bannernew5

Τελευταία Νέα

Στην Κάρυστο συνεδρίασε πριν λίγες μέρες το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. Άξιος οικοδεσπότης, ο Δήμαρχος Λευτέρης Ραβιόλος, σε συνεργασία με τους Αντιδημάρχους όλων των Δημοτικών Ενοτήτων και τους στενούς του συνεργάτες είχαν φροντίσει να είναι όλα στην εντέλεια. Μία συνεδρίαση που κατατέθηκαν οι θέσεις και οι Προβληματισμοί των Καρυστινών και που ο ίδιος ο δήμαρχος ανέλαβε σε συνεργασία με την Περιφέρεια θέματα που άπτονται επίλυσης από την Κεντρική Εξουσία να δρομολογηθούν ανάλογα και να πιέσουν.

Ο Δήμαρχος σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλία Σανίδα, φρόντισαν να πάρουν το λόγο όλοι οι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων. Όπως και έγινε. Άξιος οικοδεσπότης έλεγαν όλοι όσοι «γεύτηκαν» τη φιλοξενία του Δημάρχου Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλου. Περιφερειακοί Σύμβουλοι που έφτασαν στην Κάρυστο από όλα τα μέρη της Στερεάς Ελλάδας και που φρόντισαν να τη βάλουν στους αγαπημένους προορισμούς τους…

Μόνο σεβασμό εμπνέει στο πρόσωπό του ο Β Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου της Εύβοιας Γιάννης Σταθόπουλος. Ένας άριστος οικογενειάρχης, επιτυχημένος επιχειρηματίας και πάνω από όλα ένας άνθρωπος καλόκαρδος που πάντα στεκόταν και συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό των αδυνάτων. Κύριος με «Κ» κεφαλαίο περπατάει πάντα με ψηλά το κεφάλι αφού έχει καταφέρει να κερδίσει την αγάπη του κόσμου με σεμνότητα και ταπεινότητα όλα αυτά τα χρόνια. Η πετυχημένη επιμελητηριακή του πορεία δεν του αφήνει και πολλά περιθώρια για άλλες σκέψεις καθώς ο θεσμός τον χρειάζεται και γιατί όχι, ο Γιάννης Σταθόπουλος θα είναι και πάλι στις επάλξεις, για μία ακόμη θητεία!

Συνέντευξη στην Έφη Ντίνη

Σε ένα δυνατό χαρτί, πετυχημένο επαγγελματικά και ιδιαίτερα αγαπητό σε όσους τον γνωρίζουν στηρίζεται για να βγάλει έδρα στην Εύβοια, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Στο πρόσωπο του Στρατηγού, επίτιμου μέλους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Γιάννη Κατσιαμάκα φαίνεται πως έχει επενδύσει πολλά στην Εύβοια. Ο κ. Κατσιαμάκας μίλησε για την κάθοδό του στις βουλευτικές εκλογές στην Εύβοια, με το ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης, μετά από διαβεβαίωση που έχει από τον ίδιο τον Πρόεδρο από τον οποίο βέβαια αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση, λίγο πριν προκηρυχθούν ή με την προκήρυξη εκλογών, όποτε και αν γίνουν, στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στην εκπομπή «τάδε έφη», στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM, στις 31 Μαΐου 2022, με αφορμή την πιο πρόσφατη επίσκεψη στην Εύβοια, του κ. Βελόπουλου.

Έχω την χαρά και την τιμή να σας γνωρίζω χρόνια. Γνωρίζω βήμα βήμα, έτσι τις επαγγελματικές σας επιτυχίες, σας έχουμε δει και στην κα Νικολούλη, να πω, σε πολύ σημαντικά θέματα, όπου έχετε κάνει παρεμβάσεις. Δεν είναι τυχαία βέβαια η παρουσία σας σε μια τόσο σοβαρή εκπομπή, γιατί για μένα είναι πάρα πολύ σοβαρή η εκπομπή της Αγγελικής της Νικολούλη, και όταν άνθρωποι Ευβοιώτες, έτσι τιμούν με την παρουσία τους και καταθέτουν την εμπειρία τους σε πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν την κοινωνία, νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουνε πετύχει και το μεγαλύτερο στοίχημα της ζωής τους και να προχωρήσουνε ένα βήμα παρακάτω όπως είναι το δικό σας τώρα, στη πολιτική . Σωστά;

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ καταρχήν και για τα καλά σας λόγια και κατά δεύτερον για την πρόσκληση και θα πρέπει με τη σειρά μου και εγώ να σας συγχαρώ, γιατί όλα αυτά τα χρόνια παρέχετε έγκυρη, αντικειμενική και κυρίως σουρεαλιστική ενημέρωση από τον σταθμό σας, κάτι που πρέπει να το ομολογήσουμε ότι δεν είναι στις μέρες μας εύκολο να το κάνει κάποιος

Θέλω λίγο να σταθούμε στην επίσκεψη του κυρίου Βελόπουλου, την Παρασκευή στην Εύβοια. Το πρωί έτσι ήσαστε και σεις μαζί του στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο, και στη συνέχεια μίλησε έτσι, στους συντρόφους, θα μου επιτραπεί η έκφραση, στο Θέατρο Παπαδημητρίου το απόγευμα της Παρασκευής. Ποια τα συμπεράσματα;

Ακριβώς όπως τα λέτε. Επισκέφτηκε το πρωί, την ημέρα της μνήμης του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου, που τον είχαν προσκαλέσει και τίμησε με την παρουσία του τη θρησκευτική αυτή γιορτή μας, γιατί ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος είναι προστάτης όχι μόνο της περιοχής της Βόρειας Εύβοιας, αλλά για όλο τον κόσμο.

Το απόγευμα όπως είπατε και εσείς έγινε μια φιλική συγκέντρωση των φίλων της Ελληνικής Λύσης, στο θέατρο Παπαδημητρίου, όπου ο πρόεδρος ανέλυσε εκεί το πρόγραμμα του κόμματος, και γενικότερα όλα τα τρέχοντα ζητήματα και τις πολιτικές εξελίξεις που τρέχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Υπάρχουν 22 προτάσεις της Ελληνικής Λύσης για την οικονομία σωστά ; Είναι και το θέλγητρο αυτό για τους περισσότερους που θα θέλανε να ακούσουνε έτσι και να ενημερωθούν. Έρχεται με προτάσεις σε όλους τους τομείς…

Η Ελληνική Λύση είναι, μπορώ να πω το μόνο κόμμα στην Ελληνική βουλή που παρότι το βραχνό βίο της τα τρία τελευταία χρόνια, έχει παρουσία. Έχει καταθέσει προτάσεις για όλα τα θέματα. Ένας λόγος που επέλεξα να πολιτευτώ με το κόμμα αυτό είναι και αυτός.

Έχει προτάσεις όπως είπατε για την οικονομία, για την ενέργεια, για την ακρίβεια που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά, ο πρόεδρος της σε όσα έχει πει δικαιώθηκε, θα πω δυστυχώς, γιατί έπεσε μέσα σε όλα όσα είπε. Όπως βλέπετε, είχε προτείνει στη κυβέρνηση να γίνει η προαγορά των συμβολαίων πετρελαίου και φυσικού αερίου όταν η τιμή του ήταν στα 25 δολάρια το βαρέλι.

Αυτή τη στιγμή παραδείγματος χάρη , αν έχουνε κάνει αγορές 1 δισεκατομμυρίου ευρώ πετρελαίου και 1 δισεκατομμυρίου ευρώ φυσικού αερίου με την τιμή που έχει σήμερα, θα είχε κέρδος η Ελλάδα 10 δις. Δεν εισακούστηκε, όπως επίσης με την ενέργεια, που ζήτησε να μην κλείσουν τα εργοστάσια με τους λιγνίτες, και δεν είναι αυτό το πρόβλημα που λέει η κυβέρνηση ότι η τιμή του ρεύματος εκτοξεύτηκε λόγω της τιμής του φυσικού αερίου. Θυμόμαστε όλοι ότι και η βενζίνη και το πετρέλαιο και η θέρμανση, τα καύσιμα γενικότερα τα παίρνουν από τον Αύγουστο, που δεν υπήρχε πόλεμος.

Θα σταθώ, είπατε υπάρχουν προτάσεις και ο κόσμος έχει ανάγκη, όχι από προτάσεις , από ρεαλιστικές προτάσεις. Εσείς τεκμηριώσατε ως ένα βαθμό νομίζω, έτσι από τα λεγόμενα σας, ότι έχει βγει αληθινός ο κύριος Βελόπουλος σε αρκετά θέματα. Πως είδε ο κόσμος την Παρασκευή, εδώ στην Εύβοια την επίσκεψη του κ. Βελόπουλου, ποια ήταν τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί που έθεσαν και ήσασταν και σεις παρόν γιατί ως υποψήφιος έτσι με τον Βελόπουλο, θα είστε και ο άνθρωπος ο οποίος θα ασχοληθείτε πάρα πολύ με τα προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια το νομό έτσι και τους ανθρώπους τους οποίους ζουν και δραστηριοποιούνται στην Εύβοια.

Ένας λόγος ο οποίος κατεβαίνω είναι, ό,τι θεωρώ ως με φυσική συνέχεια θα το πω αυτά από την 25ετη συνδικαλιστική μου πορεία στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και των αξιωματικών, την ενασχόληση μου με την κεντρική πολιτική σκηνή, γιατί η Εύβοια είναι ένας νομός παραμελημένος. Ένας νομός που στο χάρτη υπάρχει μόνο στα γράμματα και καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της. Σας άκουσα χθες που είχατε τον κύριο Κελαϊδιτη τον Αντιπεριφεριάρχη καλεσμένο, και οποίος εξήγησε ότι έχουν δρομολογηθεί να γίνουν κάποια έργα. Εν πάση περιπτώση και του είπατε το μόνο μεγάλο έργο που έχει γίνει είναι η γέφυρα της Χαλκίδος.

Ναι δεν θυμάμαι από τότε άλλο έργο. Άλλο έργο υποδομής. Θυμάστε εσείς κάτι που μου έχει ξεφύγει ;

Ακριβώς. Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Τώρα σκέφτηκαν μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές ότι πρέπει γίνει να επιτέλους να γίνει αυτός ο Βόρειος οδικός άξονας για να πάρει μια ανάπτυξη η βόρεια Εύβοια. Τώρα φιλοτιμηθήκαν. Τώρα το θυμήθηκαν. Εδώ δεν υπάρχουν υποδομές στην υγεία.

Το έργο στη Β. Εύβοια, υποτίθεται πως ξεκλειδώνει κλειδιά για έργα υποδομής και σε άλλες περιοχές. Και για το Νότο και τον υπόλοιπο Νομό. Λιμάνι Κύμης…

Στην Κύμη, και με ένα δρόμο ο οποίος υποτίθεται και αυτός έχει δρομολογηθεί να γίνει, Αλιβέρι- Κύμη. Όλα είναι έργα που εξαγγέλλονται και ποτέ δεν υλοποιούνται. Θέλετε θα μου πείτε πότε έχει εξαγγελθεί αυτή η περίφημη παράκαμψη της Χαλκίδας; Εγώ νομίζω αν δεν κάνω λάθος 3- 4 φορές το 2008 και το 2009 και κάπου σκοντάφτει. Είμαστε στις μελέτες. Δρομολογημένο έργο στη πράξη δεν έχει υπάρξει κανένα. Εδώ μια γέφυρα έπεσε στις Γίδες που ενώνει την Ιστιαία με την κεντρική Εύβοια και 4 χρόνια έχουν περάσει, τρεισήμισι και ακόμη και ακόμη τώρα , τελειώνει. Μια απλή γέφυρα. Φανταστείτε ένα μεγάλο έργο υποδομής, όπως αυτό που αναφέρατε ότι πρέπει να γίνει που θα πρέπει να υπάρξουν και σχέδια και μελέτες και πλειστηριασμοί και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για να βρεθεί χρηματοδότηση.

Σίγουρα ο νόμος πάσχει…

Με την ευκαιρία αυτή και με την αφορμή , την ομιλία του κυρίου Βελόπουλου, δεν ξέρω, αλλά πέρασε στα ψιλά, κάτι που είπε οτι η Χαλκίδα αν υπάρξει αξιοποίηση των νερών του Πορθμού το Ευρίπου, του ρεύματος αυτού, μπορεί να έχει εξοικονόμηση το 25% των νοικοκυριών της Χαλκίδας να έχει δωρεάν ρεύμα. Και αυτό έχει γίνει προμελέτη από τον κ. Χριστοδουλίδη ο οποίο είναι υπεύθυνος Ενεργειακός Σύμβουλος του προέδρου.

Θα έπρεπε νομίζω να γίνει μια σχετική ημερίδα και να ενημερωθεί ο κόσμος έτσι πάνω σ αυτή την πρόταση, έτσι όπως έρχεται και πως θα μπορούσε να γίνει όλο αυτό. Πως θα μπορούσε να γίνει αυτό;

Όταν θα είναι έτοιμο το σχέδιο θα γίνει παρουσίαση. Θέλει μια προμελέτη. Μου εξήγησε ο άνθρωπος. Δεν είπε ότι δεν έχω ετοιμάσει όλο το σχέδιο, το οποίο μπορούμε να παρουσιάσουμε. Ομως αυτό που προκύπτει είναι ότι αυτή τη στιγμή, με αυτά τα δεδομένα που έχουμε , μπορεί να υπάρξει αυτή, πως το είπα, το ανέφερα, η δωρεάν εξοικονόμηση ρεύματος στο 25% των νοικοκυριών της Χαλκίδος, όπως ειπώθηκε. Και αυτό, μετά από πρόταση δική μου, στον ίδιο άνθρωπο , στον κύριο Χριστοδουλίδη.

Ζήτησα να κάνει πάλι μια μελέτη για τα ιαματικά νερά της Αιδηψού προκειμένου να γίνει ή αξιοποίηση τους και να παρέχεται δωρεάν θέρμανση σε ότι ευρύτερο πεδίο υπάρχει στη περιοχή. Δηλαδή, τα νερά αυτά να αξιοποιηθούν και να μην πάνε χαμένα, χύνοντας τα στη θάλασσα , όπως γίνεται τώρα.

Είναι προτάσεις όλες αυτές. Φαντάζομαι, εγώ αυτό που μου αρέσει σε εσάς και τολμώ να πω και νομίζω, ότι αρέσει και στο κόσμο, είναι ότι τουλάχιστον για κάποια θέματα, πολύ σημαντικά , αναφέρατε και τη Χαλκίδα και το Βορρά , και πως έχετε και για όλο το νομό να παρουσιάσετε προτάσεις. Έρχεστε με μια συγκεκριμένη πρόταση και φαντάζομαι υλοποιήσιμη , έτσι όπως μου το θέτετε ότι οι ειδικοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα την αναπτύξουν έτσι και εργάζονται προς αυτές τις κατευθύνσεις και νομίζω ότι ο κόσμος πλέον έχει κουραστεί, είναι αυτό που σας είπα λίγο πριν , θέλει λύσεις υλοποιήσιμες , άμεσες, ακόμη και αν μας πούνε και από που θα χρηματοδοτηθούνε.

Ο κόσμος έχει χορτάσει από λόγια και υποσχέσεις.Θέλει στη πράξη, έργα και πράξεις και όχι να τον θυμόμαστε κάθε φορά προεκλογικά και να τον ξαναθυμόμαστε στις επόμενες εκλογές, μετά από 3,4 χρόνια.

Εσείς, τι προτεραιότητες θα βάλετε για το νομό ;

Εγώ εκείνο που έχω μάθει μέχρι τώρα στη ζωή μου και από την ενασχόλησή μου με τα συνδικαλιστικά δρώμενα της αστυνομίας επί 25 χρόνια , όπου υπηρέτησα σε διάφορες θέσεις με αποκορύφωμα αυτή του προέδρου της ομοσπονδίας, τα τελευταία 7 χρόνια, είναι να μάχομαι. Να αγωνίζομαι για το κοινό καλό , να διεκδικώ, να πιέζω προκειμένου να πετύχω αυτό που από μένα περιμένουν. Αυτοί που θα με τιμήσουν με την ψήφο τους, και θα αγωνιστώ ειδικά για την Εύβοια που αγαπώ. Όπως ξέρετε, όπως όλοι οι Ευβοιώτες έχουμε έναν έρωτα με το νησί μας. Να καταφέρουμε να έχει τελικά αυτό που της αξίζει. Και να γίνει από κομπάρσος που είναι σήμερα, πρωταγωνιστής.

Εγώ περιμένω, περιμένω ας πούμε να υλοποιηθούν κάποιες προτάσεις από αυτές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός όταν επισκέφτηκε την Ιστιαία στα καμένα, ήρθε και έφυγε από το φέρι μπόουτ, σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον με καθαρά κομματικά στελέχη της κυβέρνησης, αυτοχειροκροτήθηκαν , αυτοθαυμάστηκαν, μίλησαν για θεόσταλτους για αξιολάτρευτους και στο τέλος, μείνανε στα λόγια. Προχτές, είχα μια συζήτηση με δύο παιδιά που δουλεύουν στο ΕΚΑΒ της Ιστιαίας, που υποτίθεται ότι θα ενισχύονταν με καινούργια αυτοκίνητα.

Τώρα έχετε ακουμπήσει την «αχίλλειον πτέρναν» μου με το ΕΚΑΒ. Για πείτε μας…

Δύο αυτοκίνητα σαράβαλα, εκ των οποίων το ένα εκτός λειτουργίας, που είναι ο αξονικός τομογράφος που θα είχανε στο Μαντούδι και στην Ιστιαία για το τεχνικό νεφρό να γίνεται αιμοκάθαρση προκειμένου να μην πεθαίνουν άνθρωποι όταν κλείνει ο Άγιος.

Αυτά είναι, μερικά από αυτά που λέτε για την Ιστιαία, το ότι αναμένουμε εδώ και εννιά μήνες τη στελέχωση του σταθμού ΕΚΑΒ, στη Δάφνη. Έχουμε χώρο , έχουμε τα πάντα στη Λίμνη αλλά δεν έχομε προσωπικό να το επανδρώσουμε; Δεν μπορούμε να βγάλουμε μια προκήρυξη για τρία άτομα;

Ο θεός να φυλάξει όπως λέτε αν έχουν έκτακτα περιστατικά να δούμε αυτά πως θα αντιμετωπιστούν με το υπάρχων σύστημα υγείας. Αυτή την στιγμή είναι υπό διάλυση και υπό κατάρρευσης.

Εγώ το συζήτησα με τον κύριο Μπένο αυτό το θέμα. Μου είπε ότι θα το έπαιρνε στη πλάτη του, το έχω υποσχεθεί στο δήμαρχο και στους Βορειοευβοιώτες που με παρακολουθούν ανελλιπώς, πρέπει να σας πω, ότι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Καλώς να ορίσει στη Βορ. Εύβοια ο κύριος Μπένος , έχει έρθει επανειλημμένως. Αλλά πάει και έρχεται , φορώντας μόνο το σακί του και προτάσεις επί χάρτου, υλοποιήσεις τίποτα . Πήγε τις προάλλες στο Δημοτικό σχολείο Ωραιών και είπε στους γονείς , ότι εκεί το σχολείο υποβαθμίζεται με την κατάργηση των θέσεων από δασκάλους και γίνονται μονοθέσια. Έχετε δίκιο τους είπε και θα κοιτάξω να δω τι μπορεί να γίνει.

Όχι, δεν μπορεί να κάνει κάτι εδώ. Τώρα θα μου επιτρέψετε γιατί είχα τον κ. Δάσκο, την περασμένη εβδομάδα, και μιλήσαμε για αυτά τα θέματα. Αν θέλετε ανοιχτά σχολεία , φροντίστε να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο. Για να μην υποβαθμίζονται.

Υποτίθεται ότι λόγω το ότι είναι πυρόπληκτες οι περιοχές θα υπήρχε μία εξαίρεση ως εφαρμογή κάποιων διατάξεων του νόμου.

Θεωρώ ότι έχω έναν άνθρωπο απέναντί μου , ο οποίος έχετε μία κατάρτιση, έχετε μία εμπειρία. Εάν είσαστε επιχειρηματίας, θα μπορούσατε να κρατήσετε ανοιχτή μια επιχείρηση που δεν έχει δουλειά; Έτσι θα πρέπει να βλέπετε και το κράτος. Έτσι βλέπει κι αυτό, τα σχολεία, από τη στιγμή που πληρώνει λειτουργικά έξοδα σε σχολεία με 2 παιδιά…

Όλα τα θέλουμε προκειμένου να μείνει ο κόσμος στο χωριό , γιατί μετά απο αυτή την καταστροφή που έχει υπάρξει στα χωριά..

Σαφέστατα. Να δοθούν κίνητρα

Θα πρέπει και το κράτος να βοηθήσει.

Να δοθούν κίνητρα. Εγώ δε θα πω το αντίθετο. Αλλά το να κρατήσουμε ανοιχτό ένα σχολείο με τρία παιδιά, δεν γίνεται. Το αντιλαμβάνεται ο καθένας αυτό. Εντάξει να μου πεις. Αν γίνει εξαίρεση για τη Βόρεια Εύβοια, να ξέρετε ότι θα ξεσηκωθούν και όλοι οι υπόλοιποι.

Εν πάση περίπτωση, το υποσχεθήκανε, έπρεπε και να το πράξουν. Το ξέρω. Δεν έχω αμφιβολία επ’ αυτού. Είπαν ότι οι υποψήφιοι συνταξιούχοι που έχουν καταθέσει και αναμένουν την σύνταξη τους, η οποία υποτίθεται θα έβγαινε σε τρεις μήνες, σύμφωνα με το Βρούτση θα πάταγες το κουμπί και θα έβγαινε η σύνταξη. Τώρα με το Χατζηδάκη θα βγει σε 3 μήνες αλλά εκκρεμούν συντάξεις 4 και 5 ετών επίσης.

Τους έχουν βάλει τους ανθρώπους να κάνουν αίτηση κατά προτεραιότητα χορήγησης της σύνταξης λόγω το ότι κατάγονται από πυρόπληκτες περιοχές. Σας πληροφορώ λοιπόν ότι δεν έχει προχωρήσει ούτε μία αίτηση κατ’ εξαίρεση. Γι΄αυτό σας λέω ότι δεν θέλω να κοροϊδεύουνε τον κόσμο και τους συμπολίτες μας . Είναι κρίμα!!! Έχουν υποστεί οι άνθρωποι, έχουν τα βάσανά τους , έχουν τα προβλήματα τους τουλάχιστον να μην τους κοροϊδεύουμε.

Το χρονοδιάγραμμα τελειώνει. Σε δύο μήνες τρεις , κλείνουμε ένα χρόνο από τ ην φονική πυρκαγιά από την καταστροφική πυρκαγιά. Σαφέστατα είμαι χαρούμενη γιατί δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, όμως η καρδιά μου πραγματικά ράγισε όταν ανέβηκα στη Β. Εύβοια ,μετά την πυρκαγιά , πραγματικά σας το λέω έκλαιγα στη διαδρομή, βλέποντας τη καταστροφή

Όποιος ήξερε όπως εσείς το περιβάλλον και το τοπίο όπως ήταν πριν Και κάνει μια σύγκριση με αυτό που υπάρχει σήμερα. Και βλέπω την υποκρισία να περισσεύει σε κάποια θέματα όπως τις προάλλες είχατε δει ο υπουργός να τουιτάρει γιατί ένας απερίσκεπτός εκεί κλώτσησε ένα γατάκι στην θάλασσα και στη συνέχεια βρήκανε ένα άλλο του βίντεο με δυο παιδιά που είναι μία κότα. Και τους έπιασε ξαφνικά η ευαισθησία για τα ζώα και για το βασανισμό ζώων . Εγώ δε λέω, βεβαίως να εφαρμόζεται ο νόμος, όμως εκεί που κάηκαν χιλιάδες άγρια ζώα, καταστράφηκε όλη ή πανίδα ης περιοχής , καταστράφηκαν αιγοπρόβατα και μελίσσια χιλιάδες, που είναι η ευαισθησία τους;

Ο κ. Κεδίκογλου έχει ανακοινώσει και την σύσταση μελισσοκομικού πάρκου. Ξεκίνησαν οι διαδικασίες;

Το μελισσοκομικό πάρκο, μελισσοκομικό δάσος…Εντάξει όλα καλά στα χαρτιά. Πάρκο αγωγής για τους μαθητές; Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα από αυτά.

Μιλήστε και σεις γιατί κι εγώ έχω φίλους μελισσοκόμους, τα οποία παιδιά αναγκάζονται και μετακινούν τα μελίσσια τους στις περιοχές, όπου υπάρχει δάσος.

Βέβαια τώρα εκεί, υπήρξε και θέμα το χειμώνα με τις ζωοτροφές

Το ξέρω. Ο κόσμος έχει συμπαρασταθεί με το παραπάνω σε όλους τους κατοίκους της περιοχής και όλοι οι ιδιωτικοί φορείς. Αυτό πρέπει να το πούμε και δημόσια και να τους ευχαριστήσομε όλους. Και όπως είπατε κάθε Σαββατοκύριακο η Βόρεια Εύβοια πλημμυρίζει. Και έρχονται για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα μετά την πυρκαγιά. Αλλά, είδατε εσείς πουθενά κάποιο πόρισμα που να καταλογίζονται ευθύνες ; Εγώ δεν θα πω ότι υπήρχε δόλος, υπήρχε όμως εγκληματική αμέλεια σίγουρα. Υπήρχε ανοργανωσιά με αποτέλεσμα να υπάρξει αυτό που ξέρουμε όλοι. Αυτή η καταστροφή και η ανικανότητα μαζί. Υπεύθυνοι δεν υπάρχουν για την καταστροφή ;

Θα θέσω ένα ερώτημα: Όταν κάποιος θεωρεί ότι δεν έχει ευθύνη για μια καταστροφή , ζητάει συγνώμη από την τοπική κοινωνία; Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα. Δεν χρειάζεται να συνεχίσω παρακάτω και αυτό που ήθελα να επισημάνω είναι ότι κυνηγήστε το γιατί πραγματικά είναι η μεγάλη ευκαιρία με αφορμή την Β. Εύβοια έτσι αλλάξει εικόνα προς το καλύτερο όλος ο Νομό. Και εσείς που ανήκετε σε άλλα κόμματα, να επικροτείται όταν γίνονται έργα στο Νομό. Να μην κάνετε στείρα αντιπολίτευση.

Ποτέ δεν θα το κάνω, αν ο λαός με προτιμήσει. Έτσι και καταφέρουμε και εκλέξουμε Βουλευτή στην Εύβοια, που θεωρώ ότι πλέον τώρα είναι ευκαιρία να υπάρξει πολιτική αλλαγή γενικότερα στην Ελλάδα, διότι τα κόμματα τα οποία δεν είδαν την πολιτική αλλαγή του Σύριζα, που ευαγγελίζεται. Γιατί ο Σύριζα δοκιμάστηκε 5 χρόνια και απέτυχε.

Και με μια αντιπολίτευση με μηδέν σήμερα συνεισφορά, ως αναφορά την πολιτική του ικανότητα. Το ΠΑΣΟΚ σχεδόν συγκυβερνάει διότι έχει ψηφίσει το 85% με το 90% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης, χωρίς καμία πρόταση. Στην Ελλάδα, τα τελευταία 50 χρόνια κυβερνούν ουσιαστικά δυο πολιτικά κόμματα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με διάλειμμα το ΣΥΡΙΖΑ που κατά 50% ήταν και αυτό ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ, ότι πλέον είναι καιρός να δοκιμαστούν καινούργιες πολιτικές δυνάμεις, να δούμε και αυτή την πολιτική.

Εμείς θέλουμε, κλείνοντας να πω , να καλέσουμε , να ζητήσουμε όσοι δεν ασχολούνται και έχουν αηδιάσει από την πολιτική και επιλέγουν την αποχή και το λευκό ή το άκυρο , αυτή τη φορά να έρθουν να ψηφίσουν διότι 50% αποχή ευνοεί το πρώτο κόμμα. Στη Γαλλία με το 30% στις πρώτες εκλογές είχε τεράστια αποχή. Δηλαδή, στο πρώτο κόμμα το ψηφίζουν το 50% των Ελλήνων. Το 40% δηλαδή το 20% ουσιαστικά. Εμείς σ αυτούς απευθυνόμαστε και τους καλούμε να έρθουν δίπλα μας μιας και βέβαια και αυτούς, οι οποίοι κοιτάμε με παρωπίδες.

Θα τα δούμε αυτά. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές. Θα ήθελα να πω ότι εσείς έχετε και πολιτικό γραφείο στη Χαλκίδα όπου μπορεί ο κόσμος να απευθύνεται και να θέτει τους προβληματισμούς του και τις προτάσεις που έχει.

Αν θέλεις να κάνεις μια οργανωμένη και σωστή πολιτική εκστρατεία, νομίζω ότι πρέπει να έχεις μια βάση. Στην περίπτωση αυτή το πολιτικό γραφείο το θεωρώ απαραίτητο για τους λόγους που και εσείς προαναφέρατε.

Δεν έχω παρά να σας ευχηθώ καλή επιτυχία

Αυτό που μπορώ να πω είναι πως θα ενημερώσω άμεσα όλους τους Ευβοείς για όλα αυτά που έχω σκοπό να κάνω.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM

Από τους σίγουρους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο των επερχόμενων εθνικών εκλογών, στην Εύβοια, όποτε και αν αυτές γίνουν, είναι ο νυν Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο οποίος στο πλευρό του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, περιοδεύουν σήμερα μαζί με άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στην πολύπαθη Β. Εύβοια, συζητώντας με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, συλλόγους και φορείς τα προβλήματα της περιοχής. Η υποψηφιότητα του κ. Θεοδώρου θεωρείται μία από τις πιο δυνατές για να βγάλει έδρα το ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια. Με τον κ. Θεοδώρου να βάζει τα δυνατά του!

Κάνει τα πάντα για το χωριό της η Πρόεδρος των Πετριών –Αγίων Αποστόλων Μαρία Τσακού και δε διστάζει να τα πει έξω από τα δόντια όταν πιστεύει ότι οι χωριανοί της αδικούνται. Γι’ αυτό άλλωστε είναι και ιδιαίτερα αγαπητή. Σε συνέντευξη της το πρωί της Τετάρτης 29 Ιουνίου στην εκπομπή «ταδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM, η κα Τσακού ευχαρίστησε δημόσια το Βουλευτή της Ν.Δ Σπύρο Πνευματικό για τη στήριξη του στην αποψινή μεγάλη γιορτή που ετοιμάζει, όπως παλιά στο μαγαζί της με ζωντανή ορχήστρα για τον εορτασμό των Αγίων Αποστόλων.

Στις 8:30 το βράδυ η παράσταση Καραγκιόζη στην παραλία των Αγίων Αποστόλων και εν συνεχεία γλέντι για μικρούς και μεγάλους στο κατάστημα «Φάρος».

karagiozis

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ ΠΕΤΡΙΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

Μέσα σε δύο ώρες περίπου κατάφεραν να θέσουν σε περιορισμό και να κάνουν κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στην περιοχή Μεσονήσι, στο Αλιβέρι.

Χάρη στην άμεση επέμβαση των επίγειων μέσων, της πυροσβεστικής και εθελοντών περιορίστηκε η φωτιά και σβήστηκε, πριν φτάσουν τα εναέρια μέσα.

Η φωτιά στο πέρασμά της έκαψε 50 στρέμματα χαμηλής δασικής έκτασης. Στο σημείο πνέουν άνεμοι, ωστόσο η πυροσβεστική είναι σε επιφυλακή.

290138410 1427262567790178 1023139935636988492 n

Φωτογραφίες: Ελπίδα Τσίγγελη, Παρασκευή Σπυροπούλου

Την νεότερη Ενορία της Πόλεως Χαλκίδος, επισκέφθηκε σήμερα Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

 Στον Ενοριακό Ι. Ναό της Αγίας Μάρτυρος Σοφίας, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα και Εφημέριο της Ενορίας και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη.

 Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε ερμηνευτικά στους εκκλησιασθέντες πιστούς, μεταξύ των οποίων παρέστη και η τέως Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής και πολιτεύτρια κ. Σοφία Νικολάου, την διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή περί της κλήσεως των τεσσάρων πρώτων μαθητών και αποστόλων του Χριστού (Ματθ. 4, 18-23) και κάνοντας αναφορά στο έργο τους, εξήγησε γιατί η Εκκλησία μας ονομάζεται και Αποστολική και επεσήμανε τα καθήκοντα που προκύπτουν για τους χριστιανούς κάθε εποχής, οι οποίοι μετέχουμε όχι μόνο στην Αποστολική Διαδοχή διά της Ιερωσύνης, αλλά και στην συνεχή σχέση μας και άμεση επαφή μας με τον ίδιο τον Χριστό, μέσα από τη γνώση και εφαρμογή του περιεχομένου της διδασκαλίας των αποστόλων.

 Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε κτητορικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως όλων των κεκοιμημένων ενοριτών και συνδρομητών της Ενορίας, το οποίο καθιερώθηκε να τελείται την Κυριακή πριν την ημερομηνία ιδρύσεως της Ενορία (29.6.2018), ενώ αμέσως μετά, στο πρωινό κέρασμα που ετοίμασαν για όλους το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι Εθελοντές και Εθελόντριες του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ξηρόβρυσης και της Ενορίας, είχε την δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον καθένα ξεχωριστά και σε όλους εξέφρασε τη χαρά του για την εκεί παρουσία του.

IMX O Mhtropoliths Chalkidos sthn Enoria Xhrobryshs 26.6.2022 012

IMX O Mhtropoliths Chalkidos sthn Enoria Xhrobryshs 26.6.2022 006

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Tην πρόταση Ανδρουλάκη για να είναι υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, δε θα μπορέσει να αρνηθεί η γνωστή και πολύ αγαπητή γυναικολόγος του Νοσοκομείου Χαλκίδας, Κατερίνα Καζάνη, το όνομα της οποίας έχει πέσει από την αρχή στο τραπέζι, χωρίς η ίδια να εκδηλώνει ενδιαφέρον, άλλωστε δεν έκανε καν αίτηση υποψηφιότητας στο κόμμα, γνωρίζοντας προφανώς ότι το όνομα της είναι μέσα στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια.

Και σίγουρα η συμμετοχή της σε αυτό, δε θα μετρήσει σε αυτές τις υποψηφιότητες που μπαίνουν σε ένα ψηφοδέλτιο για να καλύψουν την ποσόστωση των γυναικών αλλά σε εκείνα που ενδεχομένως να αποτελέσουν «βραχνά» για τους άλλους συνυποψηφίους της, αφού πρόκειται για μία γυναίκα που όπως λένε όσοι τη γνωρίζουν… έχει όλο το πακέτο.

Και το ΠΑΣΟΚ στηρίζει αυτά τα στελέχη που εκτός των άλλων, είναι και ιδιαίτερα αγαπητά στον κόσμο. Η Κατερίνα Καζάνη πάντως κερδίζει καθημερινά με την ταπεινότητα της και την εργατικότητα της. Όσο για το ήθος της…Εδώ τα λόγια είναι περιττά! Γι’ αυτό και θα αποτελέσει «το μήλον της Έριδος», για το ΠΑΣΟΚ για τις επερχόμενες εκλογές, με το όνομα της να ανακοινώνεται από το κόμμα και εκείνη να μην μπορεί να αντισταθεί στην πρόσκληση Νίκου Ανδρουλάκη και στην πρόκληση των καιρών!

Συνέντευξη στην Έφη Ντίνη

Παιδί από φτωχή οικογένεια, η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ στην Εύβοια, Σοφία Νικολάου, ολοκληρώνοντας τα μαθητικά της χρόνια ανάμεσα στο Πυργί και το Αυλωνάρι του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου για να μεταβεί στη συνέχεια στην Αθήνα αφού πέρασε στη Νομική και να σπουδάσει δικηγόρος.

Θυμάται τον εαυτό της να παλεύει από μικρή, αρχικά βοηθώντας την οικογένεια της στα χωράφια και στη συνέχεια ως σερβιτόρα για να καλύπτει τις βιοποριστικές της ανάγκες μέχρι να τελειώσει τις σπουδές της στη Νομική και να ανοίξει σε σχετικά μικρή ηλικία το δικό της δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα. Παιδί της βιοπάλης, η Σοφία Νικολάου μιλά για πρώτη φορά, ξεφυλλίζοντας το βιβλίο της ζωής της, στην εκπομπή «τάδε έφη» και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90fm.

Η ενασχόληση της με τα κοινά έρχεται πολύ αργότερα, και η επιτυχημένη πορεία της στη Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής δεν αφήνει άλλα περιθώρια για συζητήσεις. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κατεβάζει το «δικό του παιδί» υποψήφια στο Νομό που γεννήθηκε και να ανακοινώνει από τα πρώτα ονόματα την υποψηφιότητα της Σοφίας Νικολάου για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Μία γυναίκα που κατάφερε να βγει αλώβητη από μία θέση δύσκολη, ως Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής και η οποία άφησε τη σφραγίδα της πίσω, με το νέο σωφρονιστικό νόμο με ευρωπαϊκά πρότυπα, η εφαρμογή ελεγκτικού μηχανισμού στις φυλακές και βέβαια η μετασοφρωνιστική μέριμνα με την ίδρυση έξι επανόδων. Τέλος, η σφραγίδα της μπήκε και για τη μετεγκατάσταση των φυλακών της Χαλκίδας, πάγιο αίτημα των πολιτών για απομάκρυνση τους από την πόλη, για κρατούμενους αποκλειστικά για οικονομικά αδικήματα. Και όλα αυτά μέσα σε 2,5 χρόνια θητείας.

Σε μία εφ΄ολης της ύλης συνέντευξη, μιλά για όλα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα αλλά και για όσα σχεδιάζει στο μέλλον για την Εύβοια. Την πολύπαθη Εύβοια που όπως και η ίδια αναφέρει πρέπει να πάει μπροστά.

Η Σοφία Νικολάου είναι μία ήρεμη δύναμη. Καταφέρατε να κάνετε τομές πάνω στα θέματα αντεγκληματικής πολιτικής. Μία θέση που εγκυμονούσε πολλούς κινδύνους, πόσο μάλλον για μία γυναίκα, μητέρα και σύζυγο. Έχει γνώσεις νομικής και θα δούμε πόσο αυτό τη βοήθησε σε όλα αυτά. Θα ξεκινήσω όμως, ανακαλύπτοντας τις άγνωστες πτυχές της Σοφίας Νικολάου, προσπαθώντας να ξεφυλλίσω το βιβλίο της ζωής της…

Και να δω αν θα τα καταφέρετε. Γιατί ούτε ο άντρας μου δεν τα έχει καταφέρει.

Θα ήθελα να μιλήσουμε για τα παιδικά χρόνια της Σοφίας Νικολάου, κάπου εδώ, στο Πυργί της Εύβοιας. Πώς ήταν;

Γεννήθηκα στο Νοσοκομείο της Χαλκίδος. Μεγάλωσα στο Πυργί. Σχολείο είχαμε μονοθέσιο στο Πυργί. Ουσιαστικά ξεκίνησα την εκπαίδευσή μου από τη Β΄ δημοτικού, στο Αυλωνάρι. Νηπιαγωγείο και Α δημοτικού ήμαστε όλα τα παιδιά του χωριού σε ένα μονοθέσιο το οποίο έκλεισε. Χρόνια που είχαν τις ομορφιές του αλλά και ολες τις δυσκολίες που έχει μία επαρχεία.

Προερχόμενη από μία οικογένεια φτωχή, αγροτών. Εχω και έναν αδερφό τέσσερα χρόνια μεγαλύτερο.

Πότε φεύγετε από την περιοχή;

Δεκαεπτάμισι χρονών, είχα κερδίσει τη χρονιά, στην πόλη των Αθηνών για να σπουδάσω. Έχοντας δώσει πανελλαδικές εξετάσεις και έχοντας μπει στη Νομική. Δεκαεπτάμισι έφυγα, έκτοτε ζούσα πλεον στην Αθήνα, γιατί τώρα είμαι λίγο Αθήνα και λίγο Χαλκίδα μετά την κάθοδό μου στις εκλογές στην Εύβοια.

Όλα αυτά τα χρόνια ήμουν στην Αθήνα. Για σπουδές, γλώσσες, δουλειά πολύ. Η δουλειά δε σταμάτησε από τα παιδικά χρόνια. Δουλεύαμε στα χωράφια όταν ήμουν παιδί. Όπως και εγώ και ο αδερφός μου. Στην πορεία σε καφετέριες. Έχω σερβίρει μπορώ να σας πω όλη την Αθήνα.

Παιδί της βιοπάλης όπως και πολλά παιδιά που δούλευαν για να σπουδάσουν. Κι εγώ το ίδιο.

Όχι, ότι οι γονείς δε βοήθησαν. Βοήθησαν στο μέτρο που μπορούσαν.

Κάθε παιδί έχει τα δικά του όνειρα και βάζει τους δικούς του στόχους. Και η υπερηφάνεια ήταν ίσως αυτή που μας έκανε να θέλουμε να ανεξαρτητοποιηθούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα…

Νομίζω ότι αυτός ήταν ο πιο σοβαρός λόγος.

Ολοκληρώνετε τις σπουδές σας και εργάζεστε ως δικηγόρος στην Αθήνα.

Η μαγκιά μου αν θέλετε ήταν ότι αμέσως με το που πήρα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, άνοιξα δικό μου γραφείο.

Πόσο εύκολο ήταν αυτό για ένα παιδί που προέρχεται από επαρχεία και δεν προέρχεται από γονείς δικηγόρους;

Με πείσμα. Ήμουν μόλις 23 ετών, όταν άνοιξα το γραφείο. Σιγά –σιγά η πορεία έγινε επιτυχημένη θα έλεγα, στο χώρο αυτό.

Η σχέση σας στην πολιτική πότε ξεκινά; Και πως η Σοφία Νικολάου γίνεται το αγαπημένο παιδί του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος της εμπιστεύεται μία θέση δύσκολη, από την οποία φεύγετε αλώβητη;

Ήταν ευχάριστο που μου έδειξε αυτή την εμπιστοσύνη. Μάλλον είδε ότι θα τα πήγαινα καλά. Η επιθυμία μου να ασχοληθώ με την πολιτική, υπήρξε το 2016. Τότε ξεκίνησα ουσιαστικά να ασχολούμαι. Μέχρι τότε ήμουν δικηγόρος. Αρθρογραφούσα σε κάποιες εφημερίδες. Επειδή ασχολούμουν με το οικονομικό δίκαιο για θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο το ότι ο κ. Μητσοτάκης έγινε και αρχηγός της Ν.Δ.

Γνωριζόσαστε πιο πριν;

Όχι. Προσωπικά δεν είχα την τύχη να τον γνωρίζω. Γνώριζα όμως αλλά σημαντικά στελέχη του κόμματος που με βοήθησαν ουσιαστικά και να μπω στο ψηφοδέλτιο τότε και να είμαι αργότερα Γενική Γραμματέας. Μια και είπατε για δυσκολίες. Μου θυμίσατε την πιο δύσκολη αν θέλετε στιγμή. Την απεργία πείνας του Κουφοντίνα. Ίσως η πιο δύσκολη στιγμή στην Αντεγκληματική ήταν όταν χειρίστηκα το θέμα αυτό του Κουφοντίνα, όπου ενώ απεργούσε, εγώ γεννούσα, το πρώτο μου παιδί. Ήταν πράγματι μία πολύ δύσκολη στιγμή να χειριστώ αυτή την κατάσταση. Που εγκυμονούσε και κινδύνους αν θέλετε γιατί υπήρχαν αντιδράσεις από τους αναρχικούς. Και όχι μόνο αυτό. Γενικά ήταν δύσκολο το έργο της Αντεγκληματικής.

Όταν ανέλαβα διαπίστωσα ότι και πολλές φυλακές, και περισσότερο ο Κορυδαλλός η μεγάλη φυλακή της Χώρας, ουσιαστικά διοικούντο από τους κρατούμενους. Εκεί πάτησα για πρώτη φορά πόδι. Ήταν πολύ δύσκολο να σπάσεις τα συστήματα που είχανε διαμορφωθεί χρόνια μέσα στις φυλακές. Άλλαξα τα πρόσωπα φυσικά που διοικούσαν τις φυλακές. Με πολλούς ελέγχους. Δημιουργώντας ελεγκτικούς μηχανισμούς. Και με πολύ πείσμα να το ολοκληρώσω, νομίζω ότι οι φυλακές άλλαξαν κατά τη διάρκεια της θητείας μου.

Πόσο κόστισαν στην ψυχολογία σας όλες αυτές οι τομές που έγιναν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς να αφήνετε περιθώρια; Όλα έγιναν μέσα σε 2,5χρόνια και χωρίς να έχετε το χρόνο να μπορείτε να εξομαλύνετε τις καταστάσεις. Το αντίθετο μάλιστα χτυπούσατε το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Σωστά. Κάποια στιγμή καναμε μία εκπομπή σε ένα άλλο κανάλι, που εγώ και ο δημοσιογράφος περπατήσαμε παρέα όλη τη φυλακή με ανοιχτά κελιά. Δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και ο κόσμος που το έβλεπε στην εκπομπή, ότι η φυλακή του Κορυδαλλού ήταν ανοιχτή και εμείς κάναμε συνέντευξη.

Άρα, είναι το άλλο μεγάλο στοίχημα που κέρδισε η Σοφία η Νικολάου από τη θέση της Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, ωστόσο έχουμε και τομές που αφορά την μετασοφρωνιστική μέριμνα. Κάτι που δεν είχαμε δει όλα αυτά τα χρόνια. Και εδώ φαίνεται ότι έχουμε έξι επανόδους. Σωστά; Επι δικής σας θητεία γίνεται και αυτό.

Σωστά. Μία δομή μόνο στην Αθήνα, όπου φιλοξενεί 700 άτομα που έχουν αποφυλακιστεί. Δημιουργήσαμε και άλλες 6 δομές, μεταξύ αυτών είναι να δημιουργηθεί και στη Χαλκίδα μία τέτοια δομή, που ακριβώς μετά την αποφυλάκιση , θα μπορούν οι πρώην κρατούμενοι να πηγαίνουν εκεί να τους βοηθήσουν ψυχολογικά να βρουν εργασία, και αν δεν εχουν κάπου να μείνουν, να μένουνε στον ξενώνα.

Ξεκινάει η επανένταξη και από τη φυλακή, αλλά και μετά τη φυλακή, επειδή ακριβώς υπάρχει ένα διάστημα που πρέπει να προσαρμοστεί στην κοινωνία. Χρειάζεται αυτή η δομή, ειδικά γι αυτούς που δεν έχουν οικογένεια να τους αγκαλιάσει μετά την έξοδο τους.

Εκεί όμως που γίνεται η μεγάλη τομή, και μου κάνει φοβερή εντύπωση είναι ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνυπογράφει την αλλαγή του Σωφρονιστικού Κώδικα που εσείς κάνατε.

Ολοκληρώθηκε θα έλεγα τότε ο Σωφρονιστικός Κώδικας και θα πάει για διαβούλευση. Υπογράφηκαν τα πρακτικά των συνεδριάσεων λίγο αφότου έφυγα και υπέγραψα κι εγώ γιατί ήμουν και η Πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής. Αν εν έχουμε νόμους, δε μπορούμε να μιλάμε για αλλαγές στο Σωφρονιστικό σύστημα, γενικότερα.

Νόμους που υποστηρίζουν συνολικά, κρατούμενους, εργαζομένους, και ρυθμίζουν όλα αυτά τα ζητήματα και της εξόδου των αποφυλακισθέντων, από τις φυλακές. Άρα, έπρεπε ουσιαστικά να μαζέψουμε νομοθεσίες, να τις εντάξουμε σε έναν κώδικα, που θα είναι το εγχειρίδιο όλων. Και των υπαλλήλων, και της διοίκησης και των κρατουμένων. Και πολύ περισσότερο της πολιτείας για να εφαρμόζει οσα εκει μέσα γράφονται.

Σκεφτείτε ότι θα έχουμε και βρεφονηπιακό σταθμό στις φυλακές του Ελεώνα. Γυναικείες φυλακές. Εκεί υπάρχουν οι μωρομάνες, που έχουν παιδάκια μέχρι τριών , τεσσάρων ετών, μαζί τους. Περίπου 30 γυναίκες είναι με τα μωρά τους. Δεν είναι λίγες. Και τα παιδιά μεγαλώνουν σε ένα κελί. Με τον κώδικα αυτό δημιουργείται και ένας βρεφονηπιακός σταθμός, οπότε θα μπορούν να πηγαίνουν εκεί τα παιδιά, να πηγαίνουν και οι μητέρες και ουσιαστικά να είναι κοντά στα παιδιά τους. Και τα παιδιά έξω από το κελί.

Θα ήθελα να έρθουμε λίγο στο θέμα της μετεγκατάστασης των φυλακών της Χαλκίδας. Πάγιο αίτημα των πολιτών και προσπάθεια χρόνια από τους αρμόδιους χωρίς αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια. Επι θητεία σας, ανακοινώνεται η κατασκευή των νέων φυλακών Χαλκίδας και οριστικοποιείται και ο τόπος κατασκευής αυτών. Μιλώντας πάντα για φυλακές που θα φιλοξενούν κρατουμένους για οικονομικά εγκλήματα.

Να ξεκαθαρίσουμε λίγο την κατάσταση με τις φυλακές της Χαλκίδος. Που βρισκόμαστε, τι πρόκειται να γίνει και πότε, για να ξέρουν οι Ευβοιωτες, ότι αυτό το έργο θα γίνει. Και θα γίνει σχετικά γρήγορα. Ξεκινώντας μετά και την εξαγγελία και του Πρωθυπουργού, το έργο της μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, ένα έργο πνοής για την Αθήνα. Μαζί με αυτό, θεώρησα ότι έπρεπε να γίνει και η μετεγκατάσταση των φυλακών Χαλκίδας.

Και όχι μόνο στη Χαλκίδα. Θα μετεγκατασταθούν και άλλες φυλακές. Αλλά, επειδή στη Χαλκίδα ακούω τις φυλακές, ότι θα μετεγκατασταθούν από τότε που ήμουν φοιτήτρια, σχεδόν 25 χρόνια. Λέω καιρός είναι να γίνει. Το έργο αυτό εντάχθη στα Εθνικής Στατηγικής Σημασίας σχέδια. Με χρηματοδότηση περίπου 70εκ ευρω. Πέρασε από Κυβερνητική Επιτροπή και εξ όσων γνωρίζω τώρα, το ΤΑΙΠΕΔ θα αναλάβει και τη δημοπράτηση του έργου που υπεγράφη από το Υπουργείο και προχωράει.

Έχει τελειώσει και ο έλεγχος από την αρχαιολογική υπηρεσία. Έχουνε γίνει δηλαδή, οι απαιτούμενες ενέργειες για να προχωρήσουμε πλέον στη δημοπράτηση του έργου και την κατασκευή της φυλακής. Η νέα φυλακή θα είναι μεγάλη, θα είναι 1000 κρατουμένων, μόνο για οικονομικά εγκλήματα. Αντιλαμβάνεστε ότι όλο αυτό σημαίνει και νέες θέσεις εργασίας. Ο χώρος έχει βρεθεί και είναι πάνω από το Νοσοκομείο Χαλκίδος.

Γίνεται συζήτηση να μεταφερθούν εκεί και η Αστυνομική Διεύθυνση και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Υπάρχει πολύς χώρος για να δημιουργηθούν όλες αυτές οι υπηρεσίες.

Νομίζω ότι ήταν και αντικείμενο της συζήτησης που κάνατε πρόσφατα σε συνάντηση που είχατε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Εύβοιας.

Έχει ωριμάσει πλέον στο μυαλό όλων ότι πρέπει να φύγουν και αυτές οι υπηρεσίες από το κέντρο της πόλης. Θα μου επιτρέψετε σε αυτό το σημείο να σας πω ότι είναι κατάλληλος ο χώρος. Γιατί μπορεί να προκύψουν αντιδράσεις γιατί εκεί και όχι κάπου αλλού.

Κάποια στιγμή αυτά τα έργα πρέπει να γίνουν. Δεν ξέρω αν είναι ο τέλειος χώρος στα μυαλά όλων, σίγουρα είναι πολύ καλός για να μεταφερθούν εκεί και η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Και το λέω γιατί καλό είναι οι αντιδράσεις να κάμπτονται σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν τα έργα πρέπει να προχωρήσουν. Και να ολοκληρωθούν γρήγορα για να δούμε ακριβώς τη Χαλκίδα πιο άνετη.

Όπως ανέφερα και αρχικά, περάσατε αλώβητη από τη θέση της Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής και αναμενόμενο μετά από αυτό, στα 2,5 χρόνια θητείας σας, παραιτείστε και ενώ τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών είναι στο τραπέζι, είστε μία από τις γυναίκες που ανακοινώνει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ ως υποψήφια στις επερχόμενες εθνικές εκλογές στην Εύβοια, όποτε εκείνες γίνουν. Γιατί στην Εύβοια αυτή τη φορά;

Μετά τις φωτιές, ζήτησα από τον Πρόεδρο, να είμαι υποψήφια στην Εύβοια. Για να βοηθήσω τον τόπο μου, ξεκάθαρα. Για κανέναν άλλο λόγο. Δεν κρύβει αδυναμία να κατέβω στην Αθήνα ή κάτι άλλο. Είναι μόνο για να βοηθήσω τον τόπο μου.

Η Σοφία Νικολάου, από τη στιγμή που παραιτείται, ξεκινάει πλέον να περιοδεύει στο Νομό της Εύβοιας. «Οργώνοντας» όλο το Νομό όλο αυτό το διάστημα, ποια είναι τα μηνύματα που παίρνετε από τον κόσμο; Είστε κομμάτι του Κυβερνώντος κόμματος κι εσείς. Το πρώτο όνομα γυναίκας που ανακοινώνει ως υποψήφια για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ ο κ. Μητσοτάκης, κάτι που σας γεμίζει ακόμα περισσότερες ευθύνες. Πως αισθάνεστε σε μια περίοδο όπου το σενάριο των εκλογών παίζει;

Όποτε να γίνουν οι εκλογές, το σίγουρο είναι ότι από τώρα μέχρι να γίνουν οι εκλογές, εγώ θα φροντίσω να ακούσω όσο περισσότερους Ευβοιώτες μπορώ. Κουβέντα κάνω. Δε θέλω να είναι ούτε τυπικός ο ρόλος μου, ούτε θεσμικά να εμφανίζομαι κάπου. Θέλω να κουβεντιάσω με τους Ευβοιώτες, με τους πολίτες, ώστε να ακούσω τα προβλήματα τους και αυτό που βλέπω και ακούω είναι το ότι έχουν ανάγκη από κάποιον να τους νοιάζεται.

Δεν είναι μεγάλες οι απαιτήσεις τους. Θέλουν απλά κάποιος να ενδιαφερθεί. Όχι ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους τοπικούς φορείς, από την αυτοδιοίκηση κλπ. Και αυτό φάνηκε και μετά τις φωτιές. Το ενδιαφέρον από την πολιτεία το ενδιαφέρον από τους ανθρώπους που θέλουν να τους εκπροσωπήσει, ότι θα είναι κοντά στα προβλήματα τους.

Πως θα συνδράμει η Σοφία Νικολάου σε αυτό που λέμε ανάπτυξη του Νομού της Εύβοιας από την ώρα που θα εκλεγεί; Ένα παραμελημένο για χρόνια Νομό που τώρα αναμένουμε με την ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας να «παρασύρει» την ανάπτυξη και στον υπόλοιπο Νομό. Έχετε σχεδιασμό από πλευράς σας για την ανάπτυξη του Νομού; Και αν θέλετε τι προτεραιότητες βάζετε;

Όλοι θέλουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη. Η Εύβοια πρέπει να πάει μπροστά. Πρέπει να αναπτυχθεί σε άλλο επίπεδο γιατί ακριβώς είναι και δίπλα στην Αττική. Το πρώτο που θεωρώ ότι πρέπει να γίνει και αυτό θα διεκδικήσω είναι έργα υποδομής. Όχι μόνο για τη Β. Εύβοια αλλά για όλο το Νομό. Υποδομές σε όλα τα επίπεδα. Σε ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα. Αλλά το πρώτο που πρέπει να φτιάξουμε είναι τους δρόμους μας. Δε μπορεί οι δρόμοι να είναι ίδιοι όλα αυτά τα χρόνια. Από 17,5 χρονών που έφυγα από το Αυλωνάρι, ο δρόμος είναι ίδιος.

Και μιλάτε για τη Ν. Εύβοια όπου λίγο πιο κάτω υπάρχει χαρακτηρισμένο Διευρωπαϊκό το λιμάνι της Κύμης. Το οποίο ακόμα δεν κατάφερε να λειτουργήσει ως Διευρωπαϊκό Λιμάνι. Με ένα άθλιο οδικό δίκτυο που εγκυμονεί ένα σωρό κινδύνους.

Και αεροδρόμιο χρειαζόμαστε. Είναι ένα πολύ μεγάλο Νησί που δεν έχει αεροδρόμιο. Καλά είναι όλα αυτά κάποια στιγμή να τα βάλουμε στο τραπέζι και να τα διεκδικήσουμε και να τα προχωρήσουμε κατά κάποιο τρόπο.

Κα Νικολάου σήμερα ξεφυλλίσαμε κάποιες σελίδες από το βιβλίο της ζωής σας και πως από φοιτήτρια της Νομικής με απόφαση του Πρωθυπουργού από τις πρώτες στην Εύβοια, κατεβαίνετε υποψήφια στο Νομό με τη Ν.Δ. Σε μια από τις επόμενες συνεντεύξεις μας θα αναλύσουμε περισσότερο τα θέματα και τις προτεραιότητες που βάζετε για την Εύβοια και τη Σκύρο.

 ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΣΟΦΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΤΑΔΕ ΕΦΗ" ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM

 

 

Τελεσίγραφο στον δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά δίνουν σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι σύμβουλοι του μετά την είδηση ότι ο γιος του Γιώργος Μπουραντάς, εξέφρασε ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια, μετά τον Αντιδήμαρχο Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου.

Λίγο καιρό πριν, ο Θανάσης Μπουραντάς όπως και σύμβουλοι του δήλωναν στήριξη στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Θεοδώρου, του Αντιδημάρχου της Κύμης, ο οποίος είναι και το πλέον «σιγουράκι» στην Εύβοια, ως υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Η είδηση ότι την τελευταία στιγμή ο Γιώργος Μπουραντάς εξέφρασε την επιθυμία να είναι και εκείνος υποψήφιος στο ίδιο ψηφοδέλτιο (χωρίς βεβαία να ξέρει κανείς τι τύχη θα έχει μέχρι το τέλος), έφερε τα πάνω κάτω στο συνδυασμό του δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου και τον Θανάση Μπουραντά «υπόλογο» όχι απέναντι στον Αλέξανδρο Θεοδώρου αλλά στους συμβούλους του, οι οποίοι ένας, ένας πλέον πηδάνε έξω από τη βάρκα του…

Παρόλο, που εκείνος διαβεβαιώνει ότι δε γνώριζε τίποτα για το ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο γιος του για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια, δεν κατάφερε να τους πείσει. Και άρχισαν τα όργανα!

Ακόμα και οι πιο πιστοί του «αυλικοί» δηλώνουν ότι αν ο Θανάσης Μπουραντάς κατέβει υποψήφιος ξανά για το δήμο Κύμης-Αλιβερίου, δε θα κατέβουν μαζί του στο ψηφοδέλτιο.

Αλλάζουν τα δεδομένα, ακόμα και για εκείνον που ενδεχομένως ο ίδιος θα ήθελε να δώσει «δαχτυλίδι». Με την κάθοδο του Θεοδώρου στις Εθνικές εκλογές, άνοιγε ο δρόμος για το Νίκο Μπαράκο ένα από τα αγαπημένα παιδιά του δημάρχου που όμως οι τελευταίες εξελίξεις μόνο κακό του κάνουν. Διότι το μέτωπο έχει ανοίξει! Και ο διχασμός έχει επέλθει! Ας μην ξεχνάμε ότι η οικογένεια Θεοδώρου έβγαλε δήμαρχο το Θανάση Μπουραντά και στις δύο θητείες! Με τον Αλέξανδρο Θεοδώρου και το Γιάννη Πιλάτη να ισοψηφούν στις εκλογές, πρώτοι σε ψήφους στο δήμο, στις τελευταίες εκλογές!

Από ποιόν θα μπορούσε να στηριχτεί στην Κύμη, ο άνθρωπος Μπουραντά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μετά το «άδειασμα» στο Θεοδώρου; Από την άλλη, όπως υποστηρίζουν σύμβουλοί του, ο δήμαρχος έχασε την εμπιστοσύνη ακόμα και εκείνων που δήλωναν «φανατικοί» μαζί του, ακόμα και αν ο ίδιος δεν έχει μερίδιο σε όλο αυτό. Δεν έκανε όμως μέχρι τώρα και κάτι για να σώσει την παρτίδα, όπως λένε!

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι μιλάνε οι δικοί του σύμβουλοι για το τέλος εποχής Θανάση Μπουραντά στο δήμο Κύμης –Αλιβερίου ή για την «αναγέννηση» μέσω του γιου Μπουραντά που ενδεχομένως να θέλει να περπατήσει ως υποψήφιος βουλευτής το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου και να πάρει δαχτυλίδι από τον πατέρα και να μπει μπροστά στο δήμο.

Κάτι που ο ίδιος ο Γιώργος ο Μπουραντάς, έχει αποκλείσει στο παρελθόν, αφού γνωρίζει και ο ίδιος ότι κανείς από το νυν συνδυασμό του πατέρα του δε θα δεχόταν κάτι τέτοιο. Δεν είναι «πρόβατα επι σφαγήν» οι εκλεγμένοι από τον κόσμο σύμβουλοι, όπως οι ίδιοι λένε.

Και όπως λέει ένα μεγάλο μέρος της ομάδας, ήρθε η ώρα να ράψει κουστούμι ο αναπληρωτής δημάρχου Γιάννης Πιλάτης, ο μόνος που τα έχει καλά με όλους και που ακόμα και η αντιπολίτευση στις συνεδριάσεις, του δίνει τα εύσημα! Και που έχει δηλώσει όπως και πολλοί άλλοι, στήριξη στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Θεοδώρου.

Ήρθε η ώρα που εκείνος όπως και άλλοι σύμβουλοι του δήμου θα κρατήσουν το λόγο τους στηρίζοντας Αλέξανδρο Θεοδώρου και που στη συνέχεια θα δημιουργήσουν έναν νέο συνδυασμό, όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες, που θα μπορέσει να πάει απέναντι στο συνδυασμό του Δημήτρη Θωμά, στις επερχόμενες εκλογές.

Όπως και να έχει και να είχε στο μυαλό του και στις φιλοδοξίες του μία Τρίτη θητεία ο Θανάσης Μπουραντάς και καλά κάνει, δεν ακολουθεί η ομάδα. Και για να μην ακολουθεί ενδεχομένως κάτι ξέρει….Και ο Θανάσης Μπουραντάς που δεν έχει μάθει να χάνει, θα αποσυρθεί στο τέλος για την υστεροφημία του, όπως λένε άνθρωποι δικοί του.

Σελίδα 1 από 818

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr