Τελευταία Νέα

Κυκλοφορεί το ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος για το 2024

Εξεδόθη ήδη και κυκλοφορείται για εικοστό συνεχές έτος το Εγκόλπιο Ημερολόγιο του έτους 2024 της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, από το Επικοινωνιακό - Μορφωτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΡΙΠΟΥ».

Το φετινό Ημερολόγιο, το οποίο επιμελήθηκε ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου, είναι αφιερωμένο στα εκατό χρόνια από την μετακομιδή του ιερού λειψάνου του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου από το Προκόπι της Καππαδοκίας στην Εύβοια.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στον Πρόλογο του Ημερολογίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, «Συμπληρώνονται εφέτος εκατό χρόνια παρουσίας του ιερού και ολόσωμου αφθάρτου λειψάνου του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσου, του νέου ομολογητού, στην Ιερά μας Μητρόπολη. Είναι μια ιδιαίτερης σημασίας επέτειος, την οποία τιμούμε, αφιερώνοντάς της και το ημερολόγιο του έτους 2024, προκειμένου να εκφράσουμε την οφειλόμενη ευγνωμοσύνη προς τον Όσιο Ιωάννη, που, καταδιωγμένος πρόσφυγας και αυτός, διάλεξε ως κατοικία του τον τόπο μας, αλλά και προς τους αδίκως και απανθρώπως ξεριζωθέντες πρόσφυγες του Προκοπίου της Καππαδοκίας της Μικράς Ασίας, που μας εκόμισαν αυτόν τον ανεκτίμητο θησαυρό, τον Σεπτέμβριο του 1924. [...] Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, μέσα σε αυτές τις απερίγραπτες συνθήκες, επέλεξαν με κινδύνους και κόπους και θυσίες να πάρουν μαζί τους το ιερό λείψανο, ιερές εικόνες και κειμήλια...

Τους οφείλουν «οι κρατούντες πλήθους και οι γεγαυρωμένοι επί όχλοις εθνών» (Σοφ. Σολ. στ΄, 2) μεγάλες δυνάμεις, αίτηση συγγνώμης και εμείς καταθέτουμε ειλικρινή και εκ βαθέων ευγνωμοσύνη, μαζί με την διαβεβαίωσή μας πως «το μνημόσυνον αυτών εις γενεάν και γενεάν» (πρβλ. Σειρ. κθ΄, 9)!»

Επιπλέον, στο Ημερολόγιο δίδονται στον αναγνώστη και οι απαραίτητες πληροφορίες για την ποιμαντική διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως, μέσα από τις Ενοριακές Κοινότητες, τα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα κ.λπ., όπως και ο απολογισμός του φιλανθρωπικού έργου της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Το Ημερολόγιο δύνανται να προμηθευθούν, όσοι επιθυμούν, από όλες τις Ενορίες, τις Ιερές Μονές και τα Ιερά Προσκυνήματα της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως και από το Βιβλιοπωλείο μας «ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΩΝ», Αβάντων 32 – Χαλκίδα, τηλ. 22210.79217, e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τυχόν προσφορές από την διάθεση του Ημερολογίου, θα βοηθήσουν τα ποιμαντικά και φιλανθρωπικά έργα της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr