bannernew6

Τελευταία Νέα

Πολυπληθής με μηνύματα αντίστασης και ενότητας η απεργιακή συγκέντρωση στη Χαλκίδα

Το μήνυμα της ενότητας, του αγώνα και της αλληλεγγύης κυριάρχησε στη σημερινή, 9 Νοεμβρίου 2022, απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας στη Χαλκίδα.

Σε μια πολυπληθή συγκέντρωση, εργαζόμενοι από τους κλάδους της υγείας, της παιδείας, της βιομηχανίας, της εστίασης και του εμπορίου, έδωσαν «βροντερό» παρών, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια τους απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης που οδηγεί τον ελληνικό λαό σε εξαθλίωση με τις αυξήσεις σε ρεύμα, αέριο, τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης και γενικά σε όλη την πολιτική που στοχεύει στο φόβο και την απελπισία των εργαζομένων.

311424152 1266266340836464 2160734103486141681 n

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι αλλά και μέλη όλων των παρατάξεων. Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπαποστόλου, ο Θανάσης Τάρτης, ο Σωτήρης Ανυφαντής, ο Βαγγέλης Αποστόλου, ο Δημήτρης Κατσούλης, ο Κώστας Κουλουρίδης, ο Αντώνης Κούκουρας, κα.

312108084 1621262024942985 5736158907396050272 n

310155672 453272576945015 2671260953318574311 n

Δυναμική η παρουσία και εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός απο το Βουλευτή Εύβοιας Μίλτος Χατζηγιαννάκης, ο Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης με την Περιφερειακή Σύμβουλο Θεοδώρα Ακριώτη, τους πρώην Πρόεδρους του Εργατικού Κέντρου Στέφανο Μπασινά και  Δημήτρη Μούντριχα και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Βάνα Φρυγανιώτη.

apergia14

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε στη συγκέντρωση και η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ευβοίας Χαρά Νίκα, στον οποίο τόνισε τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει ο χώρος της εκπαίδευσης, καλώντας όλους να υψώσουν τη γροθιά τους και να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες στο χώρο της εκπαίδευσης, για ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως φυλής και χρώματος, ενώ τόνισε την ανάγκη της πάλης για τα δημόσια αγαθά «ώστε τα παιδιά και τα εγγόνια μας, να έχουν το δικό τους μέλλον», όπως δήλωσε.

apergia10

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και η Βούλα Αγιοστρατίτη της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ευβοίας, τονίζοντας την αντίθεση στην απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του εμπορίου, καλώντας όλους να αντισταθούν και ενωμένοι να διεκδικήσουν όλα αυτά που μας ανήκουν.

apergia18

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και η Ιωάννα Ιωάννου, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας, η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην υποστελέχωση που βιώνει ο κλάδος της υγείας, ο οποίος έχει αποδεκατιστεί μετά και την πανδημία, ενώ άμεση ήταν και η αναφορά της στους ανεμβολίαστους συναδέλφους τους που η κυβέρνηση αποφάσισε να απαλλάξει από τα καθήκοντα τους.

Στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων και το Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας τονίζοντας την έλλειψη προσωπικού και τη συνεχή υποστελέχωση του αφού ανοίγουν συνεχώς νέα τμήματα αλλά με το ίδιο προσωπικό και ο χειμώνας που έρχεται είναι δύσκολος. Έκλεισε δε λέγοντας: «Εμείς οι υγειονομικοί συνένοχοι σε βάρος της οικογένειας μας, τον γονιών μας και των παιδιών μας δεν πρόκειται να γίνουμε. Τα πάντα κατακτούνται με αγώνες και δε χωράνε χρώματα ούτε ταμπέλες. Όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε».

apergia15

Άξιο λόγου ήταν και η αναφορά στο χαιρετισμό του Αντώνη Κορδάτου, Πρόεδρου του Συλλόγου Φοιτητών Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου, ο οποίος ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές ως προς τη διαβίωση τους, την υποστελέχωση των δημοσίων ιδρυμάτων, ενώ αναφέρθηκε και στην πανεπιστημιακή αστυνομία η οποία προκαλεί αντιδράσεις στους φοιτητές.

apergia17

Στους ίδιους τόνους και ο χαιρετισμός του Δημήτρη Μούντριχα, Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας ενώ τόνισε ότι η σημερινή απεργία ας είναι η αφορμή για έναν αγώνα πάλης ενάντια στις αυξήσεις σε ΔΕΗ, αέριο, τρόφιμα καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους να συσπειρώσουν τον αγώνα τους για να μην περαστούν άλλες αντιεργατικές πολιτικές και όλοι μαζί να δώσουν τη δύναμη για να συνεχίσουν τον αγώνα ώστε κανένα νοικοκυριό να μη βρεθεί να πεινάει και κανένα σπίτι να μη μπει σε πλειστηριασμό και όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν τη ζωή που τους αξίζει.

apergia20

Τέλος, στην κεντρική του ομιλία ο Αντώνης Κούκουρας, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων, λέγοντας παράλληλα ότι το Εργατικό Κέντρο είναι δίπλα σε κάθε εργαζόμενο ενώ εξαπέλυσε και δριμεία επίθεση στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία έχει σαν στόχο τη φωτοχοποίηση και εξαθλίωση του λαού. Και εκείνος με τη σειρά του, τόνισε την ανάγκη για συνέχιση του αγώνα κάθε ημέρα και ώρα σε όλους τους χώρους εργασίας γιατί όπως είπε μεταξύ άλλων:

«Η ζωή μας δε χωρά σε voucher, Pass και καπαμάδες. Σήμερα πρέπει να γίνουμε κρίκος μιας αλυσίδας που δε θα κάτσει να πνιγεί στα χρέη. Γινόμαστε ένας κρίκος που διεκδικεί τη ζωή μας ολόκληρη. Για να μη ζήσουμε ένα χειμώνα 100 χρόνια πίσω αλλά ένα χειμώνα με όρους του 2022. Να έχουμε ζωή και παιδεία, αφού χωρίς εμάς δεν παράγεται τίποτα. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Για αυτό δε σταματάμε σήμερα αλλά σήμερα αρχίζουμε. Από σήμερα μπορούμε να κοιτάμε το διπλανό μας με χαρά και θα είμαστε δίπλα ο ένας στον άλλον και τους επόμενους μήνες. Σήμερα μπορούμε να γυρίσουμε σπίτια μας και να υποσχεθούμε ότι όσο αδειάζει το καλάθι , τόσο εμείς θα γεμίζουμε τους δρόμους. Καλή δύναμη και καλούς αγώνες με υγεία».

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Χαλκίδας με τελική στάση τη Γέφυρα του Ευρίπου. Όλοι οι συγκεντρωμένοι βροντοφώναξαν συνθήματα για την παιδεία, την υγεία, τις διατακτικές, τους χαμηλούς μισθούς και εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους στην κυβερνητική πολιτική, υποσχόμενοι παράλληλα ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι αγώνες και κάθε ώρα και στιγμή θα βρίσκονται όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά να διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν.

apergia1

apergia2

apergia3

apergia4

apergia5

apergia11

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΟΡΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 20:01

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr