bannernew6

Τελευταία Νέα
Δημοτικά συμβούλια

Δημοτικά συμβούλια (142)

Δύσκολες ώρες περνά τους τελευταίους μήνες η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα καθώς δηλώνει ανήμπορη να διαχειριστεί σοβαρά θέματα που την αφήνουν διαρκώς εκτεθειμένη στα μάτια των δημοτών. Μέχρι πριν από λίγο καιρό λειτουργούσε όπως κάποιος που παίζει μπάλα σε γήπεδο χωρίς τερματοφύλακα. Τελικά όμως η κάθοδος του Γιώργου Σπύρου στο Δήμο Χαλκιδέων ήρθε να της ταράξει τα νερά και διαρκώς «πνίγεται» θα έλεγε κανείς σε μία κουταλιά νερό.

Κάνοντας μία μικρή ανασκόπηση τη χρονιά που πέρασε, σε ότι αφορά στο Δήμο Χαλκιδέων, διαπιστώνεις ότι η δημοτική αρχή της Έλενας Βάκα «πνέει τα λοίσθια». Από τα πιο χαρακτηριστικά που αφήνει πίσω του ο χρόνος που πέρασε, είναι το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, στο οποίο απέτυχε παταγωδώς η δήμαρχος, δημιουργώντας προβλήματα με το ΦΟΣΔΑ και όχι μόνο.

Έδειξε αφερέγγυα απέναντι σε όσα έταξε προεκλογικά για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Σύλλογο της Χαραυγής, που φτάνει σε σημείο σήμερα που οι άνθρωποι εκεί ζητούν από την άνοιξη ραντεβού με τη δήμαρχο να μην τους το κλείνουν, όπως καταγγέλλουν. Και σύλλογος στο Ληλάντιο αναφέρει ότι επίσης ζητά ραντεβού από την άνοιξη με τη δήμαρχο προκειμένου να συζητήσει τα θέματα που προέκυψαν μετά την καταστροφική πλημμύρα, δυστυχώς, χωρίς ανταπόκριση…

Και βέβαια, η κα Βάκα το τερμάτισε με την «ανήθικη" στάση της απέναντι στους εργαζόμενους του δήμου, μέσα στις γιορτές, με το να αφήνει τους ανθρώπους της καθαριότητας να αγωνιούν για τη δουλειά τους προσπαθώντας να περάσει από την Οικονομική Επιτροπή σύμβαση για εργολάβο που απεδείχθη μετά από δική της παραδοχή ότι ήταν «λάθος».

Αυτό που την ανάγκασε για πρώτη φορά να σκύψει το κεφάλι και να παραδεχτεί την αλήθεια! Η αλήθεια που έλαμψε στη συνέχεια, όταν ζήτησε τη βοήθεια των ίδιων των εργαζομένων για το θέμα. Αφού πρώτα τους είχε «ξεβαφτίσει», κάνοντας λόγο για σκευωρία σε βάρος της! Τη μάζεψαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικοί της. Μερικοί εκ των οποίων, είναι ήδη έτοιμοι προς αποχώρηση…

Βρίσκεται σε σύγχυση; Βρίσκεται σε πανικό; Έχει χάσει την ψυχραιμία της; Η κάθοδος του Γιώργου Σπύρου στο Δήμο, την δυσκολεύει αρκετά όπως μαθαίνουμε. Δύσκολος αντίπαλος για μία δήμαρχο που έρχεται να διεκδικήσει και πάλι το δήμο χωρίς έργο και το χειρότερο, χωρίς να έχει καν συνεχίσει ή ολοκληρωσει έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Όπως μαθαίνουμε, το γεγονός ότι ο κ. Σπύρου στήνει ένα καλό ψηφοδέλτιο και είναι πολλοί εκείνοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να τον στηρίξουν σε αυτό τον αγώνα, έχει προβληματίσει την κα Βάκα, η οποία τελευταία φαίνεται ότι δεν μπορεί να διατηρήσει την ψυχραιμία της και κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο.

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση φαίνεται όπως δείχνουν μέχρι τώρα τα πράγματα πως είναι η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ερέτριας Κατερίνα Κυριακοπούλου. Η ίδια αγαπάει τον τόπο που ζει και πασχίζει για το καλύτερο. Παρεμβαίνει σε θέματα ουσίας από το θεσμικό της ρόλο προκειμένου να αφυπνίσει την δημοτική αρχή και να γίνει αρωγός σε ότι έργο αφορά στην Ερέτρια.

Το Νησί των Ονείρων, ο καθαρισμός, η φύλαξη και η αξιοποίησή του. Το κλειστό Γυμναστήριο της Ερέτριας. Έφερε θέμα στο ΔΣ συλλέγοντας τις υπογραφές Δημοτικών σύμβουλων για να μην χαθεί το έργο για το Κλειστό Γυμναστήριο για το οποίο υπάρχει έτοιμη χρηματοδότηση. Αξιώνει κάθε φορά τον καθαρισμό του σκουπιδότοπου δίπλα από τα γήπεδα και τις αθλητικές εγκαταστάσεις των παιδιών, διεκδικώντας την ανάπτυξη των πράσινων σημείων της κοινότητας.

Από τις παρατηρήσεις της κας Κυριακοπουλου στις συνεδριάσεις των Δ.Σ δεν έλειψαν οι παρατηρήσεις για την επισκευή των κακοτεχνιών στο "καινούριο" δημοτικό σχολείο της Ερέτριας, ζητώντας παράλληλα τη διαβεβαίωση της Περιφέρειας ότι το σχολείο είναι ασφαλές.

Η πρόεδρος έχει κάνει και αναφορές για τη χωροθέτηση των κάδων σκουπιδιών -και με το νέο έτος σκοπεύει όπως έχει δηλώσει δημόσια να οργανώσει ενημέρωση στα δημοτικά σχολεία για την σημασία και τον τρόπο ανακύκλωσης των απορριμμάτων και όχι μόνο.

Θέματα που έχει φέρει η ίδια στο συμβούλιο και ζητά να πάρει απαντήσεις. Από το μάτι της όμως όπως αντιλαμβάνεται κανείς περνούν και τα θέματα της καθημερινότητας.

Ως άγρυπνος φρουρός, παρατηρεί τα πάντα και τους πάντες και κάνει τις παρατηρήσεις της αν και εφόσον χρειαστεί. Ιδιαίτερα αγαπητή στον κόσμο που στο πρόσωπο της βλέπουν μία αυτοδιοιηκητικό δυναμική, απόλυτη αλλά αποτελεσματική, σε ότι καταπιάνεται.

Ακόμα και στον τρόπο που διαχειρίζεται τα θέματα στα δημοτικά συμβούλια μπορείς να διακρίνεις το δυναμισμό και τη θέληση που κρύβει μέσα της για προσφορά στον τόπο της. Έχει αποδείξει ότι δε μασάει…

Και συνεχίζει με τον ίδιο δυναμισμό! Χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος!

Το δημοτικό συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου για ακόμα μία φορά χθες 2.8, μετατράπηκε σε παρωδία στα μάτια όσων άντεξαν να το παρακολουθήσουν. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς πιάστηκε από μία φράση του δημάρχου Θανάση Μπουραντά ο οποίος έσπευσε να τον κρίνει για τα όσα ανέφερε για την στάση που κράτησε ο δήμαρχος απέναντι στο πολιτικό του παιδί τον Αλέξανδρο Θεοδώρου κατεβάζοντας το γιο του για βουλευτή με το ΚΙΝΑΛ, ενώ είχε δεσμευτεί να στηρίξει την υποψηφιότητα Θεοδώρου. Τότε ο Δημήτρης Θωμάς είχε μιλήσει για έλλειψη πολιτικής μπέσας από πλευράς του.

Χτες πήρε το λόγο αφού προκλήθηκε από τα λεγόμενα του δημάρχου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχει αποδείξει η πράξη ότι τα κάνεις θάλασσα επι της ουσίας. Όταν όπως είπε η κα Θαλασσινού 45εκ προϋπολογισμός, όταν η Κύμη δεν έχει να πιει νερό. Προηγούμενα ο κ. από το Γαβαλά, έλεγε ότι δεν έχουν να πάνε στις ελιές τους. Είπα προηγούμενα για τον κ. Αναγνώστου. Ο κ. Αναγνώστου για μένα είναι ένας επιστήμονας. Ο συνδυασμός Μπουραντά, ο Μπουραντάς δηλαδή, τον έκανε πέρα λες και δεν έτρεχε τίποτα. Λες και έχει πολλούς επιστήμονες οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν. Τον έκανε πέρα» είπε ο κ. Θωμάς και συνέχισε:

«Και με την περίπτωση Θεοδώρου έδειξε για άλλη μια φορά, το πώς κρεμάει τα παιδιά του. ‘Εβαλε το γιο του υποψήφιο βουλευτή για να κόψει το ντορό. Αυτό για μένα είναι unfairκαι πολιτικά απαράδεκτο. Που δείχνει το πόσο αφερέγγυος είναι. Είσαι αφερέγγυος ακόμα και στους συνεργάτες σου. Τους πουλάς. Τους ρίχνεις στην πυρά προκειμένου να είσαι στην καρέκλα μέχρι 100 χρονών! Σε πήραν είδηση όλοι και θα το δεις στο άμεσο μέλλον αυτό.»

Με το δήμαρχο να του απαντά: «Κάθεσαι και ασχολείσαι με το που πάει ο γιος μου και κάθεσαι και γράφεις παραμύθια.»

«Ασχολούμαι γιατί ακόμα βάζεις τρικλοποδιές και στα δικά σου παιδιά. Αυτός είναι ο χαρακτήρας σου. Σου κουβαλάνε νερό και μετά τους πετάς, έναν –έναν» ανταπάντησε στο δήμαρχο, ο κ. Θωμάς.

Ένα δημοτικό συμβούλιο που παραπαίει στις εμμονές αυτοδιοικητικών, οι οποίοι δυστυχώς, δεν έχουν αφενός καταφέρει να λύσουν προβλήματα δεκαετιών και παραπάνω και δεν ασχολούνται με την καθημερινότητα των δημοτών που πονάει πολύ!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Από τις πιο δυναμικές Προεδρίνες, είναι η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Ερέτριας Κατερίνα Κυριακοπούλου η οποία στο τελευταίο συμβούλιο, άστραψε και βρόντηξε για το θέμα με το κλειστό μπαλόνι της Ερέτριας αλλά και με μία σειρά άλλων θεμάτων της Δ.Ε Ερέτριας που αναζητούν λύσεις.

Αποφασισμένη να πάρει απαντήσεις για ένα θέμα που είχε κάνει δεκάδες έγγραφα στο δήμο όπως είπε, και την αγνοούσαν επιδεικτικά, ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο και επιχειρηματολογώντας υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της Ερέτριας στέλνοντας παράλληλα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, ότι είναι εδώ καθαρά για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των δημοτών και να διεκδικεί όσα περισσότερα για τον τόπο της.

Την θαύμασαν όλοι οι παραβρισκόμενοι, και οι σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης ενώ πήρε τα εύσημα και από τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εύβοιας Βαγγέλη Κούκουζα, που παραβρέθηκε στο συμβούλιο αναφέροντας όλα εκείνα που θα πρέπει να τρέξουν με χίλια, με την πεποίθηση ότι δε θα χαθεί το έργο.

Βέβαια ο δυναμισμός της Προέδρου έφερε παρατράγουδα στο τοπικό στη συνέχεια που με επιστολή τους τρεις σύμβουλοι, προς στο Δ.Σ προσπαθούν να τη διαβάλλουν. Ένα θέμα που θα έχει πολύ μεγάλη σημασία ο τρόπος που θα το χειριστεί ο Πρόεδρος του Δ.Σ Αντώνης Ανδρουλάκης, προκειμένου να μην ρίξει το επίπεδο του Δ.Σ χαμηλά. (περισσότερα για το θέμα σε νέα ανάρτηση).

Όπως και να ‘χει η Προεδρίνα έχει τσαγανό και από ότι φαίνεται θα συνεχίσει με τον ίδιο και ακόμα μεγαλύτερο ζήλο να ασχολείται με τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των δημοτών που την τίμησαν με την ψήφο τους αλλά και με προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη της Ερέτριας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Κερδίζοντας με τον τρόπο της ακόμα περισσότερο στις καρδιές των δημοτών…

Μία γυναίκα που κάνει για …10 άντρες είναι η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καρύστου, Μαρία Βερούχη. Η κα Βερούχη είναι καθημερινά από τις 6 το πρωί στο εργοτάξιο του δήμου και παρακολουθεί όλη την κίνηση σε ότι αφορά την αποκομιδή απορριμμάτων στο δήμο. Και βέβαια ο κόσμος τις δίνει καθημερινά τα εύσημα γιατί προσπαθεί μαζί με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Και η πολλή δουλειά…Φέρνει και το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού ή Μαρία Βερούχη έχει φροντίσει για ένα δήμο καθαρό. Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά και όσοι πετυχαίνουν αυτή, άρχοντες! Αρχόντισσα, επομένως, η Βερούχη στην Καρυστία!

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά από τη μία. Από την άλλη, τίθεται σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας. Συνεπώς, πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας. Με σεβασμό στο περιβάλλον και στον συνάνθρωπο θα πρέπει να τηρούν τον κανονισμό καθαριότητας. Ο Δήμος Σκύρου στέλνει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες με την παρακάτω ανακοίνωση:

Υπενθύμιση επιβολής προστίμου με βάση την ψήφιση κανονισμού καθαριότητας Δήμου Σκύρου 2015 με Αρ. Απόφασης 185/2015

Σακούλες εκτός κάδων 50€

Χύμα σκουπίδια εκτός κάδων 100€ Εγκατάλειψη ογκωδών αντικειμένων χωρίς συνεννόηση με τον Δήμο 150€ Εγκατάλειψη κιβωτίων κλπ. από γραφεία, καταστήματα, οικίες κλπ. 150€

Φύλλα ξερά, υπόλοιπα καθαρισμών κήπων, γκαζόν, κλαδιά, θάμνοι κλπ. που απορρίπτονται ασυσκεύαστα πλησίον κάδων 100€

Εγκατάλειψη μπάζων,αχρήστων υλικών από κατεδαφίσεις, εκσκαφές και ρύπανση πεζοδρομίων και δρόμων με χώματα, λάδια κλπ. 300€

Ρίψη μπάζων και άλλων ογκωδών αντικειμένων στους κάδους απορριμάτων 150€

Για την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων ενόψει θερινής περιόδου έτους 2022 υπενθυμίζουμε ότι:

Ο Δήμος δεν περισυλλέγει μπάζα!

Στους μπλε κάδους τοποθετούνται μόνο ανακυκλώσιμα!

Δεν αφήνουμε απορρίμματα εκτός κάδων!

Σε περίπτωση αδυναμίας μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, δίνεται η δυνατότητα αποκομιδής από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, εφόσον τα παραπάνω δεν υπερβαίνουν το ένα κυβικό και είναι κατάλληλα συσκευασμένα με σακούλες ή δέματα. Θα πρέπει να προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με την υπηρεσία καθαριότητας 22220 92699, για να οριστεί ο χρόνος της σχετικής αποκομιδής.

Ως υπεύθυνοι πολίτες οφείλουμε όλοι μας να τηρούμε τους κανονισμούς καθαριότητας, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και στην σωστή εικόνα που αρμόζει στο Νησί μας.

Το θέμα της μεταφύτευσης δέντρων που υπήρχαν στην παραλία της Αμαρύνθου, με αφορμή την έναρξη εργασιών της ανάπλασης της παραλίας, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ερέτριας την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου το απόγευμα, μετά από εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου Αμαρύνθου, το οποίο με αίτημα του ζητούσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου τα δέντρα που υπάρχουν στην παραλία να μεταφυτευτούν σε άλλες παραλίες και σημεία της Αμαρύνθου, καθώς δεν προβλέπονται στη νέα μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «τάδε έφη» και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στον EVRIPOS 90FM, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αμαρύνθου, Κώστας Ζαχαριάς επεσήμανε ότι θέλει να προλαβαίνει τις εξελίξεις. Συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο το οποίο αποφάσισε να μεταφυτευτούν τα δέντρα σε παραλίες της Αμαρύνθου. Αναφέροντας μάλιστα τους λόγους που ζητούν να γίνει αυτό.

Κύριε Ζαχαριά, το θέμα που φέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούσε την μεταφύτευση των δέντρων ψηφίστηκε ομόφωνα χτες βράδυ. Να πούμε δυο λόγια γι’ αυτό.

Είμαστε από τα πιο ενεργά τοπικά συμβούλια. Αρχή μας είναι να τρέχουμε τις εξελίξεις και όχι να μας τρέχουν αυτές. Ξεκίνησε πλέον το πολυπόθητο έργο της ανάπλασης της παραλίας που το έχουν ανάγκη όλοι οι δημότες μας, οι επισκέπτες καθώς και οι τουρίστες. Για την ιστορία του θέματος είναι ένα έργο αναπτυξιακό και τουριστικό το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ένα έργο που έχει προϋπολογισμό 1.000.000€. Το έργο αυτό θα δώσει πνοή ανάπτυξης στην περιοχή. Τελευταία ανάπλαση στην παραλία της Αμαρύνθου που ήταν λιγότερη σε έκταση έγινε το 1975.

Τι γίνεται με τη μεταφύτευση των δέντρων;

Με το που ξεκίνησαν οι εργασίες της ανάπλασης και συγκεκριμένα η εκσκαφή, διαπιστώθηκε ότι τέθηκαν τρία σοβαρά ζητήματα. Το πρώτο σοβαρό θέμα ήταν, αυτό της ασφάλειας. Καθώς διαπιστώσαμε ότι οι ρίζες των δέντρων ήταν στον αέρα. Εν συνεχεία το θέμα της καλαισθησίας και της δυσλειτουργίας.

Με την κακοκαιρία «Μπάλλος» την Κυριακή το μεσημέρι, κι εκεί πιάστηκε και λίγο αδιάβαστος ο κ. Γουρνής που δεν θέλησε να ψηφίσει το θέμα, ισχυριζόμενος, ότι πρώτα βγήκαν τα δέντρα και μετά ήρθε το θέμα για απόφαση στο Δ.Σ. Όμως υπήρχε πρόβλημα με τις ρίζες των δέντρων και το θέμα δεν ήρθε ετεροχρονισμένο το θέμα στο συμβούλιο.

Με την ήδη υπάρχουσα κατάσταση, εάν συναντηθούνε δύο μανάδες, με δύο καρότσια, θα πρέπει να βάλουμε δύο φανάρια. Ένα από τη μία πλευρά και ένα από την άλλη, για να μπορούν να περνάνε οι πεζοί. Δυστυχώς, αυτή ήταν η κατάσταση. Αν δεν μπορούσε να το καταλάβει αυτό το θέμα, πιστεύω στην πορεία ότι προσγειώθηκε και το κατάλαβε το θέμα.

Εμείς, σαν τοπικό συμβούλιο κάναμε έκτακτο δια περιφοράς συμβούλιο αφού τέθηκαν τα παραπάνω ζητήματα, και έφερα θέμα αντικατάστασης, ανανέωσης, και μεταφύτευσης των υφιστάμενων δέντρων. Αυτό θέλω να το τονίσω. Θέλω να γνωρίζετε ότι ακόμα και αυτά τα πέντε που έπεσαν λόγο του ανέμου.

Ήδη έχω φυτεύσει τα τρία και σήμερα το μεσημέρι θα μεταφυτεύσω και τα άλλα. Τα μεταφυτεύω σε παραλίες της Αμαρύνθου που δεν είχαν καθόλου δέντρα.

Σε ποιες παραλίες τα μεταφυτεύσατε;

Φύτευσα τρία δέντρα στην παραλία Στεφανία η οποία είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έχει μήκος 800 μέτρα. Η δεύτερη παραλία που θέλω να διαμορφώσω και να αξιοποιήσω είναι η παραλία Γεράνι και η Τρίτη είναι η καλύτερη παραλία που λέγεται Γαλάζια Νερά, μια παραλία κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στο δρόμο προς το Αλιβέρι. Περίπου 200μέτρα παραλία είναι και δεν έχει ούτε ένα δέντρο. Θα την αξιοποιήσουμε και αυτή την παραλία.

Πρόεδρε, πως κάνεις τη μεταφύτευση, από θέμα κόστους καθώς όλο αυτό δεν προβλέπεται από τη μελέτη του έργου;

Θέλω να τρέχω τις εξελίξεις και όχι να με τρέχουνε. Ευτυχώς, έχω καλή συνεργασία με τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Δημητρόπουλο και με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης και με τον Μπάμπη τον Καραβά ο οποίος είναι και Αμαρύνθιος και βοηθάει πολύ. Και με τον κ. Γουρνή και με την κα Αλημπατέ δεν έχω θέμα. Θέλω να λύνονται τα θέματα της Αμαρύνθου.

Και να επισημάνω εδώ ότι έχουμε διενεργήσει από την αρχή της λήψης των καθηκόντων μας διπλάσια συμβούλια από όσα προβλέπονται. Στα δύο χρόνια έχουμε πάρει πάνω από 110 αποφάσεις. Σκεφθείτε ότι μόνο αυτό το μήνα έχω κάνει ήδη 2 συμβούλια.

Τι θέματα είναι αυτά που θεωρείτε αναγκαίο να συνεδριάζει τόσο συχνά το τοπικό συμβούλιο;

Ζητήματα που έρχονται καθημερινά από πολίτες. Όπως, αιτήματα για θέσεις στάθμευσης, θέματα για τη λαϊκή αγορά κ.α. Επίσης να πω εδώ ότι δυστυχώς, η Αμάρυνθος πάσχει από αθλητικές εγκαταστάσεις. Πρέπει επίσης να αγοράσουμε οικόπεδα, γιατί ο δήμος στην Ερέτρια δεν έχει.

Όταν αναλάβαμε το 2019 το πρώτο θέμα μου ήταν η κατασκευή ενός πολιτιστικού κέντρου και η εξεύρεσή οικοπέδου γι αυτό. Όταν μετά από τρεις μήνες συναντήθηκα με τον κ. Κούκουζα, τον κ. Κελαϊδίτη και τον κ. Σπανό, ήταν το πρώτο πράγμα που τους ζήτησα προκειμένου να μη φύγουν και τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμαρύνθου. Και έχω πάρει τρεις αποφάσεις σα συμβούλιο. Θέλω να μην είναι ένα απλό Πολιτιστικό Κέντρο. Θέλω να είναι πολυχώρος για να μπορεί ο πολίτης να δραστηριοποιείται.

Επίσης να σας πω ότι είμαι ο πρώτος που ζητάω υδάτινο πεδίο, ενδιάμεσο σταθμό υδροπλάνου στην Αμάρυνθο. Έχω απευθυνθεί και στον ΟΛΝΕ γι’ αυτό.

Χτες ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ερέτριας στο οποίο όμως συμμετέχουν και τα τοπικά συμβούλια. Ποια είναι η άποψή σας αναφορικά και με την Αμάρυνθο που είστε Πρόεδρος;

Για μένα και το Τεχνικό Πρόγραμμα ήταν φτωχό. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πόροι. Ο δήμαρχος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτή τη ΣΑΤΑ η οποία κάθε χρόνο είναι σταθερή. Κυμαίνεται από 185.000€ έως 198.000€. Φέτος, διατέθηκε όχι σε έργα αλλά σε προμήθειες από ότι κατάλαβα.

Τα Τοπικά Συμβούλια κάνουν τη δική τους πρόταση και τις προτεραιότητες για έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Εσείς καταθέσατε προτάσεις. Και αν ναι με τις προτάσεις προηγούμενων ετών τι έχει γίνει; Έχουν υλοποιηθεί;

Το 2019 και το 2020, έχω καταθέσει Τεχνικό Πρόγραμμα και Επιχειρησιακό, με 43 προτάσεις. Κάποια από αυτά τρέξανε γιατί ήταν από ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και από άλλα προγράμματα. Αλλά σαν έργα, δυστυχώς και λυπάμαι που το λέω, σήμερα δεν έχει γίνει κάτι. Έτσι και φέτος κατέθεσα πάλι τις ίδιες προτάσεις, βάζοντας και κάποιες προτεραιότητες. Είναι σε στάδιο αποπεράτωσης δύο παιδικές χαρές από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής που πιστεύω μέσα στο Νοέμβρη να παραδοθούν. Δώσαμε ένα όρκο και τον τηρούμε. Να διασφαλίζουμε το συμφέρον των δημοτών.

paralia stefania

paralia stefania 2

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ ΚΩΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

 

 

Σύμβαση για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ & ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΜΕΤΟΧΙΟΥ», του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.).  

Σκοπός της μελέτης είναι η οριοθέτηση του ρέματος σε συνολικό μήκος περίπου 5,9 χλμ., από την εκβολή του μέχρι τις οδικές γέφυρες ανάντη του οικισμού Μετόχι και ο σχεδιασμός ολοκληρωμένων έργων διευθέτησης – αντιπλημμυρικής προστασίας στα τμήματα που παρουσιάζονται πλημμυρικά φαινόμενα ή σημαντική διάβρωση της κοίτης κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων.

Συγκεκριμένα και δεδομένης της αλλαγής των κλιματολογικών φαινομένων, οι κύριοι στόχοι της μελέτης είναι :

-          Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών εκατέρωθεν του ρέματος, δεδομένου ότι η ανεξέλεγκτη ροή των ομβρίων σε ένα πλημμυρικό επεισόδιο μεγάλης έντασης μπορεί να προκαλέσει καταστροφές σε υφιστάμενα τεχνικά έργα, στις παραρεμάτιες ιδιοκτησίες, παραρεμάτιες οδούς και γενικότερα τους οικισμούς και τις γεωργικές εκτάσεις από τους οποίους διέρχεται.

-          Η περιβαλλοντικά ασφαλής διαχείριση των επιφανειακών απορροών ομβρίων της ευρύτερης περιοχής του ρέματος.

-          Η προστασία του ρέματος από καταπατήσεις μέσω της οριοθέτησής του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε σχετικά: «Η ανθεκτικότητα που πρέπει να αποκτήσει ο τόπος μας απέναντι στην κλιματική κρίση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που όλο και συχνότερα μας δοκιμάζουν, απαιτεί εκτός από γενναίες παρεμβάσεις και σχέδιο.  Αυτό δρομολογείται μέσα από την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών οριοθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας, που εκτελούμε για κάποια από τα σημαντικότερα ρέματα της Π.Ε. Εύβοιας, όπως εκείνο του ρέματος Μετοχίου.»Α

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση του από δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ εξηγεί ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Κυμης-Αλιβερίου Παναγιώτης Αναγνώστου με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα. Να σημειωθεί ότι ο κ. Αναγνώστου, έκανε γνωστές τις προθέσεις του με μία επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία αναγνώστηκε κατά τη συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Όπως είναι γνωστό, υπήρξα ένα εκ των πρώτων ιδρυτικών μελών της Παράταξης «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ». Μιας Δημοτικής Παράταξης με αρχές, αξίες και όραμα, που θα έφερνε το καινούργιο, το διαφορετικό, μέσα από τη διαφάνεια, τις δημοκρατικές διαδικασίες, την αξιοκρατία, την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας.

Δυστυχώς, μετά από επτά χρόνια, τίποτα από όλα αυτά και από όσα ακόμα πρέσβευε στην ιδρυτική της διακήρυξη η «Συμπολιτεία», δεν έγινε πράξη.

Απέναντι σε όλα αυτά ύψωσα τη φωνή μου, τη φωνή που μου δώσατε εσείς, στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσπαθώντας να φανώ αντάξιος των αρχών της παράταξης και της εμπιστοσύνης σας. Πολύ επιγραμματικά θα αναφέρω:

  • Αντέδρασα στη διαγραφή από το Δήμο ενός σεβαστού χρηματικού ποσού υπέρ της εταιρείας ΔΕΣΦΑ ΑΕ, προμηθεύτριας φυσικoύ αερίου της Μονάδας Νο 5 της ΔΕΗ Α.Ε., που αντιστοιχεί σε εισπραχθέντα δημοτικά τέλη. Σημειώνεται ότι αυτά τα δημοτικά τέλη, είχαν εισπραχθεί από το Δήμο μας, πριν περίπου δέκα χρόνια. Ως τοπικός υπεύθυνος κατασκευής και αρχικής λειτουργίας της Μονάδας αυτής, παρουσίασα στην αρμόδια Επιτροπή του Δήμου, όλα τα στοιχεία που αποδείκνυαν την λανθασμένη αυτή πράξη. Παραδόξως και οι δύο λεγόμενες «μεγάλες» δημοτικές παρατάξεις, συμφώνησαν για τη διαγραφή αυτή, καταστρατηγώντας τα νόμιμα συμφέροντα των δημοτών.
  • Καταδίκασα επίσης, με σχετική ομιλία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, την απαράδεκτη επιστολή που έστειλε η Δημοτική Αρχή στο Υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία κατηγορούσε συμπατριώτη μας, εξαίρετο πολιτικό και οικονομικό επιστήμονα, του εν λόγω Υπουργείου. Ποιο ήταν το παράπτωμά του; Βοήθησε το δήμο μας να ενταχθεί σε Προγράμματα, προκειμένου να κατασκευαστούν έργα στην περιοχή μας.
  • Σίγουρα θλίβεται κανείς, διαπιστώνοντας τις απαράδεκτες αυτές τακτικές της σημερινής δημοτικής αρχής, οι οποίες κλείνουν τις πόρτες του Δήμου μας, σε άξιους επιστήμονες συμπατριώτες μας, οι οποίοι αγαπούν και θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τον τόπο τους. Η καταστρατήγηση των διαδικασιών, οι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, ο αυταρχισμός, η αλαζονεία και οι προσωπικές αντιπαλότητες περισσεύουν. Απουσιάζει η συνεργασία, η ανταλλαγή προτάσεων, η γόνιμη αποδοχή της διαφορετικής γνώμης, η άσκηση πολιτικής μέσα από τη σύνθεση των απόψεων. Άσκηση πολιτικής σημαίνει την πιστοποίηση κοινών προβλημάτων και την οργάνωση συνεργασιών για την αντιμετώπισή τους, παράλληλα με την αξιολόγηση και έλεγχο προσώπων και φορέων για την αποτελεσματικότητά τους, ως προς την ανταπόκριση στις ανάγκες των δημοτών.

Κατόπιν αυτών, αποσύρω την εμπιστοσύνη μου από την δημοτική αρχή, που αποτελεί την σημερινή διοίκηση της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία», παραμένοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών.

Απευθυνόμενος, με απόλυτο σεβασμό, προς όλους και όλες εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας, αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία, σας διαβεβαιώνω ότι με την ίδια διάθεση, θα συνεχίσω να τιμώ την ψήφο σας και θα αγωνίζομαι, ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, έχοντας πάντα ως βασική αρχή, την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Χ. Αναγνώστου

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας δια ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο Δήμαρχος Ερέτριας ενημέρωσε το Σώμα με τις ζημιές που επέφερε η πρόσφατη κακοκαιρία στο δήμο και συνέχισε αναφερόμενος στα κρούσματα κορονοϊού στο δήμο. Πρόκειται για τέσσερα ενεργά κρούσματα μέχρι και σήμερα. Ο δήμαρχος στο σημείο αυτό τόνισε ότι δεν καθησυχάζονται στο δήμο κάνοντας έκκληση να εμβολιαστεί ο κόσμος σύμφωνα με τα προστάγματα των ειδικών για την πανδημία.

Σελίδα 1 από 11

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr