Τελευταία Νέα

Με παρέμβαση Πιλάτη «βγήκε» από τις … Καλένδες η μελέτη για την ανάπλαση της παραλίας Καλάμι στον Άγιο Ιωάννη

Μία μελέτη που όπως ανέφερε στη σύσκεψη φορέων την Κυριακή  ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννη, Κώστας Καλκούνης, βρισκόταν στα γραφεία του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου από το Δεκέμβριο του 2016, «ξεθάφτηκε» από τα συρτάρια με αφορμή την παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Κύμης-Αλιβερίου Γιάννη Πιλάτη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που έγινε το Μάιο.

Ο κ. Πιλάτης ζήτησε διαβάζοντας και σχετικό έγγραφο που είχε στείλει λίγες μέρες πριν στο δήμο ο Πρόεδρος Κώστας Καλκούνης, να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία μιας μελέτης που κατατέθηκε από το γραμματέα του ΟΣΜΑΝ ( Οικοδομικός Συνεταιρισμός των Μόνιμων Αξ/κών του Π.Ν) οποίος θέλει και να συγχρηματοδοτήσει ένα έργο 130.000€ που αφορά την ανάπλαση της Παραλίας Καλάμι, στον Άγιο Ιωάννη.

Η μελέτη αυτή δεν είχε φτάσει καν στα γραφεία των αρμόδιων υπηρεσιών εδώ και 5 μήνες σύμφωνα με τον κ. Καλκούνη ο οποίος σε έγγραφό του προς το δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους Κύμης-Αλιβερίου το Μαϊο ζητα να ενημερωθεί για το θέμα μετά και τις πιέσεις που φέρεται να δέχεται από τον ΟΣΜΑΝ.

Στην επιστολή του προς του δήμαρχο Κύμης –Αλιβερίου ο κ. Καλκούνης αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Κύριοι αντιδήμαρχοι

Με την παρούσα επιστολή ζητάμε εκ μέρους της τοπικής κοινότητας Αγίου Ιωάννη να ενημερωθούμε για την πορεία-εξέλιξη που αφορά την ανάπλαση της Παραλίας Καλάμι που ανήκει στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Ιωάννη. Είναι γνωστό πως στα τέλη Δεκεμβρίου, εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού (ΟΣΜΑΝ) παρέδωσαν στο δήμο μας τη δωρεάν μελέτη που αφορά την ανάπλαση της εν λόγω παραλίας , εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεση τους να συγχρηματοδοτήσουν το έργο.

Θα θέλαμε να ενημερωθούμε για τις ενέργειές σας από πλευράς δήμου, όσο αφορά την αποδοχή δωρεάς της μελέτης και της εξέλιξης του έργου»

Αν και η μελέτη έχει κατατεθεί από το Δεκέμβριο στο δήμο, στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες έφτασε λίγες μέρες μετά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Μαΐου. Αν και οι καταθέτες της μελέτης ζητούν απεγνωσμένα από τότε που την κατέθεσαν να ενημερωθούν αν αυτή η μελέτη έχει γίνει αποδεκτή όπως επίσης και η «δωρεά» 130.000€ στο δήμο για την εκπόνηση του έργου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Γιώργος Μπόκαρης, διαψεύδει στο eviakosmos.gr  αρχικά ότι η μελέτη κατατέθηκε στο δήμο το Δεκέμβρη, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος την παρέλαβε το Φεβρουάριο αναφέροντας επίσης ότι υπάρχει θέμα με την εκτέλεση του έργου από το δήμο στη συγκεκριμένη παραλία γιατί εμπλέκεται η Κτηματική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviakosmos.gr, για να μπορέσει να προχωρήσει το θέμα χρειάστηκε η παρέμβαση του ίδιου του δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά ο οποίος ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες γρήγορα. Μάλιστα επεσήμανε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα γίνει και η αποδοχή της μελέτης και κατ επέκταση αποδοχή και της «δωρεάς» των χρημάτων από τον (ΟΣΜΑΝ).

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννη Κώστας Καλκούνης επισημαίνει ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, ευελπιστώντας ότι από δω και πέρα θα τρέξουν το θέμα και το έργο να έχει ολοκληρωθεί του χρόνου τέτοιο καιρό και να έχει παραδοθεί στους λουόμενους.

Απορίας άξιο είναι πως ο δήμος Κύμης-Αλιβερίου που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία του «ξεχνά» στα συρτάρια του δήμου μελέτες για έργα που απλοί πολίτες θέλουν να συγχρηματοδοτήσουν…

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Μαϊ 2017 17:23

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr