Τελευταία Νέα

Το μήνυμα του Ν. Κατσαμάγκου στη Βάκα: «Δεν εκβιάζεται κανένας εργαζόμενος- Όσο και να με κυνηγάει θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των εργαζομένων»

«Είναι πλέον δικαίωση για μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γ.Γ του Σωματείου των Εργαζομένων στο Δήμο Χαλκιδέων Νίκος Κατσαμάγκας, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου της Χαλκίδας, όπου είχαν προσφύγει για να δικαιωθούν, που ουσιαστικά υποχρεώνει το δήμο να απομακρύνει τις κάμερες παρακολούθησης που είχε τοποθετήσει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη κανενός, το πρωί της Τρίτης 22 Νοεμβρίου στην εκπομπή «ταδε Εφη», στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM.

Σύρθηκαν στα δικαστήρια για τα αυτονόητα. Νομικός η κα Βάκα, με εξωτερικό συνεργάτη ακριβοπληρωμένο στη θέση του υπευθύνου για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων στο Δήμο, που πρέπει προλαβαίνει τα κακώς κείμενα που στο μέλλον μπορεί να στοιχίσουν μερικές χιλιάδες ευρώ, ως αποζημιώσεις σε αγωγές που προφανώς θα ακολουθήσουν σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κατσαμάγκου, χρήματα που θα κληθεί να πληρώσει ο δημότης… Και το αποτέλεσμα: Χαρακτηρίζεται πρωτοφανές όπως προφανώς και το φαινόμενο «δήμαρχου» Βάκα, όπως λένε εργαζόμενοι και δημότες που πληροφορήθηκαν τα περι καμερών και δικαστηρίων. Και πόσες αγωγές θα ακολουθήσουν, καθώς φαίνεται ότι η δήμαρχος έχει τοποθετήσει και σε άλλους δημόσιους χώρους που σχετίζονται με το δήμο, κάμερες παρακολούθησης…

Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου όπως καταγγέλλει στη δημοσιογράφο, έχει μπει στο στόχαστρο της δημάρχου η οποία ή για να τον «τιμωρήσει» ή για να τον «συνετίσει» που δεν υπακούει στις εντολές της, τον έχει αλλάξει αρκετά πόστα στη δουλειά.

Όπως αναφέρει ο κ. Κατσαμάγκος, πριν προχωρήσουν στα δικαστήρια είχαν ήδη προσπαθήσει να επικοινωνήσουν με τη δήμαρχο αλλά εκείνη, αμείλικτη δεν τους δέχθηκε και απευθύνθηκαν στο Νομικό τους σύμβουλο. Ενώ μετά την απόφαση έχουν απευθυνθεί και στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων.

Ενώ μείζονος σημασία είναι και η αντιμετώπιση του Υπεύθυνου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Δήμου Χαλκιδέων για την οποία ο Γ.Γ του Σωματείου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ενημερώσαμε τον κ. Μαυρίκη, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για τα προσωπικά δεδομένα στο δήμο, και στο πρώτο e mail που μας έστειλε έγραφε ότι οι κάμερες, αυτές οι δύο πρέπει να κατέβουν, που βρίσκονται στη Διεύθυνση της καθαριότητας. Μετά από παρέμβαση της δημάρχου μας έστειλε ένα άλλο e mail στο οποίο μας έλεγε ότι είναι νόμιμες.»

Ο κ. Κατσαμάκος μιλά και για τον πόλεμο που δέχεται από την ίδια τη δήμαρχο, όπως καταγγέλλει η οποία τον μετακινεί από μία θέση σε άλλη, στην οποία όμως στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα: «Θα ήθελα να ενημερώσω τους εργαζόμενους ότι δεν έχει κανένας να φοβάται τίποτα. Δεν εκβιάζεται κανένας και να μη φοβάται κανένας. Αυτό που είναι να κάνει το Σωματείο για τον εργαζόμενο το κάνει.Αυτό το Δ.Σ προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας τα όποια προβλήματα. Μας έχει κλείσει την πόρτα η δήμαρχος. Δε μας πτοεί αυτό. Είμαστε πολύ δυνατοί. Φάνηκε και από την καταγγελία που έκανα εγω για τις κάμερες. Τη μεταφορά που μου έκανε και με πήγε στην Αρτάκη. Εχω δεχθεί πάρα πολλές διώξεις ως συνδικαλιστής. Ήμουν προετοιμασμένος γι’ αυτό και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μέχρι να φύγω από αυτή τη θέση θέλω να έχω βάλει ένα λιθαράκι για τους εργαζόμενους.»

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ.Γ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 00:37

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr