Τελευταία Νέα

Αντιδρούν στο νέο σύστημα «BIG BROTHER» οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας

Σύστημα «bigbrother» χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, το νέο σύστημα που τοποθετήθηκε την Παρασκευή στην είσοδο και την έξοδο του κτιρίου και αφορά την πιστοποίηση της προσέλευσης και της αποχώρησης των εργαζομένων απο αυτή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο eviakosmos.grο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, Βαγγέλης Σταματούκος το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι που μπήκαν στο κτίριο διαπίστωσαν ότι το μηχάνημα που χτυπούσαν τις κάρτες τους κατά την είσοδο τους στο κτίριο για δουλειά και κατά την αποχώρηση τους, είχε αντικατασταθεί από ένα άλλο, πιο σύγχρονο που περιλαμβάνει εκτός από φωτογραφική κάμερα και κωδικοποιητή δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Οι ίδιοι αντέδρασαν αμέσως στο νέο σύστημα που αποκαλούν «bigbrother» και το μεσημέρι της Παρασκευής όπου ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης ήρθε στη Χαλκίδα, συναντήθηκαν μαζί του. Η συνάντηση έγινε παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανού.

«Συναντηθήκαμε με τον Περιφερειάρχη για να του δηλώσουμε αφενός την πικρία μας που προέβη σε μία τέτοια κίνηση χωρίς να έχει ενημερώσει τουλάχιστον τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων των Εργαζομένων» δήλωσε την Παρασκευή μετά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη στο eviakosmos.grο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας Βαγγέλης Σταματούκος και συνέχισε:

«Αυτό το σύστημα αντιτίθεται στην Αρχή των Προσωπικών Δεδομένων και είναι περιττό από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι χτυπάμε κάρτα κατά την έλευση και την αποχώρηση μας από τη δουλειά. Ο Περιφερειάρχης μας είπε ό,τι τα ίδια μηχανήματα μπήκαν και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες ακόμη και σε εκείνες που δεν διέθεταν ούτε αυτά με την κάρτα. Και γι αυτό το λόγο, αντικαταστάθηκαν και αυτά που είχαμε εδώ. Σε ότι αφορά στο θέμα των δαχτυλικών αποτυπωμάτων και της φωτογράφησης, ο κ. Μπακογιάννης μας είπε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε και σε αυτό το μηχάνημα, που διαθέτει σύστημα για κάρτα, να συνεχίσουμε να χτυπάμε μόνο κάρτα».

Ωστόσο όμως φαίνεται ότι δεν ενοχλεί τους εργαζόμενους μόνο αυτό. Αλλά και το γεγονός ότι θα υπάρχει σύνδεση όλων αυτών των μηχανημάτων που μπήκαν στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με τη Λαμία και  ότι για τους υπαλλήλους που δεν θα ακλουθούν πιστά τα ωράρια που έχουν ορισθεί θα τους αφαιρούνται αποδοχές από το μισθολόγιο, σύμφωνα με όσα μας δήλωσε ο κ. Σταματούκος.

«Υπάρχουν σοβαρά θέματα όπως αυτό της έλλειψης παιδικού σταθμού στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Σκεφτείτε λοιπόν κάποιο γονιό που πρέπει να πάει να αφήσει το παιδί του στο σχολείο ή στον παιδικό σταθμό και καθυστερήσει 10 λεπτά από το ωράριο που έχει προκαθοριστεί να του τα αφαιρούν από το μισθό του».

Σε ερώτηση μας αν και στην Περιφερειακή Ενότητα της Εύβοιας σημειώθηκαν κατά το παρελθόν κρούσματα «σκασιαρχείου» , με υπαλλήλους να μην βρίσκονται στις θέσεις εργασίας τους αν και πληρώνονταν κανονικά, ο κ. Σταματούκος είπε ο,τι ακόμη και να υπήρχαν έγιναν οι σχετικές συστάσεις και συμμορφώθηκαν.

«Αρμόδιος να ελέγχει αν κάνει σωστά τη δουλειά του ένας υπάλληλος ή αν το σκάει από αυτή είναι ο Προϊστάμενος κάθε Υπηρεσίας. Αν υπάρχουν τέτοια θέματα οφείλει να τους επαναφέρει στην τάξη» μας δήλωσε ο κ. Σταματούκος.

Μετά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, την Τρίτη στις 6 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας όπου θα μεταφερθούν στους εργαζόμενους οι προθέσεις του Περιφερειάρχη. Μέχρι την Τρίτη όμως, που θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις οι εργαζόμενοι αρνούνται να πιστοποιηθούν στο νέο μηχάνημα!Στη συνέχεια ο κ. Σταματούκος ενημέρωσε για το θέμα και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μίνα Παπαναστασίου την οποία συνάντησε στην είσοδο του κτιρίου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2016 15:10

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr