Τελευταία Νέα

O Νίκος Μαστροκώστας για τους εργάτες στα χωράφια: «Το θέμα μας τώρα δεν είναι μόνο η νομιμότητα αλλά η μεταδοσιμότητα- Να μην έχουν φέρει εργάτες από άλλους Νομούς…»

Λόγο εποχής κρίσεως κορονοιου, μέσα σε όλα τα προβλήματα ξεκινά ένα νέο πρόβλημα με την έναρξη της περιόδου καλλιέργειας κηπευτικών, επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο δημοτικός σύμβουλος Κύμης-Αλιβερίου Νίκος Μαστροκώστας . Και επισημαίνει:

Όλοι οι παραγωγοί παίρνουν η έχουν κανονίσει να πάρουν εργάτες ως επί το πλείστον αλλοδαπούς . Το πρόβλημα είναι να μην μεταφέρουν η να μην έχουν μεταφέρει εργατικό κόσμο από άλλους νομούς η από όπου υπάρχει αμφιβολία για το που κατοικούσαν πριν 14 - 20 ημέρες , ως αποτέλεσμα να έχουν φόβο οι τοπικές κοινωνίες για πιθανή μετάδοση του ιού .

Το πρόβλημα θα διαπιστωθεί σε όλη την Ελλάδα όπου είναι αγροτικές περιοχές λόγο περιόδου . Το διαπιστώσαμε και στον δήμο μας στην Εύβοια . Δήμος Κύμης Αλιβερίου . Ξέρουμε πολύ καλά ότι όλοι οι αλλοδαποί πρέπει να έχουν χαρτιά νόμιμα . Όπως ξέρουμε ότι πολλοί δεν έχουν άδεια παραμονής και εργάζονται στην χώρα μας χρόνια τώρα . Ότι έχει κάνει η πολιτεία από ελέγχους έχει κάνει μέχρι τώρα .

Το θέματα μας τώρα δεν είναι μόνο νομιμότητα αλλά η μετάδοσιμότητα. Το θέμα μας τώρα το βασικό είναι ο κορονοιος Για να μη μεταδοθεί ο ιός μέσο μετακίνησης εργατικου πληθυσμού , ψάχνοντας οι παραγωγοί για εργατικό κόσμο από όπου να είναι θα πρέπει να υπάρξει ένα νέο πλάνο ελέγχου . Το πλάνο ελέγχου θα πρέπει να προβλέπει εργάτες μόνο από ντόπιους και για να διασφαλιστεί αυτό θα πρέπει να θεσπιστούν κάποιο όροι στους παραγωγούς να είναι υπεύθυνοι και να το δηλώνουν ενυπόγραφα .

Για να βάλουμε προ ευθυνών τους παραγωγούς έκανα πρόταση στον Δήμαρχο , στον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του δήμου , στους αντιδημάρχους και πρόεδρο υγείας του δήμου και συμφώνησαν ότι επιβάλλεται να το κάνουμε . Να φτιάχνουν οι παραγωγοί υπεύθυνη δήλωση που να γράφουν ποιος εργάτης θα απασχοληθεί . Στοιχεία του εργάτη , αριθμό Διαβατηρίου, που μένει, πόσον καιρό μένει εκεί , πόσες μέρες θα εργαστεί και τηλέφωνο του .

Στο έντυπο θα πρέπει να υπογράψει ο παραγωγός και να το προσκομίσει στον δήμο υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του δήμου και στον αρμόδιο υπάλληλο γεωπόνο της δήμου και ενότητας του παραγωγού . Για να έχει γνώση ο δήμος να νιώθουν ασφαλείς οι πρόεδροι και οι κάτοικοι των γύρο χωριών . Ευτυχώς ο δήμος Κύμης Αλιβερίου δεν έχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα . Έτσι πιστεύω δεν θα φέρουν ξένους και θα είναι προσεκτικοί γιατί θα έχουν βάλει υπογραφή σε υπεύθυνη δήλωση .

Σας ενημερώνω και με το έντυπο της υπεύθυνης δήλωσης . Παρακαλώ ενημερώστε τον υφυπουργό κύριο Χαρδαλια γιατί στην προσπάθεια την οποία καταβάλει μέχρι τώρα η πολιτεία που είναι άξια συγχαρητηρίων βάση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων πρέπει να ξέρει και τα νέα προβλήματα που τυχόν μεταδώσουν τον ιό . Θα ήθελα να με ενημερώσετε για ενέργειες σας .

Ένα νέο μέτρο για την προστασίας των κατοίκων των χωριών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και να κάνουν και οι παραγωγοί την δουλειά τους .

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr