Τελευταία Νέα

Γιάννης Κοτρογιάννης: «Διεκδικούμε ουσιαστικό ρόλο στην αυτοδιοίκηση- Η ημερίδα για την Ανάπτυξη - Οι παρεμβάσεις στα σχολεία και οι αγκυλώσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου»

Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποίησε την Παρασκευή το Οικονομικό Επιμελητήριο Εύβοιας- Βοιωτίας, ο Πρόεδρος Γιάννης Κοτρογιάννης μιλά για τις μέχρι τώρα δράσεις του Επιμελητηρίου και τα σχέδια για τη νέα χρονιά, στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90fm, το πρωί της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Κοτρογιάννης μίλησε αρχικά για την παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη στην εκδήλωση και την απονομή τιμητικής πλακέτας, για την σημαντική προσφορά του:

«Ο Βασίλης Σπανάκης είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και γι’ αυτό το λόγο και βραβεύτηκε άλλωστε. Και αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι ήταν και εκλεγμένος παλαιότερα στο Οικονομικό Επιμελητήριο, στη συνέλευση των αντιπροσώπων. Οπότε έχει άμεση σχέση με το φορέα, και ο δίαυλος επικοινωνίας είναι πάντα ανοιχτός μαζί του, πόσο μάλλον τώρα που βρίσκεται σε μία νευραλγική θέση. »

Ένας μίνι απολογισμός από τον Πρόεδρο για το πώς βίωσε το Παράρτημα του Οικονομικού Επιμλητηρίου Εύβοιας-Βοιωτίας, τα χρόνια στη μετά κόβιντ εποχή ο κ. Κοτρογιάννης είπε:

«Το Οικονομικό Επιμελητήριο την τελευταία τετραετία όπως όλα τα Επιμελητήρια πέρασαν μια δύσκολη κατάσταση λόγω του κόβιντ. Παρόλα αυτά μέσα στον κόβιντ, προσπαθήσαμε να εξυπηρετήσουμε τους συναδέλφους και τους επιχειρηματίες, στις διάφορες υπηρεσίες που αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα, και οφείλω να πω και είναι μία επιτυχία του οικονομικού επιμελητηρίου, του Περιφερειακού Τμήματος, ότι σε ανοιχτή επικοινωνία που ήμουν με τον τότε Υπουργό, τον Χρήστο Σταϊκούρα, βοήθησε πάρα πολύ και λύσαμε και θέματα συναδέλφων στην Εύβοια που είχαν κάποια προβλήματα συγκεκριμένα που πήραν απαντήσεις και βρέθηκαν λύσεις.»

Ο Πρόεδρος μίλησε και για τις επόμενες κινήσεις τους:

«Αυτό που θέλω να επισημάνω και είναι πολύ σημαντικό και το είχαμε ξεκινήσει από πέρυσι είναι ότι ο ρόλος του Επιμελητηρίου εκτός από την εξυπηρέτηση των συναδέλφων είναι και η έξωθεν μαρτυρία του στην κοινωνία. Δύο πράγματα που τα έχω βάλει και προσωπικά εγώ στοίχημα είναι οι προτάσεις και οι εκδηλώσεις που θα γίνουν και οι ημερίδες όσον αφορά την εκπαίδευση και τον οικονομικό αναλφαβητισμό που είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα και πρέπει να το καταλάβει αυτό ο κόσμος, και στην Α βάθμια και στη Β βάθμια εκπαίδευση. Και στα δημοτικά και στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, ώστε να ενημερωθούν τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία την έννοια της συναλλαγής. Και όσο μεγαλώνουμε να μιλάμε στα παιδιά για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Για τα επαγγέλματα που απορρέουν από την επιστήμη της οικονομίας.

Και το δεύτερο μεγάλο στοίχημα είναι οι θέσεις ευθύνης που πρέπει να κατέχουν οι συνάδελφοί μας στον πρώτο και στο δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης. Δηλαδή, οι Οικονομολόγοι πρέπει να έχουν καίριες θέσεις και στους δήμους και την Περιφέρεια.»

Ο Πρόεδρος στη συνέχεια σχολίασε και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο επισημαίνοντας ότι το νέο σύστημα φορολόγησης είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. «Σίγουρα η μεγάλη αδικία είναι στο ότι μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Το μεγάλο πρόβλημα θα συμβεί στην Περιφέρεια, στην επαρχεία. Είναι τεράστια η αδικία σε αυτό το κομμάτι. Σε ΄ότι αφορά στην πάταξη της φοροδιαφυγής, εκείνος που φοροδιαφεύγει για χρόνια, φοροδιαφεύγει συνειδητά. Είμαι κάθετα αντίθετος και στις καταγγελίες. Με τις καταγγελίες θα δημιουργηθεί αμέσως αθέμιτος ανταγωνισμός. Ευτυχώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί μας και τα κλιμάκια που βγαίνουν έξω για ελέγχους, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, ξέρουν να αξιολογούν την καταγγελία» είπε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος.

Σε ότι αφορά την κατάσταση με τις επιχειρήσεις στο Νομό της Εύβοιας και σε τι τροχιά βαδίζουν ο κ. Κοτρογιάννης δήλωσε πως η Εύβοια θέλει πολλή δουλειά ακόμα. «Εμείς λίγο πριν το Πάσχα ή λίγο μετά, θα κάνουμε μία πολύ μεγάλη ημερίδα στο κομμάτι της Ανάπτυξης της Εύβοιας με επιστήμονές που γνωρίζουν πολύ καλά στο κομμάτι της ανάπτυξης» είπε ο Πρόεδρος και συνέχισε: «Έχουν γίνει βήματα και από την Περιφέρεια και από το Εμπορικό Επιμελητήριο, που προσπαθούν να αναδείξουν το Νησί και τα προϊόντα του. Δεν είμαστε μόνο υπηρεσίες. Να δώσουμε κίνητρα για να σπρώξουμε επιχειρήσεις που μπορούν να στηρίξουν τα προϊόντα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ:

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 16:14

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr