Τελευταία Νέα

Συνάντηση με τον Αυγενάκη ζητούν οι αγρότες της Κεντρικής και Β. Εύβοιας πριν τα εγκαίνια στο λιμάνι

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκη έχουν ζητήσει οι αγρότες της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού την Δευτέρα στην Αγία Άννα για τα εγκαίνια του λιμένα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr, ο Πρόεδρος του Συντονιστικού των Αγροτών Μπάμπης Τσιβίκας , έχουν ζητήσει να συναντηθεί μαζί τους ο Υπουργός. Να σημειωθεί εδώ ότι οι αγρότες κλείνουν καθημερινά το δρόμο στην Κήρινθο εις ένδειξη διαμαρτυρίας μισή ώρα το πρωί και μισή το απόγευμα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου το πρωί στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm, έχουν ήδη αποφασίσει την Τετάρτη οι αγρότες όλου του Νομού να συγκεντρωθούν στις κατά τόπους πλατείες και την Πέμπτη να παρατάξουν τα τρακτέρ έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στη Χαλκίδα.

Ο κ. Τσιβίκας μιλώντας στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90fm, την Παρασκευή το πρωί ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είχαμε πάρει ήδη την απόφαση να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις σε συντονισμό με όλους τους συναδέλφους σε όλη τη Χώρα. Συντονιζόμαστε με την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων. Είχαμε πάρει από το Δεκέμβρη αποφάσεις για κινητοποιήσεις. Καθυστερήσαμε λίγο εδώ στην περιοχή και είπαμε να βγούμε δυνατά απευθείας σε μπλόκο.»

Αναφορικά με τα αιτήματα των αγροτών ο κ. Τσιβίκας είπε «Το βασικό ζήτημα που μπαίνει σε όλη τη Χώρα, και στους κλάδους, και των αγροτών στον κάμπο και στους κτηνοτρόφους και στους μελισσοκόμους είναι το κόστος παραγωγής. Έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια. Φέτος, είναι αβάσταχτο. Πουλάμε με τιμές εξευτελίστηκες όλα τα προϊόντα μας. Οπότε, με δυσκολία, εγώ θα πω ότι δεν καλύπτουμε ουτε τα έξοδα μας. Τα φυτοφάρμακα στα ύψη. Τα λιπάσματα έχουν πάρει πάνω από το 100%, τα καύσιμα στα πιο ψηλά επίπεδα σε όλη την Ευρώπη. Είμαστε οι μόνοι αγρότες στην Ευρώπη που δεν έχουμε αφορολόγητο πετρέλαιο. Παρόλο που οι εφοπλιστές της Χώρας στο έχουν αφορολόγητο. Το ρεύμα έχει φτάσει στα ύψη και καταλαβαίνετε ότι φτάνουμε σε ένα σημείο να μη μπορούμε να καλλιεργήσουμε.»

«Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αποζημιώσεις στις ελιές. Δεν έχουν αποζημιωθεί οι άνθρωποι για τα μηχανήματα τους, για τις αποθήκες τους που είχαν καεί. Εκκρεμούν όλα αυτά. Τι να σας πω; Μία κατάσταση πολύ δύσκολη» είπε ο κ. Τσιβικας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ