Τελευταία Νέα

«Αυτογκόλ» Βάκα για τη μελέτη απορριμμάτων- Επιτυχές το ξεμπρόστιασμα των Εργαζομένων- Διορθώσεις… με τη σφραγίδα τους!

Για λάθος, έκανε λόγο η δήμαρχος Χαλκιδέων και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Έλενα Βάκα μετά το σάλο που ξέσπασε για την προσπάθεια της να περάσει σε εργολάβο με μελέτη που ήθελε να ψηφιστεί την Τρίτη από την οικονομική επιτροπή, αποκομιδή και μεταφορά ογκωδών απορριμμάτων. Σύμφωνα με την οποία, εκχωρούσε ουσιαστικά δικαιώματα των εργαζομένων του δήμου, σε ιδιώτη και η ίδια τους η εργασία τίθετο σε κίνδυνο. Το θέμα αφορούσε όπως έγραφε η μελέτη, την αποκομιδή και μεταφορά ογκωδών απορριμμάτων από ιδιώτη με τους εργαζόμενους του δήμου, με κάποιους προϊσταμένους του δήμου, να συνεπικουρούν και να συνυπογράφουν!

Το φιτίλι άναψε την Παρασκευή όπου το πήραν είδηση οι εργαζόμενοι μετά την πρόσκληση που εστάλη από το δήμο με τα θέματα της Οικονομικής Επιτροπής. Η ανησυχία των εργαζομένων στην καθαριότητα και η αγωνία για το τι θα γίνει με τις δουλειές τους, έκαναν το Σωματείο να συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ τη Δευτέρα και να πάρει αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες θα διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και οι εργαζόμενοι δεν θα γίνονται κάθε φορά «βορά», στα χέρια του εκάστοτε δημάρχου.

Το eviakosmos.gr παραβρέθηκε τη Δευτέρα και παρακολούθησε το Δ.Σ του Σωματείου των Εργαζομένων, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι λίγη ώρα πριν είχε συναντηθεί και με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστο Παγώνη και Βασίλη Καθαροσπόρη. Και οι δύο έκριναν ότι αυτή η μελέτη δεν μπορεί να περάσει από την οικονομική επιτροπή γιατί ουσιαστικά διακυβεύει το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων. Έτσι, αποφασίστηκε από τους εργαζόμενους στη συνέχεια(υπάρχει σχετική ανάρτηση) να αγωνιστούν για τα αυτονόητα! Αρχής γενομένης από μία γενναία, δυναμική, παρουσία στην Οικονομική Επιτροπή την Τρίτη το μεσημέρι, όπου θα γνωστοποιούσαν και τα σημεία της μελέτης που αντίκεινται των συμφερόντων τους, μετά από ανακοίνωση που εξέδωσαν πάνω στο κομμάτι της μελέτης.

Με «σημαία» ότι δεν εκχωρούν κανένα εργασιακό τους δικαίωμα σε ιδιώτη, έδωσαν το παρόν αφήνοντας για ακόμα μία φορά εκτεθειμένη τη δήμαρχο, η οποία σε αυτή την περίπτωση, φρόντισε προφανώς για το καλό της, να συνετιστεί και να συνταχθεί με τις προτάσεις των εργαζομένων, κάνοντας λόγο για λάθος στη μελέτη που και η ίδια διαπίστωσε, την οποία η ίδια ήθελε όμως να περάσει στην Οικονομική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναγκάστηκε να υποκύψει, διότι εκτός από το σάλο που προκλήθηκε και την δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα, αντέδρασαν έντονα στα σχέδια της και οι συνεργάτες της! Από τους πρώτους, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Πάνος ο οποίος και ήταν προς τιμήν του από τους πρώτους που είδαν τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο και τους καθησύχασε, το βράδυ της Κυριακής. Ο ίδιος έλεγε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ψηφιστεί.

Το θέμα είναι ότι το συγκεκριμένο θέμα, αφού έκανε όλη τη διαδρομή και το διάβασαν όλοι, ήρθε στην Οικονομική την Τρίτη και αποσύρθηκε για διορθώσεις από την ίδια τη δήμαρχο που έκανε λόγο για …λάθος! Διορθώσεις όμως, που αυτή τη φορά θα κάνουν οι εργαζόμενοι, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα τους. Και αν ήθελε ας έκανε και αλλιώς η κα Βάκα... Βρήκε το μάστορά της, όπως λέει ο λαός. Βάζοντας «αυτογκόλ».

Έχει αντιληφθεί ότι μετά την ήττα με τις κάμερες στο εργοτάξιο, δεν είναι και τόσο εύκολο να το παίζει άμοιρη ευθυνών για αποφάσεις που διακυβεύουν το μέλλον των εργαζομένων του δήμου. Γιατί πολύ απλά εκείνοι φροντίζουν και ενήμεροι να είναι και αν μη τι άλλο, να μην τους πιάνει κορόιδα..

Γιατί όπως επεσήμανε και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου στο Δ.Σ, Αντώνης Κούμαρος: « Οι εργαζόμενοι δεν θα είναι έρμαιο κανενός δημάρχου!-Οι δήμαρχοι φεύγουν οι εργαζόμενοι μένουν…» Μήνυμα με κύριο αποδέχτη τη δήμαρχο και την ανάρμοστη και ανάλγητη συμπεριφορά που δείχνει απέναντι σε ανθρώπους του μόχθου, παίζοντας κάθε φορά με την ψυχολογία τους.

Και μετά τα παραπάνω τα ζητήματα που τίθενται είναι τα εξής: Γιατί η δήμαρχος πριν έρθει οποιαδήποτε πρόταση συνταγμένη από τον Προϊστάμενο της Καθαριότητας δεν ενημέρωσε σχετικά τους εργαζόμενους; Γιατί με το που έφτασε στα χέρια της η πρόσκληση για την Οικονομική Επιτροπή στην οποία είναι η ίδια Πρόεδρος και έχει και την πλειοψηφία δεν έκανε λόγο περί λάθους και δε φρόντισε να μην έρθει στη συνεδρίαση το θέμα; Όταν την ίδια ώρα έβγαζε ανακοινώσεις- δελτίο τύπου όπου ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

«Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία δολίως, για ακόμη μια φορά, επιχειρεί να παραπληροφορήσει τους εργαζόμενους και τους δημότες. Είναι γνωστό στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» ότι, οι Διοικούντες το Σωματείο είναι πολιτικά αντίθετοι στη Δημοτική αρχή και δυσαρεστημένοι από τις μετακινήσεις τους σε άλλες θέσεις, οι οποίες μάλιστα έγιναν πριν από το ενδιαφέρον τους για την ενασχόληση με τον Συνδικαλισμό.

Σκοπός τους είναι να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και μόνο, καθώς και τα συμφέροντα των πολιτικών τους φίλων. Απόδειξη δε, αποτελεί το γεγονός ότι, καμία επικοινωνία δεν είχαν με τη Δήμαρχο ή με κάποιον αρμόδιο (Αντιδήμαρχο, Διευθυντή, Προϊστάμενο) για το θέμα που θέτουν, όπως όφειλαν, προκειμένου να λυθεί οποιαδήποτε παρεξήγηση, και βέβαια πρόκειται για ένα θέμα που είναι γνωστό και γίνεται από τον μήνα Σεπτέμβριο, με αποφάσεις αναρτημένες στο “Διαύγεια”, με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, με Τροποποιήσεις του Προϋπολογισμού, το οποίο “ανακάλυψαν” τώρα, που αντικαταστάθηκαν οι στέγες αμιάντου στο εργοτάξιο και ο Δήμος απέκτησε ένα επιπλέον απορριμματοφόρο.»

Και αναρωτιέται κανείς μετά τις εξελίξεις … Τι έγινε; Ξαφνικά βλέπει και φαντάσματα δίπλα της; Γιατί αυτό αποδεικνύεται από την εξέλιξη της υπόθεσης, ότι ήταν μάλλον αποκύημα της φαντασίας της. Και τελικά το λάθος πότε το κατάλαβε και ζήτησε από τους ίδιους τους εργαζόμενους να συνεργαστούν για τη μελέτη; Αυτούς που πιο πάνω μέμφεται… Το είδε την Τρίτη, στην Οικονομική; Έχει καταλάβει όμως ότι πλέον για τα λάθη της δεν πείθει κανέναν;

Και θα επανέλθουμε με τη νέα μελέτη, που μπορεί στο ένα κομμάτι των εργαζομένων να μην έχει ασάφειες πλέον αλλά θα πρέπει η δήμαρχος να αναφερθεί και στα ανταποδοτικά από τη συνεργασία αυτή με τον ιδιώτη που θα κοστίσει στους δημότες της Χαλκίδας κοντά στο 1.000.000€!

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασε σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή, η νέα μελέτη που συντάχθηκε με τους εργαζόμενους διασφαλίζοντας όπως προαναφέραμε τα δικά τους δικαιώματα. Μένει να δούμε τι γίνεται και πως διασφαλίζονται τα συμφέροντα των δημοτών, που θα κληθούν μέσα από τα ανταποδοτικά να πληρώσουν πολύ ακριβά!

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 15:24

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr