Τελευταία Νέα

Την Παρασκευή η παρουσίαση του συλλεκτικού γραμματοσήμου της Αμαρύνθιας Αρτέμιδος στην Ερέτρια

Με προσκεκλημένο ακόμη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει η τιμητική εκδήλωση την Παρασκευή το απόγευμα στο Δημαρχείο της Ερέτριας όπου θα γίνει και η παρουσίαση από τα ΕΛΤΑ, του συλλεκτικού γραμματοσήμου της Αμαρύνθιας Αρτέμιδος.

Τα ΕΛΤΑ ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση της δημάρχου Αμφιτρίτης Αλημπατέ για την έκδοση συλλεκτικού γραμματοσήμου, συλλεκτική σειρά και λεύκωμα με την Αμαρύνθια Αρτέμιδα.

«Την Παρασκευή έχουμε μια τιμητική εκδήλωση η οποία ζητήθηκε να γίνει στην Αμάρυνθο, διότι αφορά τις ανασκαφές της Αμαρύνθου και τα πλέον αποδεικτικά στοιχεία, την Κέραμο η οποία ευρέθη που λέει “Αρτέμιδος”, ότι είναι το Ιερό της Αρτέμιδος, όμως από τα ΕΛΤΑ επέμεναν να γίνει στην έδρα του δήμου» δήλωσε η δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ ενθουσιασμένη και χαρούμενη μετά τα αποτελέσματα των ανασκαφών στην Αμάρυνθο, αλλά και την ανταπόκριση των ΕΛΤΑ στην πρόταση της και συνέχισε:

«Καλέσαμε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Μητροπολίτη, βουλευτές, τον Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, τους δημοτικούς συμβούλους. Το γραμματόσημο θα κυκλοφορήσει. Ζητήσαμε και θα το έχουμε κι εμείς και όπου πάει θα είναι ο δήμος Ερέτριας.

Επίσης επειδή θα υπάρχουν και συλλεκτικά λευκώματα είπαμε να πάρουμε ο Δήμος και το Νομικό Πρόσωπο φακέλους προπληρωμένους για να στέλνουμε τις επιστολές μας και λευκώματα για να τα κάνουμε δώρο στους επισήμους που μας επισκέπτονται. Γιατί μέσω αυτού προβάλλουμε τον τόπο μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να τυπωθεί το συλλεκτικό γραμματόσημο, ο Δήμος Ερέτριας πήρε άδεια από την Αρχαιολογία, από την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή  για τις δικές της φωτογραφίες και γιατί κάνουν από κοινού τις ανασκαφές. Πήρε φωτογραφικό υλικό από τις ανασκαφές και από το Μουσείο της Ερέτριας και έστειλαν στα ΕΛΤΑ πολλές φωτογραφίες με κυρίαρχο το κομμάτι της Κεράμου που γράφει “Αρτέμιδος”.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr