Τελευταία Νέα

Με έναν αναισθησιολόγο σήμερα το Νοσοκομείο Χαλκίδας- Αναβλήθηκαν χειρουργεία- Τι γίνεται; Τελικά κάποιοι παίζουν με τις ζωές μας;

Έφτασε στο απροχώρητο η κατάσταση με τους αναισθησιολόγους στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο eviakosmos.gr, η Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας Ιωάννα Ιωάννου, σήμερα όπου έλειπε με αναρρωτική και η Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος κα Γυφτονικολού, μετά το «εντέλλεσθε» του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, το Νοσοκομείο της Χαλκίδας από το πρωί έχει μείνει με έναν αναισθησιολόγο μέχρι το μεσημέρι, ενώ αβέβαιο παραμένει αν θα τον αντικαταστήσει κάποιος ή αν θα συνεχίσει να εξυπηρετεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Σήμερα είχαμε προγραμματισμένα χειρουργεία που δεν έγιναν γιατί δεν είχαμε αναισθησιολόγους. Σήμερα το νοσοκομείο μέχρι το μεσημέρι λειτουργούσε με έναν αναισθησιολόγο γιατί και η προϊσταμένη λείπει με αναρρωτική άδεια. Μετά τα «εντέλλεσθε» είχαμε δύο αναισθησιολόγους στο πρόγραμμα. Δεν έγιναν τα πέντε προγραμματισμένα χειρουργεία, κάποια από αυτά, να σας πω ότι ήταν είχαν αναβληθεί ξανά» δήλωσε στο eviakosmos.gr η κα Ιωάννου και συνέχισε:

«Που θα πάει αυτή η κατάσταση; Για να φτιάξουμε το Νοσοκομείο της Λαμίας θα διαλύσουμε το Νοσοκομείο της Χαλκίδας; Αν γίνει ένα σοβαρό τροχαίο, τι θα κάνουμε; Πως θα το αντιμετωπίσουμε; Μετά τα «εντέλλεσθε» του κ. Σερέτη προσπαθήσαμε να λειτουργήσουμε. Από τις τρεις αίθουσες χειρουργείων που λειτουργούσαμε πριν στις οποίες γίνονταν κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη τρία με τέσσερα χειρουργεία, τώρα προσπαθούμε να λειτουργήσουμε τα χειρουργεία με τις δύο αίθουσες και πάλι έχουμε πρόβλημα. Πώς ένας αναισθησιολόγος που έχουμε σήμερα θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε ένα νοσοκομείο covid; Σήμερα έγιναν μόνο τα έκτακτα. Μία καισαρική και ένα χειρουργείο. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε έτσι.»

Που είναι οι υπόλοιποι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου; Είναι το ένα ερώτημα που γεννάται…Το άλλο είναι που είναι και εκείνοι που παρόλο το «εντέλλεσθε» δεν πήγαν ποτέ στο Νοσοκομείο της Λαμίας για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Οι ζωές του κόσμου σε κίνδυνο και κάποιοι παίζουν με ανθρώπινες ζωές; Ποιος αποφασίζει να αφήσει ξεκρέμαστο το μεγαλύτερο Νοσοκομείο του πρώτου σε πληθυσμό Νοσοκομείου της Περιφέρειας; Μέχρι πότε ο κόσμος θα πληρώνει τις αποφάσεις και τις εντολές κάποιων; Και η πιο χρήσιμη ειδικότητα για τα νοσοκομεία covid, είναι αυτή του αναισθησιολόγου γιατί είναι αυτοί που κάνουν τις διασωληνώσεις και στα περιστατικά covid. Και το κράτος κωφεύει ακόμα μία φορά σε προσλήψεις…Και θα σκάσει η βόμβα πρώτα στα χέρια της Διοίκησης που αναγκάζεται να υπακούσει σε εντολές άνωθεν…Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 15:47

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr