Τελευταία Νέα

Ρούλα Κεχρή: Η «Σιδηρά Κυρία» που διακρίνεται για το ήθος, το δυναμισμό και την αποτελεσματικότητα της

Το προσωνύμιο: «Σιδηρά Κυρία», το δανείστηκα... Γιατί κάποιοι θα πρέπει από ένα σημείο και μετά να αντιληφθούν με ποιους έχουν να κάνουν. Αν μπορούν, να συμφιλιωθούν με την ιδέα ότι η αξία των ανθρώπων φαίνεται στο διάβα της ζωή τους. Πόσο μάλλον όταν έχουν κερδίσει την εκτίμηση και την αφοσίωση του κόσμου. Και η Ρούλα η Κεχρή είναι μία από αυτές!

Τον τίτλο «Σιδηρά Κυρία», είχαν αποδώσει επιτυχημένα οι Σοβιετικοί στη Μάργκαρετ Θάτσερ για την ασυμβίβαστη πολιτική της και το ύφος της ηγεσίας της. Και πιστέψτε με είχε φανατικούς οπαδούς και ορκισμένους εχθρούς… Πώς αλλιώς, θα έφτανε στην κορυφή της πολίτικής πυραμίδας; Ποτέ όμως, δεν κατέβηκε στο επίπεδο των εχθρών της. Τους άφηνε να ματαιοπονούν και συνέχιζε την ανοδική πορεία που είχε χαράξει χωρίς να ξεφεύγει από το στόχο της, προς όφελος όλων εκείνων που την εμπιστεύθηκαν.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και για απλούς ανθρώπους της καθημερινότητας μας, με τους οποίους συναναστρεφόμαστε και είμαστε περήφανοι που αξιώνονται να βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά προσφέροντας στην κοινωνία και στον τόπο που μεγάλωσαν.

Και η Ρούλα η Κεχρή είναι μια σύγχρονη «Σιδηρά Κυρία» που ασχολείται με τα κοινά στην Εύβοια από τη δεκαετία του '90 ως στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και αργότερα της ΝΔ, ως συνδικαλίστρια της ΔΑΚΕ, ως νομαρχιακή σύμβουλος όταν και την τίμησαν  οι συμπολίτες μας με περίπου 4.500 σταυρούς!

Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της πηγάζει από το γεγονός ότι πέρασε από θέσεις ευθύνης είτε ως στέλεχος οργάνωσης του ΟΗΕ (Unicef) είτε ως ανώτερο στέλεχος της δημόσιας διοίκησης (Σχολική Σύμβουλος Στ. Ελλάδας, Δ/ντρια Γυμνασίου, Προϊσταμένη Εκπ/κών Θεμάτων Ν. Ευβοίας) είτε ως Πρόεδρος ΝΠΔΔ σε θέσεις τιμητικές και άμισθες (Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου, Πρόεδρος Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης) και κατά γενική αποδοχή ήταν αποτελεσματική!

Από όποια θέση πέρασε, άφησε τη σφραγίδα της για το έργο της, τις διοικητικές ικανότητές της, το εύρος των γνώσεων, την ακεραιότητα του χαρακτήρα της, τη διαφάνεια των πράξεων της  και το επίπεδό της ως άνθρωπος. Οπότε καλό είναι να ξέρουν κάποιοι που περιτριγυρίζουν το Ινστιτούτο Παπανικολάου ότι όσα ψέματα κι αν πουν, όσους ανυπόστατους ισχυρισμούς κι αν προβάλλουν, δεν θα κατέβει στο επίπεδό τους... απλά ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ!

Για τη Ρούλα Κεχρή, το Ινστιτούτο Παπανικολάου είναι ένα μεγάλο στοίχημα όπως είναι για τους περισσότερους από το ΔΣ με τους οποίους συνυπάρχει. Και ξεκαθάρισε από την αρχή όπως και τα υπόλοιπα μέλη και συμφώνησε και ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς ότι όλες οι ενέργειες θα γίνουν με διαφανείς διαδικασίες!

Και επειδή εκείνοι που θέλουν να ανοίξει το σπίτι του αειμνήστου ευεργέτη γιατρού στην Κύμη είναι περισσότεροι από εκείνους που θα βάζουν τις όποιες τρικλοποδιές ακόμα και για ίδιον όφελος, δηλώνει αποφασισμένη, να παλέψει με τον Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ για τον αρχικό στόχο.

Ο ρόλος του Δ.Σ είναι ουσιαστικός και καθοριστικός για να πάρει σάρκα και οστά αυτό που οραματίζονται χρόνια τώρα στην Κύμη. Και η Ρούλα η Κεχρή δε σταματάει εδώ. Έχει έτοιμες προτάσεις και για τη λειτουργία του, που θα καταθέσει άμεσα στο Δ.Σ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Μαϊ 2021 14:12

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr