Τελευταία Νέα

Από την εμπόλεμη Ουκρανία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου,  πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του προγράμματος φιλοξενίας παιδιών από την Μπούτζα της Ουκρανίας, την πόλη που δυστυχώς έγινε γνωστή παγκοσμίως από την αρχή του πολέμου καθώς έχει δεχθεί τις περισσότερες ρωσικές  επιθέσεις. Η πρόταση του προγράμματος αξίζει να σημειωθεί ότι συντάχθηκε και υποβλήθηκε από την κ. Ρούλα Κεχρή, υπότροφο του State Department και Σύμβουλο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανού. Τα παιδιά ήταν 9 - 17 ετών, προέρχονταν από οικογένειες που είχαν πληγεί άμεσα από τον πόλεμο και συνοδεύονταν από 5  εκπαιδευτικούς. Το πρόγραμμα παραμονής τους στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος περιελάμβανε πρωινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες (αγγλικά, STEM κ.ά.) ενώ το απόγευμα είχε αθλητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες.

Επίσης, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό καθώς επισκέφτηκαν την Αθήνα, τις Θερμοπύλες και άλλες περιοχές.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ουκρανικής Πρεσβείας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στ. Ελλαδας και με την πολύτιμη συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος καθώς τα παιδιά φιλοξενήθηκαν στο κατασκηνωτικό της κέντρο «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούριο. 

Την εκδήλωση της  Παρασκευής που ήταν γεμάτη χρώμα, χορό και τραγούδια τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Ουκρανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Σεργκέι Σουτενκο,  η Μορφωτική Ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Σάνα Σουρεντρα, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ.  Ελένη Μπενιάτα, βουλευτές, εκπρόσωποι  αρχών, φορέων και οργανισμών.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ας  ελπίσουμε ότι του χρόνου θα φιλοξενηθούν παιδιά από την ελεύθερη και ειρηνική Ουκρανία.

pouk1

pouk2

pouk3

pouk4

pouk5

pouk6

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 12:30

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr