Τελευταία Νέα

Η επέλαση του χιονιά και στη Χαλκίδα- Το χιόνι σε πολλά χωριά της Εύβοιας ξεπερνά το 1 μέτρο- Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση (φωτο)

Ο «Τηλέμαχος» επισκέφθηκε ξημερώματα τη Χαλκίδα και δημιούργησε προβλήματα τα οποία όμως λύθηκαν άμεσα. Στα λευκά ξύπνησαν οι κάτοικοι του ευρύτερου Καλλικρατικού Δήμου της Χαλκίδας σήμερα το πρωί. Ωστόσο, η έντονη χιονόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες είχε ως αποτέλεσμα να κοπούν καλώδια της ΔΕΗ και να πέσουν δέντρα στους δρόμους. Με παρέμβαση των αρμοδίων καθαρίστηκαν οι δρόμοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κεντρικοί δρόμοι σε όλο το εθνικό δίκτυο του Νομού. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων έδιναν μάχη με το χιονιά όλη τη νύχτα για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί.

Ωστόσο προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν στο Βατώντα, ένα κομμάτι της Ν. Αρτάκης , Βασιλικό-Λάμψακος σύμφωνα με όσα μας δήλωσε λίγο πριν ο δήμαρχος της Χαλκίδας Χρήστος Παγώνης.

Το χιόνι ξεπερνά το ένα μέτρο στη Στενή και τις Στρόπωνες του Δήμου Διρφύων –Μεσσαπίων. Στο Δήμο Ερέτριας, η έντονη χιονόπτωση προκάλεσε προβλήματα από χτες στην ηλεκτροδότηση στις περιοχές Σεττα, Γυμνού, Αμάρυνθο, Καλλιθέα και Άνω Βάθεια και στην Ερέτρια αργά το βράδυ. Έχουν πέσει από το βάρος του χιονιού τα καλώδια και σύμφωνα με πληροφορίες του αρμόδιου στην πολιτική προστασία του δήμου Γιάννη Λάμπρου, θα αποκατασταθεί η βλάβη μέχρι το μεσημέρι.

«Θα πρέπει άμεσα να λυθεί το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης για να μην υπάρξει πρόβλημα με τις αντλίες στην ύδρευση», δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr ο κ. Λάμπρου.

Στη Σέττα το χιόνι ξεπερνά το 1,5 μέτρο και στη Γυμνού τους 70 πόντους. Είναι ανοιχτοί οι κεντρικοί δρόμοι ενώ γίνονται προσπάθειες να καθαριστούν και οι δρόμοι μέσα στους οικισμούς.

Στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου ο κεντρικός δρόμος από Αλιβέρι προς Κύμη είναι ανοιχτός. Στην Οκτωνιά έχει γίνει εκχιονισμός στον κεντρικό δρόμο, όμως το χιόνι μέσα στο χωριό αγγίζει το ένα μέτρο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Αυλώνος Γιώργος Κότσαρης όλο το βράδυ χιόνιζε και έδιναν μάχη τα εκχιονιστικά για να παραμείνουν οι κεντρικοί δρόμοι ανοιχτοί.

«Ξεκινήσαμε πριν από λίγο να καθαρίζουμε και τους δρόμους μέσα στα χωριά. Όλα μαζί δεν γίνονται. Ζητάμε τη κατανόηση του κόσμου» δήλωσε ο κ. Κότσαρης.

Καθαροί παραμένουν οι κεντρικοί δρόμοι δήλωσε στο eviakosmos.gr ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του δήμου Κύμης- Αλιβερίου Κώστας Δημάς.

«Καταβάλουμε προσπάθειες να παραμείνουν ανοιχτοί οι κεντρικοί δρόμοι σε όλα τα χωριά» δήλωσε ο κ. Δημάς και συνέχισε: «Το περισσότερο χιόνι το έχουν Γαβαλάς, Οκτωνιά, Πετριές, Μανίκια, Μακρυχώρι, Κρεμαστός. Έχουν καθαριστεί Οξύλιθος και Κονίστρα και γίνονται συνεχείς προσπάθειες στα Βίταλα και στα χωριά Άνω και Κάτω Κουρούνι. Προσπαθούμε συνεχώς με τα μηχανήματα να κρατήσουμε τους δρόμους ανοιχτούς».

Ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου σε δήλωση του στο eviakosmos.gr αναφέρει πως η κυκλοφορία στην Κύμη γίνεται κανονικά, χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Στο Μετόχι τα μηχανήματα προσπαθούσαν όλο το βράδυ να παραμείνει ανοιχτός ο κεντρικός δρόμος Κύμη-Μετόχι. Η έντονη χιονόπτωση μέχρι και τις 10 το πρωί είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος. Επιχειρείται σύμφωνα με όσα δήλωσε στο eviakosmos.gr ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μετοχίου Γιάννης Τομαράς, αυτή την ώρα η διάνοιξη του κεντρικού δρόμου για να ανέβουν και τα συνεργεία της ΔΕΗ να αποκαταστήσουν τις βλάβες καθώς το Μετόχι έχει χωρίς ρεύμα από χτες το βράδυ.

Στην Κάρυστο, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος. Υπάρχουν μηχανήματα που εκχιονίζουν. Ανοιχτοί οι κεντρικοί δρόμοι και γίνεται επιχείρηση αυτή την ώρα εκχιονισμού μέσα στα χωριά.

Στη Σκύρο χιονίζει τις τελευταίες μέρες αλλά και στο Νησί της Στερεάς φρόντισαν να μην υπάρξουν προβλήματα με τα μηχανήματα να κρατάνε τους δρόμους ανοιχτούς. «Έντονη χιονόπτωση, με χιόνι να πέφτει και μέσα στη χώρα, αυτή την ώρα» δήλωσε πριν από λίγο ο δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης στο eviakosmos.gr ο οποίος επεσήμανε πως έχει γίνει εκχιονισμός στο Νότιο μέρος του Νησιού και επιχειρείται αυτή την ώρα καθαρισμός στους δρόμους στην περιοχή Μπάρες.

xalkida 3 8.1.19

ΧΑΛΚΙΔΑ

xalkida 2 8.1

ΧΑΛΚΙΔΑ

xalkida 8.1

ΧΑΛΚΙΔΑ

steni 1 8

steni3 8.1

steni4 8.1

ΣΤΕΝΗ

steni6 8.1

ΣΤΕΝΗ

ERETRIA1

ΕΡΕΤΡΙΑ

ERETRIA2

ΕΡΕΤΡΙΑ

ΕΡΕΤΡΙΑ 4

ΕΡΕΤΡΙΑ

eretria3

ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ

traxili

ΤΡΑΧΗΛΙ

monodri

ΜΟΝΟΔΡΙ (ΦΩΤΟ: ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΟΔΡΙΟΥ)

steni2 8.1

ΚΥΜΗ

oktonia1 8.1

Οκτωνιά

oktonia2 8.1

Οκτωνιά

 49810423 980324642158731 2124641491501449216 n

Οκτωνιά

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 14:53

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr