Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Στο Υπουργείο σήμερα το απόγευμα ο Δημητρόπουλος για τους πρόσφυγες…

Tο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής επισκέπτεται σήμερα το απόγευμα ο δήμαρχος της Ερέτριας Ιωάννης Δημητρόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες του eviakosmos.gr για το θέμα που έχει προκύψει με τους πρόσφυγες στο Δήμο της Ερέτριας. Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος ενημερώθηκε για την εγκατάσταση 200 και πλέον προσφύγων σε ξενοδοχειακή μονάδα του δήμου, την περ. Παρασκευή.

Αμέσως συγκάλεσε συμβούλιο με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και στη συνέχεια προχώρησαν την Κυριακή σε κινητοποιήσεις με τους κατοίκους και φορείς αντιστεκόμενοι στην έλευση των προσφύγων. Το «μέτωπο αντίστασης» κατέρρευσε προσωρινά όμως, λόγω κορονωϊού.

Δεν επιτρέπονται οι μαζικές συγκεντρώσεις και συνεπώς, έπρεπε να διαλυθούν, όπως είχε ενημερώσει το δήμαρχο ο Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας Αποστόλης Κουφός, καθώς υπήρχαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο δρόμο για την ξενοδοχειακή μονάδα προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια, τα πούλμαν με τους πρόσφυγες θα έφταναν το μεσημέρι. Όπως και έγινε με το πρώτο κύμα, περίπου 200 άτομα.

Το «μέτωπο αντίστασης» ενεργοποιήθηκε και πάλι στη συνέχεια. Μπορεί να μην κατάφεραν να αποτρέψουν την έλευση των προσφύγων αλλά προσανατολίζονται πλέον στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος φιλοξενίας, έτσι όπως ορίζει το Υπουργείο.

Δηλαδή, οι πρόσφυγες να έχουν τακτοποιήσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα τους έτσι ώστε η διαμονή τους στη συγκεκριμένη μονάδα να μη χρειαστεί να επεκταθεί πλέον της 31ης Δεκεμβρίου. Όπως επισημαίνει ο κ. Δημητρόπουλος δεν είναι δυνατόν να γίνει το ίδιο που έγινε με ξενοδοχείο της Αμαρύνθου, οπού ήρθαν για λίγους μήνες και παρέμειναν 4 χρόνια.

Ο Δήμαρχος της Ερέτριας έχοντας ήδη κάνει και έγγραφο στον Υπουργό στο οποίο εξηγεί τους λόγους που ο Δήμος Ερέτριας δεν μπορεί να φιλοξενήσει άλλους πρόσφυγες γιατί ήδη έχει υπερβεί τον αριθμό με βάση την ποσόστωση άλλα και γιατί δεν έχει τις υποδομές να το κάνει, ζητά να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που φέρνει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο Δήμαρχος Ερέτριας, αποφάσισε μάλιστα να πάει ο ίδιος στο Υπουργείο σήμερα το απόγευμα, γι’ αυτό το θέμα. Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα το πρωί, το Υπουργείο δεν είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις του στο δήμο. Να σημειωθεί ότι με ενεργειες του δήμου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, απομακρύνθηκαν 45 πρόσφυγες απο το ξενοδοχείο Grand Bleu. Και στο ξενοδοχείο παραμένουν 125 άτομα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 15:38

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr