Τελευταία Νέα

Παραμένει «αγκάθι» για το δήμο Κύμης- Αλιβερίου η αποκατάσταση του δρόμου στην Πλατάνα

«Πέτρα που κυλάει δε χορταριάζει… και πέτρα που δεν κυλάει …χορταριάζει» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός αναφερόμενος στην αποκατάσταση του οδοστρώματος στην περιοχή της Πλατάνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα της κατάστασης προθυμοποιήθηκε να υλοποιήσει το έργο στην Πλατάνα η Περιφέρεια Στερεάς. Κάποιοι όμως αντί να εστιάσουν στο έργο εστίασαν στα πρόσωπα. Στο ποιος θα κάνει το έργο. Και επειδή δεν τους άρεσε ο υπεργολάβος που θα αναλάμβανε να το υλοποιήσει θεώρησαν σκόπιμο να πιέσουν το δήμο, να κάνει το έργο. Έτσι και έγινε. Ανέλαβε ο δήμος Κύμης-Αλιβερίου να κάνει το έργο στην Πλατάνα αλλά προς το παρόν,  δεν φαίνεται να έχουν γίνει παρεμβάσεις. Η Περιφέρεια ωστόσο, ολοκλήρωσε και παρέδωσε σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM ο Αντιπεριφερειάρχης Φάνης Σπανός, τη μελέτη που αφορά τη χάραξη του αιγιαλού στην Πλατάνα.

«Ο δρόμος της Πλατάνας είναι μία παρέμβαση που είναι σε θέση οδικού δικτύου ευθύνης του δήμου, η οποία θα μπορούσε να είχε αποκατασταθεί από εμάς σίγουρα, αμεσα και αποτελεσματικά. Μετά από τα όσα έγιναν και τελικά δεν το κάναμε εμείς το έργο, έπεσαν πάνω του πάρα πολλά βλέμματα και απαιτήθηκαν περαιτέρω διαδικασίες που φόρτωσαν το έργο αυτό με περισσότερη γραφειοκρατία, η οποία θα μπορούσε να είχε προσπεραστεί» δήλωσε σε συνέντευξη στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και συνέχισε:

«Εδώ και ενάμισι περίπου μήνα έχει πάει η τοπογραφική μελέτη που αφορά τη χάραξη του αιγιαλού, στην Κτηματική Υπηρεσία αναμένοντας την έγκριση της πρότασης μας με ή χωρίς τροποποιήσεις. Για να μπορούμε να λέμε ότι έχουμε αιγιαλό και να μπορέσει πλέον και ο δήμος να προχωρήσει το έργο, αυτό της μερικής αποκατάστασης, που έχει έτοιμο πλέον για συμβασιοποίηση. Αλλά και εμείς να προχωρήσουμε τη μεγάλη μελέτη που έχουμε για την περιοχή της Πλατάνας και η οποία ολοκληρώνεται. Είναι η μελέτη που αφορά τις βραχοπαγίδες και την αποκατάσταση με ειδικούς πασσάλους, του παραλιακού μετώπου».

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr