Τελευταία Νέα

Έσπασε δεξαμενή στην Ιχθυόσκαλα και γέμισε η θάλασσα κατάλοιπα πετρελαίου και λαδιών- Άμεση επέμβαση Λιμεναρχείου και ΟΛΝΕ (φωτο)

Μαύρισε η θαλάσσια περιοχή δίπλα στην Ιχθυόσκαλα στην Κάνηθο το μεσημέρι της Κυριακής, από κατάλοιπα πετρελαίου και λαδιών που κατέληξαν εκεί μετά από ζημιά που υπέστη δεξαμενή που βρισκόταν στον αύλειο χώρο της Ιχθυόσκαλας.

Ο κολπίσκος που βρίσκεται δίπλα από την ιχθυόσκαλα μέσα σε λίγα λεπτά έγινε μαύρος. Κόσμος που κάνει μπάνιο στην περιοχή είδε τη θάλασσα σε άθλια κατάσταση και επικοινώνησε γύρω στις 2 το μεσημέρι με το Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

Σύμφωνε με τις πρώτες πληροφορίες, αμέσως ο Υπολιμενάρχης Νίκος παπακωνσταντίνου με λιμενικούς έσπευσαν στο σημείο. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσαν να συνδράμουν στις ενέργειες απορρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής και άντρες του ΟΛΝΕ. Αρχικά φρόντισαν να περιορίσουν με απορροφητικά μπαλόνια τη ρύπανση, έτσι ώστε να παραμείνει στα 30 περίπου τετραγωνικά που μόλις είχε καταλήξει, χωρίς να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα. Ενώ παράλληλα έριξαν ειδικές απορροφητικές πετσέτες προκειμένου να απορροφήσουν τα κατάλοιπα πετρελαίου και λαδιών που είχαν μολύνει τη θάλασσα.

Στη συνέχεια, έφτασε στο σημείο σκάφος του Λιμεναρχείου Χαλκίδας με λιμενικούς που συνέχισαν από θαλάσσης το έργο της απορρύπανσης μαζεύοντας τις πετσέτες που είχαν απορροφήσει το υλικό και ρίχνοντας διαρκώς καθαρές προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ρύπανση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεξαμενή που βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο της ιχθυόσκαλας γεμάτη με κατάλοιπα πετρελαίου και λαδιών από τα σκάφη, έσπασε κατά πάσα πιθανότητα στην προσπάθεια κάποιων να τη μετακινήσουν. Το υλικό διέρρευσε στο χώρο της ιχθυόσκαλας και μέσω του αγωγού των όμβριων υδάτων κατέληξε πολύ γρήγορα στη θάλασσα δίπλα στην Ιχθυόσκαλα.

Η ρύπανση σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του eviakosmos.gr καταπολεμήθηκε πλήρως με την επιχείρηση απορύπανσης να ολοκληρώνεται στις 7 το απόγευμα.

Έρευνα για το περιστατικό διεξάγει το Λιμεναρχείο της Χαλκίδας. Γίνεται προανάκριση και μετά τη δικογραφία που θα σχηματιστεί θα αποδοθούν ευθύνες.

rip1

Το σημείο απο όπου βγαίνουν τα όμβρια ύδατα απο την Ιχθυόσκαλα στην Κάνηθο και καταλήγουν στην θάλασσα. Απο εκεί κατέληξαν και τα κατάλοιπα πετρελαίου και λαδιών στη θάλασσα σήμερα

 

 

rip2

 Η άμεση παρέμβαση του Λιμεναρχείου της Χαλκίδας και του ΟΛΝΕ εμπόδισε τα χειρότερα

rip2

Έριξαν το αποροφητικό σφουγγάρι και πολλές ειδικές πετσέτες 

rip3

 

 

rip4

 Ο Υπολιμενάρχης Νίκος Παπακωνσταντίνου και ο Δημήτρης Γκαλούφας απο τον ΟΛΝΕ δίνουν τις πετσέτες στους λιμενικούς που έφτασαν με σκάφος για να καθαρίσουν την περιοχή

 

rip5

 

rip6

rip8

Ο Υπολιμενάρχης παρακολουθεί την επιχείρηση απο κοντά

 

rip9

 Και ο Γιωργος Πάνος απο τον ΟΛΝΕ βρέθηκε απο την πρώτη στιγμή στο σημείο

rip10

 

 

rip11

 

rip12

 

 

rip13

 Στο σημείο αυτό βρίσκονται οι σίτες κάτω απο τις οποίες είναι ο αγωγός ομβρίων υδάτων της ιχθυόσκαλας που καταλήγει στη θάλασσα

rip14

 Εριξαν άμμο στο σημείο που υπήρξε η διαρροή απο τη δεξαμενη

 

rip15

 

rip16

Η δεξαμενη απο την οποια προκλήθηκε η ρύπανση  

rip17

Λίγο πριν καταλήξει η ρύπανση στη θάλασσα...

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 11:34

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr