Τελευταία Νέα

Σαράντα στρέμματα έκαψε η πυρκαγιά στα Ζάρκα

Σαράντα στρέμματα με ξηρά χόρτα, αστιφιές, θυμάρια, πουρνάρια, απίφανα, σχοίνα και βάτα έκαψε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στα Ζάρκα του δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Σύμφωνα με την Π.Υ, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κλαδιά, εντός αγροκτήματος, επεκτάθηκε στην παρακείμενη δασική έκταση και οφείλεται σε καύση αυτών, με τη χρήση γυμνής φλόγας από τον ιδιοκτήτη του κτήματος. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Κύμης, Καρύστου και Αλιβερίου καθώς και 2 οχήματα με 4 άτομα εθελοντικών ομάδων της περιοχής. Για την πυρκαγιά συνελήφθηκε στα όρια του αυτοφώρου, ο Ν. Γ του Χ, ετών 58, ο οποίος με εντολή του Εισαγγελέα Υπηρεσίας κρατήθηκε και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την τροποποίηση της Πυροσβεστικής Διάταξης 1/2017 για το Νομό της Εύβοιας έχει παραταθεί η απαγόρευση της καύσης μέχρι τις 30-11-2017.

Λόγω παράβασης της ανωτέρω διάταξης, βεβαιώθηκαν δελτία παράβασης και θα οδηγηθούν στον Δημόσιο Κατήγορο της Υπηρεσίας μας , ο Κ.Ν ετών 78 κάτοικος Γυμνού και ο Κ.Π ετών 76 κάτοικος Πολιτικών.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr