100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Συνεχίζεται το «θέατρο του παραλόγου» στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου- Απούσα η δημοτική αρχή από τη σημερινή συνεδρίαση

Συνεχίζεται το «θέατρο του παραλόγου» με τις συνεδριάσεις του Δήμου Κύμης Αλιβερίου που προκαλεί η αντιπολίτευση, με θέματα που δεν απτονται των αρμοδιοτήτων του Δ.Σ. Γνωρίζοντας προφανώς πως η αντιπολίτευση έχει την πλειοψηφία φέρνει προς συζήτηση με υπογραφή των συμβούλων και μόνο, θέματα που είτε άπτονται δικαιοδοσίας του, είτε όχι, απαιτεί να πάρει απόφαση ή να βγάλει ψήφισμα. Ανευ ουσίας και σημασίας...

Πρόσφατα παραδείγματα που δημιούργησαν και κοινωνικά προβλήματα και αψιμαχίες μεταξύ συλλόγων και πολιτών το θέμα που έφερε η αντιπολίτευση πριν από λίγους μήνες στο Δ.Σ προς συζήτηση και αφορούσε, την έκδοση ψηφίσματος για τη στήριξη του οργανογράμματος που πρότεινε η διοικήτρια του Νοσοκομείου της Κύμης, αψηφώντας την άποψη του επιστημονικού συμβουλίου του Νοσοκομείου (γιατρών) και εργαζομένων του νοσοκομείου που δεν συμφωνούσαν με αυτό. Και μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ακούστηκε από δημοτικό σύμβουλο, ότι το συγκεκριμένο οργανόγραμμα δεν έγινε δεκτό ούτε από το Υπουργείο. Χωρίς να είναι αρμοδιότητα του Δ.Σ, το θέμα ήρθε προς συζήτηση και λήψη απόφασης…

Και τα παρατράγουδα συνεχίστηκαν. Αυτή τη φορά με την αντιπολίτευση να φέρνει θέμα για τα σχολεία και να διχάζει τα χωριά μεταξύ τους, σε ότι αφορά τα σχολεία του Αγίου Λουκά και του Αγίου Ιωάννη ενώ για το νηπιαγωγείο στο Βέλος που φέτος θα λειτουργήσει ως παράρτημα του 2ου Νηπιαγωγείου Αλιβερίου, ζητούσε η αντιπολίτευση να πάρει απόφαση το Δ.Σ για να αλλάξει το ΦΕΚ! Κάτι που γνωρίζουν οι πάντες…Ότι το ΦΕΚ δεν αλλάζει! Ούτε με απόφαση Δ.Σ!

Μάλιστα, συνεδρίασε το Δ.Σ για το θέμα και ορίστηκε και μία επιτροπή στην οποία συμμετείχαν και επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, και μέσω βουλευτή της Εύβοιας έκλεισαν ραντεβού να δουν την Υπουργό! Την τελευταία στιγμή όμως «έφαγαν πόρτα». Την ώρα που οι περισσότεροι βρίσκονταν καθ’ οδόν για το ραντεβού, από το Υπουργείο, τους ενημέρωναν ότι δεν είναι διαθέσιμοι να τους δεχτούν. Προφανώς και πληροφορήθηκαν το λόγο της επισκέψεως και βέβαια τι να τους εξηγήσουν; Το αυτονόητο; Ότι το ΦΕΚ δεν αλλάζει; Αστειότητες για τις οποίες δεν έχουν χρόνο εκεί να ασχοληθούν… Πόσο μάλλον όταν οι δύο από τους επικεφαλής έχουν και μια εμπειρία. Ο μεν κ. Θωμάς ως τέως δήμαρχος και η κα Θαλασσινού, ως εκπαιδευτικός. Όσο για τον κ. Κέκη θα έπρεπε ως επικεφαλής να γνωρίζει αν μπορεί να μία απόφαση ή ένα ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου μπορεί να αλλάξει το ΦΕΚ. Και κάπως έτσι τα «παρατράγουδα» αναφορικά με όσα γίνονται σε συνεδριάσεις του Δ.Σ, βγήκαν και εκτός δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Κι εκεί…stop!

Με υπογραφές από τους επικεφαλής και τους συμβούλους της αντιπολίτευσης έρχεται θέμα σήμερα στο Δ.Σ να πάρει απόφαση για να πληρώσει ο δήμος, τα δικαστικά έξοδα που έχουν κάνει κάτοικοι από το Καλέντζι και τον Κουτουμουλά, σε προσφυγή τους στο ΣΤΕ για το θέμα των ανεμογεννητριών. Η προσφυγή να σημειωθεί ότι έχει γίνει από το καλοκαίρι.

«Για να προστατευθεί το κύρος του Δημοτικού συμβουλίου, από τον διασυρμό, η παράταξη της δημοτικής αρχής δεν θα πάρει μέρος στην συνεδρίαση που προκαλεί η αντιπολίτευση γιατί δεν υπάρχει θέμα για να ληφθεί απόφαση.

Ότι και αν αποφασισθεί δεν μπορεί να υλοποιηθεί, αφού η προσφυγή έχει κατατεθεί στις 23 Ιουλίου επομένως ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε.

Για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία, τέθηκε το σχετικό ερώτημα στην οικονομική υπηρεσία η οποία απάντησε ότι δεν είναι νόμιμη η δαπάνη» αναφέρει δελτίο τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ που εκδόθηκε και κάνει γνωστό το λόγο που δεν θα συμμετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης στην αποψινή συνεδρίαση.

Εν αναμονή της συνεδρίασης…

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 00:28

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr