Τελευταία Νέα

Στον «αέρα» οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου;- Αλαλούμ με τις υποψηφιότητες- Τι προβλέπεται από το καταστατικό

Στον «αέρα» οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου μετά τις αντιδράσεις μελών που εξέφρασαν την επιθυμία να είναι υποψήφιοι και «βρήκαν τοίχο από την Πρόεδρο Σοφία Βότση, η οποία ενημερώνει ότι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων ήταν η 8η Σεπτέμβρη. (έγγραφο 1)

Να σημειωθεί εδώ ότι η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου με ημερομηνία 26.8.20 που ενημερώνει για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης, τον απολογισμό, την εκλογή εφορευτικής επιτροπής και διεξαγωγή εκλογών, μοιράστηκε στα μέλη του συλλόγου, από την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα Τρίτη 15 του μήνα, χωρίς να υπάρχει στο κείμενο καμία ενημέρωση για τις υποψηφιότητες. (έγγραφο 2)

Πολλά από τα μέλη του Συλλόγου «ψάχνονται» αυτές τις μέρες αφού το έγγραφο δεν αναφέρει τίποτα για την κατάθεση υποψηφιοτήτων και την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης τους. Ανατρέχοντας πολλοί από αυτούς στο καταστατικό του Εμπορικού Συλλόγου. Έγγραφο που σας παραθέτουμε πιο κάτω, σύμφωνα με το οποίο, δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές, έχουν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου μέχρι και μία μέρα πριν τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης. (έγγραφο 3)

Δηλαδή, με βάση το καταστατικό του Εμπορικού Συλλόγου, διαπιστώνουν τα μέλη ότι, αφού καταληκτική ημερομηνία για τη Γενική Συνέλευση είναι η 23η Σεπτεμβρίου, μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου και σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου που υπογράφει την εν λόγω ανακοίνωση, δεν γίνεται καμία αναφορά ουσιαστικά στις δύο πρώτες προσκλήσεις, ως είθισται να γίνεται, για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης και πάει κατευθείαν στην τρίτη και καταληκτική.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι:

-Γιατί η ανακοίνωση που μοιράστηκε στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, δεν αναφέρει ημερομηνία υποβολής και προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων;

-Γιατί η ανακοίνωση που μοιράστηκε μετά τις 10 Σεπτεμβρίου, υπάρχει ήδη παραποιημένη(υπάρχει η ανακοίνωση με πρόσθετη πληροφόρηση με κολλάζ, άλλου εγγράφου κάτω από τις σφραγίδες και τις υπογραφές) από τις 2 Σεπτέμβρη στην σελίδα του Εμπορικού;

Επιχειρηματίες της περιοχής κατήγγειλαν τα παραπάνω στο eviakosmos.gr και αναμένουν έγγραφη απάντηση του Συλλόγου για τον τρόπο που χειρίζεται τη διεξαγωγή των εκλογών.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι «Γιάννης κερνάει…Γιάννης πίνει…» και κάποιοι θεωρούν ότι ο Σύλλογος είναι «κτήμα» τους, χωρίς να αφήνουν περιθώρια να συμμετέχουν και άλλα μέλη, ως υποψήφιοι, στην εκλογική διαδικασία.

Και βέβαια, δηλώνουν αποφασισμένα μέλη του Συλλόγου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως υποψήφιοι, να στραφούν αρμοδίως για να βρουν το δίκιο τους από τη στιγμή που καταγγέλλουν ότι η Πρόεδρος Σοφία Βότση, εκπροσωπώντας το Δ. Σ δε δέχεται υποψηφιότητες.

Αναμένουμε την επίσημη απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου, μετά τα όσα μετέφεραν μέσω του eviakosmos.gr μέλη του Εμπορικού Συλλόγου που ζητούν να επιλυθεί άμεσα το θέμα και να συμμετέχουν τα μέλη που το επιθυμούν, επιδιώκοντας την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ήδη, πριν ανακοινωθούν οι εκλογές, τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου δεν είχαν ειδοποιηθεί όπως καταγγέλλουν, εγκαίρως σχετικά με τη διεξαγωγή εκλογών προκειμένου να είναι ταμειακώς εντάξει και να μπορούν να συμμετέχουν όπως επιθυμούν!

 

ΕΓΓΡΑΦΟ 1

egrafo1

 

 

ΕΓΓΡΑΦΟ 2 

egrafo2

ΕΓΓΡΑΦΟ 3

egrafo3

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 21:14

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr