Τελευταία Νέα

Σε «αρένα» μετατράπηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου- Σε ρόλο μαινόμενου ταύρου Μπενάκης- Θωμάς- Μούντριχας-Ποθητάκης

Σε «αρένα» μετατράπηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης –Αλιβερίου την Δευτέρα 15 Μαΐου το απόγευμα, όταν για περισσότερες από δύο ώρες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μπενάκης διαπληκτιζόταν με τον Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δημήτρη Θωμά με αφορμή τον κανονισμό λειτουργίας του συμβουλίου κατά τη διάρκεια συζήτησης των δύο θεμάτων που έφερε η παράταξη του πρώην δημάρχου  προς συζήτηση και αφορούσαν τα ΕΛΤΑ και το ΚΕΠ Αυλωναρίου.

Όλα ξεκίνησαν από το διαπληκτισμό του κ. Μπενάκη με τον κ. Θωμά, προκαλώντας τον ότι έκανε πανηγυράκι στην Κύμη για να σωθεί το Νοσοκομείο, χωρίς να δίνει το λόγο στην αντιπολίτευση για να μιλήσει. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Αντιπροέδρος του Δ.Σ Άγγελος  Ποθητάκης ο οποίος διαπληκτίστηκε με τον Πρόεδρο διαφωνώντας επί της διαδικασίας.

«Εάν δεν μπορέσετε να κατανοήσετε ένα νομικό κείμενο, έχετε και νομικό σύμβουλο» είπε ο Άγγελος Ποθητάκης απευθυνόμενος στον Γιάννη Μπενάκη.

Ο κ. Μπενάκης «έχασε τη μπάλα», ξέχασε για λίγο το ρόλο του Προέδρου και προχώρησε σε τοποθετήσεις από …έδρας ζητώντας από τον κ. Ποθητάκη να ανακαλέσει τα όσα είπε σε βάρος του, διαφορετικά τον απείλησε ότι θα τον βγάλει έξω από την αίθουσα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το ΚΕΠ Αυλωναρίου ο κ. Θωμάς αναφέρθηκε στην απογύμνωση όπως χαρακτήρισε, της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου στο Αυλωνάρι προκαλώντας την αντίδραση του κ. Μπενάκη ο οποίος του έκανε σύσταση ότι είναι εκτός θέματος. Με τον κ. Θωμά να συνεχίζει με ερωτήσεις για το που πήγαν τα πράγματα και ο server αξίας 5000€.

«Αν ο κ. Ποθητάκης σας είπε ότι έχετε ελλιπείς, εγώ σας λέω ότι έχετε ελλιπέστατες γνώσεις…» είπε ο Θωμάς στον Μπενάκη ζητώντας την εφαρμογή του κώδικα. Και ξεκίνησε το «πανηγύρι»…

«Ανακαλέστε διαφορετικά θα σας πετάξω έξω από την αίθουσα» απάντησε ο Μπενάκης και πάει λέγοντας…

Ποτήρι που ξεχείλισε ήταν για όλους όσους έβλεπαν το συμβούλιο να απαξιώνεται για προσωπικές κόντρες του κ. Μπενάκη με τον κ. Θωμά. Στο «παιχνίδι» μπήκε και ο Ποθητάκης ενώ προσπάθησε να λειτουργήσει ως «υπερασπιστής» του Μπενάκη, ο Δημήτρης Μούντριχας που δημόσια κατηγόρησε τον Άγγελο Ποθητάκη ό,τι επί θητείας του Θωμά έβγαζε χρήματα από το δήμο.

«Ο κ. Ποθητάκης χρησιμοποιούσε επι 4 χρόνια το οικογενειακό δικηγορικό του γραφείο για να οικονομήσει. Εσύ και η οικογένεια σου βγάλατε χρήματα από τις αναθέσεις που πήρατε εδώ και όταν δούμε τα ληξιπρόθεσμα, θα γελάσει κάθε παρδαλό κατσίκι…» είπε ο κ. Μούντριχας απευθυνόμενος στον κ. Ποθητάκη.

Και η κατάσταση έφτασε στα κάγκελα, όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος για να προστατέψει προφανώς «ανταποδοτικά» το Δημήτρη Μούντριχα που είχε λειτουργήσει λίγο πριν ως «υπερασπιστής» του, αρνήθηκε να δώσει το λόγο στην συνέχεια επί προσωπικού στον Άγγελο Ποθητάκη προκειμένου να «απολογηθεί» για όσα του καταλόγισε δημόσια ο Δημήτρης Μούντριχας.

Ότι του λαλεί του λωλοστεφανή… Ο καθένας ότι θυμάται χαίρεται! Αυτό συμπέρανε όποιος κατάφερε να παρακολουθήσει μέχρι το τέλος τη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Μένος ο ένας για τον άλλο, προσωπικά θέματα μεταξύ τους που διαιωνίζονται χωρίς να ενδιαφέρουν κανέναν και που θα έπρεπε να είναι έξω από το θεσμό, έγιναν πρώτο θέμα εκείνων που «υφάρπαξαν» την ψήφο τους, των δημοτών Κύμης –Αλιβερίου. Και το επίπεδο, κάτω από το μηδέν!

Αντί να ασχοληθούν με τα σοβαρά θέματα που έχει ο δήμος Κύμης-Αλιβερίου ο οποίος εδώ και 2,5 χρόνια προσπαθεί να βρει το βηματισμό του, κάποιοι ακόμη ασχολούνται με προσωπικές κόντρες κατεβάζοντας το επίπεδο στο τελευταίο σκαλοπάτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το ΚΕΠ Αυλωναρίου η παράταξη του κ. Θωμά αποχώρησε από την αίθουσα εις ένδειξη διαμαρτυρίας που ο κ. Μπενάκης δεν έδωσε το λόγο στον κ. Ποθητάκη να απαντήσει για όσα τον κατηγόρησε δημόσια ο κ. Μούντριχας.

«Επί της διαδικασίας. Σήμερα παρατηρήθηκε το εξης φαινόμενο. Ο Μούντριχας , ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε Κονιστρών απευθυνόμενος στον Ποθητάκη του είπε ότι είναι στρεψόδικης και όλα αυτά τα χρόνια δούλευες για να βγάλεις χρήματα για το οικογενειακό σου περιβάλλον. Ο κ. Ποθητάκης ζήτησε το λόγο επι προσωπικού και ο απαίδευτος Πρόεδρος δεν του τον έδωσε. Μετά από  αυτό  το καταγγέλλουμε και αποχωρούμε…» είπε ο κ. Θωμάς φεύγοντας.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της τραγικότητας ήταν σημαντικά θέματα εντός ημερήσιας διάταξης αλλά και σε εκείνα που τέθηκαν εκτός αυτής, να συζητηθούν ενδοπαραταξιακά αφού έχει αποχωρήσει από το συμβούλιο η παράταξη του Θωμά και να τα περνάνε βέβαια… κατά πλειοψηφία.

Γιάννης κερνάει… Γιάννης πίνει! (ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ)


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Μαϊ 2017 14:58

Πολυμέσα

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr