αναμφισβήτητα και οι ευκαιρίες που θα φέρει θα είναι πολλές και σεις πρέπει να είστε έτοιμοι να τις εκμεταλλευτείτε. Θα πρέπει όμως να φανείτε λιγότερο εγωιστές και να φερθείτε όπως θα θέλατε να σας φερθούν οι άλλοι για να μπορέσετε να δεχτείτε αυτή την νέα πραγματικότητα. Δεν θα λείψουν οι άνθρωποι που πάντα θα στέκονται διπλά σας, δεν θα λείψουν όμως και οι δυσκολίες, οι αντιξοότητες κι οι καθυστερήσεις. Το ότι έχετε την τύχη με το μέρος σας δεν σημαίνει πως έχετε τα πάντα! Το μόνο σίγουρο είναι πως θα αποτινάξετε το παρελθόν κι ότι σας κρατάει πίσω, ανοίγοντας τους ορίζοντές σας στα επαγγελματικά και τις σπουδές. Όσο για την ερωτική σας ζωή βρίσκεστε σε μια περίοδο επαναξιολόγησης και πρέπει να πάρετε αποστάσεις από σχέσεις δύσβατες και να ακολουθήσετε πειραματικά στην αρχή σχέσεις που υπόσχονται κάποια εξέλιξη.

Οι εκλείψεις 26/5 10/6 και 4/12 επικεντρώνουν την προσοχή σας στα προσωπικά ζητήματα. Φροντίστε να έχετε λογικά επιχειρήματα και μην εμπιστευτείτε γνωριμίες που από την αρχή δείχνουν πλουσιοπάροχες. Το 2021 προμηνύεται έντονο και διαφορετικό, ξεκαθαρίστε με όσα μέσα σας σας κρατούν σε απόσταση και οροθετηθείτε απέναντι στους άλλους γιατί αυτό θα είναι καταλυτικό στην περαιτέρω εξέλιξη και πρόοδό σας.

ΙΧΘΥΣ

Το 2021 φίλοι ιχθεις είναι μια χρονιά κάπως βαριά για σας τους οπαδούς του ονείρου και της φαντασίας, δεν αφήνει περιθώρια να σας συνεπάρει το όνειρο, παράλληλα είναι και μια χρονιά κάθαρσης και προετοιμασίας. Καλείστε να σηκώσετε τα μανίκια, να μαζέψετε τα σπασμένα και να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ξανά απ την αρχή. Βέβαια για να μπορέσετε να τα καταφέρετε θα πρέπει να καταλάβετε πως όλα έχουν αλλάξει και για να προχωρήσετε μπροστά χεριάζετε ομαδικό πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και συλλογικότητας. Άλλωστε αυτή η επίδειξη δυνάμεων με τα τρία τετράγωνα μεταξύ Κρόνου Ουρανού από το ζώδιό σας (18/2 15/6 24/12)εκεί οδηγεί. Στόχος αυτής της επαναλαμβανόμενης διαδικασίας είναι να ξεπεράσετε τη θλίψη για το παρελθόν και το φόβο για όσα θα ρθουν μελλοντικά.

Οι φόβοι σας ενισχύονται το πρώτο δίμηνο της χρονιάς με το τετράγωνο του παραδοσιακού κυβερνήτη σας Δια σε δυσμενή με τον Ουρανό. Ωστόσο η τύχη θα είναι με το μέρος σας σχεδόν όλη τη χρονιά μα πολύ περισσότερο όταν ο Δίας περάσει για λίγο από το ζώδιό σας(14/5-28/7) Αυτός ο πλανήτης θα είναι ο φύλακας άγγελός σας μέσα σ΄ αυτη τη θολούρα που προκαλεί ο Ποσειδώνας κι οι εκλείψεις.

Μέσα στη χρονιά έχουμε 4 εκλείψεις δυο στον Τοξότη 26/5 και 4/12 στον οίκο καριέρας σας, δίνοντας σας την ευκαιρία να αναγνωριστείτε ή αλλάξετε πορεία για το καλό σας, σ΄ αυτό συμβάλλει κι η έκλειψη στις 19/5 στον Ταύρο ώστε να ακουστεί η φωνή σας, να ανοίξουν οι ορίζοντές σας και η δεξιότητες σας να αναδειχτούν δυναμικά. Στις 10/6 με την έκλειψη στους Διδύμους μέσα στο σπίτι και την οικογένεια θα έρθουν μετακομίσεις μετακινήσεις, δεν αποκλείεται να ξεκινήσετε την δική σας οικογένεια. Ο Κρόνος φαίνεται να βαραίνει την ψυχολογία σας όμως αυτό θα αποδειχτεί σωτήριο γιατί μέσα από την ενδοσκόπηση θα μπορέσετε να διακρίνετε που χρειάζεται να εντρυφήσετε για να πάτε μπροστά!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΚΗΣΤΙΣ...

ΜΕΡΟΣ Α

 ΜΕΡΟΣ Β

 

 

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ-ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

PANHELLENIC UNION SCHOOL OF ASTROLOGY

ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ-ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ

ΠΛΑΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΡΡΟΩΝ

Email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα alkhstis.gr

Τηλ 6977449879-6976842543 ΧΑΛΚΙΔΑ

Στον «αέρα» οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου μετά τις αντιδράσεις μελών που εξέφρασαν την επιθυμία να είναι υποψήφιοι και «βρήκαν τοίχο από την Πρόεδρο Σοφία Βότση, η οποία ενημερώνει ότι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων ήταν η 8η Σεπτέμβρη. (έγγραφο 1)

Να σημειωθεί εδώ ότι η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου με ημερομηνία 26.8.20 που ενημερώνει για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης, τον απολογισμό, την εκλογή εφορευτικής επιτροπής και διεξαγωγή εκλογών, μοιράστηκε στα μέλη του συλλόγου, από την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα Τρίτη 15 του μήνα, χωρίς να υπάρχει στο κείμενο καμία ενημέρωση για τις υποψηφιότητες. (έγγραφο 2)

Πολλά από τα μέλη του Συλλόγου «ψάχνονται» αυτές τις μέρες αφού το έγγραφο δεν αναφέρει τίποτα για την κατάθεση υποψηφιοτήτων και την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης τους. Ανατρέχοντας πολλοί από αυτούς στο καταστατικό του Εμπορικού Συλλόγου. Έγγραφο που σας παραθέτουμε πιο κάτω, σύμφωνα με το οποίο, δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές, έχουν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου μέχρι και μία μέρα πριν τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης. (έγγραφο 3)

Δηλαδή, με βάση το καταστατικό του Εμπορικού Συλλόγου, διαπιστώνουν τα μέλη ότι, αφού καταληκτική ημερομηνία για τη Γενική Συνέλευση είναι η 23η Σεπτεμβρίου, μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου και σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου που υπογράφει την εν λόγω ανακοίνωση, δεν γίνεται καμία αναφορά ουσιαστικά στις δύο πρώτες προσκλήσεις, ως είθισται να γίνεται, για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης και πάει κατευθείαν στην τρίτη και καταληκτική.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι:

-Γιατί η ανακοίνωση που μοιράστηκε στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, δεν αναφέρει ημερομηνία υποβολής και προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων;

-Γιατί η ανακοίνωση που μοιράστηκε μετά τις 10 Σεπτεμβρίου, υπάρχει ήδη παραποιημένη(υπάρχει η ανακοίνωση με πρόσθετη πληροφόρηση με κολλάζ, άλλου εγγράφου κάτω από τις σφραγίδες και τις υπογραφές) από τις 2 Σεπτέμβρη στην σελίδα του Εμπορικού;

Επιχειρηματίες της περιοχής κατήγγειλαν τα παραπάνω στο eviakosmos.gr και αναμένουν έγγραφη απάντηση του Συλλόγου για τον τρόπο που χειρίζεται τη διεξαγωγή των εκλογών.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι «Γιάννης κερνάει…Γιάννης πίνει…» και κάποιοι θεωρούν ότι ο Σύλλογος είναι «κτήμα» τους, χωρίς να αφήνουν περιθώρια να συμμετέχουν και άλλα μέλη, ως υποψήφιοι, στην εκλογική διαδικασία.

Και βέβαια, δηλώνουν αποφασισμένα μέλη του Συλλόγου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως υποψήφιοι, να στραφούν αρμοδίως για να βρουν το δίκιο τους από τη στιγμή που καταγγέλλουν ότι η Πρόεδρος Σοφία Βότση, εκπροσωπώντας το Δ. Σ δε δέχεται υποψηφιότητες.

Αναμένουμε την επίσημη απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου, μετά τα όσα μετέφεραν μέσω του eviakosmos.gr μέλη του Εμπορικού Συλλόγου που ζητούν να επιλυθεί άμεσα το θέμα και να συμμετέχουν τα μέλη που το επιθυμούν, επιδιώκοντας την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ήδη, πριν ανακοινωθούν οι εκλογές, τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου δεν είχαν ειδοποιηθεί όπως καταγγέλλουν, εγκαίρως σχετικά με τη διεξαγωγή εκλογών προκειμένου να είναι ταμειακώς εντάξει και να μπορούν να συμμετέχουν όπως επιθυμούν!

 

ΕΓΓΡΑΦΟ 1

egrafo1

 

 

ΕΓΓΡΑΦΟ 2 

egrafo2

ΕΓΓΡΑΦΟ 3

egrafo3

Πριν καν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Οξυλίθου διαπληκτίστηκαν η Πρόεδρος Κλαίρη Κατσαρή με τον τοπικό σύμβουλο Νίκο Ανδρέου την ώρα που συζητούσαν κάποια θέματα που αφορούν το χωριό. Αφήνοντας άφωνους τους υπόλοιπους συμβούλους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η κατάσταση βγήκε εκτός ορίων με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία. Και οι δύο βρίσκονται αυτή την ώρα στο αστυνομικό τμήμα της Κύμης. Περισσότερα σε νέα ανάρτηση.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στα Βελούσια, όπως κάθε χρόνο, παραβρέθηκε στον μέγα εσπερινό παραμονή της εορτής, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς πλαισιωμένος από τον Αντιδήμαρχο Διστύων Χρήστο Σαμαρά, τον Αντιδήμαρχο Αυλώνος Γιώργο Κότσαρη και τους δημοτικούς συμβούλους Νίκο Μαστροκώστα, Μαρία Σαμαρά -Μπότη και τον Τοπικό Πρόεδρο Άγγελο Μπόκαρη με το γιο του Κώστα.

Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός και έγινε η περιφορά της εικόνας της Αγίας Παρασκευής, παρουσία πλήθους πιστών.

vel1

vel2

vel3

vel4

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ τελέσθηκε απόψε παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής, ο μέγας εσπερινός και η περιφορά της εικόνας της Αγίας Παρασκευής στον ομώνυμο ναό, στο Πυργί της Δ.Ε Αυλωναρίου.

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του ανάμεσα τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ζέρβας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πυργίου Δημήτρης Γιαννακός και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργίου.

 ΠΙΡΓΙ2

ΠΙΡΓΙ3

ΠΙΡΓΙ4

πυργι6

Ήρθε να λύσει τα προβλήματα ενός δήμου με το πάτημα ενός κουμπιού; Χωρίς σε πολλά θέματα να γνωρίζει τι είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να μπαίνει στη διαδικασία να απευθυνθεί στους αρμοδίους φορείς, η μοναδική στο είδος της Επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Κύμης –Αλιβερίου Αλεξάνδρα Θαλασσινού προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίσει τις εντυπώσεις ως «μικρή επαναστάτρια» που κατεβάζοντας τον κόσμο στο δρόμο, μπορεί άμεσα να λύσει και προβλήματα.

Πρόσφατα είδαμε με πανό από χαρτόνι, σαν τις χειροτεχνίες στα σχολεία, να προσπαθεί να κινητοποιήσει κόσμο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα με τα αιολικά πάρκα. Και έφυγε χωρίς να ψηφίσει το ψήφισμα και αντιδρώντας στη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής αγώνα που πρότεινε ο δήμαρχος.

Στη συνέχεια, προσπαθούσε να πείσει τον κόσμο ότι εκείνη αντιστέκεται στην κατασκευή αιολικών πάρκων στο δήμο αλλά ο κ. Μπουραντάς φέρνει και άλλες ανεμογεννήτριες. Μέχρι που ο κόσμος την πήρε χαμπάρι. Ξεκίνησε να ενημερώνει έχοντας βάλει μπροστά συλλόγους από την περιοχή που έφερε η ίδια στο Δ.Σ από χωριό σε χωριό με τον κόσμο να μην ανταποκρίνεται… Και επέστρεψε ένα μήνα μετά να ζητάει από το συμβούλιο να συσταθεί η διαπαραταξιακή επιτροπή αγώνα η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα.

Να σημειωθεί ότι ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Μίλτος Χατζηγιαννάκης στην ίδια συνεδρίαση δήλωνε δημόσια υπερ της αιολικής ενέργειας αλλά με χωροταξικό σχεδιασμό σε ότι αφορά την εγκατάσταση αιολικών πάρκων. Κάτι ανάλογο έλεγε και το ψήφισμα που εξέδωσε η δημοτική αρχή το οποίο όμως η κα Θαλασσινού καταψήφισε δηλώνοντας ότι είναι κατά της αιολικής ενέργειας.

Στη συνέχεια, έχοντας αντιληφθεί την παρέμβαση της Περιφέρειας σε συνεργασία με το δήμο μετά και την ολοκλήρωση της μελέτης στο δρόμο της Πλατάνας, λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, κατέβασε όσο κόσμο μπορούσε στο δρόμο κλείνοντας την κυκλοφορία. Προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Δεδομένου ότι και η παρέμβαση που έγινε είναι ήπιας μορφής καθώς με την ολοκλήρωση της μελέτης θα προχωρήσουν μόλις βρεθεί η χρηματοδότηση, σε οριστική παρέμβαση στην περιοχή.

Για την κινητοποίηση αυτή, στην οποία ήταν «μπροστάρης» η κα Θαλασσινού, στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο «απέταξε» από πάνω της την ευθύνη, ότι δηλαδή αυτή κινητοποίησε τον κόσμο. Ενώ στη τελευταία συνεδρίαση προσπάθησε να το «οικειοποιηθεί» μετά τις εργασίες που έγιναν. Και βέβαια όφειλε να γνωρίζει ότι πριν ολοκληρωθεί η μελέτη για την Πλατάνα, ο δήμος δεν μπορεί να κάνει καμία παρέμβαση. Το έμαθε όταν ζήτησε ενημέρωση μετά την κινητοποίηση στο δημοτικό συμβούλιο και της απάντησε σχετικά ο δήμαρχος; Ή το ήξερε όπως ήξερε και για τις παρεμβάσεις που ετοιμάζονταν να κάνουν στο οδόστρωμα και προσπάθησε να κερδίσει τις εντυπώσεις λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι εργασίες;

Και βέβαια, στο ίδιο έργο θεατές και στην περίπτωση με τις ασφαλτοστρώσεις με χρήματα από τα πυρόπληκτα στην Ακτή Νηρέως. Ενώ η ίδια γνωρίζει ότι ο δήμος από τα πυρόπληκτα θα διαθέσει 732.000€ για ασφαλτοστρώσεις που ξεκινούν άμεσα, η κα Θαλασσινού «οσμίστηκε» ότι ξεκινάει το έργο και μιλάει πάλι για κινητοποιήσεις προκειμένου προφανώς να το οικειοποιηθεί και αυτό…

Η απάντηση αυτή τη φορά ήρθε αμέσως από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Έργων Νίκο Μπαράκο ο οποίος έγραψε κάτω από την αναφορά της κας Θαλασσινού για τις ασφαλτοστρώσεις στο fb:

«Αυτή η δημοτική αρχή έχει ήδη κάνει την μελέτη των ασφαλτοστρώσεων , έχει ήδη εξασφαλίσει την χρηματοδότησή (732.000 ευρώ) και πριν λίγες ημέρες υπέγραψε την σύμβαση για ένα σημαντικό έργο αποκαθιστώντας την αδικία που είχε υποστεί ο οικισμός της ακτής Νηρεως από τις κατανομές των ποσών από το πρόγραμμα των πυρόπληκτων. Αυτά τα γνωρίζετε πολύ καλά καθώς τα έχουμε συζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν αντιλαμβάνομαι πόσο "χρήσιμες" είναι κινητοποιήσεις για κάτι που είναι δρομολογημένο εκτός από την σκοπιμότητα που μπορεί να έχουν για επικοινωνιακούς λόγους. Κρατήστε την διάθεση σας για κινητοποιήσεις για υπαρκτά ζητήματα που απαιτούν διεκδίκηση και όχι για ζητήματα που είναι απλά θέμα χρόνου να υλοποιηθούν.»

Η δύναμη ενός αυτοδιοικητικού φαίνεται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Η δυναμική του βέβαια έχει φανεί ήδη στις εκλογές. Ο δυνατός είθισται να μην είναι ανασφαλής. Ο αδύναμος πολλές φορές επειδή δε μπορεί να επιβληθεί λόγω της κατάστασης στο δημοτικό συμβούλιο μπορεί να ξεσηκώνει τον κόσμο, όσο κόσμο μπορεί να πείσει και να τον κατεβάζει στο δρόμο για να δείξει ότι κάτι κάνει.

Και βέβαια, δηλώνει αδυναμία στο να καταθέτει ουσιαστικές προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων του δήμου. Προσπαθεί με κάθε τρόπο δε να δείξει ότι έχει ουσιαστικό ρόλο σε ένα συμβούλιο αφού κινητοποιεί τον κόσμο μεμονωμένα, για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι κινητοποιήσεις έχουν αποτέλεσμα όταν γίνονται μαζικά και για την επίλυση ουσιαστικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον κόσμο. Σε ότι αφορά την κα Θαλασσινού που κάνει κινητοποιήσεις προφανώς επιδιώκοντας την δική της προσωπική προβολή τουλάχιστον έτσι το σχολιάζει πλέον η κοινωνία του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, θα πρέπει να ανατρέξει λίγο στο χρόνο πίσω, να μάθει καλά τα προβλήματα του τόπου και τις όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει στο πέρασμα των χρόνων πάνω σε αυτά.

Το να προσπαθεί να μιμηθεί στο συμβούλιο τον κ. Θωμά είναι πολιτικό ατόπημα. Καθώς ο τέως δήμαρχος και γνώριζε και έκανε αρκετές φορές ουσιαστικές παρεμβάσεις. Και το επισημαίνουμε αυτό, γιατί ξαφνικά η κα Θαλασσινού «αντρείεψε και θέριεψε» σε ένα συμβούλιο μετά την αποχώρηση του κ. Θωμά από αυτό, με όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν στο εσωτερικό του συνδυασμού του.

Και βέβαια κανένας εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο πέρασμα των χρόνων, ακόμα και όταν υπήρχαν σοβαρά ζητήματα δεν έβαζε τον κόσμο μπροστά με κινητοποιήσεις για το «θεαθήναι». Γι’ αυτό εκλέγονται σε ένα όργανο, όπως το Δ.Σ που πρεσβεύει με δημοκρατικές διαδικασίες και εποικοδομητικό διάλογο, στην επίλυση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.

Κάποιοι ξεφεύγουν από το θεσμικό τους ρόλο. Γίνονται «επαναστάτες της οκάς…» ή φωτορεπόρτερ που νομίζουν ότι με το να τραβήξουν 5 φωτογραφίες με σκουπίδια, ο κόσμος στις επόμενες εκλογές θα τους εκλέξει δήμαρχους… Οι ικανότητες ενός αυτοδιοικητικού όμως δυστυχώς, δεν κρίνονται μέσα από αυτές τις ενέργειες…

 Στην περίπτωση της κας Θαλασσινού να σημειωθεί ότι κατα καιρούς έχει φέρει θέματα προς  συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και έχει προσπαθήσει για την επίλυση αυτων, χωρίς κινητοποιήσεις!

Σήμερα στις 7 το απόγευμα «ανοίγει τις πύλες της» η έκθεση τοπικών προϊόντων στην Κύμη η οποία θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής. Στην πλατεία της Κύμης ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γευτεί τοπικά προϊόντα όπως σύκα και τα παράγωγα του, γλυκά κουταλιού, πετιμέζι, μέλι, κουλουράκια, κρασί κ. α από τους παραγωγούς που εκθέτουν τα προϊόντα τους. Συνδιοργανώνουν Δήμος Κύμης-Αλιβερίου- Τοπική Κοινότητα Κύμης-Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Κύμης και Περιχώρων.

Ο αγώνας κατά της εγκατάστασης αιολικού πάρκου στη Σκύρο κορυφώνεται. Οι Σκυριανοί δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν να αλλάξει η υπόσταση του Νησιού. Οργανώθηκαν και ξεκίνησαν τη συλλογή υπογραφών οι οποίες σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm την Τετάρτη 8 Ιουλίου, o Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα sos για την σωτηρία του βουνού της Σκύρου και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύρου, Γιάννης Ευγενικός.

«Είμαστε υπερ των εναλλακτικών μορφών ενέργειας όμως το μέγεθος του έργου είναι που μας τρομάζει και αντιδρούμε και υπάρχει καθολική εναντίωση. Για μας το θέμα δεν είναι πρωτόγνωρο. Το είχαμε ξαναπιάσει. Είχε εμφανιστεί το 2005. Και είχε αίσιο τέλος το 2013. Που δεν υπέγραψε ο τότε υπουργός Εργασίας δεν υπέγραψε τους περιβαλλοντικούς όρους. Άρα για τους Σκυριανούς είναι γνωστό το θέμα».

Ο κ. Ευγενικός αναφέρθηκε στην κινητοποίηση που έκαναν την περ. Κυριακή. «Με επικεφαλής το δήμαρχο βγήκαμε και κάναμε μία συζήτηση και ενημέρωση με ανθρώπους που δεν έχουν συνηθίσει να ενημερώνονται από τα ΜΜΕ. Είναι καθολική η εναντίωση, ανησυχεί ο κόσμος για τη βαρύτητα του έργου. Όπως είπατε και εσείς έχει γίνει μία εργασία χωρίς χωροταξικό σχέδιο. Εμείς θα ζητήσουμε μία ανεξάρτητη αρχή που θα εξετάζει τις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις και να βλέπει το ύφος των περιοχών».

Με σύνθημα «Οι Σκυριανοί είναι πολύ καλά ενημερωμένοι, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ» τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ενημέρωναν τους Σκυριανούς για την κατάσταση με το αιολικό πάρκο που θέλουν να δημιουργήσουν στο Νησί.

Όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Ευγενικός ο αγώνας έχει δύο σκέλη. Το ένα κομμάτι είναι οι κινητοποιήσεις και το άλλο είναι το νομικό κομμάτι. Η Σκύρος αντιστέκεται με κάθε τρόπο στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο Νησί. Καθώς σύμφωνα με τον κ. Ευγενικό έχουν ήδη συγκεντρώσει 2500 υπογραφές και θα αγγίξουν σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν τις 4000.

«Πιστεύουμε στο τέλος να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη και να μείνει η Σκύρος όπως είναι» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ

 

 

Σε συμβολικό κλείσιμο που δρόμου κατέβηκαν χτες κάτοικοι από την Πλατάνα και τον Οξύλιθο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την χρόνια κατάσταση που επικρατεί με τον καταστραμμένο δρόμο στην Πλατάνα.

Με πανό που έγραφαν «όχι άλλη κοροϊδία- Πράξεις εδώ και τώρα» ζητούν άμεση αποκατάσταση του δρόμου στην Πλατάνα, εδώ και τώρα. Σε ένα σοβαρό θέμα όπως αυτό θα μπορούσε να υπάρξει καθολική διαμαρτυρία όπως για παράδειγμα με τη συμμετοχή συλλόγων και φορέων και από τις γύρω περιοχές. Ο κόσμος που συμμετείχε ήταν ελάχιστος για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Και αυτό, γιατί κάποιοι ίσως γνώριζαν τις ενέργειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια από την Περιφέρεια με την εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης που αφορά συνολικά την Πλατάνα.

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Τετάρτης, κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας βρέθηκε στο σημείο ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνει ήπια παρέμβαση στο δρόμο την οποία σύμφωνα με πληροφορίες ζητά με έγγραφο του ο δήμος, ο οποίος όπως είπε ο κ. Μπουραντάς στη συνεδρίαση του Δ.Σ, ο δήμος από τη στιγμή που δεν υπήρχε αιγιαλός δεν μπορούσε δεν επιτρεπόταν από το νόμο να κάνει καμία παρέμβαση στο σημείο. Η Περιφέρεια ολοκληρώνει τη μελέτη μετά τη χάραξη του αιγιαλού και το έργο πλέον «αναζητά» χρηματοδότηση.

Επίσης, να σημειώσουμε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης από τον Γενάρη που βρέθηκε στην περιοχή σε συνάντηση που είχε με τους φορείς με αφορμή την κατολίσθηση στο Στόμιο, είχε δεσμευτεί ότι με την ολοκλήρωση της μελέτης για την Πλατάνα, θα γίνουν και οι ήπιες παρεμβάσεις αρχικά και εν συνεχεία θα βρεθεί η χρηματοδότηση που θα αφορά την κατασκευή ολόκληρου του έργου για την Πλατάνα.

 platana2

platana3

platana4

Όλοι μαζί μπορούμε…Μπορούμε να προσφέρουμε πολλά περισσότερα στον τόπο που μεγαλώσαμε, δραστηριοποιούμαστε και αγαπάμε. Και τα λόγια είναι περιττά όταν μιλούν οι πράξεις. Και σήμερα ο εθελοντισμός στο Πυργί ειχε την τιμητική του. Έδωσε ακόμα μία δυναμική, στην παρουσία των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργίου αλλά και στον αεικίνητο Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, Δημήτρη Γιαννακό και φυσικά του Δημήτρη Μουρτίκα…

Με προσωπική εργασία, έριξαν τσιμέντα όπου χρειαζόταν, καθάρισαν χόρτα και συνεχίζουν ενωμένοι όλοι μαζί διεκδικώντας ακόμα περισσότερα για το χωριό τους. Και βέβαια όλοι μαζί και στις προετοιμασίες για το πιο δυνατό πανηγύρι που θα πραγματοποιηθεί την 1η Αυγούστου.

Οι δράσεις όμως δεν σταματούν ποτέ στο Πυργί! Ετοιμάζουν πολλά σε συνεργασία και με το Βέλος και άλλα χωριά. Εκτός από το χωριό τους προσφέρουν εθελοντικά και σε άλλα χωριά που έχουν τη φιλοσοφία και κατανοούν ότι δεν γίνονται όλα με το πάτημα ενός κουμπιού και φυσικά χωρίς να τα περιμένουν όλα από το Δήμο και την Περιφέρεια.

pirgi1

pirgi2

pirgi3

Σελίδα 1 από 3

kimi denpao

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr