Τελευταία Νέα

Τι ζήτησε ο Τσαπουρνιώτης από τους ρητινοσυλλέκτες που είναι στα «κάγκελα» γιατί δεν έχουν ούτε εξοπλισμό για να κάνουν τη δουλειά τους

«Ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας χωρίς τους ανθρώπους του δάσους δε γίνεται» επεσήμανε μεταξύ άλλων μετά τη συνάντηση με το δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Γιώργο Τσαπουρνιώτη, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ρητινοσυλλεκτών Εύβοιας, Βαγγέλης Γεωργαντζής.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο, είχε κύριο στόχο τη στήριξη των ανθρώπων του δάσους που καταβάλουν προσπάθειες έχοντας ενταχθεί σε σχετικό πρόγραμμα χρηματοδότησης από την Κυβέρνηση. Όπως είχε γίνει πολλές φορές γνωστό και από τον κ. Γεωργαντζή, το πρόγραμμα άργησε να ξεκινήσει και στη συνέχεια είχε πολλά προβλήματα αναφορικά με τη χρηματοδότηση.

Ο κ. Γεωργαντζής μιλώντας στο eviakosmos.gr πριν από λίγο, ανέφερε ότι πριν από λίγες μέρες είχε επισκεφθεί το δήμο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος παρατήρησε ότι δεν γίνεται όπως πρέπει ο καθαρισμός του δάσους. «Και πώς να γίνει;» Αναρωτιέται ο κ. Γεωργαντζής και αναφέρει: «Δεν μας έχουν δώσει ούτε τις φόρμες, ούτε τον εξοπλισμό. Ότι κάνουμε το κάνουμε με δικά μας μέσα όσοι διαθέτουμε. Ακόμα και τα καύσιμα για να δουλέψουν τα μηχανήματα με φειδώ τα δίνουν. Για 16 άτομα 4 λίτρα βενζίνη…»

Με αφορμή και τις διακοπές ηλεκτροδότησης που σημειώθηκαν σε όλο το δήμο λόγω της πτώσης δένδρων, ο κ. Γεωργαντζής αναφέρθηκε και στο δασαρχείο Ιστιαίας, κατακρίνοντας το έργο του νυν δασάρχη Ιστιαίας ο οποίος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γεωργαντζής τον έβαλαν σε αυτή τη θέση για να αποκατασταθεί το δάσος πιο γρήγορα και να έχει αποτελέσματα αυτό που λέμε ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας, αλλά δυστυχώς δεν έκανε κάτι.

«Ρίχνουν ευθύνες σε μας για τα δέντρα που πέφτουν ενώ υπάρχει εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ και που έχει αναλάβει την κοπή και απομάκρυνση των δέντρων που είναι επικίνδυνα να πέσουν».

Στη σημερινή συνάντηση σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσε ο κ. Γεωργαντζής ο κ. Τσαπουρνιώτης δήλωσε αρωγός στον αγώνα τους καλώντας τους να σκεφθούν ακόμα και πρόσληψη στο δήμο.

«Είμαστε δασεργάτες και δασεργάτες θα μείνουμε» είπε ο κ. Γεωργαντζης και συνέχισε: «Τον Ιούνιο το πρόγραμμα λήγει. Δεν θα έχει γίνει η δουλειά όπως πρέπει. Εμείς δε μπορούμε να δουλέψουμε χωρίς εξοπλισμό που δεν έχουμε πάρει από το κράτος. Πως θα κόψεις δέντρα πάνω σε δρόμους χωρίς να βάλεις κώνους; Ούτε κώνους έχουμε. Ενημερώνουμε την αστυνομία για να κάνουμε δουλειά. Ο δήμαρχος μας δήλωσε ότι είναι στο πλευρό μας για να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε από τα αρμόδια Υπουργεία.»

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr