Τελευταία Νέα

Έδωσε αρμοδιότητες η Πρόεδρος στο Τοπικό Οξυλίθου – Αποχώρησαν Τριανταφύλλου και Καρτελιάς- Οι «τρικλοποδιές» Θεοδώρου στη λειτουργία στου Συμβουλίου

Πριν καλά καλά ξεκινήσουν τα Τοπικά Συμβούλια στον Οξύλιθο Τριανταφύλλου και Καρτελιάς βρήκαν την αφορμή αδιαφορώντας για τα προβλήματα του τόπου και των δημοτών να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στον Οξύλιθο.

Το Συμβούλιο ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα με τους τρεις από τους πέντε συμβούλους. Παρόντες ήταν η Πρόεδρος Κλαίρη Κατσαρή, ο Νίκος Ανδρέου και η Ειρήνη Κουλουρίδου. Παρουσία δημοτών που θέλησαν να ενημερωθούν για τα προβλήματα του χωριού, τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει το Συμβούλιο αλλά και τις αρμοδιότητες που θα εκχωρήσει η κα Κατσαρή στους συμβούλους επιδιώκοντας την εύρυθμη λειτουργία αυτού αλλά και μια καλή σχέση συνεργασίας για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων του Οξυλίθου.

Με καθυστέρηση 20 λεπτά μπήκαν στην αίθουσα οι τοπικοί σύμβουλοι, εκλεγμένοι του κ. Μπουραντά κ.κ. Βαγγέλης Καρτελιάς και Κώστας Τριανταφύλλου. Και όπως αντιλήφθηκε και ο κόσμος αναζητούσαν την αφορμή για να απέχουν από τη συνεδρίαση αφού είχε γίνει γνωστό ότι ο κ. Ανδρέου θα αναφερθεί στο πρόσωπο του Αντιδημάρχου Κύμης Αλέξανδρου Θεοδώρου που στέλνει μηχανήματα όπως είπε στη συνέχεια, στον Οξύλιθο χωρίς πριν να έχει συνεννοηθεί με το Τοπικό Συμβούλιο και χωρίς καν να έχει ενημερώσει για το τι θα κάνουν αυτά.

Ζήτησε το λόγο ο κ. Τριανταφύλλου να μιλήσει για λογαριασμό του κ. Καρτελιά και να ζητήσει από το συμβούλιο να καταδικάσει συμπεριφορά δημοσιογράφου για την οποία ο κ. Καρτελιάς είχε κάνει αναφορά στο fb. Η κα Κατσαρή αλλά και ο κ. Ανδρέου ζήτησαν από τον κ. Τριανταφύλλου να ενημερώσει σχετικά στο τέλος της συνεδρίασης. Σα «μαινόμενοι ταύροι» Τριανταφύλλου-Καρτελιάς, χωρίς ίχνος σεβασμού απέναντι στο θεσμό, τους συμβούλους αλλά και τους δημότες που περίμεναν να ενημερωθούν για σοβαρά προβλήματα που αφορούν το χωριό, αποχώρησαν επεισοδιακά από την αίθουσα, πριν η Πρόεδρος τους εκχωρήσει αρμοδιότητες. «Βρε, αει κόψτε το λαιμό σας…» είπε κατά την αποχώρηση του ο κ. Τριανταφύλλου. Με την κα Κατσαρή να απαντάει: «Η αποχώρηση σας ήταν αναμενόμενη, δε με εκπλήξατε». Το Συμβούλιο συνεχίστηκε κανονικά με τους τρεις συμβούλους.

Οι παριστάμενοι καταδίκασαν τη συμπεριφορά τους και η Πρόεδρος ανέφερε ότι ήταν αναμενόμενη η αποχώρηση τους από το συμβούλιο καθώς δεν ενδιαφέρονται για να πάρουν αρμοδιότητες και να δουλέψουν για το χωριό. Καμία πρόθεση για συνεργασία με ηθικό αυτουργό όπως «αποκαλύφθηκε» από τα λεγόμενα του κ. Ανδρέου και της κας Κατσαρή στη συνέχεια, τον Αντιδήμαρχο Κύμης, Αλέξανδρο Θεοδώρου.

«Την Παρασκευή το πρωί και ενώ είδαμε ότι ξεκινάει έργο στο Πλαγιανικό, και χωρίς να το ξέρει το τοπικό συμβούλιο, πήγε ο κ. Καρτελιάς με τον κ. Βελισσαρίου στις 8:30 το πρωί να κάνει μία σκεπή. Έφυγε ο κ. Καρτελιάς. Πήρε τον υπάλληλο καθαριότητας ο κ. Βελισσαρίου στην καφετέρια και πίνανε καφέ, γύρω στις 9, παρακολουθώντας εγώ να δω τι θα κάνουνε του λέει του υπάλληλου του δήμου ο Βελισσαρίου, όχι ο Τριανταφύλλου, ούτε ο Καρτελιάς, αφού είχε περάσει ήδη 1,5 ώρα πίνοντας καφέ με τον υπάλληλο, πήγαινε στην Παναγία περίμενε το μηχάνημα και όταν έρθει κάνε μου μία αναπάντητη να κατέβω να πάμε για το έργο στο Πλαγιανικό. Στο οποίο έχουν κάνει ένα πολύ ωραίο έργο. Το καθάρισαν και μπράβο τους, αλλά δεν είπαν ποιος έκανε την επιλογή. Γιατί υπάρχει μόνο ένας στάβλος εκεί πάνω. Θα τα μαθαίνω όλα και θα σας τα λέω… Στις 9:30 ώρα κάποιος σταμάτησε το έργο. Πήρα την κα Κλαίρη και πήγαμε στον κ. Θεοδώρου. Έγινε η κουβέντα. Πήραμε υποσχέσεις πολλές, οι οποίες μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο αναιρέθηκαν» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρέου.

Η Πρόεδρος αφού ενημέρωσε για το έκτακτο συμβούλιο που αφορούσε την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου από 6έσιο σε 4θεσιο και τις ενέργειες που έγιναν και γίνονται για να παραμείνει ως έχει, έκανε την παρατήρηση για τη στάση του Αντιδημάρχου Αλέξανδρου Θεοδώρου και εκχώρησε τις αρμοδιότητες στους συμβούλους.

«Στη συνάντηση που είχαμε προχτές με τον αντιδήμαρχο είπε κατά λέξη πως εγώ μπορεί να μην κάνω έργο αλλά σκοπό και το έχω βάλει στοίχημα να ενώσει δύο χωριά της περιοχής. Τον Οξύλιθο και το Μετόχι.

Άρα αναγνωρίζει και αυτός ότι υπάρχει πρόβλημα. Όμως λέγοντας αυτό και αφού περάσει το Σαββατοκύριακο, έρχεται ένα μηχάνημα εδώ και εμείς δεν ξέρουμε τίποτα. Αντιλαμβάνεται κανείς πως τα λόγια για συνεργασία μέχρι την πράξη απέχει χιλιόμετρα. Τον ενημερώσαμε ότι όλοι οι σύμβουλοι θα πάρουν αρμοδιότητες για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί για το καλό του χωριού».

Στη συνέχεια, η κα Κατσαρή προχώρησε στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων στους Τοπικούς Συμβούλους.

Η ίδια αναλαμβάνει τον Ηλεκτροφωτισμό.

Στον κ. Νίκο Ανδρέου δίνει την μέριμνα για την οδοποιία και εντός και εκτός του οικισμού. Τον καθαρισμό των ρεμάτων και τη διάνοιξη για την έλευση των όμβριων. Καθώς και τον αθλητισμό.

Στην Ειρήνη Κουλουρίδου θα δώσω τα πολιτιστικά και κοινωνική μέριμνα αλλά και τον Ηλεκτροφωτισμό που θα τον έχουμε μαζί.

Στον κ. Καρτελιά την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων και των παραλιών και στον κ. Τριανταφύλλου την ύδρευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους παριστάμενους δημότες αναφέροντας τις αρμοδιότητες η Πρόεδρος, σχολίασαν: «Αφού δεν σέβονται το θεσμό. Ό,τι γουστάρει ο καθένας κάνει, τι τα αναφέρεις τώρα αυτά τα πράγματα;» Σε ότι μάλιστα αφορά τον κ. Τριανταφύλλου, στο άκουσμα ότι θα πάρει τη ύδρευση πετάχτηκε δημότης και είπε: «Τώρα μας έσωσες…»

Ακολούθησε ενημέρωση από τον κ. Ανδρέου για τα θέματα της αρμοδιότητας του.(Θα γίνει νέα ανάρτηση…)

Στο άκουσμα οι δημότες ότι ο Αντιδήμαρχος το πρωί της Πέμπτης θα βρίσκεται στον Οξύλιθο ανέφεραν πως θα πάνε να τον συναντήσουν και να του πουν πως δεν μπορεί να παραγκωνίζει την Πρόεδρο. Οι αρμοδιότητες θα πάνε, όπως ανέφερε ο δημότης, όπως όρισε η Πρόεδρος.

oksilithos3

oksilithos2

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 19:37

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr