Τελευταία Νέα

Σύσκεψη για το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου μετά από πρωτοβουλία Σωματείων-Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις στις 17 Δεκέμβρη

Πάνω σε ένα πλαίσιο αγώνα για α)Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου β) Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας γ) Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων Μονάδων Υγείας-Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό δ)Μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού και ε) Κάλυψη των υγειονομικών αναγκών όλων των ανασφάλιστων και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου  στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο ΑΛΙΒΕΡΙ ,πλατιά σύσκεψη των 30 σωματείων -  συλλόγων - φορέων που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας Σωματείων.

Πρόκειται για τα Σωματεία ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΤ. ΕΥΒΟΙΑΣ - ΣΥΝ/ΧΩΝ  ΝΟΤ. ΕΥΒΟΙΑΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ - ΟΓΕ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.

Έγινε γόνιμος διάλογος για τις αιτίες του προβλήματος και την προδιαγεγραμμένη κατάληξη - κλείσιμο του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ αν δεν παρέμβει διεκδικητικά ο λαός της περιοχής.

Συνδέθηκαν το προβλήματα του τομέα Υγείας με τα γενικότερα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει κάθε λαϊκή οικογένεια σήμερα, ανεργία, περικοπή μισθών και συντάξεων.

Αποφασίστηκε:

  • Άμεση συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου ΧΑΛΚΙΔΑΣ για αμφίπλευρη ενημέρωση.
  • Συλλογή υπογραφών στήριξης του αγώνα από το λαό της περιοχής.
  • Το ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ να πραγματοποιηθεί παλλαϊκή προειδοποιητική συγκέντρωση – συλλαλητήριο, στην κεντρική πλατεία του ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.
  • Με ανακοινώσεις όλοι οι φορείς να ενημερώσουν τα μέλη τους για τα προβλήματα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και για τις αποφάσεις της σύσκεψης.
  • Συμμέτοχη στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων της 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.
  • Νέα σύσκεψη Σωματείων - Συλλόγων - Φορέων  για εκτίμηση της κατάστασης και νέες αποφάσεις μετρά την προειδοποιητική συγκέντρωση της 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας με την πρωτοβουλία Σωματείων 6974434394

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr